• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim problemi

degisik isim arandigi icin aklima geleni yazayim; Mintaha ( Sidretül-Müntaha'dan uyarlanmis bir isim cevremdeki kisiden duydugum kadariyla)

benim begendiklerim genelde kisa isimler bircogu söylenmis saten
Duru, Ela, Nil, Ece.
Bence kiz cocuklarini daha bi zarif sevecen yapiyor bu isimler, söylemesi hos geliyor:)

bir kızım daha olsa adını ece koyardım.
kararsız kaldığım (ve birini seçtiğim) diğer isimler de, Defne, Evrim, Devrim, Deniz, Öykü, Melis, Rüya.
Klasiklerden de Elif, Zeynep ve Ayşe, asla demode olmayacak, tınısı da çok güzel isimler.
Selin, Pelin, Birce, Mine de hoşuma gidenlerden.

Benimde nişanlımla tanıştığımda onun arkadaşının butik otelinde kalıyordum ve her odanın kapısında tropikal bi isim yazıyordu.Benim kapımda Alize yazıyordu tropikal bölgelerde denizlerde esen rüzgar demek hep öyle hayal etttim Alize koyarım diye,anlamıda hoşuma gitmişti :dondurma: Şimdilerde de Almila,Alya falan hoş geliyor.

Gülce

Genelde isim önermem önersem de bu aklıma gelmez ama size birden bu geldi
Benim kızımın adı. Hiç aklımda yoktu, hamileyken de son zamanlara kadar hiç isim düşünmemiştik, ama bir gün içime doğdu, eşime söyledim isme vuruldu. Başka isim de düşünmedik, işin ilginç yanı daha önce hiç bu ismi duymamıştım.

Alınan falan olur diye yapmiyim dedim :KK43: ama haklısınız Merve gibi Zeynep, Gamze, Gizem bu tarz günümüzde popüler olan isimleri beğenmiyorlar.
İsim seçmek gerçekten çok zormuş. Tercih ve zevk meselesi tabi ama ben de farklı olsun diye türetilen saçma sapan isimleri hiç beğenmiyorum. Zeynep ne kadar hoş bir isim halbuki :) İyi düşünmek lazım.

Normalde isim güzel ama Berrak ileride ergenuslar tarafından bazı ses benzerliği olan "kötü" kelimelerle dalga maksatlı kullanılabiliyor. Ben önermiyorum bu yüzden, özellikle kız çocuğu için travmatik oluyor.
Bu bir tek benim aklima geldi zannetmistim. Birkac sene once adi Berrak olan biri isminden utandigini soylemisti. Ben de saf saf neden, guzel bir isim demistim.:olamaz: Sinifindaki erkeklerin marifetiymis tabi ki.

Bu bir tek benim aklima geldi zannetmistim. Birkac sene once adi Berrak olan biri isminden utandigini soylemisti. Ben de saf saf neden, guzel bir isim demistim.:olamaz: Sinifindaki erkeklerin marifetiymis tabi ki.

Bizim lisede bir kızla çok uğraşırlardı, kız okul değiştirmek zorunda kaldı pislikler yüzünden. Kız çok güzel bir kız harbiden adı gibi berrak, duru bir güzelliği vardı. Erkekler de asılıyordu istemiyordu o da herkesi. 2 çocukla mı ne çıktı, kızın adını "malum kelimenin meraklısı" diye çıkardılar, anladın :olamaz: Sonuç olarak kız okul değiştirmek zorunda kalmıştı, bullyingin alasını çekti.

Bizim lisede bir kızla çok uğraşırlardı, kız okul değiştirmek zorunda kaldı pislikler yüzünden. Kız çok güzel bir kız harbiden adı gibi berrak, duru bir güzelliği vardı. Erkekler de asılıyordu istemiyordu o da herkesi. 2 çocukla mı ne çıktı, kızın adını "malum kelimenin meraklısı" diye çıkardılar, anladın :olamaz: Sonuç olarak kız okul değiştirmek zorunda kalmıştı, bullyingin alasını çekti.
Yazik yaa, cok kotu olmus. O yaslarda erkekler cok fena oluyor, evlerden irak:olamaz: Ama kiz atlatabilmistir umarim, bullying hayat boyu hasarlara sebebiyet verebiliyor, kendimden biliyorum.

Back
X