isim mevzusu

yenikaynana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
124
62
adımdan anlaşılacagı üzere 2 yıllık kaynanayım kendi kızımdan ayırmadım herseyin en iyisini en güzelini istediğini almaya çalıştım hatta annesine dedi samimi oldukça bazen yenikaynana annemi kendi annem sanıyorum annemin yapması gerekenleri yapıyor dedi annesi bozuldu ben olur mu kızım hiç dedim geçtik.

gelinimle çok iyiyiz Allah bozmasın evlendiği günden beri 2 yıldır yemekleri ben yaptım geldiler bi hafta ne yiyeceklerse 5 6 çeşit yemegi götürdüler ikiside çalışıyor yemekle zaman kaybetmesinler gelinim ugrasmasın diye yaptım hala da yapıyorum yapacam benle arasında 50dakika var annesiyle 10dakika ama bi kerede yemek ben yapayım demedi yapmasın zaten oglum için gelinim için severek yapıyorum.

kızına gittiklerinde kızının evinde yemek yapmaya başlıyormuş çorba makarna benim yaptıgım yemeklerden koyuyorlarmış oglum diyor helal olsun ama bi kerede bi tencere yemek sen pişir git maddi durumları cok cok iyi dünürüm herseyi ben bilirim havasında ses etmiyorum öyledir dünür böyledir dünür deyip geçiyorum gelinimi çok seviyorum çünkü oglumlada çok iyi anlaşıyor çok şükür.

hersey çok güzel ama gelin görün ki içimi kemiren kimseye diyemediğim bir sorun var bebekleri oluyor bir aya kadar oglum ne kadar belli etmesede gelin başka isimler bakıyor adımı çok sevmiyorum ama etrafımda herkesin evladı koydu anne baba adı komşum geldi abla sende kaç senedir herseyi yaptın senin adını koyarlar artık dedi.

ona diyemedim başka isim düşünüyorlar diye ama koysalardı gururum okşanırdı.yeri geldi hediye alcam begenmez diye para verdim eline çantasına 50 100 elime ne geçtiyse gençtir lazım olur bende ev hanımıyım kocamın eline bakıyorum ben parasız kaldım gelini bırakmadım oda Allah var parayı hiç ayırmamış maaşını ogluma vermiş birikim yapıyorlar araba almak için alsınlar gurur duyarım

Ailesinden bilmiyorsu yanımda sigara içirdim sigarayla saygı olmaz dedi anne yorgunum dedi yanımda uzandı kız evladımdan ayırmadım ama anne isim bunu düşündük sen ne diyorsun senin adını koycaz gibi bi konuşma geçmedi ben ona çok üzüldüm halada geldimi kemiklerimizi hissedecek kadar sıkı sarılırız annem der elimi öper istisnasız her hafta biz böyle iyiyken neden düşünemedi benle konuşmayı bilmiyorum

evlerine gittiklerinde ne konuşurlar ederler bilmem anlatmazlarda oglum arada cıtlatır gelinimde arar haftaiçi birgün mutlaka evlerine gidip rahatlarını bozmak istemem her hafta geliyorlar diye 2 3 kez anca gittim siz gelin kızım derim

yaptıklarımı aramızdaki muhabbet açısından yazdım yoksa yaptıklarımı yapmaya devam edicem evlatlarım sonuçta ama en azından bi sorsalardı konuşsaydık ona çok kırgınım kırıldım ama belli etmiyorum.

öyle pasif bi insanda degilim eltimle kavga etmişliğimiz çok gençken ama insan evladına kıyamıyor işte huzurları bozulmasın benim yüzümden diyorum susuyorum

bizde koymadık nine dede adı ama benim yaptıklarımın onda birini kaynanam bana yapmadı eltimle beraber yasadı banada iyi geldi evim ayrı yolum ayrı çok uzun oldu hakkınızı helal edin kızlar

adımdan anlaşılacagı üzere 2 yıllık kaynanayım kendi kızımdan ayırmadım herseyin en iyisini en güzelini istediğini almaya çalıştım hatta annesine dedi samimi oldukça bazen yenikaynana annemi kendi annem sanıyorum annemin yapması gerekenleri yapıyor dedi annesi bozuldu ben olur mu kızım hiç dedim geçtik.

gelinimle çok iyiyiz Allah bozmasın evlendiği günden beri 2 yıldır yemekleri ben yaptım geldiler bi hafta ne yiyeceklerse 5 6 çeşit yemegi götürdüler ikiside çalışıyor yemekle zaman kaybetmesinler gelinim ugrasmasın diye yaptım hala da yapıyorum yapacam benle arasında 50dakika var annesiyle 10dakika ama bi kerede yemek ben yapayım demedi yapmasın zaten oglum için gelinim için severek yapıyorum.

kızına gittiklerinde kızının evinde yemek yapmaya başlıyormuş çorba makarna benim yaptıgım yemeklerden koyuyorlarmış oglum diyor helal olsun ama bi kerede bi tencere yemek sen pişir git maddi durumları cok cok iyi dünürüm herseyi ben bilirim havasında ses etmiyorum öyledir dünür böyledir dünür deyip geçiyorum gelinimi çok seviyorum çünkü oglumlada çok iyi anlaşıyor çok şükür.

hersey çok güzel ama gelin görün ki içimi kemiren kimseye diyemediğim bir sorun var bebekleri oluyor bir aya kadar oglum ne kadar belli etmesede gelin başka isimler bakıyor adımı çok sevmiyorum ama etrafımda herkesin evladı koydu anne baba adı komşum geldi abla sende kaç senedir herseyi yaptın senin adını koyarlar artık dedi.

ona diyemedim başka isim düşünüyorlar diye ama koysalardı gururum okşanırdı.yeri geldi hediye alcam begenmez diye para verdim eline çantasına 50 100 elime ne geçtiyse gençtir lazım olur bende ev hanımıyım kocamın eline bakıyorum ben parasız kaldım gelini bırakmadım oda Allah var parayı hiç ayırmamış maaşını ogluma vermiş birikim yapıyorlar araba almak için alsınlar gurur duyarım

Ailesinden bilmiyorsu yanımda sigara içirdim sigarayla saygı olmaz dedi anne yorgunum dedi yanımda uzandı kız evladımdan ayırmadım ama anne isim bunu düşündük sen ne diyorsun senin adını koycaz gibi bi konuşma geçmedi ben ona çok üzüldüm halada geldimi kemiklerimizi hissedecek kadar sıkı sarılırız annem der elimi öper istisnasız her hafta biz böyle iyiyken neden düşünemedi benle konuşmayı bilmiyorum

evlerine gittiklerinde ne konuşurlar ederler bilmem anlatmazlarda oglum arada cıtlatır gelinimde arar haftaiçi birgün mutlaka evlerine gidip rahatlarını bozmak istemem her hafta geliyorlar diye 2 3 kez anca gittim siz gelin kızım derim

yaptıklarımı aramızdaki muhabbet açısından yazdım yoksa yaptıklarımı yapmaya devam edicem evlatlarım sonuçta ama en azından bi sorsalardı konuşsaydık ona çok kırgınım kırıldım ama belli etmiyorum.

öyle pasif bi insanda degilim eltimle kavga etmişliğimiz çok gençken ama insan evladına kıyamıyor işte huzurları bozulmasın benim yüzümden diyorum susuyorum

bizde koymadık nine dede adı ama benim yaptıklarımın onda birini kaynanam bana yapmadı eltimle beraber yasadı banada iyi geldi evim ayrı yolum ayrı çok uzun oldu hakkınızı helal edin kızlar
İnsanları çocuklarına koyacağı isimde rahat bırakın, ne münasebet sizin isminizi koyacaklar,
Allah Allah, iyilik yapan herkesin sırayla ismini koysunlar bari.
Siz de iyilik yapmayın böyle beklentileriniz oluşuyorsa.

Tamam siz süper kayınvalidesiniz oda süper gelin size göre ama bunca didindiniz çabaladınız 7 çeşit yemek yaptınız diye isminizi koymalarını beklemeniz çok saçma.
Ha beğendiğiniz bi ismi önerirsiniz fikir olsun diye ama madem beklentiye girecektiniz o kadar yırtınmasaydınız destek olmak için.

İyi kaynanasınız diye neden sizin isminizi koysun ki, bu çok saçma bir düşünce. İsmimi torunuma koysun diye mi iyi davrandınız bunca zaman? Kaldı ki bu büyüklerin ismini verme mevzusunu gereksiz buluyorum çok istisnai durumlar olmadığı sürece. Onlar bir aile olmuş, çocuklarına da istediği ismi koyarlar.

ne alaka anlamadım sırf iyi davranıyorsunuz diye isim koyma da neymiş? Kadın 9 ay karnında taşıdığı bebeğe de kimseye minnet etmeden isim koymayacaksa niye yaşıyor? Siz iyi birisiniz ama karşılık almayınca üzülüyorsanız yapmayın benim kv melekten öte biri bir gün konuşmasam özlerim canımdır benim oğluyla ayrılsam ondan ayrılmam o kadar diyim size ama asla çocuğuma ikinci isim diye bile adını koymam ne alaka yani böyle şeyle jest yapılmaz çocuğumun adını kimseye minnet etmeden koyamıyorsam benim aklım fikrim yoktur ben sadece nefes alıp veren bir şeyimdir yaşayan düşünen insan değilimdir benim için bu böyle sizde böyle bir beklentiye girip kendinizi üzmeyin hoş değil

Sizi gerçekten sevdiğine eminseniz isim mevzusunu takmayın koymal zorunda değil muhtemelen Yen'i isimlerden değil isminiz o da kendi zevkine göre bi isim düşünmüştür isim koymak bi saygı değildir genelde mecburiyetten koyuyo isimler

aynen öyle ondan olabilir ben yazmak istedim herkes maşallah kılıç kuşanmış sana degil lafım çok teşekkürler güzel yorumun için

Çok yanlış bir düşünceniz var.
Sizin gelininize yaptıklarınızın aynısını annem de benim için yapıyor, her akşam yemeğe çağırma hariç ki o çok gereksiz gerçekten. Madem yemeği sizde yiyecekler ayrı eve ne gerek varmış? Neyse konu bu değil tabi ki.
Ne yapmış olursanız olun sizin adınızı koymanızı beklemeniz çok garip. Koymayarak da en doğrusunu yapıyorlar. Dünyada isim kalmamış gibi aynı ailede iki aynı isme ne gerek var?

isim mevzusuna girmeyin bence, ne gerek var ki, o komşuları fln da dinlemeyin ne demek "bunca yıl şunu bunu yaptın senin adını koyarlar heralde", bence aranızı bozmayın, geçmiş konulara bir bakın gelinler hep dertli bu mevzudan, hatta eşleriyle arası açılanlar bile var..

ben şanslı gelinlerdenim, ne annem ne kayınvalidem tek kelime etmediler, gül gibi geçinip gidiyoruz, ne gerek var durup dururken huzursuzluk olmasına...

Tamam siz süper kayınvalidesiniz oda süper gelin size göre ama bunca didindiniz çabaladınız 7 çeşit yemek yaptınız diye isminizi koymalarını beklemeniz çok saçma.
Ha beğendiğiniz bi ismi önerirsiniz fikir olsun diye ama madem beklentiye girecektiniz o kadar yırtınmasaydınız destek olmak için.

evladım onlar sadece kimseye diyemedim paylaşmak istedim teşekkürler

10 paragraf boyunca yaptığınız iyilikleri(!) anlatmışsınız, iyi hoş da resmen karşılık bekleyerek yapmışsınız.

Şu 10 paragraf iyiliğin hiçbir anlamı kalmadı.

Ayrıca kimse kızının evine yemek yapıp götürmek zorunda değil, evlenmiş barklanmışlar. Kadın götürmüyor diye kötü anne olmuş

Yaptiklarinizin karsiligini bekliyorsaniz bence yapmayin.
Cünkü o da ilk kez anne oluyor ve etrafinda olan birinin adini koymak zorunda degil.
Eskiler nerden cikarmissa kendi isminin verilmesini ceremesini de biz cekiyoruz :63:

10 paragraf boyunca yaptığınız iyilikleri(!) anlatmışsınız, iyi hoş da resmen karşılık bekleyerek yapmışsınız.

Şu 10 paragraf iyiliğin hiçbir anlamı kalmadı.

Ayrıca kimse kızının evine yemek yapıp götürmek zorunda değil, evlenmiş barklanmışlar. Kadın götürmüyor diye kötü anne olmuş

kötülük yapmadım kaynana olmadım olmamda fikirlerine saygı duyuyorum hamileyken yemek kokusuna bile dayanamayan kızını düşünmeyen kadını baştacı edemicem kusura bakma

Yaptiklarinizin karsiligini bekliyorsaniz bence yapmayin.
Cünkü o da ilk kez anne oluyor ve etrafinda olan birinin adini koymak zorunda degil.
Eskiler nerden cikarmissa kendi isminin verilmesini ceremesini de biz cekiyoruz :63:

karşılık beklesem yapmam emin ol üzüldüm sadece dile getirdim herkes benden alıyor öfkesini bizde dogurduk biliyoruz

Yukarda okuduğum şeyler gerçekten çok güzel samimi olduğunuz belli ancak isim konusundaki beklentiniz gerçekten saçma. Bırakın çocuklarınız çocuğuna istediği gibi seslensin.Ben bu isim olayına gerçekten çok bozuluyorum ve bende kayınvalideme fikrini sormadım, sormam da.

Ben kendi isimlerini konulmasi isteyen kaynanalari hep merak etmisimdir. Etrafimda hic öyle bir kisi yok.
Hazir siz konu acmissiniz sorayim. Cocugun sizin isminizin tasimasinin ne artisi var sizce? O cocugun kendi ismine hakki yokmudur?

Ilerde gelininiz yada oglunuz "aa yenikaynana kaka yapmis" gibi cümleler kursa yaninizda sizce tuhaf degil mi?

Son olarak yemek yaptiginiz icin harika kaynana olmuyorsunuz. Bunu benim annemde, kaynanamda yapar sagolasiniz ve sizin beklentilerinizin yarisi bile onlarda yok. Oglunuz mutlu olmasi niye yetmiyor?

evladım onlar sadece kimseye diyemedim paylaşmak istedim teşekkürler
Yemek yapabilen evini temizleyebilen maaşından kendine harçlık çıkarabilenler evlensin zaten.
Haftalık yemeği yaparsanız harçlık verirseniz ne anlamı kalacak onların evliliğinin? Mümkün olsa çocuğu da ver kızım ben taşıyayım sen yorulma diyeceksiniz.

X