• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık isim konusunda kararsızım :-(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

isim konusunda çok kararsiz kaldik sizce hangi ismi koymalıyım

• ahsen

OY: 41 54,7%
  • nilüfer

OY: 34 45,3%

• Ankete Katılan
    75
  • Anket Kapalı .
Ahsen anlam olarak iyi değil bana göre.o yüzden nilüferi seçtim.yasemin de olabilir,gül de.

Nilüfer diyorum! Demode değil, her yaşa ve zamana uygun bir isim bence. Gençliğinde de isterse Nil şeklinde kullanır.
Ayrıca yeni nesilde fazla kullanılan bir isim olmaması da büyük bir avantaj. Etrafında 3 Mina, 5 Hira olacak. O ise ismiyle akılda kalacak.

Ahsen de anlam olarak hoş olsa da söylenişini fazla beğenmiyorum. Ah sen, ah ben gibi. Ayrıca yavaş yavaş moda olmaya başlayan bir isim. Popüler olan isimler de bence güzelliğini yitiriyor.

Bu tür isim başlıklarında hep aynı isimler önerilir... burada da yine bunu gördüm. Fazla takılmayın buna. Anketteki isimler önerilen isimlerden daha özel ve güzel.
Bu 2 isim içinize sinmiş, ikisinin arasında bi seçim yapmanız en doğrusu olur. :)

Ahsen nilufer. Ikiside guzel isim. Ben secemedim.

Ya sude diyenler bana kizmasin. Sizinle alakali degil. Ama sude isminden bana okadar gina geldiki. Kafami nereye cevirsem sude var. :) ya sude ya sudenaz yada sudenur. Bir ara moda olmusti sude patlamasi yasandi resmen. Simdi etrafim sude dolu :))

Bence bazi marjinal isimler cok sacma. Hic bir anlami yok.
Ornegin ates kaya vs. Tarzi isimleri hic sevmem. Anlamsiz isimler.
Ben eski isimleri cok seviyorum erkeklerde.
Erkeklerde keskin ve erkek okdugunu belli edecek isimler olsun isterim. Adini dediginde agzin dolu dolu olacak. Dokduracak ismi agzini yani. Boyle batu, teoman vs. Gibi cılız degil. Ömer hamza kenan kemal yavuz sahin gibi heybetli isimler olacak.

Kizim omursa ismini zuleyha koyacagim ins. Erkek olursa da uveys (veysel karani)
InsaALLAH.

Çok haklısınız. Sude'nin anlamı da iyi değil ayrıca. Sude'nin gerçek anlamı: ezilmiş, sürülmüş, dövülmüş.
("Sürmeli" diye güzelleştirmeye çalışılıyor anlamı ama gerçek anlamı yukarıda belirttiğim gibi).

Bir tek Sude değil. Burada önerilen birçok ismin anlamı yanlış biliniyor.
Ceylin, Ecrin, Minel vesaire...

Klasik isimler koymak daha iyi. Züleyha da güzel klasik bir isim.

Çok haklısınız. Sude'nin anlamı da iyi değil ayrıca. Sude'nin gerçek anlamı: ezilmiş, sürülmüş, dövülmüş.
("Sürmeli" diye güzelleştirmeye çalışılıyor anlamı ama gerçek anlamı yukarıda belirttiğim gibi).

Bir tek Sude değil. Burada önerilen birçok ismin anlamı yanlış biliniyor.
Ceylin, Ecrin, Minel vesaire...

Klasik isimler koymak daha iyi. Züleyha da güzel klasik bir isim.

Aynen. Anlamlarina bakarim. Birde kulağıma hangisi hoş geliyor diye bakarım. Ama asla arap yada Türk isimimi diye bakmam. Oyle bir ayrimcilik aklimin ucundan gecmedi. Neyse. Evet zuleyha bana zerafet guzellik cagristiriyor o yuzden istiyorum. Uveys te. Taa 13 -14 yaslarindayken vesel karaninin filimini izlemistim cok etkilenmistim. Benim cocugumda Peygamber efendimizi s.a.v vesel karani (uveys) kadar cok sevsin niyeti ile niyetlenmistim.

Ay simdide biz yada turkler sevmiyor mu diye tartisma cikmasin :) artik birsey yazinca 2 kere dusunmem gerekiyor galiba.

Nilüfer diyorum! Demode değil, her yaşa ve zamana uygun bir isim bence. Gençliğinde de isterse Nil şeklinde kullanır.
Ayrıca yeni nesilde fazla kullanılan bir isim olmaması da büyük bir avantaj. Etrafında 3 Mina, 5 Hira olacak. O ise ismiyle akılda kalacak.

Ahsen de anlam olarak hoş olsa da söylenişini fazla beğenmiyorum. Ah sen, ah ben gibi. Ayrıca yavaş yavaş moda olmaya başlayan bir isim. Popüler olan isimler de bence güzelliğini yitiriyor.

Bu tür isim başlıklarında hep aynı isimler önerilir... burada da yine bunu gördüm. Fazla takılmayın buna. Anketteki isimler önerilen isimlerden daha özel ve güzel.
Bu 2 isim içinize sinmiş, ikisinin arasında bi seçim yapmanız en doğrusu olur. :)
çok teşekkür ederim yorumunuz için. sayenizde kafamda biraz daha netleşti sanki bu isim konusu

Ben kiz dusunuyorum ama bir turlu icime sinen bir isim bulamadim dusunduklerimj yazayim sizdende yorum bekliyorum.
Feyza
Sinem
Sare
Zeynep
Helin
Hanzade
Alara
Bahar

Gokce
Cemre
Ceren

Ben kiz dusunuyorum ama bir turlu icime sinen bir isim bulamadim dusunduklerimj yazayim sizdende yorum bekliyorum.
Feyza
Sinem
Sare
Zeynep
Helin
Hanzade
Alara
Bahar

Gokce
Cemre
Ceren

Genel olarak beğendim isimleri. :)

Zeynep ismini eledim. Kızınızın yaşındaki 3 kızdan 1i Zeynep ismine sahiptir zaten.
Sare de popüler olma yolunda.

Hanzade çok hoş ve asil bir isim.

Sinem de kibar, anlamı güzel olan bir isim.

Back