• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık isim konusunda kararsızım :-(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

isim konusunda çok kararsiz kaldik sizce hangi ismi koymalıyım

• ahsen

OY: 41 54,7%
  • nilüfer

OY: 34 45,3%

• Ankete Katılan
    75
  • Anket Kapalı .
Ahsen bana daha değişik hoş geldiHoppa belki çevremde bugüne kadar o isimde birini tanimadigimdir.. Nilüfer cok klasik bilemedim:KK64: Yalniz bu gecede iyi isim yapti bdvde kaç isim konusu açılmış:KK51:

Ahsen nilufer. Ikiside guzel isim. Ben secemedim.

Ya sude diyenler bana kizmasin. Sizinle alakali degil. Ama sude isminden bana okadar gina geldiki. Kafami nereye cevirsem sude var. :) ya sude ya sudenaz yada sudenur. Bir ara moda olmusti sude patlamasi yasandi resmen. Simdi etrafim sude dolu :))

Bence bazi marjinal isimler cok sacma. Hic bir anlami yok.
Ornegin ates kaya vs. Tarzi isimleri hic sevmem. Anlamsiz isimler.
Ben eski isimleri cok seviyorum erkeklerde.
Erkeklerde keskin ve erkek okdugunu belli edecek isimler olsun isterim. Adini dediginde agzin dolu dolu olacak. Dokduracak ismi agzini yani. Boyle batu, teoman vs. Gibi cılız degil. Ömer hamza kenan kemal yavuz sahin gibi heybetli isimler olacak.

Kizim omursa ismini zuleyha koyacagim ins. Erkek olursa da uveys (veysel karani)
InsaALLAH.

Kaya da Batu da özbeöz Türkçe isimler ille de Arapça olcak ama di mi? Kendi özdilimiz varken , anlamını bile bilmediğiniz Arapça isimler ağız dolduruyor öyle mi?

Beğenmediğiniz cılız bulduğunuz Teoman bu milletin atası Metehan'ın babasının adıdır, kendi değil ama sadece ismi bile çıksa gelse Arap yalakalarının yedi ceddini mezarlarında çevirir. Ağız doldurmakla kalmaz beyin doldurur.

Yazık yani, Arapçılık sevdasına ne yazacağınızı şaşırmışsınız insan kendi özdilindeki isimler için böyle şeyler yazar mı? Yazık gerçekten.

Son düzenleme:
Kaya da Batu da özbeöz Türkçe isimler ille de Arapça olcak ama di mi? Kendi özdilimiz varken , anlamını bile bilmediğiniz Arapça isimler ağız dolduruyor öyle mi?

Beğenmediğiniz cılız bulduğunuz Teoman bu milletin atası Metehan'ın babasının adıdır, kendi değil ama sadece ismi bile çıksa gelse Arap yalakalarının yedi ceddini çevirir. Ağız doldurmakla kalmaz beyin doldurur.

Yazık yani, Arapçılık sevdasına ne yazacağınızı şaşırmışsınız insan kendi özdilindeki isimler için böyle şeyler yazar mı? Yazık gerçekten.
Yazmak istediklerimi kısa yoldan özetlemişsiniz ağzınıza sağlık

Minel bi isim değil. Bağlaç görevinde. Turkce' deki -den -dan gibi. Ecrin ise ücret karşılık demek.

Öyle demeyin şimdi Arapça isimlerde keramet var. Arapça b.k yazıp getirip çerçeveletsinler bizim millet önünde saygı duruşuna durur.

Ben cidden anlayamıyorum, çocuğuna Türkçe isim koyan Arap bulamazsınız mesela. Hele de tarih boyunca fırsat buldukça kendini kazıklamış, İngiliziyle Fransızıyla artık kimi bulduysa birleşip kazıklamış bir milletin dilini, kendi diline tercih eden başka bir millet hiç bulamazsınız. Türk milleti kendini düdükleyeni seviyor galiba.

Aziz Nesin az bile demiş, bizim millet bu zeka seviyesiyle bunca zamandır nasıl varolmakta çözemedim.

Nilüferden yana oy kullandım

Ben mina.duru ve Asya isimlerini çok severim

Hayırlı evlat olsun Tebrikler :)

Beğenmediğiniz cılız bulduğunuz Teoman bu milletin atası Metehan'ın babasının adıdır, kendi değil ama sadece ismi bile çıksa gelse Arap yalakalarının yedi ceddini mezarlarında çevirir. Ağız doldurmakla kalmaz beyin doldurur.

Yoo nereden cikardin onu???
Sahin yavuz arapca mi?

Ben turkcemi arapcami diye bakmiyorum. Hangi isimler araplarda var (kuranda) geciyor cogunu bilmem bilmem bile.

Kusura bakmada bu yazinla asil sen arapcaya veya isimlere bile nasil onyargi ile baktigini gösterir. Ben sadece hic aklimdan arapca turkce diye gecmeden isim zevkimi yazdim. :)))
Nekadarda cok anlam yuklemissin.

Sevdigim isimleri yazdim diye neredeyse vatan haini ilan edeceksin.
Hem öz dilimi mi dedin? :))) latin alfabesinden once oz dilimiz neydi acaba?
Neyse hic gereksiz tartismaya girme niyetim yok.

Niyetim turkce arapca ayirmak degil kendi zevkimi yazmak. Begenirsin begenmezsin ama kendi kendine olmayan seyi yorumlamakta sana kalmis.
Sahin yavuz kenan kemal turkce de degil mi? Hadi kenan kemal belki araplardada vardir inan bilmiyorum ama sahin yavuz?

Neyse... gerçekten de gereksiz bir aciklama.

Çüş diyorum artik insan sevdigi isimleri yazmasi bile suç olmus. Isi arapca turkceye dokmusler. Pes dogursu irkciglinda bukadari.

Türkçe arasina ingilizce kelimeler serpistirirken kimse yabaci dil sevdalisi olmaz kimsenin sesi cikmaz.

Demekki bu yorumlari yazan bazi insanlar her arapca duydugunda fitil oluyorlar yada onemli birsey zannediyorlarki baska insanlara iftira atabiliyorlar. Arapca b.k yazsa saygi duyacaklar diye demekki kendileri aynisini yapiyor .

Sabah sabah bir insan ancak boyle sinir edilir valla tebrikler.

Kizkm gidin siz kaya koyun mete koyun babane. Bendende sanane

Yoo nereden cikardin onu???
Sahin yavuz arapca mi?

Ben turkcemi arapcami diye bakmiyorum. Hangi isimler araplarda var (kuranda) geciyor cogunu bilmem bilmem bile.

Kusura bakmada bu yazinla asil sen arapcaya veya isimlere bile nasil onyargi ile baktigini gösterir. Ben sadece hic aklimdan arapca turkce diye gecmeden isim zevkimi yazdim. :)))
Nekadarda cok anlam yuklemissin.

Sevdigim isimleri yazdim diye neredeyse vatan haini ilan edeceksin.
Hem öz dilimi mi dedin? :))) latin alfabesinden once oz dilimiz neydi acaba?
Neyse hic gereksiz tartismaya girme niyetim yok.

Niyetim turkce arapca ayirmak degil kendi zevkimi yazmak. Begenirsin begenmezsin ama kendi kendine olmayan seyi yorumlamakta sana kalmis.
Sahin yavuz kenan kemal turkce de degil mi? Hadi kenan kemal belki araplardada vardir inan bilmiyorum ama sahin yavuz?

Neyse... gerçekten de gereksiz bir aciklama.
Latin alfabesinden önce de dilimiz Türkçeydi.
Saray eşrafı ağır ağdalı bir dil kullanmış olabilir ama halk gayet normal konuşuyordu.
Ayrıca latin alfabesi gelince dil değişmedi zaten yazılış değişti.
Kenan Kemal de Türkçe değil Arapça.

Katılıyorum sana.
Batuyu berkeyi tiki ismi gibi görenler yüzünden kaç yüzyıllık isimler dalga konusu oldu resmen.
Ama Arapça isim koyunca sevap kazanacaklar öyle deme.
Dördüncü (Rabia), prematüre kız çocuğu (Hatice), deve yavrusu (Bekir), ejderha (Osman) filan koymak çok sevap çünkü.
Şimdi yeni moda zaten Kuran'da her geçen kelimeyi isim diye koymak.
Yav ikra nedir Allah aşkına.
Bildiğin "oku" fiilini isim diye koyuyorlar sonra gelip öztürkçe isimlerle dalga geçiyorlar.

Latin alfabesinden önce de dilimiz Türkçeydi.
Saray eşrafı ağır ağdalı bir dil kullanmış olabilir ama halk gayet normal konuşuyordu.
Ayrıca latin alfabesi gelince dil değişmedi zaten yazılış değişti.
Kenan Kemal de Türkçe değil Arapça.

Dilimiz degisto demiyorum. Alfabemiz degisti diyorum. Neyse birde o tartisma olmasin.

Kemal kenan arapca olabilir.
Digerileridemi arapca?
Neyse gerçekten de hic akliminnucundan gecmeyen seyler yazilmis. Ben o isimleri yazarken aklimdan bile gecmedi turkcemi araocami diye.insanlardaki on yargiya pes dogrusu gercektende.
Ben kaya isminin nesini seveyim? (Kendi dusuncem) taş kaya ne yani. Ben boyle dusunemezmiyim?
Mesela kezban kezbanin nesini seveyim? Al buda kuranda ama yalanci demek.
Insanlara karsi onyargi denir ancak o yorumlara

Vay Arkadaş. Elim kirilsaydida yazmaz olsaydim diyesim geldi. Yuh gercekrende be ne arap düşmanı varmis.

Neyse ya aman banane kim ne dusunurse dusunsun.
Yüz kere bin kere aciklama yapacak degilim

of isim koymak ne zor şeymiş bir hafta sonra doğum yapcam hala karar veremedik ne isim koyacağımıza :-(

ahseni tercih ederim koyucak olsam ..nilufer daha agir kaciyo bana gore. ama sen koyarmisin dersen ikisinide koymam..
defne
pelin
güneş
buğlem
asel
masal
burçak
eslem
ikra
gibi isimler daha cok begendigim guzel isimler ama tabiki sizin tercihiniz :) simideden hayirlisi olsun bebeginiz adıyla yasasin insallah....

of of of kafam çok karışık :-(
Hoşunuza giden birkaç ismi kağıtlara yazıp kura çekseniz. :) kuzenimin ismini öyle koymuşlar. Babanem bişey istemiş amcam başka bişey demiş babam başka bi isim olsun demiş yengem başka. En son kura cekelim demişler. Babamın aklındaki isim çıkmış :)

Back