İsim konusu aciill

Bircansev

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2015
437
440
36
Kızlar 37 haftalık hamileyim yani sayılı günlerim kaldı bir kızım olacak insallah. Ben masal ismini koymak istedim eşim zeyneb dedi. Zeyneb masal diye karar verdik ama ben pek zwyneb ismini kullanmayı düşünmüyorum .. Sorun şu kayınvalidem hergün arayıp daha güzel isimler var biz masal demeyiz deyince eşimde masaldan soğudu.. Bana sölemıyor ama isteksiz. Kayınvalidemlere inat masal koymalımıyım yoksa ece ile değişeyim mi. Hangisi güzel zeyneb masal mı? Zeyneb ece mi?

ZEYNEP MASAL kesinlikle,ama onlara ınat değil,güzel olduğu için eşin soğusun,ece olmasın yaa

Kv'ne diyeceksin ki biz adını ne koyuyorsak onu diyeceksiniz.
Onlara ne yahu!!
Herkesin zevki farklıdır.
Ben mavi severim sen kırmızı. isim de böyledir.
Allah adıyla yaşamak nasip etsin.
İstediğiniz ismi koyun. İçinizde ukte kalmasın.

İşte o öle demio biz zeyneb deriz diyo iki isim çokmuş. Yok hikaye olsun falan die alay ediyo . Bende artık istiyormuyum bilmiyorum benide soguttular

İşte o öle demio biz zeyneb deriz diyo iki isim çokmuş. Yok hikaye olsun falan die alay ediyo . Bende artık istiyormuyum bilmiyorum benide soguttular
2 isimli çocuklarda zaten genelde çevre hangi isme aşina olduysa onunla hitap eder.
benim etrafta gördüğüm bu..
nadiren anne -baba iki ismiyle hitap ediyor çocuğa.

Ozaman benim masal ismine aşina etmem lazım . Ama onlar ıstarla sadece zeyneb kullanırsa napabilirim ki .. Nasıl önüne gecebilirim .

Ozaman benim masal ismine aşina etmem lazım . Ama onlar ıstarla sadece zeyneb kullanırsa napabilirim ki .. Nasıl önüne gecebilirim .
iki isim koyduğunda çevrendeki hangisini söylerse söylesin, önemli değil ki...
ister Zeynep desin ister Masal isterse de Ece...
Sen içine sineni koy.
Anlamlarına da iyice odaklan, insanın kişilik ve kararketrini etkiliyor çünkü.
Yalnız ZeyneB diye mi yazdıracaksınız?
Bu şekilde biraz zor söyleniyor gibi.
Benim kızımın adı da ZeyneP.
Yalnız ileride arkadaşları Masal ismi ile "bir varmış bir yokmuş" gibi sözlerle dalga geçebilir haberin olsun.
Sağlıkla kavuş bebeğine.

Zeyneb de peygamber efendimiz (s.a.v) in en sevdiği kız ismindenmiş diye etkilendim eşiminde gönlü olaun diye mantıklı geldi.. Zeyneb Masal olur ama masal diye söylenilir yada ikisi söylenilir diyordum ki bu sorun cıktı. Cocugum isim karmaşası yaşasın istemıyorum .

zeyneb değil de zeynep yazdırın hem Türkçe'ye söylenişi daha uygun, hem de çocuk sürekli sorun yaşar.

ben de zeynep koycam kız olursa, yanına ece yakıştırdığım isimlerden.
ama masal ismini beğensem, sırf kaynana laf dedi diye koymamazlık etmezdim.

Çok teşekr ederim cevaplayan herkesten ZEYNEP MASAL a karar verdim sanırım .. Eger yine sinirimi bozan olup fikrimizi etkilemezlerse

Kayinvalidene ` biz masal demeyiz` bilmem ne deme hakkini verme bir....
Zeynep masal cok guzel iki...
Karari esin ve sen vereceksin üc...
Allah hayirli evlat versin.

Ne kayinvaliden ne görünce ne senin annen nede konu komşu ne dersler desinler kulak asma.cunki sen ismini ne koyarsanız koy herkez bi kulp bulucak.oyuzden sen koy ismini eşinin fikrini al Sadece masal gayet hoş bi isim bence.simdiden allah analı babalı büyutmeyi nasip eder inşallah

Ay bende Zeynep Ece düşünmüştüm başta ama benim ismim de Ecem olduğu için vazgeçtim Zeynep meva olacak inşallah :))
Bence kv nin dediğine kulak asma ben olsam inadına masal koyardım hep de masal derdim

Ayy öyle yapacam bende . Şekerlerimizi de yaptrdık Zaten inşşalah ismi zeynep masal olacak . Ama ben eminim ki masal demeyecekler zeynep diyecekler sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…