• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık isim karmaşası ;)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

eftelya2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.898
7.100
198
yakında bebişimin cinsiyeti belli olacak ama ben hala isim bulamadım, babası da birşey demiyor.

bende diyorum ki ben bir isim belirleyeyim , eşime de danışırım beğenmezse onun seçeneklerini değerlendiririz ya da iki isim koyarız ..

soy adımız e.. ile başlıyor. birazda soy ad ile uyumlu olsu diye e ile başlayan isimlere bakıyorum ama beğenemedim pek birşey ..

eski moda isimleri de sevmiyorum klasik ali, mehmet,ayse,zeynep falan istemiyorum...

bana kız ve erkek için ayrı isimler önerir misiniz?

Erva , Emre, Emir,Efsun
Biz kız olursa Erva Naz
Erkek olursa Metehan koymak istiyoruz e harfi deyince bunlar geldi aklıma :)

benim ismimi ailem cok guzel koymus, cift isimin zorluklarini yasasamda guzel isimlerim var. onerime gelince zorda degilseniz cift isim koymayin derim.
yeni koyulan isimleri cok begenmiyorum, bazisi cok sacma ve anlamsiz geliyor.
ömer cok eski bir isim gelir mi bilmiyorum ama ben eylül,deniz, ömer, ömür, toprak isimlerini falan cok begeniyorum. ne cok eski ne de cok guncel isimler, ismiyle yasasin bebeginiz.

yakında bebişimin cinsiyeti belli olacak ama ben hala isim bulamadım, babası da birşey demiyor.

bende diyorum ki ben bir isim belirleyeyim , eşime de danışırım beğenmezse onun seçeneklerini değerlendiririz ya da iki isim koyarız ..

soy adımız e.. ile başlıyor. birazda soy ad ile uyumlu olsu diye e ile başlayan isimlere bakıyorum ama beğenemedim pek birşey ..

eski moda isimleri de sevmiyorum klasik ali, mehmet,ayse,zeynep falan istemiyorum...

Önce bi cinsiyeti belli olsaydı???

Erkek olursa Emre kız olursa Elvin :KK9:

Erkekte emre güzel gerçekten kız ece olabilir illa e ile başlaması şart değilse

Alperen (oğluşumun adı)
Göktuğ
Yiğit alp
Almila (kızım olacak bunu düşünüyoruz)
Ayça
Göksu
İdil

Bunlarda güzel daha çok güzel isimler var ben öz türkçe isimler tercih etmeye çalışıyorum bi ara arapca vardı listemde ama yinede öz tukçe olmasına karar verdik

erkek olursa egemen veya eymen isimleri hoş olabilir soyadınızla, bu arada şimdiden allah bağışlasın,güle güne büyütün yavrunuzu

bu arada benim şu an aklımda birkaç isim var ama kesin şu olsun diyemiyorum.

kız : elvin-almira
erkek : kayra-aras

erkek olursa egemen veya eymen isimleri hoş olabilir soyadınızla, bu arada şimdiden allah bağışlasın,güle güne büyütün yavrunuzu
evet her ikiside uyumlu oluyor ;)

bu arada illa e ile başlayacak gibi bir şart yok , uyum olmasa da olur :D içime sinsin , önemli olan o ;)

İki kızım var isimleri
Eliz ve Esil
Bi oğlum olursa ismini Efe düşünüyorum

Esil ismini ve anlamını çoook beğenmiştim ama çok yanlış söylenir esin ile karıştırılır felan dedi eşim şimdi Almila da karar vermiş gibiyiz yine değişebilir belki ama öz türkçe isimlere bakıyoruz kızda seçenek biraz zorlanıyoruz

Esil ismini ve anlamını çoook beğenmiştim ama çok yanlış söylenir esin ile karıştırılır felan dedi eşim şimdi Almila da karar vermiş gibiyiz yine değişebilir belki ama öz türkçe isimlere bakıyoruz kızda seçenek biraz zorlanıyoruz

Almila çok güzel hiç duymamış tım
Ben kısa isimleri çok seviyorum
Eliz ismini küçüklükten beri isterdim Rabbim nasip etti

Almila çok güzel hiç duymamış tım
Ben kısa isimleri çok seviyorum
Eliz ismini küçüklükten beri isterdim Rabbim nasip etti

Almila bende ilk duyduğumda yabancı sandım öz türkçeymiş aslında almıla türkçe öğretim görevli tanıdık var sordum almila olarakta olurmuş kızıl elma demek

"Kızıl Elma, Türkler tarafından değişik şekillerde tasvir edilmiş olup bazen bir belde, bazen bir taht, bazen de dünya hakimiyetini temsil eden som altından yapılma kızıl renkli bir küre olmuştur. Bazen fethedilmesi gereken illeri ifade eder, çoğu kez ise bütün Türklerin, tek bayrak altında toplandığı devletin simgesidir."
Alıntı...

Kız için beğendiklerim; Ada, Nil, Ela, Nehir, Başak, Sedef, Elis, Esin, Esil, Lale, Nisan, Akasya, Asya, Defne
Erkek için beğendiklerim; Yiğit, Aras, Ediz, Ömer, Ege, Alp, Eymen, Yağız

Çocuğum olsa bu kadar isimden nasıl seçerim bilmiyorum:KK70:Sağlıcakla alırsınız kucağınıza inşallah:nazar::KK200::KK46:

Öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Erkek için Kerem, Eren, Erdem, Egemen, Behiç olabilir
Kız için de Elif, Erva, Deniz, Derin, Leyla, Esila, Berra

:KK46::KK51:

Kiz: Sare - Asya - Azra - Şura - Yüsra - Elif
Erkek: Arda - Kaan - Kerem - Eren Emre - Yasir..

oglumum adi. ali aras ali yi koymamin sebebide kuranda gecmesi. aras anlami da geciyo diyolar ama net bisey yok.

Back