Doğuma Hazırlık İsim kararsızlığı :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Sizce hangisi

• Beste

OY: 87 62,1%
  • Bade

OY: 53 37,9%

• Ankete Katılan
    140
Bade ismi çok gÜzel, çevremde bu ismi koymak isteyen insanlara isimle dalga geçip aman günaya girersiniz çocukta çarpılır yok Müslüman olamaz vs vs saçma sapan şeyler duydum ve hepsi vazgeçti bu isimden 🙄 çok saçma yani sırf insanların sorması ve dalga geçmeleri yüzünden rahatça koyamıyor bazıları işte.. Ben çok severim Bade ismini ama 😍😍 kimseyi takmam dersen koy canım boşver ama hazır ol yinede densiz insanlara 🙈

Elit görünme gibi bir çabam yok çocuğumun ismini karar verirken kime elit gözükmek isteyebilirim ki. Eski isim hoşuma gitseydi onu da koyardım eski diye sorun etmem yani
Sizin için demedim, neden üzerinize alındınız? Lira Liva Lina Liya gibi saçma sapan isimler koyanları kastediyorum.

Öncelikle hayırlı olsun inşallah hayırlı evlat olur. Çocuğunuzun ismini koyarken yurt dışında kullanılabilir olmasına kesinlikle dikkat edin. Bu iki isimdense bağde :)

universitede bade diye bir arkadasim vardi muhafazakar bir hoca isminin anlamini sormustu o da sarap dedi adamin yuzu allak bullak olmustu. bade ismi cok guzel beste de cok guzel ben kizima simal ismini koymak istemistim. kv telafuz edemeyince vazgecmistik cunku benimkini hala telafuz edemiyor. 😂

Öncelikle hayırlı olsun inşallah hayırlı evlat olur. Çocuğunuzun ismini koyarken yurt dışında kullanılabilir olmasına kesinlikle dikkat edin. Bu iki isimdense bağde :)
bak bu konuda haklisin ben de o neden iki cocuguma da dunyada esi olan isimler koydum. ve noktasiz harf var isimlerinde hep mail adresi vs icin. size sacma gelebilir ama ben bayagi sikinti yasadim.

Kızlar isim konusunda çok kararsız kaldık fikirlere ihtiyacım var 😇

Beste
  1. Bir müzik eserini oluşturan ezgilerin tümü.
  2. Bağlanmış, bitiştirilmiş.

Bade
  1. Şarap, içki.
  2. Aşıkların rüyada içtikleri aşk şerbeti, aşk şarabı, aşk iksiri.
  3. Tasavvuf edebiyatında “Aşk” manasında da kullanılır.
Bade beste 🤣 karar vermediysen yardımcı olur en azından 🤣🤣

Yeni nesil isimler Lina Lila Mila Mira Liya Lida.. O kadar gülüyorum ki bazen. Elit görünmek için ne yapacaklarını şaşırıyor bazı anne babalar.. Canan, Derya, Hülya gibi eski klasik isimlere kurban olsunlar.
Yahu şu konuda da Milana22 Milana22 ya laf atmasan olmazdı değil mi? Elit görünmek için değil insanlar beğendikleri için koyuyorlar o isimleri. Sizi veya bizi pek ilgilendirmez ancak tutup milleti yermek için "elit görünmek için koyuyorlar" falan diyemezsin yani. Benim ismimde klasik bir isim ama gel gör ki nefret ediyorum, herkes klasik isim sevmek zorunda mı? Veya herkes "elit" isim koymak istemeyemez mi? Hiçbir isim komik değil, insanların tercihlerine karışmamayı her konuda savunuyorsun, bir zahmet insanların evlatlarına koyduğu isimlere de "gülüyorum" deme, zira hiçbirimizin hakkı yok, seninde yok.

Bade kulağa güzel geliyor ama anlam açısından pek doğru bi isim değil. Bunu dini veya kültürel olarak sıkıntıya girer diye demiyorum sonuçta alkol. Alkol sağlığa zararlı bişey, çocuğumun isminde temizlik ve iyilik arardım ben

Yahu şu konuda da Milana22 Milana22 ya laf atmasan olmazdı değil mi? Elit görünmek için değil insanlar beğendikleri için koyuyorlar o isimleri. Sizi veya bizi pek ilgilendirmez ancak tutup milleti yermek için "elit görünmek için koyuyorlar" falan diyemezsin yani. Benim ismimde klasik bir isim ama gel gör ki nefret ediyorum, herkes klasik isim sevmek zorunda mı? Veya herkes "elit" isim koymak istemeyemez mi? Hiçbir isim komik değil, insanların tercihlerine karışmamayı her konuda savunuyorsun, bir zahmet insanların evlatlarına koyduğu isimlere de "gülüyorum" deme, zira hiçbirimizin hakkı yok, seninde yok.
Milana22 mi? Ne alaka??? Bana bulaşmak için ne diyeceğini şaşırmışsın! Mune Mune abla lütfen bakar mısın?? Kendi fikrimi yazdığım bir yorumu alıntılayıp iftira atıyor ve polemik yaratmaya çalışıyor. Yazdığım yorumla Milana22 nickli üyenin ne alakası var???

X