İsim Ekletme

Amor-a

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2009
7.163
8.018
723
Merhaba ben isim ekletmek istiyorum. Eski konulara baktım ama sanki yeni yönetmeliklere göre mahkemeye gitmeden dilekçeyle ekletilebiliyor gibi bişeyler yazıyordu emin olamadım. Ekletme isteme sebebim ismim güzel ama kökeni sayılan dilde o şekilde yazım kötü anlama geliyor. Hatta o ülkede yaşayanlarla konuştugumda bu ismi nasıl aldın filan gibi tepkiler aldım ki anlamı cidden berbat ve yaşadığım bi hastalığı anlatıyor resmen. Ailem koymuş güzel ama ben bir başka isim daha ekletmek istiyorum. Biraz da karakterim çok sıkılgan herşeyi değiştirme üzerine bi yaşamım var. Bir de isimlerin gücüne inanırım yaşamımdaki bazı engellerin daha sonra araştırdıgım isimlerin etkisi konulu kaynaklarda geçtiğini de gördüm belki biraz da bu etkiyi kırmak da var o da psikolojik boyut. Tabi bu bahaneler mahkeme de geçerli olur mu şüpheliyim :) Velhasıl isim ekletmenin kolay bi yolunu yordamını söyler misin arkadaşlar. Yalancı şahit vs yapamam o olacaksa hiç eklenmesin daha iyi. Başka bir yol var mı onu merak ediyorum.

Merhabalar, nüfus müdürlüğüne isim değişikliği başvurusu bu şartlar altında yapamazsınız. Şöyle ki;
yazım ve imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadları, mahkeme kararı aranmaksızın, il veya ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilir. Sizin isminizde imla hatası olmadığından nüfus müdürlüğüne başvuramazsınız.
Ancak dava yolu ile isim değiştirme talebinde bulunabilirsiniz. Başka sorularınız var ise özelden sorabilirsiniz. İyi günler

Tesekkurler. Mahkeme ancak demek ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…