İsim derdi

zombimilena

kb
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
157
121
Merhaba arkadaşlar,

Çok dertliyim, öyle ki içimde herhangi bir duygu bile yok. 27. haftalık hamileyim , hamilelikten olmadığını düşünüyorum fakat dışarıdan bakan gözlerin, tecrübeli arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.

Allah'ın izniyle bir oğlum olacak. Eşimle daha ortada hiç bir şey yokken iki ismi olsun, birini sen birini ben koyalım diye anlaşmıştık. Cinsiyet belli olunca ufak ufak konuşmaya netleştirmeye başladık. Kayınbabamı çok severim adı Mehmet. Bir ismi onun ismi olsun dedik. Ben tek Mehmet istemiyorum çünkü eşimin abisinin oğlunun adı da Mehmet. Yanına ikisi birlikte söylenebilecek bir isim bulalım dedik. Düne kadar değişen bir şey yoktu. Bir kaç kez annesi,ablası ve kız kardeşi kahvaltıda bu konu hakkında konuşmuşlardı. Neden tek Mehmet değil illa yanına bir isim koymak mı gerek dediler. Bende zaten bir Mehmet olduğunu bunun saçma olacağını söyledim. Eşimde size ne deyip konuyu kapattı. Aradan 2 hafta geçti ve eşim Dün gece yatarken "tek Mehmet olacak " dedi. Benimde aklıma birilerinin fikir verdiği o yüzden böyle yaptığı geldi. Bunu ona söyleyince de kızdı. Ben kimsenin aklıyla hareket etmiyorum dedi. Tartıştık.

Kızdığım nokta, bunu bana canım ben böyle düşünüyorum ama sen ne diyorsun diye söylemiş olsaydı inanın asla reddetmezdim. Eşim sonuçta saygı ve sevgi için her şey yapılır. Kaldı ki çocuğumu ismi için sevmeyeceğim zaten. Evladıma sağlıkla kavuşmak yeter bana. Ama tavrı beni kırdı.

Ne mutluyum ne de mutsuz. Zombiye bağladım sabahtan beri. Boş boş bakıyorum içimden hiç bir şey gelmiyor.
Konu basit bir şey gibi ne dertler okuyoruz burada ama kimsem yok kızlar anne-baba-kardeş konuşamıyorum kimseyle. Bana biraz motivasyon, fikir verebilir misiniz?

Mehmet de olmayacak tek bir ismi olacak kendim seçeceğim deyin o zaman siz de.

Allah'ım kaçıncı yüzyıldayız insanlar Mars'ta koloni kuruyorlar biz hala babamın adını koyacağız çocuğa derdindeyiz.

Daha 27 haftalık, bunun derdine düşmüşler, çok sinir bozucu çooook.:110:

Allah size sabır versin, bebeğinizi de sağ salim kucağınıza almayı kısmet etsin:KK200:

Mehmet de olmayacak tek bir ismi olacak kendim seçeceğim deyin o zaman siz de.

Allah'ım kaçıncı yüzyıldayız insanlar Mars'ta koloni kuruyorlar biz hala babamın adını koyacağız çocuğa derdindeyiz.

Daha 27 haftalık, bunun derdine düşmüşler, çok sinir bozucu çooook.:110:

Allah size sabır versin, bebeğinizi de sağ salim kucağınıza almayı kısmet etsin:KK200:

Amin teşekkür ederim.

Bize de cok fikir sunankar oldu
Cevabim kendiniz dogurun kendiniz koyun bu benim cocugum istedigimi koyarim dedim...
Esimle beraber 2 isim sectik ikisini de ben buldum fakat hosuna gitti

Ayrica neden illaa aileden birinin adi olmasi lazim ki ?? Sizde babanizin adini koyucam diyin ozaman sevgili kv ye ..

Bukadar karisilmasina izin vermeyin biran once cizgi cekmeniz lazim yoksa bebek dogunca isiniz gercekten cok zor..

Yani illaa birileri var hamileligi o en guzel zamanlari mahvediyorlar ...
Tadini cikartim olmadi sert cikin kararinizi soyleyin

Saglicakla alin bebeginizi kucaginiza

aynı isim problemini bende yaşıcam sanırım hemde aynı isimle. eşimde bi mehmet abisinin çok büyük yardımları olmuş bunun karşılığında oğlum olursa adını mehmet koyucam demiş. babamın adı da mehmet olunca bizim aile pek istemedi açıkcası. babam ben ölmeden benim adımı vermeyi mi düşünüyorlar gibi anneme konuşmuş. bu arada cinsiyet henüz belli değil benim ama erkek olacağını hissediyorum. eşime göbek adını mehmet koymayı teklif etmeyi düşünüyorum. kimlikte yazmıcak ama kulağına mehmeti de okusunlar. sende öyle bir teklifte bulunabilirsin zombimilena zombimilena ama sakinlikle yap bunu iş tartışmaya binerse inada da biner.

eğer 10 tane doguracaksanız bencede ses etmeyin
begendiğiniz isimleri diğer çocuklara koyarsınız , :KK43:

yada çocugun uyumayıp ağladıgı geceler götürüp kp kucagına koyacaksanız bencede tek isim koyun o baksın , :lülülü:

ama bu yazdıklarımın hiçbirine evet demıyorsanız

benım dogurdugum cocugun adına onlar karışamaz sende tek başına karar veremezsin diye ufak bir cinnet geçirirsin .

aynı isim problemini bende yaşıcam sanırım hemde aynı isimle. eşimde bi mehmet abisinin çok büyük yardımları olmuş bunun karşılığında oğlum olursa adını mehmet koyucam demiş. babamın adı da mehmet olunca bizim aile pek istemedi açıkcası. babam ben ölmeden benim adımı vermeyi mi düşünüyorlar gibi anneme konuşmuş. bu arada cinsiyet henüz belli değil benim ama erkek olacağını hissediyorum. eşime göbek adını mehmet koymayı teklif etmeyi düşünüyorum. kimlikte yazmıcak ama kulağına mehmeti de okusunlar. sende öyle bir teklifte bulunabilirsin zombimilena zombimilena ama sakinlikle yap bunu iş tartışmaya binerse inada da biner.

Dediğini anlıyorum. Zaten hep sakinlikle kızdırmadan konuşurum ama kestirip atıyor. O yüzden ağırıma gidiyor.

Babam pek ismi konulacak kadar değerli biri değil 11 yaşındayken gitmişti. Bunu da söyleyip duygu sömürüsü yapmak istemiyorum . Kayınbabam biraz hasta ama ölümcül değil. Eşimde haliyle biraz korkuyor. Benim oğlumun adıda MEhmet olsun diyor. Sorun değil ama üslup beni kırıyor.
Sanada sabırlar dilerim o zaman hem hamilelik hem stresi zor oluyor.

Ay bu kayinpeder kayinvalide ismi koyma isi nedir ya?
Butun sulale Mehmet olsun tamam.
Nasil bir egodur.
Esinizin pat diye Mehmet olacak demesi de ilginc. Insan bi fikir sorar, yumusatir.
Of bi arkadasim vardi, kocasinin tarafindaki torun torba baba dede dönusumlu kendi adlarini veriyorlardi erkek cocuklarina.
Iyi butun erkek kuzenler Mehmet,kizlar Ayse olsun tamam, OK.

eğer 10 tane doguracaksanız bencede ses etmeyin
begendiğiniz isimleri diğer çocuklara koyarsınız , :KK43:

yada çocugun uyumayıp ağladıgı geceler götürüp kp kucagına koyacaksanız bencede tek isim koyun o baksın , :lülülü:

ama bu yazdıklarımın hiçbirine evet demıyorsanız

benım dogurdugum cocugun adına onlar karışamaz sende tek başına karar veremezsin diye ufak bir cinnet geçirirsin .

Haklısın ama bende hiç konuşma becerisi yok. Kırmak da istemiyorum eşimi. Nasıl ne diyeceğimi bilmiyorum yani.
Diyor ki istediğini koy ikinci de karışamazsın. Benim öyle içime sinmiyor ki. İkimiz birlikte koyalım ikimizin de istediği birşey olsun diyorum ama yok diyor. Anlamıyorum

Ay bu kayinpeder kayinvalide ismi koyma ismi nedir ya?
Butun sulale Mehmet olsun tamam.
Nasil bir egodur.
Esinizin pat diye Mehmet olacak demesi de ilginc. Insan bi fikir sorar, yumusatir.
Of bi arkadasim vardi, kocasinin tarafindaki torun torba baba dede dönusumlu kendi adlarini veriyorlardi erkek cocuklarina.
Iyi butun erkek kuzenler Mehmet,kizlar Ayse olsun tamam, OK.

Kayınvalidemin adı da ayse. Aynen kız olursa da ayşe diye öneren olmuştu. :KK16:

Haklısın ama bende hiç konuşma becerisi yok. Kırmak da istemiyorum eşimi. Nasıl ne diyeceğimi bilmiyorum yani.
Diyor ki istediğini koy ikinci de karışamazsın. Benim öyle içime sinmiyor ki. İkimiz birlikte koyalım ikimizin de istediği birşey olsun diyorum ama yok diyor. Anlamıyorum

sen onu kırmıyor ama o seni orta yerinden çok güzel kırmayı beceriyor ,

bu çocugu ailenle yapmaya karar verdin sanırım ayıp ettiğinin farkındamısın de

Kayınvalidemin adı da ayse. Aynen kız olursa da ayşe diye öneren olmuştu. :KK16:
Ciddi mi? Bak bildim :)) Erdim mi ne.
Ay ama sinir bozucu cidden.
Zorunda miyiiiiiim diye bagirasi gelir insanin.
Dunyaya getirecegi kuzusuna kendisi esiyle karar verip bi isim vermek en dogal hakkidir annelerin.

Ben iki isim olayına karşıyım ama madem baştan bir ismi Mehmet olsun dediniz, ya iki isim koyarız ya da Mehmet isminden tamamen vazgeçerim diyerek emrivakiye emrivakiyle cevap verirdim.

Neden iki isme karşısınız? Eşimde öyle diyor. Belli bir sebebi mi var yoksa tamamen kişisel düşünceniz mi?

X