- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
- Konu Sahibi elenaferrante
-
Yerleşim yeriniz asliye hukuk mahkemesinde "haklı bir sebep" ile dava açmanız gerekir.
Eğer yeni kimliğinizi çıkarmadıysanız. Bir kereliğine mahsus değiştirebilirsiniz. Nüfus müdürlüğüne gidip yeni kimlik çıkarmak ve isminizi değiştirmek istediğinizi söylüyorsunuz bir dilekçe ile halloluyor.
Ben de bekarlık soyadımı kullanmak istediğimi nikah tarihi alırken söylemeyi unutmuştum yeni kimliği çıkarırken söyledim dilekçe vererek hallettik.
Yeni kimlik kartı alırken 1 kerelik değiştirilebiliyor diyorlardı. Doğru mudur acaba?
Valla ben haberlerde duymuştum. Kimliği çıkarırken dedim ki memura ‘haberlerde duydum isim değiştiriliyormuş bir seferliğine peki soyadımı da alabilir miyim?’ Dedim adam karşı masaya git dilekçe doldur dedi. Böyle bir şey olmasa isim değiştirilmiyor diye söylerdi diye düşünüyorum.Bu bilgiler doğru ise beni çok mutlu eder
İsminizi sevmemekten büyük sebep olabilir mi?Yani sadece “ben ismimi sevmiyorum “ demekle olmuyor yani öyle mi?
Geçenlerde artık mahkeme süreci olmadan değiştirilebilir diye bir şey duymuştum da ondan sordum.
Eğer yeni kimliğinizi çıkarmadıysanız. Bir kereliğine mahsus değiştirebilirsiniz. Nüfus müdürlüğüne gidip yeni kimlik çıkarmak ve isminizi değiştirmek istediğinizi söylüyorsunuz bir dilekçe ile halloluyor.
Ben de bekarlık soyadımı kullanmak istediğimi nikah tarihi alırken söylemeyi unutmuştum yeni kimliği çıkarırken söyledim dilekçe vererek hallettik.
Yeni kimlik kartı alırken 1 kerelik değiştirilebiliyor diyorlardı. Doğru mudur acaba?
Olmuyor malesef. Yukarıda arkadaşlara yazdığım cevapta sebepleri mevcutYani sadece “ben ismimi sevmiyorum “ demekle olmuyor yani öyle mi?
Geçenlerde artık mahkeme süreci olmadan değiştirilebilir diye bir şey duymuştum da ondan sordum.
İsminizi sevmemekten büyük sebep olabilir mi?
Şey diyebilirsiniz. Babaannem kendi ismi olsun diye diretmis ama cekirdek ailem ve arkadaslarim bana (yeni) isimle hitap ediyor. Okullarda,devlet dairelerinde sorun yaşıyorum,bu nedenle hem kimlikteki ismim hem de sosyal ortamda kullanılan ismim yazsin istiyorum.
Sadece kızlık soyadı olabiliyor mu peki?Valla ben haberlerde duymuştum. Kimliği çıkarırken dedim ki memura ‘haberlerde duydum isim değiştiriliyormuş bir seferliğine peki soyadımı da alabilir miyim?’ Dedim adam karşı masaya git dilekçe doldur dedi. Böyle bir şey olmasa isim değiştirilmiyor diye söylerdi diye düşünüyorum.
Yine aynı şekilde dava açmanız gerekir. Bir sahit götürür, çevrenizde ekletmek istediğiniz ya da değiştirmek istediğiniz isimle tanindiginizi ispatlayip isminizi değiştirir veya isim ekletebilirsiniz.İsim değiştirmesem peki ismimin yanına isim ekletmek istesem?LastMadOnEarth
Yine aynı şekilde dava açmanız gerekir. Bir sahit götürür, çevrenizde ekletmek istediğiniz ya da değiştirmek istediğiniz isimle tanindiginizi ispatlayip isminizi değiştirir veya isim ekletebilirsiniz.
Bilmiyorum onu ben hem eşimin hem kendi soyadımı aldım.Sadece kızlık soyadı olabiliyor mu peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?