• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim Değiştirme

elenaferrante

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
6.584
10.892
198
Merhaba
Ben ismimi sevmiyorum. Babaannemin ismi, bir bağ kuramıyorum ismimle, eski bir isim. Ama babamı da üzmek istemiyorum. Kendime ikinci bir isim almak istiyorum. Yeni ismimi de seçtim. Bu işler nasıl oluyor, bileniniz var mı?

Eğer yeni kimliğinizi çıkarmadıysanız. Bir kereliğine mahsus değiştirebilirsiniz. Nüfus müdürlüğüne gidip yeni kimlik çıkarmak ve isminizi değiştirmek istediğinizi söylüyorsunuz bir dilekçe ile halloluyor.

Ben de bekarlık soyadımı kullanmak istediğimi nikah tarihi alırken söylemeyi unutmuştum yeni kimliği çıkarırken söyledim dilekçe vererek hallettik.

Yeni kimlik kartı alırken 1 kerelik değiştirilebiliyor diyorlardı. Doğru mudur acaba?

Yerleşim yeriniz asliye hukuk mahkemesinde "haklı bir sebep" ile dava açmanız gerekir.

Yani sadece “ben ismimi sevmiyorum “ demekle olmuyor yani öyle mi?

Geçenlerde artık mahkeme süreci olmadan değiştirilebilir diye bir şey duymuştum da ondan sordum.

Eğer yeni kimliğinizi çıkarmadıysanız. Bir kereliğine mahsus değiştirebilirsiniz. Nüfus müdürlüğüne gidip yeni kimlik çıkarmak ve isminizi değiştirmek istediğinizi söylüyorsunuz bir dilekçe ile halloluyor.

Ben de bekarlık soyadımı kullanmak istediğimi nikah tarihi alırken söylemeyi unutmuştum yeni kimliği çıkarırken söyledim dilekçe vererek hallettik.

Yeni kimlik kartı alırken 1 kerelik değiştirilebiliyor diyorlardı. Doğru mudur acaba?

Bu bilgiler doğru ise beni çok mutlu eder

Benim arkadasim değiştirmişti, 6 yıl kadar önce. Mahkeme açtı, yanında şahit getirmesini istediler. Şahit de 'o ismi kullanmıyor zaten,biz böyle hitap ediyoruz' demiş, sonra kolayca ismi değişti.
Babanız da hiç kızmasın, annesinin sözünden çıkıp doğru dürüst isim koysaymis.

Bu bilgiler doğru ise beni çok mutlu eder
Valla ben haberlerde duymuştum. Kimliği çıkarırken dedim ki memura ‘haberlerde duydum isim değiştiriliyormuş bir seferliğine peki soyadımı da alabilir miyim?’ Dedim adam karşı masaya git dilekçe doldur dedi. Böyle bir şey olmasa isim değiştirilmiyor diye söylerdi diye düşünüyorum.

Yani sadece “ben ismimi sevmiyorum “ demekle olmuyor yani öyle mi?

Geçenlerde artık mahkeme süreci olmadan değiştirilebilir diye bir şey duymuştum da ondan sordum.
İsminizi sevmemekten büyük sebep olabilir mi?
Şey diyebilirsiniz. Babaannem kendi ismi olsun diye diretmis ama cekirdek ailem ve arkadaslarim bana (yeni) isimle hitap ediyor. Okullarda,devlet dairelerinde sorun yaşıyorum,bu nedenle hem kimlikteki ismim hem de sosyal ortamda kullanılan ismim yazsin istiyorum.

Malesef o prosedür öyle değil. Şartları var. Nüfus müd.yapilan yanlışlık, rencide edici isim vs.durumlari varsa bir kereye mahsus degistirebiliyorsunuz.

M Musluk Suyu siz zaten var olanı yazdirmissiniz bu mümkün ancak isim değiştirme herhangi bir zorunluluk yoksa davasiz mümkün değil

İsminizi sevmemekten büyük sebep olabilir mi?
Şey diyebilirsiniz. Babaannem kendi ismi olsun diye diretmis ama cekirdek ailem ve arkadaslarim bana (yeni) isimle hitap ediyor. Okullarda,devlet dairelerinde sorun yaşıyorum,bu nedenle hem kimlikteki ismim hem de sosyal ortamda kullanılan ismim yazsin istiyorum.

Bana göre de sevmiyorum adımı demek geçerli bir sebep. Neyse inşallah yarın bir uğrayacağım

Valla ben haberlerde duymuştum. Kimliği çıkarırken dedim ki memura ‘haberlerde duydum isim değiştiriliyormuş bir seferliğine peki soyadımı da alabilir miyim?’ Dedim adam karşı masaya git dilekçe doldur dedi. Böyle bir şey olmasa isim değiştirilmiyor diye söylerdi diye düşünüyorum.
Sadece kızlık soyadı olabiliyor mu peki?

Yine aynı şekilde dava açmanız gerekir. Bir sahit götürür, çevrenizde ekletmek istediğiniz ya da değiştirmek istediğiniz isimle tanindiginizi ispatlayip isminizi değiştirir veya isim ekletebilirsiniz.

Anladım, çok teşekkür ediyorum

Daha bugun bi arkadasinkine ekleme yaptirdik. Oturdugun yerdeki asliye hukuk mah. Ne bir dilekce ile basvurarak dava aciyorsun. Dilekce cok basit benim adim suan budur ama bu isim babaannemin adi diye konulmustur ben esasen su ismi kullanirim. Kimlikteki ismimle gercek hayatta kullandigim isim farkli olunca gelen postada kargoda sorun yasamaktayim. Bu sebeple gunluk hayatta kullanmakta oldugum su ismin de ismime eklenerek resmiyet kazanmasini talep ediyorum.
Dava ilk durusmasa veya ikinci durusmada kesin biter. Ama surec 4 5 ay surer.
Eğer 18 yasindan kucukseniz velinizin izni ile dava acabilirisniz. Resit iseniz izin gerekli degil. Mahkeme bazen sahit isteyebilir ama bugunku bahsettigim arkadasta sahit falan istemeden kabul etti. Aralikta acmistik davayi bugun kimligini cikarttirdi.

Back
X