- 21 Aralık 2011
- 7.800
- 1.834
- 398
Merhaba bir konuda yine sizlerden akıl almak,fikir alışverişi yapmak için konu açtım.Nüfus cüzdanında hiç isim değiştireniniz ya da tanıdığınız var mı bilmiyorum ama bu konuda fikir sahibi olanlar varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Küçüklüğümden beli resmi yerler haricinde aile,akraba,sosyal hayat içerisinde farklı bir isim kullanıyorum.24 yaşıma geldim artık bu konuda bocalamaya başladım.O yüzden nüfus cüzdanıma ismini ekletmek istiyorom.
Şimdi gelelim asıl sorularıma;
1) Nüfuz cüzdanında isim değiştirme olayında illa bir avukata ihtiyaç var mı ?
2) İsim değiştirme işlemleri nasıl ilerliyor ve maliyeti ne kadara mal oluyor?
3) İsim değiştirme işleminden sonra karşıma çıkabilecek sorunlar olur mu ?
4) Ben bir de henüz mezun değilim bir yerden de sertifika alacağım belge almadan değişiklik yapmam mı yoksa aldıktan sonra mı değişiklik yapmam benim için daha iyi olur ?
5) Mahkeme süreci ve ismimizin değişmesi ne kadar sürer ?
Çok soru sordum ama merakımı mazur görün yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim herkese
Şimdi gelelim asıl sorularıma;
1) Nüfuz cüzdanında isim değiştirme olayında illa bir avukata ihtiyaç var mı ?
2) İsim değiştirme işlemleri nasıl ilerliyor ve maliyeti ne kadara mal oluyor?
3) İsim değiştirme işleminden sonra karşıma çıkabilecek sorunlar olur mu ?
4) Ben bir de henüz mezun değilim bir yerden de sertifika alacağım belge almadan değişiklik yapmam mı yoksa aldıktan sonra mı değişiklik yapmam benim için daha iyi olur ?
5) Mahkeme süreci ve ismimizin değişmesi ne kadar sürer ?
Çok soru sordum ama merakımı mazur görün yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim herkese