• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim Değişikliği

sedaecrin

“Kırarlar diye hayal kurmaktan vazgeçilmez.”
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
7.800
1.834
398
Merhaba bir konuda yine sizlerden akıl almak,fikir alışverişi yapmak için konu açtım.Nüfus cüzdanında hiç isim değiştireniniz ya da tanıdığınız var mı bilmiyorum ama bu konuda fikir sahibi olanlar varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Küçüklüğümden beli resmi yerler haricinde aile,akraba,sosyal hayat içerisinde farklı bir isim kullanıyorum.24 yaşıma geldim artık bu konuda bocalamaya başladım.O yüzden nüfus cüzdanıma ismini ekletmek istiyorom.
Şimdi gelelim asıl sorularıma;
1) Nüfuz cüzdanında isim değiştirme olayında illa bir avukata ihtiyaç var mı ?
2) İsim değiştirme işlemleri nasıl ilerliyor ve maliyeti ne kadara mal oluyor?
3) İsim değiştirme işleminden sonra karşıma çıkabilecek sorunlar olur mu ?
4) Ben bir de henüz mezun değilim bir yerden de sertifika alacağım belge almadan değişiklik yapmam mı yoksa aldıktan sonra mı değişiklik yapmam benim için daha iyi olur ?
5) Mahkeme süreci ve ismimizin değişmesi ne kadar sürer ?
Çok soru sordum ama merakımı mazur görün yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim herkese :KK66:

Zamanın da ben de değiştirmiştim.
Avukata gerek yok.
Direkt başvurup değiştirebilirsin.
6 ayda falan halledilir, çok uzun sürmez.
Gazetede yayınlanacağı için resmi kurumlarda bir aksilik yaşamazsın yinede mezuniyetinden önce hallet derim.

Zamanın da ben de değiştirmiştim.
Avukata gerek yok.
Direkt başvurup değiştirebilirsin.
6 ayda falan halledilir, çok uzun sürmez.
Gazetede yayınlanacağı için resmi kurumlarda bir aksilik yaşamazsın yinede mezuniyetinden önce hallet derim.
Çok teşekkür ederim peki şimdiye kadar hiç bir sorun yaşadınız mı isim değişikliğinden dolayı ?

Avukata gerek yok. Isim degisiktirmek icin basvuru yapmalisin. Turkiye'de prosedurun tam nasil isledigini bilmedigim icin detayli bilgi veremicem. Soy isim degisikligi daha zor. Iyi bi gerekcen olmasi sart.

İsmimi değiştirdiğimi bilmeyen insanlarla karşılaştığımda eski ismimle anılmamı garipsemem dışında hiç bir sorun yaşamadım. :-)
Hayırlı olsun şimdiden.:KK39:
Ben onu yaşamam heralde sosyal hayatta herkes şu an kullandığım ismi kullanıyor. :)
Çok teşekkür ederim :)

Avukata gerek yok. Isim degisiktirmek icin basvuru yapmalisin. Turkiye'de prosedurun tam nasil isledigini bilmedigim icin detayli bilgi veremicem. Soy isim degisikligi daha zor. Iyi bi gerekcen olmasi sart.
Evet benim durumumda olanlar için yani kimlikte farklı sosyal hayatta farklı geçerli bir sebepmiş onu öğrendim.
Teşekkür ederim :)

Arkadasim degistirmeye karar verince annesi de ben de zaten degistirmek istiyordum demis. Birlikte basvurdular 2 ayda falan halloldu. Avukata falan gerek yok.

İsminiz neydi ki merak ettim o_O
İsmimi şimdi burada söylemeyim belki tanıyanlar vardır :)
Annemin koymak istediği ismi babam unutunca tek isim kaydediliyor ama yıllardır annemin vermek istediği adı sosyal hayatımda kullanyorum nüfuzda da farklı olunca açıkçası biraz bocalıyorum. :)

Arkadasim degistirmeye karar verince annesi de ben de zaten degistirmek istiyordum demis. Birlikte basvurdular 2 ayda falan halloldu. Avukata falan gerek yok.
Aynen annemler de ekletmek istemişler sonradan ama bir türlü yapamamışlar onlarda şimdi yanımdalar bu konuda. 2 ay çok güzel bir zaman inşallah benimde öyle kısa sürede hallolur.

Hayır, son yasa değişikliğiyle artık nüfus cüzdanı değiştirirken dilekçe verilerek yapılabiliyor diye biliyorum

Öyle bir şey ben de duydum varsa o şekilde yaparız.Mahkemeye gerek yok mu peki bu durumda ?

Ben Belcika'dayim ve burada ne mahkemeye ne avukatada gerek yok. Türkiye'deki yasalarda cogunlukla ayni asagi yukari. Oyüzden ordada gerekmiyordur kanaatindayim :) Sadece ilgili makama gitmelisin. Birde resmi gazetede yayinlaniyor iste degisiklik olduktan sonra.

Ben Belcika'dayim ve burada ne mahkemeye ne avukatada gerek yok. Türkiye'deki yasalarda cogunlukla ayni asagi yukari. Oyüzden ordada gerekmiyordur kanaatindayim :) Sadece ilgili makama gitmelisin. Birde resmi gazetede yayinlaniyor iste degisiklik olduktan sonra.
Kolay bir süreç gibi gözüküyor o zaman inşalalh kolayca da hallederim :)

Back