Işıklar Söndü,Perde Kapandı!

merhabalar,allahtan umut kesilmez,bazı doktorlar kesin konuşuyor,ablamada doktorlar çocuğun olmaz dediler,40 yaşında 3çocuğuna hamile,umudunuzu yitirmeyin,bizler burdayız,destek olmaya hazırız.

niye böyle yazdın canım yaaa
anlıyorum acını hepimiz anlıyoruz seni bunu bil
senin için umut bitti ama hala sokaklar kimsesiz çocuklar ve anne şefkati isteyen bebeklerle dolu
ikinci tüp bebegimi yaptırdım ve tuttu
ama sekiz haftalıkken kalbi atmadı kaybettim
şimdi kimssiz çocuk yurduyla görüşüp bir çocuga koruyucu aile olma talebinde bulunacagım
yasım 26 ve ben bir çocuga sıcak yuvamı açmak istiyorum sen de düşün evlatlık almak zor bir iş ve kabullenmesi zor
kukanın başlıgında bunları ayrıntılı inceledik ama
koruyucu ailelikte bir nebze evlat hasretimizi giderir
allah bizi evlat ugruna haram olan yollara itmesin
isyana düşürüp dünyalık için ahiretten etmesin
benim sekişz haftalık bebegimin kalbi atmadı ama vardı o kesesinin içinde gördüm
bu dünyada olmasada ahirette şefaatçim olacak bir yavrum oldu hamdolsun
sende ahirette şefaatçi olacak bir evladın elinden tut
kendine çok iyi bak allahtan umut kesme ve şükret

:1shok: Hanimlar yapmayin yaaaa....Bir evliligi evlilik yapan cocukmudur sadece?? Nasip olmayan birseyi zorla elde etme yanlisi degilim...Evet, ben bekar birisi olarak yaziyorum ama bu birsey ifade etmez..!

Tabiki bir yuvada ufak bir aile ferdinin olmasi cok güzel birseydir ama neticede önemli olan tek sey, bu ferdin HAYIRLI bir evlat olmasi!! :Saruboceq:

Esler birbirini cocugumuz olmuyor diye terk ediyor, bosaniyor..! Hersey bu kadar basitmi? Evlenirken o zaman Nikah memuru sunuda sormali: "Ilerde Cocugunuz olmazsa eger, ayrilma sarti ile evlenmeyi kabul ediyormusunuz?" :eek:klava:

Ben cok üzülüyorum bu gibi durumlara...Evet, Annelik nedir bilmiyorum ama Insanlik nedir bilirim..! Insan herzaman elde edemedigi seylerin pesinde kosar..fakat elinde olanlarada SÜKÜR etmeli ve degerini bilmeli..! :Saruboceq:

Size herseye ragmen sahip cikan bir esiniz varsa eger bunun degerini bilin...fakat esiniz bu gercek ile yasayamiyor´da ayrilmak istiyorsa, o kisi sizi zaten HIC hak etmemisdir ve sizin degerinizi hic bicememis..! :eek:klava:

Sizin bu evlilik daha ilk günden beri ayrilmaya mahkumdur..! :a015:

Aklimizi basimiza toplayalim...Hayat sadece cocuktan ibaret degil...! Kizlar dost aci söyler...ister kizin bana ister kizmayin ama ben bu düsünceye sahibim..! Hicbir Kadin bu konu icin mutsuzluga ve ümitsizlige kapilmamamli..!!

Sizler HERZAMAN cok degerlisiniz...!! a.s.

mrb arkadaşlar... gene ben..

Hani daha yaşı 35 ve 6 aylık evli olan. Çok ama çok mutluyken;geçtiğimiz ay adetlerdeki aksamalar nedeniyle gittiğim dr.dan erken menapoz teşhisiyle ayrılan ben....

Şu lanet FSH denen hormonları 45 çıkan ve içinde sadece umut kalan ben...

Sizlerden öğrendiği Hayıtotu çayı ve civan perçemini şifası Allahtandır diyerek iğrenerek ama düzenli içen ben...

Daha doğmamış bebeğine isim koymakta acele eden ve hatta isimleri beğenmediği için bu yüzden eşiyle yastık savaşı yapan,gece küs yatan ben...(kızım katre,oğlum kayra)

Geçen ay estrofem ve dupaston kullanan,bu seferde cylo-progynova kullanacak olan ben..

Dün tekrar tahlil yineleyen ve FSH nin düşmesini beklerken 47.5 çıkmasıyla yıkılan ben...

Mis gibi cennet kokulu bebişimi kucağına alamayacak olan ben....

Herşey bitti dostlarım...... Yüreğimdeki son umut kırıntısını da bıraktım artık.

Dün eşimin yalvaran gözlerle dr.a '' tüp bebek de mi olamaz?'' soruusunun cevabıyla yıkıldım birkez daha.bu FSH denen hormon sabit şekilde yükseldikten sonra kolay kolay inmez dedi dr.vermiş olduğuğum ilaçlar da hormonu düşürmek için değil,menapozun yan etkilerini hafifletmek içindir dedi ayrıca.Tıp okadar ilerlemedi diye ekledi...... Tek çare var size;o da Kıbrıs a gitmeniz ama onun da ne şekilde olduğunu biliyorsunuz sanırım diye söyledi....

Yüreğimdeki tüm umutları size bırakıyorum... bugüne kadar sayenizde öğrendiğim yeni bilgiler için çok çok tşk ederim. Allah sizin umut ve çabalarınızı boşa çıkarmaz umarım..Kendimi çok çok kötü hissediyorum. İsimsiz bir yere kaçmak, bir taşın altına saklanmak, karanlığa karışmak istiyorum... Dün geceden beri de boşanmak geçiyor içimden. Bir bebek isteyen eşime bunu yapamam. Belki daha genç ve sağlıklı bayanla tanışır ve bu mutluluğu o yakalar....

Neyse dostlarım... lafın kısası;ışıklar söndü,perde kapandı! Sahneye veda vaktidir....Hoşcakalın... Mutlu kalın,iyi bayramlar!

Canım benim, sen kendi derdini düşününce bundan daha kötüsü olur mu! diyorsundur. benimde problemlerim var ve bundan daha mı kötüsü olur diye isyan ettiğim zamanlar oldu. Cenabı Allah dağına göre kar veriyormuş. alışmak ve sabır etmek gerekiyormuş. yeni yeni öğreniyorum. şeytan hep bana isyan etmeyi söylüyor. hep bana yine sen diyor. niye senin başına geliyor diyor. demek istediğim. sakin ol. otur düşün ama iyi niyetli düşün. günlük yaz. dertlerini anlat sakin ol. vesvese verme kendine rahatla bak o zaman yavaş herşey yoluna girmeye başlayacak. birde tek doktorla kalma şunu bilirim ki çocuğu olmayacak denilen kişilerin bile olmuştur. eminim senin çevrende de örnekleri vardır. zamanla kendini teselli etmeyi bile öğreniyorsun. sevgiler.............::1hug:

Hani daha yaşı 35 ve 6 aylık evli olan. Çok ama çok mutluyken;geçtiğimiz ay adetlerdeki aksamalar nedeniyle gittiğim dr.dan erken menapoz teşhisiyle ayrılan ben....

Sizlerden öğrendiği Hayıtotu çayı ve civan perçemini şifası Allahtandır diyerek iğrenerek ama düzenli içen ben...

Daha doğmamış bebeğine isim koymakta acele eden ve hatta isimleri beğenmediği için bu yüzden eşiyle yastık savaşı yapan,gece küs yatan ben...(kızım katre,oğlum kayra)

Geçen ay estrofem ve dupaston kullanan,bu seferde cylo-progynova kullanacak olan ben..

Dün tekrar tahlil yineleyen ve FSH nin düşmesini beklerken 47.5 çıkmasıyla yıkılan ben...

Herşey bitti dostlarım...... Yüreğimdeki son umut kırıntısını da bıraktım artık.

Dün eşimin yalvaran gözlerle dr.a '' tüp bebek de mi olamaz?'' soruusunun cevabıyla yıkıldım birkez daha.bu FSH denen hormon sabit şekilde yükseldikten sonra kolay kolay inmez dedi dr.vermiş olduğuğum ilaçlar da hormonu düşürmek için değil,menapozun yan etkilerini hafifletmek içindir dedi ayrıca.Tıp okadar ilerlemedi diye ekledi...... Tek çare var size;o da Kıbrıs a gitmeniz ama onun da ne şekilde olduğunu biliyorsunuz sanırım diye söyledi....

Yüreğimdeki tüm umutları size bırakıyorum... bugüne kadar sayenizde öğrendiğim yeni bilgiler için çok çok tşk ederim. Allah sizin umut ve çabalarınızı boşa çıkarmaz umarım..Kendimi çok çok kötü hissediyorum. İsimsiz bir yere kaçmak, bir taşın altına saklanmak, karanlığa karışmak istiyorum... Dün geceden beri de boşanmak geçiyor içimden. Bir bebek isteyen eşime bunu yapamam. Belki daha genç ve sağlıklı bayanla tanışır ve bu mutluluğu o yakalar....

Neyse dostlarım... lafın kısası;ışıklar söndü,perde kapandı! Sahneye veda vaktidir....Hoşcakalın... Mutlu kalın,iyi bayramlar!

sevgili arkadaşım şimdi çok haklı olarak depresif bir durumdasın ve sana ne yazılsa/ne söylense seni şuan için rahatlatmak kolay değil.. bir süre sonra (umarım bu süre çok uzun sürmez) daha gerçekçi bakabileceğini sanıyorum duruma... bir kere merak ettiğim bişi var: tek bir doktora mı gittin?? yani bazan bir doktorun dediği bir bdiğerininkini tutmuyor.. hatta taban tabana zıt birşey bile söyleyebiliyorlar... ya "tıp daha o kadar gelişmedi" çok büyük ve iddialı bir laf bence.. tıp o kadar gelişti ki erkeğin hamile kalması üzerine çalımalar bile yapılıyor.. menapoza çoktan girmiş kadınlar hormon takviyesi ile hamile kalıyorlar (ki benim bir arkadaşımın başına geldi .. kanserli ve ilaç kullanıyordu üstelik ve adetten tamamen kesileli de 1 yıldan fazla olmuştu)... bu haliyle gebe kaldı düşün artık... üstelik bunu yaşadığında 43 yaşındaydı.. buyur.. daha nasıl bir örnek verebilirim??
ayrıca; ben de 38 yaşındayım ve ikinci evliliğimi yaptım... ilk evliliğimden çocuğum yok ve bebek istiyoruz.. burada bazı arkadaşların üstünde durduğu bir noktaya da katılıyorum.. bir bebek evlat edinebilir ve senin için cansıkıcı olan bir durumu bir başka can için hayra dönüştürebilirsiniz.. biz eşimle bunu konuştuk ve bir bebek evlat edinmeyi ciddi ciddi düşünüyoruz.. onun ilk evliliğinden bir çocuğu var zaten.. bizim de ortak bir çocuğumuz olsa da olmasa da evlat edinme olayına bayağı bir sıcak bakıyoruz... siz de eşinle bu konu üzerinde bir düşünebilir bir yandan da bebek için araştırmalara devam edebilirsiniz.. belki de evlat edinmeyle birlikte kendi bebeğiniz de olur 2 çocuk sahibi oluverirsiniz birden.. neye niyet neye kısmet.. valla biz düşünüyoruz ikisini birden.. inşallah... neden olmasın .. sağlıcakla kal.. herşeyin başı sağlık.. Allah eşinle sana uzun ömürler versin

sevgili Maat; tek dr.un sözleriyle yetinmemem gerektiğini belirtmişsiniz. bunda da çok haklısınız. ben size durumu şöyle izah edeyim.

Yaklaşık 6-7 yıl kadar önce adetlerimde düzensizlikler başlamıştı.28 yaşındaydım.2 ayda bir adet olunca bulunduğum şehirde dr a gittim. ve tahlil sonucunda dr hayret etmişti hormonlarımın yüksekliğine. ve geçici durumdur bu yaşta başka izahı olamaz diye düşünerek ilaç vermişti. 2 ay kullandığım ilacın adını hatırlamıyorum ama sanırım doğumkontrol hapıydı. bunun sonrasında adetler tekrar düzeldi ve bende o rehavetle ilacı bıraktım.

zaman hızla geçti ve 2 yıl önce başımdan bir nişan olayı geçti. nişanlandığım şahıs mutlaka çocuk isterim olmaz diye bişeyi kabul etmem diye şart koşunca; dr a gittim tekrar. kendimce sağlıklı raporu alıp adamın suratına çarpıp bu nişanı sona erdirecektim. birde ne göreyim..... :))) fsh tahlilim çok çok yüksek.dr. 2 yıl öncesi hemen bir tüp bebek kliniğine başvursanız bile anne olma imkanın yok gibi diye ikaz etti. elimi çabuk tutmam ve zamana karşı savaş verdiğimi söyledi. bu neticeyle birlikte desolet iisimli doğumkontrol ilacını verdiki kalan yumurta rezervlerimi bari koruyayım...

neyse canımcım; bu sonucu alan ben elbette ki o nişanlandığım bebek saplantılı adamdan ayrıldım ve aradan 1 yıl geçti. şimdiki eşimle tanıştım. evleneli 6 ay oldu. ne yalan söyleyim size..... geçmişimdeki bu sağlık sorunumu onunla paylaşamadım. sanki ilk defa başıma geliyormuş gibi davrandım. hatta gittiğim dr a bile anlatamadım daha önceki gittiğim dr.ların bana söylediklerini.

Biliyorum eşlerin birbirinden bişey saklaması çok yanlış ama kendimde o cesareti bulamadım ve bulacağımıda sanmıyorum.bana dönüpte demek eskiden de sorunluymuşsun demesini istemiyorum. çünkü içimdeki umut hep vardı ve onunla birlikte bir bebek hayali kurup isim kavgası bile yaparken meğer herşey sahteymiş gibi bir imaj yaratmak istemiyorum...

lafı çok uzattım gene demi kızlar.... :) artık sonra devam ederiz.... öpüyorum hepiniziiiii.

mrb yeniden.. öncelikle bişi söylemeden edemeyeceğim: herkes bilmesi gerektiği şeyi, bilmesi gerektiği zamanda ve bilmesi gerektiği kadarını öğrenir.... eşinden bazı detayları saklaman gayet normal ve insanca bir tepki. öyle eşler arasında herşey açık olmalıdır zırvası gerçekleşmesi imkansız olmasının yanı sıra bence evliliği sürdürmede de zararlı ve baltalayıcı bir yaklaşım... huzur ortamının devamı veya herhangi başka bir nedenle hepimiz zaman zaman pembe yalan da söylüyoruz, detay vermeyebiliyoruz ya da detayları birazcık masumca değiştirebiliyoruz da... hertürlü insan ilişkisinde var bu.. insanın doğasında var... önemli olan dozunu abartmamak ve niyet.. o sebeple lütfen bundan vicdan azabı falan duymaya kalkışma .. hiç gerek yok... esas konumuza gelirsek: senin öncelikle bir kulağını çekmek lazım :eek:klava: 28 yaşında sana gelen ipuçlarını değerlendirmeyip ihmalkarlık etmişsin :1no2: dolayısıyla şu bir önceki nişanlılık döneminde karşına çıkan hıyara kadar çok kıymetli bir vakit kaybetmişsin... neyse şimdi bırakalım o hıyarı da şu günümüzde bakalım.. elde ne var?? yaş 35.. daha fazla vakit kaybetmeden adam gibi bir doktor bulmak lazım... yazından birden fazla doktora gittiğini anlıyorum... ama "infertilite" hatta onu bırak menapoza girenlerin doğurganlığının devamı bile ayrı uzmanlık konusu.... yaaaani: kadın doğum uzmanlığı içinde bile 50 tür uzmanlaşma var... yaşadığın şehirde (hatta daha büyük bir şehirde dahi olsan hep aynı tür doktorlara döenüp dolaşıp gidersen) benzer cevapları alırsın haliyle.... mesela her kadın doğumcu kısırlık üzerine uzmanlaşmamıştır... ksırlık üzerine uzmanlaşanların dahi hepsi tüp bebekçi değildir.. işte onun da bilmemnesi bi sürü detay uzmalığı... şimdi canım kardeşim ankara ya da istanbulda bi doktora gideceksin.... ankarada genart var…internette onun bilgilerine de ulaşabilsin… orayı da övüyorlardı.. ben ankaradayken kontrole gitmiştim… dr. Aysun hanım var… ultra şeker ve ilgili bir doktor… eşi de aynı klinikte direktördü sanırım… üreme tıbbı ve genetik üzerine uzmanlığı yanlış hatırlamıyorsam… ben bir yandan ankaradan arkadaşlara sordururum başka neresi var diye… ha bir de genart’a sevkli gidebiliyorsun… .. sen de bir yandan internete gir bak, çevrende sor soruştur ... boş durup kendini eve kapayıp sızlanıp da daha da vakit kaybetme :eek:klava:
sonracıma o doktora bu güne kadar elinde ne varsa tahlil mahlil götür bi baktır… ya Kıbrıslık durumda olduğunu sanmıyorum ben bak görürsün…. Neyse işte… sen elinden geleni yap ta.. ileride geriye dönüp baktığında “ya bi de bilmemneyi denese miydim “ deme…. Haaa… haaa. Bir de alternatif tıpçılar var… ben ankarada bir isim vereceğim şimdi sana: Dr.Abdurrahim Görür .. Görür Lazer diye ufak bir kliniği var. Aslında halk sağlığı uzmanı ama akupunktur ve lazer çalışmaları var…. Ben ankaradayken başka bir rahatsızlığım için gitmiştim ve 20 yaşımdan beri çektiğim ve diğer branşlarda sonuç alamadığım bir hastalığımın sayesinde üstesinden gelmiştim… çok çeşitli rahatsızlıkları olan türkiyenin 4 bir yanından hasta akın ediyor kliniğine…. İnternette bilgilerine ulaşabilrsin…. İnternette tedavi ettiği konular seni yanıltmasın… hasta sıklığının yoğun olduğu konuları derlemiş daha çok… telefonla kendisiyle bizzat konuş durumu anlat… bakabileceği bir durumsa ok der randevu alır gidersin…. Alternatif tıbbı da yabana atma… ama bu konuda ciddi ve işinin ehli adam bulmak zor biraz…. Hadi şimdilik bu kadar…. Ahlanıp vahlanmayı bırak da işe koyul bakalım.. yoksa bi oklava daha geliyor :eek:klava: kaydirigubbakcemile5

yazdıkların ta yüreğime derinliklerine dokundu. umudunu kaybetme arkadaşım.olmaz diye bişey yoktur.allahi stedikten sonra herşey olur. Umudunu kaybetmek herşeyi kaybetmek.dua et,umut et.Allah yardımcın olsun.dualarını duysun inşallah...dualarımızı duysunki evlatlarımızı versin.sana bana tüm isteyen arkadaşlarımıza:Saruboceq:

yazını çok geç gördüm...gözyaşları içinde hıçkırarak okudum...
yaşadıklarının hemen hepsini yaşadım...
kahroldum ağladım..gün geldi isyan ettim....ama hep bi umut vardı içimde....
dr ların YÜZÜME KARŞI---- ARTIK ASLA ANNE OLAMAZSINIZ,EĞER KENDİLİĞİNDEN HAMİLE KALIRSANIZ RİTARİTÜRE GİRERSİNİZ .. DEĞİŞİ DEVAMLI KULAKLARIMDA ÇINLIYORDU...DELİRMEK ÜZEREYDİM....senağlama
aklına ne geliyorsa bitkisel tüm denenmesi gerekenleri denedim...her macunu yedim zorla eşime yedirdim....ama olmadı...
en son mayıs ayında dr gittim... dr yeter bu kadar hem ruhen hem bedenen çok yıprandınız biraz dinlenin..olacağı varsada olmaz zaten bu durumda dedi...
yani artık beni dr bile kabul etmiyordu.. bana kıbrısı önerdi.. ve kız kardeşim varsa yumurta bağışı ile anne olabileceğimi söyledi...
bir başka dr da 2 kez tüp bebeği deneyelim olmazsa yumurta bağşına gideriz dedi.. ben ağlayarak eve geldim..senağlama
ve haziran ayında yazlığa geçtim .. eşim sadece hafta sonları yanıma geliyordu.. zaten hamile kalmam imkansızdı bide yumurtlama günü takibi yapmayayım dedim çünkü asla denk gelmez diye düşünüyordum...
ve ekim ayında tüp bebek yaptığımızda tutması için dualar ediyordum.. yani anlayacağın bi nebze bebek fikrinden uzaklaşmıştım .. çünkü tüm şartlar bana karşıydı....
en son temmuzda regli oldum...oda yalandan bi regli...öylesine ...
ne bi daha regli olmadım ..olmadığımı göründe eyvah kesiliyorum galiba dedim.. tüp bebek umutlarımda sona eriyor.....:KK43:
çok ağladım o gün....olmadı regli diye...
sonra 1 hafta geçti eşim test almış geldi...hayır yapmayalım dedim bıktım artık yüzlerce test yapıp hepsini bozuk ilan etmekten...
ama yaptık daha damlatırken çift çizgi çıktı :O :1shok:
inanamadık -----hayır bu kez de bu bozuk dedik....eşim tekrar test almaya gitti...ve tekrar yaptık....o gün benim doğum günümdü...7 eylül.
ve test yine çift çizgiydi...
dr aradık gelin dedi..apar topar ıst döndük...ve teyid için kan testi yapıldı.. ve ben hamileydim...İNANILMAZ......MUCİZE....
yani sakın umudunu yitirme...hep bişi orada kalsın...ve tevekkül et....rabbine sığın .. elinden gelenide yap...RABBİM ÇOK BÜYÜK...
NE OLUR RARBBİM BİZLERİ MUCİZELERİNLE AYDINLATMAYA DEVAM ET....
şimdi benim küçük mucize benimle ...:CüvCüv:..tam 10 haftadır....rabbime şükürler olsun .:Saruboceq:..darısı tüp evlat hasretiyle yanıp tutuşanların başına...:Saruboceq:

insanın en büyük düşmanı umutsuzlukdur bunu sakın unutmayın boşuna dememişler gün doğmadan neler doğar diyerabbim öyle şeylere kadir ki iki gün önce çok uzun zamandır görmediğim bir arkadaşıma rasladım elinde bebek arabası ne yapıyorsundiye sorduğumda kızını büyüttüğünü söyledi arkadaşımın eşinin spermleri düşüktü doktor normal yolla bebek sahibi olamayacaklarını söylüyordu maddi acıan tüp bebek yapacak olanaklarıda yoktu. rabbim verirse veriyor işte vakit umutsuzluk vakti değil vakit yeni umutlara yelken açma vakti ben inanıyorumki allahın izni ile sizde bebişinize kavuşacaksınız. bütün güzellikler sizinle olsun rabbim size gönlünüzdekini versin

Canim yazilarin hepsini okudum. Inanki cok üzüldüm, seni yanliz ayni durumda olanlar anlayabilir.
Bende yillardir olmadi, bundan sonrami olacak diye düsündüm, ama ümitsiz yasanmiyor.
Hayata biryerlerden tutunmak lazim.
Arkadaslar cok güzel yazmislar, teselli etmek cok zor zaten. Neolur kendini yipratma, esinden
ayrilmayi düsünme. Onun yine bir cocugu varmis. Önemli olan sensin. Benimde tavsiyem sana,
pes etme, büyük merkezlere gidip caresini ara canim. Allah kolaylik versin.

Dreyacam nasilsin canim, aklim sende kaldi. Insallah iyisindir biraz.
Ne yapmaya karar verdiniz?

mrb canlarım....

Allah eşimden razı olsun, kolay pes edecek birisi değil ve bana verdiği manevi destek beni ayakta tutuyor.

geçen gün bu başlıktaki bir arkadaşımın tavsiyesi doğrultusunda ank.daki genarts tüp bebek kliniğine internet aracılığıyla sorunumu yazmış ve tavsiye istemiştim. ertesi günü klinikten arandım ve dr.Aysun Baltacı hanımla uzun bir görüşme yaptım.FSH değerimi 15 e indirebilirsem tüp bebek şansımın olduğunu söyledi. bu aada yumurta kalitesini artırmam için DHEA isimli ilacı tavsiye etti. burdaki gittiğim dr.un bana vermiş olduğu cylo-prognova isimli ilacın hiçbir işe yaramadığını, fsh değerimin düşürmek için değil, menapoz belirtileri yaşamamam için terleme yada ani ateş basmaları olmaması için işe yaradığını da ekledi . bunun yerine agnucaston isimli ilacı tavsiye etti. bu ilacı yazdıracağım dr.a dün de DHEA ilacını eczaneden sipariş ettik.

ankaradaki doktorla konuşurken fsh yüksekliğine en temel nedenin stres olduğunu da ekledi. 3 ay boyunca ilaç kullanacağım sürede, stres yaparak daha da değerlerimi yükseltmemem lazımmış.

Bu konuda eşim çok anlayışlı davranıyor da işte işin içine aileler girince yok işin peşini bırakma, aman başka doktora falan baktır diye her konuyu açtıklarında hernekadar niyetleri iyi bile olsa benim sinirllerim tavan yapıyor. sanki kendimi mecbur hissediyorum bebek konusunda. ilerde olmazsa biz sana dedik der gibi bir havaya girdiler şimdiden.

Allah hepimize kolaylık versin ya... ne zor işmiş bu yükü taşımak. daha şimdiden ruhum ağrıyor! :KK43:

Canım lütfen bırakma kendini, ayrıca umudunu hiç kaybetme allah istediği sürece olmayacak bir şey yoktur dünyada ve eşine sarıl hiç bırakma sakın, kafanı dağıtmaya bak çalışmıyorsun eğer işe gir ya da ayda bir kimsesiz çoçukların yanına gidebilirsin mesela. Ben inanıyorumki yaşadıkları sürece herkesin bir umudu ve bir şansı vardır. Sevgiyle kala.s.

mrb canlarım....

Allah eşimden razı olsun, kolay pes edecek birisi değil ve bana verdiği manevi destek beni ayakta tutuyor.

geçen gün bu başlıktaki bir arkadaşımın tavsiyesi doğrultusunda ank.daki genarts tüp bebek kliniğine internet aracılığıyla sorunumu yazmış ve tavsiye istemiştim. ertesi günü klinikten arandım ve dr.Aysun Baltacı hanımla uzun bir görüşme yaptım.FSH değerimi 15 e indirebilirsem tüp bebek şansımın olduğunu söyledi. bu aada yumurta kalitesini artırmam için DHEA isimli ilacı tavsiye etti. burdaki gittiğim dr.un bana vermiş olduğu cylo-prognova isimli ilacın hiçbir işe yaramadığını, fsh değerimin düşürmek için değil, menapoz belirtileri yaşamamam için terleme yada ani ateş basmaları olmaması için işe yaradığını da ekledi . bunun yerine agnucaston isimli ilacı tavsiye etti. bu ilacı yazdıracağım dr.a dün de DHEA ilacını eczaneden sipariş ettik.

ankaradaki doktorla konuşurken fsh yüksekliğine en temel nedenin stres olduğunu da ekledi. 3 ay boyunca ilaç kullanacağım sürede, stres yaparak daha da değerlerimi yükseltmemem lazımmış.

Bu konuda eşim çok anlayışlı davranıyor da işte işin içine aileler girince yok işin peşini bırakma, aman başka doktora falan baktır diye her konuyu açtıklarında hernekadar niyetleri iyi bile olsa benim sinirllerim tavan yapıyor. sanki kendimi mecbur hissediyorum bebek konusunda. ilerde olmazsa biz sana dedik der gibi bir havaya girdiler şimdiden.

Allah hepimize kolaylık versin ya... ne zor işmiş bu yükü taşımak. daha şimdiden ruhum ağrıyor! :KK43:

Bu gelişmeye çok sevindim, her şey gönlünüzce olsun herkesin ne dediği önemli değil bu arada morelinide hep yüksek tut kafana bir şey takma lütfen dualarımız senin için:Saruboceq:

pes etmediğine çok sevindim.Allah yardımcın olsun canım.Umut en büyük destek.Asla umudunu yitirme.insan iyiyide kötüyüde kendisi çekiyor mıknatıs gibi.iyi düşün ki iyi olsun.inşallah müjdeli haberlerimizide paylaşırız hepberaber.:enbuyukkk:

canım yola devam pes etmek yok...
rabbim yardımcın olsun....
dualarım seninle....

Ne hissettiklerini cok iyi anliyorum canim. Cevre baskisi cok yoruyor insani.
Insallah yakin zamanda tedavin sonuc verir. Kendine iyi bak canim.

Allah herşeyi gönlünüze göre verir inşallah ,lütfen kendinizi yıpratmayı bakın ne güzel eşiniz desteğini esirgemiyor,inşallah hep te yanınızda olup sizin dayanağınız olacaktır.Hep olumlu düşünün ki güzellikler ve mutluluklar sizi bulsun lütfen.
Yılmak yok :eek:klava:
Yıkılmak yok:eek:klava:
ne o öyle boşanma falan sakın ha :eek:klava: hımmm oklavam nasıl amaaa kaydirigubbakcemile3
:Saruboceq:dualarımız sizinle:Saruboceq:

X