Işıklar Söndü,Perde Kapandı!

ne deyim şimdi bilmiyorum ki...
tıkandım kaldım yazdıklarınıza...
ama her işte bir hayır vardır Allah gönlünüze göre versin herşeyi...

Canım yapma böyle ya.Bu kadar umutsuz olma.Gelecek günler neler gösterir kimse bilemez.Allah yardımcın olsun..............................

deryacam arkadasım yazdıklarını okurken gözlerim doldu aglattın beni ..bu ne umutsuzluktur böyle...hiçbir zaman umudunu kaybetme ...bak benim bir tanıdıgım 6 yıl tüp bebek denedi olmadı yok işte olmuyo perişan oldular daha denemeyiz dediler aradan on yıl gecti yas ilerledi emekli olmalarına az kaldı sansımızı deniyelim son bir kez daha dediler ve tüp bebek tedavisi olumlu bir sonuc verdi şimdi hayatlarının baharlarında harika bir bebekleri var bu bebek bizim yaslılık bastonumuz filan diyolar milleti güldürmek için o yüzden umudunu asla yitirme...
hem mevla neylerse güzel eyler dünya bir imtihan yeri her zaman sükret...

allahtan umut kesilmez canım
karamsar olma lütfen
hayırlısı olsun
allah yardımcın olsun

ay ne olur ya,tek bi doktorun dediğine güvenilirmi böyle önemli bi meselede...ben ilk doktorlarımın söylediklerine göre hareket etseydim şuan bakırköy ruh sinir hastanesinde yatıyor olurdum ve de eşimden boşanmış olurdum...2,5 yıl doktor doktor gezdim,bazen öyle yıldımki bu mücadeleden,perişan oldum her hamilelik haberiyle...ne olur yılma,lütfen üzerine git...hem korkularının,hem hastalıklarının....yeni bi perde açılabilir,ve mutlu sonla bitebilir senin oyunun....

Yaşadıklarınızdan çok etkilendim.Öncelikle hayatta herşey yeni bir canlıya bağlı değil.Birbirini seven iki insan bir ömür boyuda beraber hayatlarını devam ettirirler.Kendinizi sakın harap edip güzel günlerinizi boşyere harcamayın.Herşeyin bir çaresi vardır elbet.................................................

Canım benim bu senin suçun değilki.Çok umutsuzluğa kapılmışsın.Eğer Allah yazdıysa bir şekilde olur.Bir tanıdığım 8 düşükten sonra 9.da bir bebek dünyaya getirmişti.Hamile kaldığımda sevinemiyorum diyordu,ama dokuzuncuda oldu,UMUTLARI TÜKENMİŞKEN.
Hepimiz sana dua ederiz senin için.Yeterki kendini bu kadar umutsuz ve suçlu hissetme canım.

mrb arkadaşlar... gene ben..

Hani daha yaşı 35 ve 6 aylık evli olan. Çok ama çok mutluyken;geçtiğimiz ay adetlerdeki aksamalar nedeniyle gittiğim dr.dan erken menapoz teşhisiyle ayrılan ben....

Şu lanet FSH denen hormonları 45 çıkan ve içinde sadece umut kalan ben...

Sizlerden öğrendiği Hayıtotu çayı ve civan perçemini şifası Allahtandır diyerek iğrenerek ama düzenli içen ben...

Daha doğmamış bebeğine isim koymakta acele eden ve hatta isimleri beğenmediği için bu yüzden eşiyle yastık savaşı yapan,gece küs yatan ben...(kızım katre,oğlum kayra)

Geçen ay estrofem ve dupaston kullanan,bu seferde cylo-progynova kullanacak olan ben..

Dün tekrar tahlil yineleyen ve FSH nin düşmesini beklerken 47.5 çıkmasıyla yıkılan ben...

Mis gibi cennet kokulu bebişimi kucağına alamayacak olan ben....

Herşey bitti dostlarım...... Yüreğimdeki son umut kırıntısını da bıraktım artık.

Dün eşimin yalvaran gözlerle dr.a '' tüp bebek de mi olamaz?'' soruusunun cevabıyla yıkıldım birkez daha.bu FSH denen hormon sabit şekilde yükseldikten sonra kolay kolay inmez dedi dr.vermiş olduğuğum ilaçlar da hormonu düşürmek için değil,menapozun yan etkilerini hafifletmek içindir dedi ayrıca.Tıp okadar ilerlemedi diye ekledi...... Tek çare var size;o da Kıbrıs a gitmeniz ama onun da ne şekilde olduğunu biliyorsunuz sanırım diye söyledi....

Yüreğimdeki tüm umutları size bırakıyorum... bugüne kadar sayenizde öğrendiğim yeni bilgiler için çok çok tşk ederim. Allah sizin umut ve çabalarınızı boşa çıkarmaz umarım..Kendimi çok çok kötü hissediyorum. İsimsiz bir yere kaçmak, bir taşın altına saklanmak, karanlığa karışmak istiyorum... Dün geceden beri de boşanmak geçiyor içimden. Bir bebek isteyen eşime bunu yapamam. Belki daha genç ve sağlıklı bayanla tanışır ve bu mutluluğu o yakalar....

Neyse dostlarım... lafın kısası;ışıklar söndü,perde kapandı! Sahneye veda vaktidir....Hoşcakalın... Mutlu kalın,iyi bayramlar!

Ahhh be güzelim, yıllar öncesine döndürdün beni. Bende 6 yıl evlat hasretiyle tutuştum. Hiçbir sorun yoktu ama ne yaptılarsa olmadı, doktorlar sonunda dosyamı kapatıp beni eve yolladılar. O gün eşime boşanmak istediğimi, kendisinin bir başkasıyla evlenebileceğini söylemiştim ağlayarak. Eşim "ben seninle çocuk için evlenmedim. Evet isterdim olsun diye ama olmadı. Kaldı ki ikimizdede sorun yok. Demekki Allahın bildiği bir şey var demişti" Ve biz tedaviyi bıraktıktan sonra 2 evlat sahibi olduk.
Yüce Rabbimin işine akıl erermi hiç. Durumunu o kadar iyi anlıyorum ki, ama sakın umutsuzluğa düşme nolursun. Annem menopozdayken hamile kalmıştı. Daha bir sürü örnek var böyle. Her şeyi bilen Rabbime sığın ve dua et bol bol.
Lütfen moralini bozma kendine gel. Eşinden boşanmak çözüm değil ki, siz iyi günde kötü günde birlikte olmaya söz vermediniz mi evlenirken. Şimdi eşinle sımsıkı sarılmanın, birbirinize destek olmanın tam zamanı.

canım benim lütfen uzulme....Allah dua et ve umudunu asla kaybetme..
rahmı olmayan kadının bıle hamıle kaldığını biliyorum...ne olursa olsun dualarının vazgecme ve Allaha sığın,,
hepimizin farklı farklı sorunları var...bende 2 senelık evliyim cocugum olmuyor,eşimin bir sorunu yok zaman zaman senon dusunduğun seylerı bende dusunuyorum,,unutma yalnız değilsin yasadıklarını yasayan pek cok ınsan var canım..

çok üzüldüm durumuna gerçektende çok acı çekiyorsun şuanda anlayabiliyorum tıbbi umutların bitmiş durumda ama sen bir kul olarak allahtan ümidini kesemessin kesmemelisin olmadık zamanda aniden hamile kalırsan ozaman affet allahım diye yakarırsın vicdanın rahat olmaz tamam tıp anlamında çaren kalmamış ama ALLAH katında belki hamile olacağın günler var tek çaren dua etmek.........ALLAHIM duaları kabul edendir kullarına acıyan onlara merhamet edendir...sen şuanda sınavdan geçiosun belkide bellimi olur oyüzden dikkat et

ya çok üzüldüm bazilarina saçma gelicek bi soru için üye oldum buraya ben daha 14 yaşindayim yani öyle sorunlari olan biri değilim..
Pandoranin kutusu diye bir efsane vardir... Onu bilenler için diyorum bir yunan filozofu bu kutuda kalan tek duygu umut için : Umut en kötü çiledir.. Der....
Siz bu filozofun poposun uçan tekmeyi indirip hadi ordan çok bilmiş havalara kapilmayacağim olicak gibi davranmayacağim ama içimde ufak bir olabilir i saklayacağim... çünkü saklayamazsam yaşayamam diyebilirsiniz...
Benim yengemin kardeşinin çocuğu olmuyordu çok denediler ama hiç olmadi...
Onlarda bir çocuk evlat ediniler bebek... öyle aliştilar ki sanki hayattan bir parçalari gibi davraniyorlar...
Dün bayram ziyareetinde yengemin bebeğine bakmak için gittim...
Onu elime aldim minicik elleri yastiktan bile hafif bir kitlesi var...
Düşünün o çocuk benim ne kardeşim ne yeğenim ne çocuğum...
Ama inanilmaz bir duygu sariyor sizi... Ahh büyüsemde çocuk yapsam gibi.. :):):):)
yani anlatmak istediğim yaraniza tuz basmak değil eğer bir çocuk sevginiz varsa onu sizin gnleriinizi taşimayan birinde de yaşayabilirsiniz buna imkansiz gibi bakmayin ve bu fikirden de uzak durmayin... Emin olun yine o duyguyu tadarsiniz...

Canım bir arkadaşımız daha vardı hürrem2000 onunda fsh değeri yüksekti ve doktorlar hiç umut vermiyordu şuan 2 aylık sanırım meleğine kavuşacağı günü belkiyor.Sadece rahat olmalısın ve Allahtan hiç ümidini kesme canım...

güzelim ne yaptın ,neye karar verdin.
umarım hiç bir zorluğa ve çileye katlanmadan rabbim sna imkansız denen meleiğini gönderir.
ve tüm isteyenlere de rtabbim.kucaklarımız boş koymasın.
vermiyorsa da bir bildiği vardır.güzel allahımdamn iyi mi biliyourz değil mi?

herkesler yazmis zaten cok zor bi durum oldugunu.
bense henuz bu konularda konusmak icin cok deneyimsizim.
su siralar sanirim sana en uyuk destekcin esin ve sana yol gstericek olan
esinin davranislaridir.

Allah'tan umut kesilmez. tam umutlarim bitti dedigi anda Rabbim hep yuzumu guldurdu.
sende umudunu yitirme, umutsuz insan yasayamaz.
yardim edebilecegim her konuda yardima hazirim.

çok üzüldüm
bazen hayrın arkasında şer şerrin arkasında hayır vardır arkadaşım..
belki hamile kalsan tansiyonun yükselecekti birşey olacaktı belkide hayatından olacaktın bundada inşallah bir hayır saklıdır...

dostlarım..... dert ortaklarım..... kısa bir bayram tatilinden sonra tekrar siteye baktığımda halen derdimle ilgilendiğinizi görmek beni çok mutlu etti. iyiki varsınız...Allah hepinizden razı olsun.

Bu FSH denen hormonun yüksek çıkması yaniii erken menapoz teşhisi beni de, haliyle eşimide çok yıpratttı.ama eşimin ilk evliliğinden bir çocuk sahibi olmasından dolayı sanırım daha metanetli davranıyor. yada ben soruna direkt muhatap olmamdan dolayı daha bir manevi çöküntü içindeyim. inanın sizlerden başka hiçkimseyle,ailemle dahi konuyu paylaşamadım. gerçi eşimde bu konuda beklememiz ve 3 ay sonra tahlilleri yeniledikten sonra değişen birşey olmazsa söylememiz gerektiğini düşünüyor. şimdiden ailelerle paylaşmamızın bize bir yarar sağlamayacağı görüşünde. 3 ay sonra da gerekirse bir tüpbebek kliniğine görünmemiz konusunda uzman dr.larca birkez daha muayene olmamı istiyor.

bana vermiş olduğu destek beni hayatta tutuyor sanki. insan böyle bir durumda birde yanlızlığı yaşarsa gerçekten daha da beter olurmuş. Allahtan eşim çok anlayışlı. zaten dr.da bu 3 ay içinde sakın ha pskolojik olarak yanlız kalmasın diyede eşimi ikaz etmişti. fsh denen hormonun yüksekliğinin bir sebebi olarak da stresi göstermişti. Tıbben hiç umudum kalmasa da bebek için elimden geleni yapacağım ki ilerde keşke sözcüğünü kullanmayayım.

sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum. iyiki varsınız. Allah hepinizin gönlüne göre versin. ve dediğiniz gibi herşeyin hayırlısını versin.Allah hepimize önce sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin....

canım inş değerlerın duzelır asla olmaz dıye bı şey yok inan mesela benım şu ana herşey normal eşımın de ... sorun yok ama olmuyor yanı bu işler kısmet . rabbım ol deyınce oluyor..... uzme kendını . eşınlekafasında bebek stresı oldukça kendını ne gezmeye ne eğlenceye veremıyor.. ama daha beterı var dıye duşınup hamdedıp yola devamm beklemedığın bı an bebişin gelir inş rahat ettığın ortamlara gıt... bol bol dua et ...........rabbım cumlemızın yardımcısı ols........ herşey onun elınde.......... bıze dua etmek duşuyor peşını bırakma .........tedavın neyse dene canım bı yumurtayla bıle hamiş kalanlar var........umudun sönmesın.....perde asla kapanmasın.................

ohohoh... neguzel deryacım ısıklarını yakmıs perdelerı acmıs
durmak yok yola devammmm

X