Işıklar Söndü,Perde Kapandı!

deryacam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2008
86
7
51
mrb arkadaşlar... gene ben..

Hani daha yaşı 35 ve 6 aylık evli olan. Çok ama çok mutluyken;geçtiğimiz ay adetlerdeki aksamalar nedeniyle gittiğim dr.dan erken menapoz teşhisiyle ayrılan ben....

Şu lanet FSH denen hormonları 45 çıkan ve içinde sadece umut kalan ben...

Sizlerden öğrendiği Hayıtotu çayı ve civan perçemini şifası Allahtandır diyerek iğrenerek ama düzenli içen ben...

Daha doğmamış bebeğine isim koymakta acele eden ve hatta isimleri beğenmediği için bu yüzden eşiyle yastık savaşı yapan,gece küs yatan ben...(kızım katre,oğlum kayra)

Geçen ay estrofem ve dupaston kullanan,bu seferde cylo-progynova kullanacak olan ben..

Dün tekrar tahlil yineleyen ve FSH nin düşmesini beklerken 47.5 çıkmasıyla yıkılan ben...

Mis gibi cennet kokulu bebişimi kucağına alamayacak olan ben....

Herşey bitti dostlarım...... Yüreğimdeki son umut kırıntısını da bıraktım artık.

Dün eşimin yalvaran gözlerle dr.a '' tüp bebek de mi olamaz?'' soruusunun cevabıyla yıkıldım birkez daha.bu FSH denen hormon sabit şekilde yükseldikten sonra kolay kolay inmez dedi dr.vermiş olduğuğum ilaçlar da hormonu düşürmek için değil,menapozun yan etkilerini hafifletmek içindir dedi ayrıca.Tıp okadar ilerlemedi diye ekledi...... Tek çare var size;o da Kıbrıs a gitmeniz ama onun da ne şekilde olduğunu biliyorsunuz sanırım diye söyledi....

Yüreğimdeki tüm umutları size bırakıyorum... bugüne kadar sayenizde öğrendiğim yeni bilgiler için çok çok tşk ederim. Allah sizin umut ve çabalarınızı boşa çıkarmaz umarım..Kendimi çok çok kötü hissediyorum. İsimsiz bir yere kaçmak, bir taşın altına saklanmak, karanlığa karışmak istiyorum... Dün geceden beri de boşanmak geçiyor içimden. Bir bebek isteyen eşime bunu yapamam. Belki daha genç ve sağlıklı bayanla tanışır ve bu mutluluğu o yakalar....

Neyse dostlarım... lafın kısası;ışıklar söndü,perde kapandı! Sahneye veda vaktidir....Hoşcakalın... Mutlu kalın,iyi bayramlar!

yapma ,umutusz olma,sakın
böyle deme
allahtan gelen ise hayro da şerde başımzda yeri var.
yapma arkadaşım yapma.ben 34 yaşındayım.
henüz çocuğum olmadı.
eşime dedim eğer, benden sorun çıkar ve çocuğumuz olmayacağını mğrenirsen seni bırakırım .
oda bana ya sorun bende olsaydı, sen beni bırakırmıyıdn dedi.
işte orda paki dedim.inşallah allah bize çocuk sahibi olmayı layık görür , ama olmazsa sen benim bende senin bebeğin olurum, kabul mu dedim.
kabul deli kız kabul dedi.
çok acı verid bu konuşma bana ama , doğru olan buydu,ben onun yüzünden bebek sahibi olamazsam onu bırakıp başkasını bulmaya çalışmazdım.o halde beraber çıktığımız bu yolda baştan,köprüleri atmamak alızm.güçlü olmak laızm.
mevlam ne verirse hayıslını verir,unutma ,hayır ve şer allahtandır.
başka bir doktora git,profesör falan olsun,ama sonuna kadar mücadele et.
ve asla kaçma hiç bir şeyden.
allah inşallah sana da şifa verir.
ve bebek isteyen anne olmak isteyen tüm herkese de

burası ne kadar güzel bir yer değilmi...iyiki varsın k.k. derdini birileriyle paylaşabilmek ,seni dinleyecek ,derdini paylaşacak,derman olmaya çalışacak birilerinin oldugunu bilmek ne kadar güzel,iyiki bu siteye üye olmuşum.bende kaç kere derdimi paylaştım burda arkadaşlarımla iyiki varsınız.........
şimdi......arkadaşım sakın ümitsizliğe kapılma.bu dünya imtihan dünyası.her ne gelirse Allahtan gelir.belki şimdiye kadar çok büyük bir sıkıntı çekmedin senin bu dünyadaki sınavında bebek...polyannacılık oyna olaylara diğer yönünden bakmayı dene . yada kendi çocugun gibi olmaz ama evlat edinmeyi dene.bence zaten rabbim bebek vermediği kişilerin sahipsiz yavrucaklara kucak açmasını açmasını istiyor.düşünsene binlerce anasız babsız sevgiye muhtaç çocuk var memlekette.kendi çocugun gibi asla olmaz biliyorum ama yeni doğmuş bir bebek alırsan sadece sen doğurmamış olursun .ilk defa sana anne der,ilk dişini, ilk adımını senin yanında atar.çok büyük bir sevaba girmen de işin cabası...ne dersin arkadaşım?bir düşün derim ben. sağlıcakla kal...

Yok öyle küsmek. Bu duyguları hepimiz yaşıyoruz yaşadık . Ben de eşime çocuğumuz olmazsa senden ayrılırım demiştim.
Ayrılmadık ayrılmayacağız. Biz çocuk için evlenmedikki, sevdiğimiz için evlendik.
Ya siz?
34 yaşındayım büyük ihtimal olmayacak bir bebeğim. Zaten yaşım çok geçerse de karar verdik hiç yapmayacağız. Üstelik tüp bebek yapma gibi bir imkanımızda yok.
Hayat devam ediyor, adım kedilerin anası, eşim kedilerin babası. Belki ilerde annesiz kalmış bir yavruya kucak açacağım. Hayat devam ediyor. Dünyaya özellikle bebek yapmak için gelmedik.
Bana sorarsan elinden geldiği kadar mücadele et, bir yumurtan bile varsa dene. Olmazsa da hayata elinden gelen herşeyi yapmış olmanın rahatlığıyla devam et. Yine de dua edelim senin için Allah hayırlısıyla gönlünün isteğini versin.

mrb arkadaşlar... gene ben..

Hani daha yaşı 35 ve 6 aylık evli olan. Çok ama çok mutluyken;geçtiğimiz ay adetlerdeki aksamalar nedeniyle gittiğim dr.dan erken menapoz teşhisiyle ayrılan ben....

Şu lanet FSH denen hormonları 45 çıkan ve içinde sadece umut kalan ben...

Sizlerden öğrendiği Hayıtotu çayı ve civan perçemini şifası Allahtandır diyerek iğrenerek ama düzenli içen ben...

Daha doğmamış bebeğine isim koymakta acele eden ve hatta isimleri beğenmediği için bu yüzden eşiyle yastık savaşı yapan,gece küs yatan ben...(kızım katre,oğlum kayra)

Geçen ay estrofem ve dupaston kullanan,bu seferde cylo-progynova kullanacak olan ben..

Dün tekrar tahlil yineleyen ve FSH nin düşmesini beklerken 47.5 çıkmasıyla yıkılan ben...

Mis gibi cennet kokulu bebişimi kucağına alamayacak olan ben....

Herşey bitti dostlarım...... Yüreğimdeki son umut kırıntısını da bıraktım artık.

Dün eşimin yalvaran gözlerle dr.a '' tüp bebek de mi olamaz?'' soruusunun cevabıyla yıkıldım birkez daha.bu FSH denen hormon sabit şekilde yükseldikten sonra kolay kolay inmez dedi dr.vermiş olduğuğum ilaçlar da hormonu düşürmek için değil,menapozun yan etkilerini hafifletmek içindir dedi ayrıca.Tıp okadar ilerlemedi diye ekledi...... Tek çare var size;o da Kıbrıs a gitmeniz ama onun da ne şekilde olduğunu biliyorsunuz sanırım diye söyledi....

Yüreğimdeki tüm umutları size bırakıyorum... bugüne kadar sayenizde öğrendiğim yeni bilgiler için çok çok tşk ederim. Allah sizin umut ve çabalarınızı boşa çıkarmaz umarım..Kendimi çok çok kötü hissediyorum. İsimsiz bir yere kaçmak, bir taşın altına saklanmak, karanlığa karışmak istiyorum... Dün geceden beri de boşanmak geçiyor içimden. Bir bebek isteyen eşime bunu yapamam. Belki daha genç ve sağlıklı bayanla tanışır ve bu mutluluğu o yakalar....

Neyse dostlarım... lafın kısası;ışıklar söndü,perde kapandı! Sahneye veda vaktidir....Hoşcakalın... Mutlu kalın,iyi bayramlar!

arkadasım allah askına boyle yapma hem sen ne cabuk pes ettın ya ben 6 yıllık evlıyım ve 30 yasındayım daha oncede konusmustuk senınle ben hıc pes etmedım durmadan yılmadan hep bıseyler ıcın cabaladım vede durmayacagım sonuna kadar :emir_bebek:kucagıma alana kadar yıllarca pko hastasıydım daha yenı kurtuldum evet belkı buseferde o bıtse baska bısı cıkıo ama ben ne cıkarsa cıksın kurtulacagım asla umutsuzluk dıye bısı yoktur Hz.meryeme babasız evlat veren RABBIM mutlak bızede verır zekerıyya peygamberın baldızı hanımı ıbrahım peygamberın hanımı kısırdı okadar ılerlemıs bı yasta oldukları halde evlatkları oldu
SIMDI PES ETMEK YERINE RABBIME DON ELLERINI AC VE ISTE ELINDEN NE GELIYOSADA YAPMAYA DEVAM ET BIRAKMA :1hug:

deryacam canım oralardaysan özel msjlarını acarmısın sana msj gondermek ıstıyorum

üzüldüm ya ümit va olunuz allahtan ümit kesilmez mücadeleni birakma istemen mevlam vermez sen istemeye devam esimin yengesi ve kuzeni 15 yik cocuk sahibi olamadilar en sonunda yengesi 4 sene arayla.normal yoldan iki erkek evlat sahibi oldu,tüp bebekyöntemi ile kendi yumurtalari ile kuzeni bir seferde ikiz kiz annesi oldu merak etme olurrr

canımm asla umutsuz olma. hayatın neler getıreceğini asla bılemeyız evet durumun çok sabır isteyen bı durum güçlü olman lazım bır yumurta ile hamıle kalan var sonuna kadar dene canım........ rabbım yardıncın ols............

Canlarım benimm... hepinizi okadar seviyorum ki,inanamazsınız. yüzyüze tanışmadan,seslerini duymadan,karşılıklı bakışmadan sevgide olurmuş. sayenizde bunu da öğrendim. iyiki varsınız.

Allah hepinizden razı olsun.Rabbim hepinizin gönlüne göre ve hayırlısını versin.

Saatlerdir düşünüp duruyorum.Ne yapabilirim, bu derdin üstesinden nasıl gelebilirim diye kendimi yiyip bitiriyorum. Tam bir kısır döngüde kalmış kısır kadın durumundayım yaniii. Evet belki bir süre sonra bu acı hafifleyecek.. Eşiminde desteğiyle bu sorunu yüreğimin derinliklerine gömeceğim.Dışarıdan bakanlar beni gene güleç yüzlü,kıpır kıpır ve mutlu zannedecek..Ailemin ve eşimin ailesinin yanında mutlu kız-gelini oynayacağım.Hayat öyle yada böyle devam edecek anlayacağınız....

Bana evlatlık almamı da tavsiye etmiş kimi dostlar... Onların yerinde ben olsam sanırım bende aynı tavsiyede bulunurdum. Ancak hemen açıklamak isterim ki; ben eşimin 2.evliliğini paylaşıyorum. ve eşimin ilk evliliğinden 1 oğlu var. yaniii evlat edinme işi başlamadan bitti diyebilirim.Şimdilik iyi anlaşamasak da o ufaklıkla (çünkü babasını paylaşamıyoruz); ilerde bana anne demese de hayatıma başka çocuk girmeyecek gibi....

canlarım; şuan gerçekten çok kötü durumdayım. pskolojik olarak hızla çöküşün eşiğindeyim. lafı daha fazla uzatmak, sizin de içinizi sıkmak istemem.

ceydacım, bana özelden msj yollamışsın.lakin ben sana özel msj yollayamadım.msj gönderemezsiniz diye bir ikaz çıkıyor. nasıl çözeceğimi de anlamadım. seninle daha yakından tanışmayı, sohbet etmeyi bende çok isterim. msn adresi de vermek sanırım yasak. napacağım bilmiyorum . çözümü biliyorsan paylaşırmısın?

Kendinize iyi bakın kızlar..... herşey için çok teşekkür ederim birkez daha...

seni okadar çok iyi anlıyorum ki bende senin gibi evlat hasretiyle yanıp tutuşanlardanım
umutsuz olmak çok zorrrrrrrrrrrrr ama sen ALLAHtan umudunu hiçbir zaman kesme boşver drlarıııııı sen allaha dua et verecek olan o
yaşadığın sorunda olmadığı için gösterilen sebeb sadece allah isterse fsh ne hep boş

benimde fsh ım yüksek bende ilk başlarda çok ağladım
ama zamanla kabulllendim ve ALLAHA güvendimmmmm
şimdide bekliyorummmmm
bazen umutla
bazende umutsuzca
zaten yapabilicek başka bişeyim de yok

sende bir dr demesiyle hemen üzülme başka drlara git öncelikle bir tüp bebek hastanesine gitttttttt

ALLAH YARDIMCIN OLSUN

Canım lütfen bu kadar karamsar olma, herşeyin hayırlısı. boşanmak fikrini de bence çıkar aklından. dünyada tek ebebği olmayacak çift siz değilsiniz, siz ilk de son da olmayacaksınız. lütfen huzurunu kaçırma. eğer imkanın varsa nolur kısa sürede bir terapi al. çocuk olmuyorsa koruyucu aile olursunuz,yasal prosedür sonuçlanınca nüfusunuza geçirirsinizz. herşeyin bir çaresi vardır. yeter ki isteyin.

rabbim ne eylerse güzel eyler
çaresizliğini anlıyorum evet arkadaşım paranın geçmediği yerlerde var işte hayat böyle bir imtihan sende bununla imtihan ediliyorsun

sana bişi anlatayım da gül biraz benim yakın bir arkadaşım var 27 senelik evli ve çocuğu olmamış bende 4 senelik evliyim benimde yok çocuğum
onunla bazen kısır yapıp yiyoruz ve ben ona diyorum ki kısır yiye yiye benide kısır ettin be kadın gülüyoruz eğleniyoruz tabi çok acı ama elden bişi gelmiyorsa bazen acılarınla eğlenmen lazım kendini iyi hissedersin

çocuksuz olmanında faydaları var diye düşün eşinle başbaşa romantik takılabilirsin yürüyüşler yapabilirsin tatile gittiğinde kendini hala genç kız gibi çıtır hissedebilirsin ve diskoda sabaha kadar eğlenebilirsin boşveerrrrrr hiç üzülme biraz olsun teselli oldumsa ne mutlu bana

kendine iyi bak daha güzel günlere inş

ilahi sonuyok nickli arkadaşım.... kısır esprisine bayıldım... ve felaket canım çekti ya....... zaten çok severek yediğim vede övünmek gibi olmasın tamda kıvamında yaptığım bir yiyecek olan kısırdan ne anlamlar çıkartıyorsun.... güldürdün ya beniii;Allah seni de güldürsün. Şu ramazan gününde de nerden getirdin aklıma kısırı yahu... Valla süper canım çekti kızzzzz.. offf; olsada yesek.Yanında da bol kornişon turşu oldumu tam 10 puan. hemide yaldızlısından demiiii :) evde de kısırlık bulgurum yok işte. mmmmmm...mmmm...mm hayali bile yetti:)

Hepinize çok teşekkürler dostlarım..

canim cok iyi anliyorum acini ama Allah tan umit kesilmez bazen hic sperm bulunamiyan hastalarin eslerinde bile kendiliginden gebelik olusabiliyor..Rabbim ol desin yeterki..bosanma konusunuda kafandan at bence esinin boyle bir istegi olsa sana belirtirdi sakin bir hata yapip unu ona teklif edipte onu bu moralmen zayif oldugu gunlerde dahada yipratma....

canım allah yardımcın olsun ama ümidini kaybetme, nolur, hele boşanmak?? bunu da beraber aşarsınız eşinle inşallah.

umut fakirin ekmeğidir

senin benim ve bizim gibi evlat hasretiyle yanıp tutuşan herkezin
bence yüreğinin taaaaaaaaaaaaaaa derinliklerinde olan bir umut var
inşALLAH birgün yeşerecek bu umutlarımız bekle ve sadece rabbimden iste
zamanı gelince herşeye rağmen olacaktır

okurken gözlerim doldu üzmeyin kendinizi böyle yıpratmayın her şer'in içinde bir hayır vardır buna inanın ve ne olursa olsun yüreğinizdeki umudu yitirmeyin o olmazsa hiç birimiz yaşayamayız ki !

Canim ya dur hemen bir dr a gittin oyle dedi diye hemen oyle olacak degil ya.Hem dr da bence patavatsizlik etmis biraz oyle imkansiz falan Allah bilir herseyden once bende 30 yasindayim sekiz yillik evliyim ve yillardir mucadele ediyorum.Mucadele edeceksin yilmayacaksin inanarak Allah'tan yilmadan isteyerek.Hem gecen k k da okumustum sanirim,FSH si 45 le hamile kalmis diye yani Rabbim verdimi hepsi bos.Benim dusuklerim var ve tibben hicbirseyim yok dr larda sasiriyor ama olmayinca olmuyor iste ne yapalim bizlere dusen sabirla yapabilecegimiz herseyi yapmak.Hem banada ikinci dusugumden sonra dr um git biraz dinlen cocuk isteyince gelirsin tedavine baslariz tedavisiz kesinlikle olmaz demisti ve bende senin gibi husranla ayrilmistim ordan ama ilk ayda hamile kaldim dr da sok oldu yani Mevlam yeterki istesin.Sabir,sabir sabredecegiz insallah.Simdi tip cok ilerledi hem dr lar diyorlarki artik erkek kisirligina bile cozum var.Yani sen sana duseni yap bulabilecegin en iyi dr u bul vakit kaybetmeden ve sabret bu oyle bir yolki insana sabir gerek.Allah yardimcin olsun insallah en kisa zamanda Rabbim devani verir canim.

canim Allah 50-60 yasinda menopoza coktan girmis kadinlara bile bebek bahsediyor da sana mi vermeyecek, umit mi kesilir ondan.
bak cocukistiyorum.com'u acan kadin da 44 yasinda anne olmus ve senelerce ugrasmasina ragmen, menopoza girmis olmasina ragmen. doktorlar umidie kesmis, misir carsisinin yolunu tuttum diyor. bu sefer de bitkisel aradim ve kazandim.
doktorunu degistir once. ayni zamanda da kulaktan dolma degil, iyi aktarlarda bilerek ara cozumunu. uskudardaki ermis aktar a git mesela. internetten arastir sitesini. coooooookkk iyiymis. canim denemeye devam. cabalarsin olmazsa ped edersin. ayrica bir doktorun ak dedigine digeri kara diyor. bence baska doktorlarla da dene.

bu topiği şimdi gördüm ve yazdıklarına çok üzüldüm canım perdenin kapanması ümitlerinin bitmesi için ölmüş olman gerekiyor tatlım cimcikle bakim kendini acı hissedersen hala yaşıyorsun demektir ve nefes aldığın sürece allahtan asla ümit kesilmez bunu unutma rabbim kime neyi ne zaman bahşedecek biz bilemeyiz ummadığın bir anda çıkıp geliverir minik kelebeğin hiç üzülme bende 33 yaşındayım 2.5 yıl oldu evleneli hala bebeğimiz yok ama olacak inşallah rabbimin izniyle olacak umudumu kesmedim geçen gün neden çocuğumuz olmuyor dedim eşime bana söylediği söz beni çok etkiledi sen benimle bebek yapmak içinmi evlendin evet eşim doğru söylüyor ben onunla bebek yapmak için evlenmedim onu sevdiğim ve bir öürü beraber paylaşmak için evlendim öyleyse bebeğim olsada olmasada hayatım devam ediyor eşim yanımda ve mutluyum sende öyle yapacaksın herşey bebek demek değil bide bak eşinin zaten bir çocuğu var evlat hasreti çekmiyor bence o sen istiyorsun diye bu kadar hevesli tıbbın bittiği yerde dualar başlar hadi duayla sarıl umutlarına 73 yaşında kadın anne olabiliyorda sen neden ben neden olamıyalım dimi hadi arkadaşım aç şu perdeyi geç tekrar sahneye oyuna kaldığın yrden devam et mutlu bir şekilde bizler seçilmiş sanneleriz özel anneleriz o yüzden gelecek olan evlatlarımızın kıymetini çok iyi bileceğiz menepozda neymiş rabbim istedikten ol dedikten sonra olmıyacak hiç bir şey yok canım bol bol ve gönülden dua et hayırlısını dile bizim hayır zannettiğimizde bir şer şer zannettiğimizdede bir hayır vardır üstelik sen evliliğe hazır bir evlatla başlamışsın sana ne kadar alışık olmasada bir gün çok iyi anlaşacağınıza eminim belkide bir kardeşi olacak ve çok güzel anlaşacaklar lütfen rica ediyorum allahtan asla umudunu kesme birde bitkisel tedavileri denesen belki şifa olur rabbim şifayı neye gizledi bilemeyiz açtın dimi perdelri çıktın dimi sahneya hadi bakalım zorlu bir senaryo seni beklior yola devam

X