Isid Kobani ' ye saldırdı Türkiye karıştı

şuanda dışarıda polise saldıran molotof atan , mala zarar veren kim ? kürt mü pkk mı ?
Siz kürtleri düşünüyorsunuz madem neden türkmenlerin kafası kesilirken sesiniz çıkmıyor ?
Türkiye savaşa girerse ışid değil , amerka almanya ingiltere israil ermenistan yunanistan rusya hepsi bizim ülkemizi yağmalayacaklar asıl sizin bundan haberiniz var mı ?
Siz orda ki kürtleri bizim Atatürk büstünü yıkarak , bayrağı ayaklar altına alarak , kan bağışı aracını yakarak mı kobaniye destek oluyorsunuz??? Açılım için tehditler savruluyor halaaa bizlere, o tehditleri gidip kobanede gösterin bi avuç ışid değil mi bu ? Hem tehdit hem zarar sonra da yardım dileninnn yokkk yokk , siz ırkçılığın tanımını iyi yapamamışsınız...
Burda burayi yakip yikanlari esefle kiniyorum.kürtler olarak genellemnzden rahatsz oldum.cunku ben de dibine kürdüm ve tam olaylarn ortasnda dbakir da yasayan bir kürdüm.bu vahseti kürtlere yıkmayin pkk ayri kürtler ayri.evet bu pisligi yapanlar maalesef kürt kokenli ama pkk yandaslari.her kürt pkk li degil...

Burda burayi yakip yikanlari esefle kiniyorum.kürtler olarak genellemnzden rahatsz oldum.cunku ben de dibine kürdüm ve tam olaylarn ortasnda dbakir da yasayan bir kürdüm.bu vahseti kürtlere yıkmayin pkk ayri kürtler ayri.evet bu pisligi yapanlar maalesef kürt kokenli ama pkk yandaslari.her kürt pkk li degil...

Benim kürt arkadaşlarım var o da nefret eder ve asla kürdüm diyemez utanır küfreder. Siz olsanız ne dersiniz ? sizin çocuğunuzu vursalar öldürseler yandaş mı dersiniz kürt mü ? onların kendi halkına saygısı yok , olsa evlerin camlarını kırıp insanları rahatsız etmezdi , allh devletinde teröristlerinde cezasını versin...

onu anlatmaya çalışıyorum. kobani'ye kimse gidemiyor. hükümet sınırı kapattı.
pkk cılar,türküz diyenler sınavsız mı giriyor ünüversiteye,kürtler polis ,dr mühendis öğretmen vb olamıyormu..neyin özgürlüğü..özgürlük diyenler buyursun gitsin savaşsın..

onu anlatmaya çalışıyorum. kobani'ye kimse gidemiyor. hükümet sınırı kapattı.

çok dinlerler ya sınırı. Adamlar kaçakçılığın kitabını yazmış. Uyuşturucu için sınır mınır dinlemezler ama sınır kapatıldığı için gidemiyorlarmış öyle mi. Kusura bakmayın ama buna kargalar bile güler.

Işid, pkk gibi terör örgütlerine öfkenizi anlıyorum ama lütfen bu öfkenizi bütün Kürt'lere yöneltmeyin, ülkemin Doğu'su ve Batı'sında eş zamanlı başlayan bu çatışmaların amacı belli, kimsenin Kobani mobani düşündüğü yok, fırsat bu fırsat iç savaş çıkarmaya çalışıyorlar, görmüyor musunuz yapılan sadece iç savaş çıkarmaya çalışmak değil, aynı zamanda ırklar arası öfkeyi ateşleyip birbirimizden nefret etmemizi sağlamak.

İngiltere'nin harita yayınladığından bahsediyorsunuz, o harita uzun zamandır var zaten, şimdi ortaya çıkarmalarının sebebi hatırlatma yapmak.
Biz birbirimizden bıkacağız, nefret edeceğiz sonra yeter artık bölünürsek bölünelim diyeceğiz, onu bekliyorlar.

Bugün ne partilerin, ne ırklarımızın bir önemi yok, bugün ülkemiz var, ülkemizin bütünlüğü için beraber olmak var, lütfen ama lütfen sağduyulu olalım.

Benim kürt arkadaşlarım var o da nefret eder ve asla kürdüm diyemez utanır küfreder. Siz olsanız ne dersiniz ? sizin çocuğunuzu vursalar öldürseler yandaş mı dersiniz kürt mü ? onların kendi halkına saygısı yok , olsa evlerin camlarını kırıp insanları rahatsız etmezdi , allh devletinde teröristlerinde cezasını versin...
Ben kürt oldgm icin utanmiyorum utanmadim hic.kendi irkimi ben secmedm sonucta.her irkin iyisi de kotusu de var sonucta.genellemeye karsiyim ben.burdaki bircok insan bu durumdan rahatsz.ben karsmdaki market yagmalninca polisi aradm mesela.bu durumdan memnun degil cogunluk.devlete beddua okumanza da anlam veremedm hukumeti sevmeyebilirsn ama Allah devletimize askerimize zeval vermesin.ellerinden geleni yapiyorlar biraksnlar ulkeyi yakmaya devam mi etsnler..

arkadasım baska bi arkadasa cevap olarak yazmıssın alıntıladığım mesajı ama yazmadan duramadım. pkk gibi vahşi bi örgütün yaptıklarını yıllarca içimiz kan ağlaya ağlaya izlemedik mi 20 yasında kaç fidanımızı toprağa verdik biz. o vahset değil miydi? kobani'de ki akrabaları için endişelenenler kobaniye gidip savasabilir. burda olay cıkarmanın kobanidekilere ne gibi bi faydası olacak? bizim askerlerimizin sinek kadar değeri yok şu savunduğunuz insanların gözünde. biz asker gönderelim onlar ölmesin bizim askerimiz ölsün. biz silah yardımı yapalım dönsünler bizi vursunlar yine bizim askerimiz ölsün. eğer biri ölücekse benim askerim ölmesin ben o kadar diyorum

bu sözleriniz çok makul geliyor okuyunca fakat ben başka bir noktaya parmak basmaya çalışıyorum. ben PKK dışında bakıyorum olana bitene. orda (kobani'de) halk orda masum insanlar ölüyor. hükümet abd ile masada anlaştı. evet dedi IŞİD'i durdurmaya varım fakat parmağını kıpırdatmıyor kıpırdatmadığı gibi insani yardımı engelliyor. bebekler ölüyor. insanlar yollarda kaldı aç susuz.
türkmenlere nasıl kılını kıpırdatmadıysa yezidilere nasıl kılını kıpırdatmadıysa aynını yapıyor akp hükümeti.

olaylar tvlerde gösterildiği gibi değil. gezide tvler neyse şu anda da o!

lütfen aklıselimi bırakmayalım.

gezide tü kaka olan polis birden nasıl da haklı oluverdi milletin gözünde anlamam mümkün değil. ben burda ne chp ne hdp'nin yaklaşımlarını ikisini de beğenmiyorum. ama en pis pazarlık akpde.

ben üzülmekten yoruldum seçilmişlerin güç savaşında ölen masum insanlara üzülmekten yoruldum.

farah diba arkadaş,
akp partisini desteklediğini bazılarımız biliyordur..suriye politikasıyla ilgili düşüncelerin neler?

Işid, pkk gibi terör örgütlerine öfkenizi anlıyorum ama lütfen bu öfkenizi bütün Kürt'lere yöneltmeyin, ülkemin Doğu'su ve Batı'sında eş zamanlı başlayan bu çatışmaların amacı belli, kimsenin Kobani mobani düşündüğü yok, fırsat bu fırsat iç savaş çıkarmaya çalışıyorlar, görmüyor musunuz yapılan sadece iç savaş çıkarmaya çalışmak değil, aynı zamanda ırklar arası öfkeyi ateşleyip birbirimizden nefret etmemizi sağlamak.

İngiltere'nin harita yayınladığından bahsediyorsunuz, o harita uzun zamandır var zaten, şimdi ortaya çıkarmalarının sebebi hatırlatma yapmak.
Biz birbirimizden bıkacağız, nefret edeceğiz sonra yeter artık bölünürsek bölünelim diyeceğiz, onu bekliyorlar.

Bugün ne partilerin, ne ırklarımızın bir önemi yok, bugün ülkemiz var, ülkemizin bütünlüğü için beraber olmak var, lütfen ama lütfen sağduyulu olalım.
munecim yeğenim okuduğu ilköğretim okuluda taşlanmış İstanbulda..neden taşlıyorlarki okulları?

Ben kürt oldgm icin utanmiyorum utanmadim hic.kendi irkimi ben secmedm sonucta.her irkin iyisi de kotusu de var sonucta.genellemeye karsiyim ben.burdaki bircok insan bu durumdan rahatsz.ben karsmdaki market yagmalninca polisi aradm mesela.bu durumdan memnun degil cogunluk.devlete beddua okumanza da anlam veremedm hukumeti sevmeyebilirsn ama Allah devletimize askerimize zeval vermesin.ellerinden geleni yapiyorlar biraksnlar ulkeyi yakmaya devam mi etsnler..

Devlet ortalığı durultmaya mı karıştırmaya mı çalışıyor gözlerinizi iyice açın ve olan bitene bakın , ab erdoğanı maşa etmiş , erdoğanda ışidi kürtleri maşa etmiş. Amaçları topumuzu ortadan kaldırmak ve müslümanlığa son vermek. Kürtlerin arasında tabi ki iyisi var ben diyorum ya size benim en yakın arkadaşım diyarbakırlı ve tüm bu zmana kadar kürtlerin yaptıklarından utanır. Hep eşitlik içindeydik bir farkımız yoktu ama pkk lıların aç gözlülüğü bizim mehmetçiklerimizin ölümü bize normal gelmiyor, bizim mehmetlerimizi nasıl öldürdüyseler bugün yine dağları aşıp ışidi öldürsünler. Sen gel türkü vur pkk nın başı sıkışınca yardım iste kol kola savaş mantıklı mı sizce? siz biliyor musunuz ki kürtlerin askerde söylediklerini? bugün savaş çıksa ilk biz sizi vururuz diyorlar... Tehdit ede ede okul yaka yaka hak arıyorlarmış sözde...

munecim yeğenim okuduğu ilköğretim okuluda taşlanmış İstanbulda..neden taşlıyorlarki okulları?
Maksat karışıklık çıkartmak, herkes sokağa dökülsün istiyorlar, dertleri Kobani olsaydı daha bugün kapatılmış sınır, öncesinde hepsi toplaşıp giderdi değil mi? Gitmediklerine göre mevzu Kobani değil, İstanbul'dan kaç pkk yandaşı sınıra gitti, gittilerse okul taşlayan, ortalığı yakıp yıkan, yağmalayanlar kimler, hiçbiri sıcak evlerinden çıkmadı şimdi Kobani bahane ediliyor çünkü mevzu iç savaş.

Allah sonumuzu hayr'etsin, dün gece gözüme uyku girmedi sabahı sabah ettim, ülkesinde huzurla yaşamak isteyen Kürt vatandaşların bir günahı yok, onlarda korkuyor, dün gece okuduğumdan beri farrah çıkmıyor aklımdan, yavrusu ağlamış korkudan, bankiz, kUtahya diye bir arkadaşımız vardı, hurihasim vardı eşi polis, Allah hepimizin yardımcısı olsun.

neyse. ben ne diyorum siz ne diyorsunuz.

insanların burda kürdüm ama şöyleyim böyleyim açıklaması yapması kendini anlatmaya çalışması çok üzücü.

bu çok daha büyük bir oyunun bir bölümü.eğlence programları arasında seyrettiğimiz haberlerden aslını öğreneceğimiz bir oyun mu sanıyorsunuz?

gezide olanı biteni ve penguenleri ne çabuk unuttunuz?

bu iş pkk ile ilgili değil. pkk ile ilişkilendirip aaa kuşa bak deniyor sadece. bu süreci ne akp ne chp ne hdp ne başka bir parti düzgün yürütmüyor.

ışid kafa kesmeye devam ediyor.

iç savaşa doğru ırkçılık pompalanıyor. şurda ve başka yerlerde yazılanları okuyorum da, çoğunluk yöneten güçlerin tam istediği şekilde konuşuyor. çok üzücü.

biri akpye sevgisinden bir diğeri ulusalcılığa sevgisinden bir başkası türk birdiğeri kürt milliyetçiliğinde safını belli etmiş ona göre konuşuyor. üç beş ay önce filistin'e ağlayanlar nerdeyse göbek atıyor.

benim kanaatim insandan yana saf tutmadıkça, bu ölümler, savaşlar bitmeyecek.

bugün bir yerde okudum: öbür dünyada inşallah insan yoktur diye. galiba ben de o noktaya geliyorum. :KK43:

Biz burada basbas bağırdık , rte tırlarla ne gönderiyor kime yardım ediyor , şöyle olacak böyle olacak diye ama siz , biz bunları yazarken gidip rte ye evet basıyordunuz.
Biz bu duruma geleceğimizi elbette ki görüyorduk , uyardık ama parti sevdasından alamadılar kendilerini...
Erdoğan ışidi besledi , kürte peşkeş çekti şimdi de birbirine kırdırtıyor savaşa türkleri de sürüklemeye çalışıyor, iç savaşı da iyice alevlendiriyor...

vallahi beni bilen bilir akp hakkındaki düşüncelerimi de gezi olaylarındaki tavrımı da.
ama sırf hükümete muhalif olacağım diye teröristleri destekleyemem. hoş görmeye çalışamam.
hayır 5-10 yıl sonra ne diyeceksiniz. Aman canım işid de sonuçta suçsuzdu.
Bunları işide kim yaptırttı hangi şartlar altında yaptılar mı diyeceksiniz.
Ayrıca pkkya karşı olan hiç kimse işid destekçisi değil.
pkk (pyd veya farketmez) benim ülke topraklarıma göz dikmiş ve benim insanımı öldüren örgüt.
Tabii ki onun yokolmasını isteyeceğim.
Kürt arkadaşlar da saflarını belli etsinler bugün. pkkyı lanetleyen kürt hemen hemen hiç görmedim reel hayatta. bugün onlar için bir fırsat, yoksa insanların vicdanlarında asla affedilmeyecekler.

(son sayfalarda bir kürt arkadaş pkkyla ilgili düşüncelerini söylemiş tekrar yazmasına gerek yok onu kastederek yazmıyorum bunları)

neyse. ben ne diyorum siz ne diyorsunuz.

insanların burda kürdüm ama şöyleyim böyleyim açıklaması yapması kendini anlatmaya çalışması çok üzücü.

bu çok daha büyük bir oyunun bir bölümü.eğlence programları arasında seyrettiğimiz haberlerden aslını öğreneceğimiz bir oyun mu sanıyorsunuz?

gezide olanı biteni ve penguenleri ne çabuk unuttunuz?

bu iş pkk ile ilgili değil. pkk ile ilişkilendirip aaa kuşa bak deniyor sadece. bu süreci ne akp ne chp ne hdp ne başka bir parti düzgün yürütmüyor.

ışid kafa kesmeye devam ediyor.

iç savaşa doğru ırkçılık pompalanıyor. şurda ve başka yerlerde yazılanları okuyorum da, çoğunluk yöneten güçlerin tam istediği şekilde konuşuyor. çok üzücü.

biri akpye sevgisinden bir diğeri ulusalcılığa sevgisinden bir başkası türk birdiğeri kürt milliyetçiliğinde safını belli etmiş ona göre konuşuyor. üç beş ay önce filistin'e ağlayanlar nerdeyse göbek atıyor.

benim kanaatim insandan yana saf tutmadıkça, bu ölümler, savaşlar bitmeyecek.

bugün bir yerde okudum: öbür dünyada inşallah insan yoktur diye. galiba ben de o noktaya geliyorum. :KK43:
kürt asıllı türküm desinler..

X