işe iade davası sonucu

aleysa

hoşgeldin dünyam :-)
Kayıtlı Üye
10 Mart 2014
1.596
1.470
Merhaba Necdet Bey

2012 yılında açmış olduğum işe iade davam 3 yıl sonra sonuçlanarak eski iş yerim işbaşı verdi. Fakat aradan geçen bu 3 yılda takdir edersiniz ki oturup onların beni çağırmalarını bekleyemezdim. Bende kendime bir düzen kurdum, 2 yıldır çalıştığım bir firma var. Üstelik o firma 3 yıl önceki şartlarla işbaşı verirken bugün çalıştığım yerde daha yüksek ücret almaktayım. Yani şimdiki işimi bırakıp da gitmem söz konusu değil.

Sorum şu ki bu sonuca bir itiraz yolu yokmudur? Aradan geçen 5 ay değil 1 yıl değil, tamamen samimiyetsizce bir davet bu. En azından davayı yargıtay a göndermeden beni davet etmiş olsalardı anlardım. Şu durumda gerçekten yapabileceğimiz hiçbirşey yok mu?

Merhaba;
Teoride İşe iade davalarının 3 ayda sonuçlandırılması gerekir. Fakat uygulama da maalesef bu süre çok aşılır.
Nihayetinde işveren hukuki haklarını kullanmış ve davayı uzatabildiği kadar uzatmıştır. Önemli olan mahkeme kararına uygun olarak sizi işe davet etmeleridir. Bu durumda siz davete icabet etmezseniz Yargıtay' a göre haklarınızdan vazgeçmiş sayılırsınız ve işverenin feshi geçerli hale gelir. Ancak bu durum eğer almamış iseniz Kıdem,İhbar Tazminatı ve varsa fazla çalışma vesair alacalarınızı istemenize engel değildir.
İyi günler dilerim.

merhaba,

ben 13 aylık iş yerime her sabah saat 9 da olduğu gibi gittim saat 11 gibi idari işler beni yanına çağırarak işten çıkarıldığımı yerime başka departmanda çalışan bir bayanı hazırlamamı söyledi. dediğinide yaptım ve öğlen saat 15 gibi tüm haklarımı alarak ayrıldım. Gerekce "pozisyonumun kapanması ve başka bir pozisyonda çalışma imkanımın olmaması" daha sonra işe iade davası açmaya karar verdim ve yaptım da.
şimdi karar lehime sonuçlanırda işveren beni 1 ay içinde işe başlatmazsa ne olacağını biliyorum mahkemenin verdiği karar uyup ödeme yapacaklar.

ama işveren beni işe başlatma kararı alırsa ne olacak? sadece 4 aylık boşta gecen süre için mi tazminat alacağım? 20.10.2017 tarihinde işten çıkarıldığım günden, işe tekrar başladığım güne kadar olan sürenin ödemelerini (maaş, yol, yan hakları vs) yapmayacaklar mı? sanki işe yeni başlıyormuşum gibi mi olacak?

bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…