işçi olarak almanya ya gitmek istiyorum.. ne yapmalıyım?

Philotes

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
92
1
Ailemle ilgili sorunlarım var, onlar da istiyorlar hem Almanya işini. Orada akrabalarım var ama bana ne kadar sahip çıkarlar bilmiyorum. Her şeye razıyım yeter ki buradan gideyim. Almanya ya gitmenin tüm yollarını öğrenmek istiyorum. Yardım edin bana lütfen.

hic kolay degil artik buraya gelmek..
dil bilmen sart oncelikle.. Ve bir sürù ivir zivir. Evlilik yoluyla bile gelmeleri cok zor artik , ki siz isci olarak diyorsunuz.
imkansiza yakin birsey.
kolay vize vermezler.
hele ki tùrk dusmanligini dusunursen
sen anla artik ne kadar zorlastirdiklarini..

Akrabaları var ya o yüzden Almanya herhalde. Öbür türlü baska bir ülkede ayakta ve hayatta kalması imkansız.

Meslegin yoksa gelmeni önermem.
500 Kelime almanca ögrenmeden zaten gelemezsin.
Vize de kolay kolay vermiyorlar.
Ama icinde kalmasin. Gel gör sonra zaten dönersin.
Burada tanidigim bir Cift var.
Adam Türkiyeden geldi (ithal Damat olayi) ve kendisi dedi ben 2 yil boyunca ha gittim ha gidecektim dedi.
Anca 2 yil gectikten sonra yavas yavas alistim dedi. Ve o Adamin Esi Ailesi vardi sorumlulugu oldugu halde mecburiyeti vardi alismaya ama sen bekarsin sanirim daha zor olur.
Ne kadar tanidik olsada Aksam olunca 4 duvar arasinda yanliz olacaksin.
Yagmurdan kacarken doluya tutulmak var. Iyi düsün derim.

Almanya´ya isci olayi bundan 30-40 sene onceymis canim artik oyle bi durum yok maalesef:KK50:Burda milyon tane issiz alman varken sen Burda ne yapmayi dusunuyosun.Gelir bi fabrikaya girerim dersen artik fabrikdan isci cikariyolar,bi meslegin varmi ki olsa bile Burda onu ýapabilmen icin cok iyi bi almancan olmasi lazim,akrablarim var demissin akrabanin sana yapabilecegi en cogu evlerini acarlar bi yatak verirler bi kac gun sonrada alman usulu yapip kiraya ortak olmani isterler.Türkiyede dogmus bbuyumus biri olarak buraya alisman ,tek basina ayakta durup calisman inanki cok zor.hevesini kirmak gibi olmasin ama benden sana tavsiye sakin gelme:KK50:ailenle sorunlarin varsa tr de tek basina biseyler yapmayi dene:KK34:allah yardimcin olsun

:KK39:biz (bir çok kişi)nasıl ki suriyelilerin akın akın Türkiyeye gelemesinden rahatsız oluyorsak(çok haklı sebeplerle)almanlarda,türklerin akın akın almanyaya gitmesinden rahatsız oluyor(haklı sebeplerle)...her ne kadar dünya,birilerine değil herkese ait olsada şekil bu!

X