İş yerine dava açmak

nomadd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
995
234
133
İstanbul
Arkadaşlar iyi akşamlar
Bir konu hakkında fikir almak istiyorum sizlerden. Dogum nedeni ile 3.5 yıl çalıştığım iş yerinden dogum izni süresi ile beraber 1 yıl ücretsiz izin aldım. İznim geçen Kasım 2018 de bitecekti. Fakat agustos 2018 de ekonomik kriz sebebi ile işten çıkardılar. Çıkışımı Ekim de yaptılar dogum izinden sonra hemen çıkmışım yapılsaydı 10 ay işsizlik maaşı alacaktım aylarca ücretsiz izinde oldugum için işsizlik maaşı 6 aya kadar düştü. Tazminatımı bankaya asgari ücretten yatırdıkları için düştükten ve net üzerinden vermek istediler. Zor bela 2 ay ugraştıktan sonra brüt üzerinden alabildim. 20 gün önce geri işe çagırdı bölüm müdürüm. İşe başlamaya karar verdim. 2 gün gittim 2.günü akşamı müdür aradı ben tazminat için brütten istediğim için patronlar benim çalışmamı istemiyorlarmış. Bu konuyu farklı şekilde patronlara aktaran insan kaynakları sorumlusu. Bu arada patronlar akraba birbirleriyle yani kurumsal bir firma değil. İnsan kaynakları sorumlusu bizim bölüm müdürüne inat ve bana inat olsun diye gidip patronlara ve sorumlulara benim hakkımı istersen emrivaki yaparak konustugumu söylemiş. Şimdi ben bu durumu sindiremiyorum yapım gereği kımseye emrivaki yaparak konusmam rica ederek de hakkımı istedim. Üstüne katıp bu kişi yalan yanlış konuşmuş ve yeniden işten çıkarılmama sebep oldu. Bölüm müdürümde çok sinirli ama elinden bişey gelmiyor. Ben işyerimi mahmeye vermek istiyorum sizce dogru bir karar mı? Ve haklarım neler bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
iş mahkemesine gidin önce arabulucuk zorunlulugu 2018 de geldi arabuluculuğa başvurmanız gerek ama oraya giderken tek tek hesaplayın ne kadar çalıstınız yıllık izin kulllandınız mı kullanmadıysanız ücretlerini hesaplayın almanız gereken kıdem ihbarları hesaplayın ne alcagınızı az cok çıkarın arabulucuk sizi işveren ile uzlaştırmak isteyecek uzlaşmak istemezler ise iş mahkemesine başvuru yapin işten cıkarılmıs oldugunuz kod önemlidir ssk dan araştırın o kod ile alabilceğiniz haklar ortadadır zaten ... iş mahkemesine dava acıtıgınızda elinizde tüm belgeler olsun işvereni haksız duruma düşürüp haklarınızı talep etmeniz için herşeyi ispat etmeniz gerekecek ispat edip haklarınızı alırsanız adıgınız zaman iş yerine kötü niyet tazminatı açın birde çünkü yalan yanlış dediğiniz şeyler ne varsa aksini ispat ederseniz tüm haklarınızı alırsınız
ayrıca bi avukattan destek almanız daha doğru olcaktır

Cevabınız için öncelikle tesekkur ederim. Yanlış hatırlamıyorsam 4 numaralı kod ile çıkmışım yapıldı. Aslında ben tazmınatımı aldım 1 haftalık senelik iznim vardı onunda ücretini aldım. Konu şu ki hakkımı aramam yeniden işten çıkarılmama sebep olmuş. Ben eksik yatan sigortamı ve mesai ücretlerini almak istiyorum. Bir de geri işe iade davası açmak istiyorum zaten benimle çalışmak istemedikleri için bildiğim kadarıyla birkaç aylık maaş ödemek durumunda kalacaklar.

o zaman önce gidip noterden ihtarname çek işe yaramaz ise adliyeye gidip arabulucuga başvur uzlaşmak istemezlerse en son yapacagın şey iş mahkemesine elindeki belgeler ile dava açmak olur

Parali yada parasiz annelik izninizi alirken işyeri bu tarihi belirlerken size bir kagit üzerinde imzali bisey verdiler mi..?
Normalde iznin bitmeden seni işten cikaramazlardi ama aranizda geçen konusmalari bilmedigimiz icin detaylı yorum yapamıyoruz ama bir avukata danışın derim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…