İş yerindeki ablayı nasıl çözebilirim ?

Patron da garip. Öyle dedikodu yapılıp maaş söylenmez. Ablanın da ağzı durmuyor belli, herkesle minimum samimiyet, al paranı çık yapmalısın.

işte o arkadaş sevinmiştir mesela çünkü onun ilgi alanı değil birde muhasebe sadece fatura kesmek değil ki çek takibi cari takibi karışık bir olay gerçekten

Patron da garip. Öyle dedikodu yapılıp maaş söylenmez. Ablanın da ağzı durmuyor belli, herkesle minimum samimiyet, al paranı çık yapmalısın.
maaşı hesaba yatınca gördüm . eski işyerindeki kızlarla kardeş gibiydik o samimiyeti aradım belkide

Ağzı durmayan birisidir sadece belki. Bunun için de işten çıkarmak istemiyordur. Bir de tazminat olayı var tabii ki.
Olabilir ama ciddi yaptırımlarda bulunabilir resmi olarak ihtar vb uyarabilir devam ediyorsa haklı olarak çıkarabilir pekala.
Elemanların maaşlarını,aldıkları/alamadıkları zamları vs birbirine söyleyip ortalığı birbirine katan birine müstehak ki en ağzı sıkı olması gereken departman bu halihazırda.
12.000 tl maaş vereceği çalışanına 15.000 tl(zam dönemi olmamasına rağmen,anlaşılan rakam 12.000tl olmasına rağmen)veren bir işveren tazminat olayına çok takılmayacaktır.
Ayrıca işveren olarak,çalışanlar anlaşsın sorunsuz çalışsın ister insan,taa en başından bu da böyle bir insan şu bu diyerek şikayet edip doldurmaz yeni işe başlayacak çalışanını.
Bizim kendi işimiz,çalışanlarımız var bu tip biriyle çalışmayı tercih etmem. Maaşından memnun olmayabilir,gelip konuşabilir, uygunsa gereği yapılır ,ama maaş aldığı insanın arkasından dolanip çalışanları birbirine düşüren insan iş yerinde patlamaya hazır bomba gibidir.
Konu sahibinin iş tanımı kendisiyle aynı değil haliyle onun maaşıyla kendi maaşını kıyaslaması da normal değil.

Adamın ısrarla kadını tutmaktaki motivasyonunu anlamadım açıkçası.
İşe ihtiyacı var diyeceğım ama işe ihtiyacı olan insan bu kadar rahat,futursuz davranmaz ki.
Laf tasimak,insanların maaşlarını,zamlarını birbirine yetiştirmek vb şeyler hiç hoş degil. Yeni işe başlayanı uyaracak kadar malumsa kadının tavrı ,birlikte çalışma inadı,ısrarı çok manasız.

benim maaş olayı zaten 12 ile başlarsın durumuna bir bakalım 1 ay bir bekle çünkü bir enkaz devralacaksın demişti 6 aylık geriye dönük işleri hallettim maaşımın o yüzden yükseltildiğini düşünüyorum

patronun dediğine göre her işimi kendim yaparım ama muhasebeden bende hiç anlamıyorum diyor kadın bu işe başlamadan evvel kadının dediğine göre ne aldığını ne verdiğini bile bilmiyormuş patron herşeyi ben toparladım düzelttim diyor bu kadının dediği tabi bana biraz ütopya geliyor şirket yöneten adam ne aldı ne verdii kime borcu var bilmez mi tabi benim ilgi alanım değil ilgilenmiyorum bir sebeb de yaptığımız işler teşvikli ve şuan muhasebeci değiştiremez yeni muhasebecinin işleri çözmesi filan zaman alır çünkü proforma fatura kesiliyor sürekli

KK'dan bir arkadaşım var. Ofiste çalışmayan,sadece denetlemeye gelen patronu sık rapor alan iş arkadaşı için kızla dedikodu yapardi (aynı konu sahibininkine benzer).
Gel zaman git zaman , o kızın yine rapor aldığı gün arkadaşım kızın iş yeri telefonunda patronunu bizim kız hakkında benzer, 'isten kaçmasın ha' falan diye o kızla dedikodu yapmak istediğini gördü
Konu sahibinin işvereni açıyor kaç yıllık elemanının dedikodusunu yapıyor. Eminim ki o kadına da bu kızın dedikodusunu yapıyordur. İnanılmaz saçma bir adam olsa gerek
Ha bir de, dünyada en nefret ettiğim şey birinin telefon konuşmasına tanık olmak,daha çok nefret ettiğim şey de Facetime/hoparlörle falan karşısındaki kişinin de ne konuştuğuna tanık olmaktır..neden kulaklık takmıyorsunuz? 'cunku duyduğumu bilgisayara geçiriyorum' demissiniz ama bunu hepimiz yapıyoruz iş yerinde. Bu yüzden çağrı merkezi kulaklığı gibi kulaklıklar var ya hoparlörlü. Bazıları uygun fiyatlı da. Onlardan al, muhasebeye masraf girdir.hem kimseyi rahatsız etmezsin, hem insanlara koz vermezsin

işte o arkadaş sevinmiştir mesela çünkü onun ilgi alanı değil birde muhasebe sadece fatura kesmek değil ki çek takibi cari takibi karışık bir olay gerçekten
Keşke takip olsa tek konu O kadar detaylı ki şöyle söylelerim tutmayan bir cari için perşembeden beri kafa patlatıyorum firmayı arayıp ekstre istemem mümkün değil çünkü carim resmî kurum :)

var aslında alışkın olmadığım için kullanmakta zorlanıyorum artık görüşmeleri dışarda yada başka odada yapıyorum

Keşke takip olsa tek konu O kadar detaylı ki şöyle söylelerim tutmayan bir cari için perşembeden beri kafa patlatıyorum firmayı arayıp ekstre istemem mümkün değil çünkü carim resmî kurum :)
bu konu ile ilgili bildiğim tek şey :) ya eksip fatura vardır yada iade filan olduysa bir ürün bir taraf işlememiştir zor valla allah yardımcın olsun

Kadına güvenmediğinden değiştiremiyor belli ki. Zira seni cıkarıyorum gelene sistemi öğret dese onu bile yapmaz bu kadın. Haliyle mecbur kalmış gibi görünüyor.
Sizin yapabileceğiniz tek şey,sadece havadan sudan muhabbet etmek,sohbet patrona,çalışan başka birine geldiginde asla dahil olmayın. Siz söylemişsiniz gibi anlatabilir sağda solda.

çok karışık olaylar var aslında özelden anlatayım oha dersin

Patron bana pek çaki geldi. 12 birine 10 birine vermektense tek kişiye 15 vereyim diye düşünmüş aklınca. Alanınızı koruyup kadınla da kötü olmadan kendi işinize odaklanın bence.
olabilir ama ben muhasebe işine girmem bilmediğim işler risk zaten odağım kendi işim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…