İş yerindeki ablayı nasıl çözebilirim ?

orionnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2021
1.746
2.096
29
arkadaşlar merhaba,
kafamı kurcalayan bir olay var benim bulunduğum eski şirket kapandı yeni bir iş yerine başladım.
2 ay olacak ,
herşeyi baştan anlatayım belki daha iyi anlarsınız . ben buraya 12 bin tl maaş ile başladım ve iş tanımım hakediş yapmak proje üzerinde yapılan değişiklikleri otoket üzerinde düzeltmek birde ilave olarak satın alma işine ben bakıyorum.
birde ofiste muhasebe işleriyle ilgilenen bir bayan var ofiste 3 kişiyiz patronla beraber .
olay şurda başladı , patron benim işi bildiğimi anlayınca bana söylemeden maaşımı 15 yapmış bende maaş günü öğrendim .
maaş akşamı patron beni aradı uyardı muhasebeciye karşı benim maaşımın yükseltilmesi ile ilgili oda talepte bulunmuş sanırım ama olumlu karşılanmamış 10 bin alıyor o dikkatli ol söylediği hiçbirşeye inanma aklına onun söylediği ile ilgili takılan birşey olursa eğer bana sor dedi .
maaş günü kadının morali gerçekten çok bozuktu hatta espri yapmıştım pazartesi sendromuna mı girdin diye yo iyiyim demişti ,

şimdi benim kafamı kurcalayan 08:00-18:00 arası mesai saatlerimiz ben saat konusunda dakikim ben 8 de işyerinde oluyorum. kadın 9 da geliyo bana da sürekli sen neden çok erken geliyorsun sabahın 8 de eeee mesai saati 8 de başlıyor ki benim erken başlamam da gerekiyor çünkü şantiyeyi organize ediyorum . patron beni uyardıktan sonra kadının her dediği ayağımı kaydırmak gibi algılamaya başladım, aslında kadın bana çok iyi davranıyor ben işe daldığımda çay kahve getiriyor filan bazen de sen sürekli çalışıyorsun az kalk bir hava al diyor bir yönden de şunu düşünüyorum patron bana geçenlerde muhasebeden anlarmısın diye sordu bende yok o işler hiç benim kalemim değil demiştim . adam acaba muhasebeyi de bana yıkıp kadını mı işten çıkaracak acaba diye düşündüm sonra ama şahit olduğum bazı olaylar var ,

mesela biri avans alıp o ay ödeyemiyor şantiyeden arkasından atıp tutuyor mesajlaşmalarını gösteriyor . ödesin diyor para da 2 bin yani sürekli şantiyedekileri karıştırdığı için onlara bile salça olan bana neler yapmaz mesela ustalar arası maaşı herkese söylüyor maaşlar performansa göre belirleniyor kimsenin maaşını kimse bilemez şantiyede 40 yaşında kadın bu yüzden bir şantiyede ben neden az alıyorum durumu yaşandı filan tabi ben yeni olduğum için karışmıyorum . hiçbirşeye

bir diğer konu telefonumun hoparlörü bozuk iş yerinde önemli görüşmeleri hoparlörde konuşuyorum . mesela dün formen olan arkadaştan yapılan iş ile ilgili birşey sordum hoparlörde konuştum . aynı zamanda bilgisayarda iş yaptığım için adam bana karşı saygılı ve nazik davrandı diye adamı arayıp sen oriona böyle davranıyorsun bana neden böyle davranmıyorsun diyo acayip rahatsız oldum. adamı arayıp sormasından

Öncelikle 15 bin tl maaş aliyorsaniz acilen hoparlörü de yaptiriverin
Maas konusuna gelince ben etrafimdakilerin dedikodusuna, ben niye az aliyorum seninki kaç tarzindaki soylemlere kulaklarimi kapar isime bakarim
Şahsi meselem gibi dert etmem
Abla da çay kahve vs getiriyormus iyi davraniyormus madem, bende arada yanimda tatli tuzlu birseyler getirir çaylar sendense atistirmaliklar benden o zaman tarzinda iletisim kurarim
Patronunuz sizi kadina karsi doldurusa getiriyor gibi, size muhasebeyi de kitleyip "maaşıni yukseltmistim zaten" diyecekti amacina ulasamadi sanirim
Siz isinizi yapin evinize dönun ona buna kulak asarsaniz başıniz ağrir ilerde

telefon iş telefonu yenisi geleceği için sorun etmedim ki bilgisayarda iş yaparken mecbur hoparlörden konuşuyorum diğer türlü kulaklık ile konuşuyorum kimsenin maaşı beni de alakadar etmez zaten muhasebeyi bana kitleyeceğini düşündüğüm için de muhasebe den anlamıyorum dedim zaten ikisini de çözemediğim için sürekli çalışıyorum ne sohbetlerine dahil oluyorum nede başka bişey

Haddim olmayarak bir ablan olarak sana konu hakkında bir kaç tavsiyede bulunayım.
  • Anlaşılan, o kadının huyu iyi değil, mümkün olduğunca uzak dur, merhaba merhaba.
  • Mesai saatlerine şu an yaptığın gibi özen göstermeye devam et, işini en iyi yapmaya çalış ve kimseye bu konuda koz verme.
  • Bir iş yerinde başarılı olmak istiyorsan, uzmanlaştığın işi yap ve başka bir departmanın işi hakkında bu işi de yapabilirim belki diye düşünme bile, kendi işini yap ve başkalarının işine karışma.
  • Ve telefonunun hoparlörü bozuksa kulaklık kullanabilirsin, kimse kimsenin başkalarıyla ne konuştuğunu dinlemek zorunda değil.

Bence ortada bir problem yok.Kadın senden eski olduğu için senden düşük almasına üzülmüş olabilir.Bunu iş yerinde yaşamayan yoktur herhalde. Yapıcakta bir şey yok maalesef yapılan işe,bilgiye göre maaşta yüksek olacak tabi ki. Çaycı vs. ile mühendis aynı parayı alamayacağı gibi.Siz ne patronunuzun dediğine takılın ne de muhasebecinin dediğine işinizi yapın geçin.Muhasebeci kadınında size çok bileylendiğini düşünmeyin onun problemi de patronla sonuçta.

tavsiyelerin için çok teşekkür ederim iş konuşmalarını hoparlörle yapıyorum çünkü bilgisayara işliyorum o yüzden hoparlörle konuştum zaten artık dışarda konuşuyorum.

Acilen bir kere telefon sorununu çözün, kimseyle dışarı ses vererek konuşmayın. Hele bir de böyle konuşmayla ilgili soru soran birisi varsa. Bilgisayarda çalışırken de kulaklık takın konuşmak için. Bilgisayarda çalışınca kulaklık niye takamıyorsunuz anlamadım.

İş yeri sahibiniz kendiliğinden 3 bin fazla ödediyse iyiymiş. Ama mesafenizi koruyun yine de. Çok güven olmaz. Ben “onun dediklerine inanma” diyince tacizci sapık çıkacak sandım, konu daha basit çıktı.

Muhasebedeki kadın pek gizliliğe önem vermeyen ağzında laf durmayan birisi gibi. Ben de çay kahve götürür, sabahları çayın yanına bir şeyler alır iyi davranırdım ama muhabbet etmezdim işle ilgili. O konuşursa da ben dahil olmak istemiyorum de bitsin. Hala devam ederse iyice mesafe koyarım o zaman.

bana karşı yaptığı birşey yok zaten de sadece eskiden satın almaya o bakıyormuş ve şimdi ben bakıyorum geçenlerde patrona benim yanımda şakayla karışık kendimi çok gereksiz hissetmeye başladım bütün işi oriona verdiniz diyor ben de bir savunma mekanizması gibi izmirde olanlar bilir izmirin gıda çarşısı vardır gıda dediysem adı öyle elektrik malzeme pazarı tüm şirketler orada işim gereği hangi markayı en uyguna nereden alınır biliyorum 5 senelik tecrübem var yaşım 28 ama 23 yaşında okul biter bitmez işe başladım . patronda o teknik bir personel işi biliyor malzemeyi biliyor o yüzden diyor

Patronunuza dikkat edin.
Kafasına göre maaşinizi zamli yatırması ve elemanını kötülemesi sevimsiz geldi bana.
Belki de onun işini de size vermeye yol yapti,bilmiyorum deyince siz,elinde patladı.
Öte yandan kadından bu kadar memnun değilse gönderip yerine birini pekala bulabilir patronunuz.
Ikisine de açık vermeden(birbiri hakkında yorum yapmayın asla)işinizi yapıp giderek rahat edersiniz ancak

yok adam sapık filan değil gayet mesafeli biri kadın dışarıdan birşey yemiyor . öğlenleri de yemek filan yemiyor 2 öğün besleniyorum ben diyor hatta sana da tavsiye ederim filan diyor ben kadından kendime karşı bir davranış sevmedim ama şantiyelerdekilerin lafını çok taşıyor o sıkıntı mesela ben eski iş yerinde işin içinden çıkamıyorsam patronlara taşırdım

Laf taşıyan her lafı taşır. Kadınla her konuştuğunuzu patron dahil herkese söylüyormuş gibi kabul edip, muhabbeti havadan sudan meselelerle yapın. Gergin ortam olmasın ama işyerindeki konularla ilgili de konuşmayın.

Kulaklık ya da telefon işine de acilen çözün.

yok zaten ben anlamam anlamadığım iş hakkında risk de almak istemem ki benim yüzümden başkası neden işinden olsun o konuda titiz olurum . adam beni aradığında şantiyelerdeki ile ilgili birşey söylersin anında haber verir bu sefer şantiye sana tavır alır o şekilde de uyarmıştı çünkü hakediş yapabilmem için ustaların bana tavır almaması işime gelir ki ben kimsenin hakkında yorum yapmam ama uyarıda bulundu işte

Kimin ne aldığı beni ilgilendirmez senin ayağını kaydırıp da senin işini yapabilecekse o zaman bakarsın. yoksa kime ne demiş maaşları söylemiş vesaire senin değil patronun sorunu ama şöyle de bir şey var ki başka elemanının dedikodusunu sana yapan patron, senin dedikodunu da kimbilir kimlere yapıyordur. Bir de öyle düşün.

şahsi telefonumu kullanmak istemediğim için şirket telefonunu kullanıyorum. onu da yenilediler artık ben telefonu değiştirelim yada yenisini alalım diyorum kadın bendeki telefon sende kalsın diyor bundan konuşabilirsin ama muhasebe hattı olduğu için sürekli çalıyor işime odaklanamıyorum

haklısın zaten kimse hakkında konuşmuyorum ama eskiden benim işimi muhasebedeki kadın hallediyormuş ama işler çıkılmaz bir hal almış 6 aylık iş birikmişti ben işe başladığımda tabi ben kadının yaptığını bilmiyorum o zamanlar hakediş neden 6 ay bekledi hakedişler her ay aylık olarak yapılır diye bir yorum yapınca bir bozuldu işin içinden çıkamamış 2 ay da halledebildim geriye dönük hakedişleri ki ben bir işin içinden çıkamazsam çıkabilecek personel gelse mutlu olurdum

İş yerindeki abla bakış açınızı değiştirerek başlayabilirsiniz. samimiyet saygıyı azaltıyor, özellikle iş yerlerinde çok sıkıntılı oluyor bu hitap şekilleri. şu an ortamı gerecek bir şey yok. patronunuz yaptığı ilk konuşmayla hatalı davranmış zaten. patronunuza da güvenmeyin. kimseyi de kafanıza böyle dert etmeyin, her iş yerinde böyle sıkıntılar var maalesef.

zaten 2 hafta bir tavır aldım 1 ay evvelki maaşta oluyor bu olay sonra dikkatli davranayım ama tavır da almayayım çünkü saat 5:30 da kızı geliyor 4 yaşında kızı var yanıma geliyor benimle sohbet etmek istiyo filan o yüzden tavırlı da kalamadım kızını sevdiğim saçını okşadığım kadına da küs olamam

Muhtemelen yetersiz hissetmiş olabilir kendni. Bende muhasebeciyim ki tek ben varım mesela şu an çalıştığım yerde birime bakan. Benden önce işler azken depodan sorumlu arkadaş bakıyormuş o yetişemeyince işlerde artınca ben başlamış oldum işe. Hep der ben yetişemiyordum akşam 8-9 gibi çıkıyordum diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…