- 29 Mayıs 2013
- 2.800
- 4.916
-
- Konu Sahibi knickerbockerbande
Benimle aynı fikirde yorumlar geliyor. Macera peşine düşüp ailemizi zor durumda bırakmak istemiyorum. Çünkü aylık ödemelerimiz yüksek dolayısı ile benim maaşımın bütçede önemli bir yeri var ama bir yandan da gitsek hayat bizim için bambaşka bir yöne evrilecek.Bence Almanya işini zorlayın. Şimdi değilse ne zaman? Eğer olursa zaten çok değişik deneyim ve maddi rahatlığınız olur. Olmazsa içinizde keşke deneseydim uhdesi kalmaz. Her türlü avantajlı olan o yani.
Olmazsa sonra yine iş arasınız.
Çok haklısınız, planımın ayakları yere basıyor mu dışardan insanların değerlendirmesine de ihtiyacım vardı.yurt dışına gitme şansınız varken , bu ekonomide burada kalmak çok mantıksız , geçen bi tanıdığımla konuşuyorum, bizim burada alamayacağımız her şey ,orada çok sıradan bi şekilde ulaşılabiliyor rahatlıkla .. konforlu ve refah içinde yaşamak varken ,burada yeniden iş bulmak benim asla tercih etmeyeceğim bişey.
kaç gündür keşke yurt dışına gitme şansımız olsaydı diyorum ,şansınız varken değerlendirin derim
Düzelirmi sizce ortamYere basıyor bence. Kuzenimin karısı mühendis. Almanyada iş buldu yeni (3 aylık hamileyken) gittiler. Şimdi çocuk 3 aylık.
Bir çok hekim arkadaşım da gitti dili verip. Çok da mutlular. İnsan gibi çalışıp insan gibi maaş alıyorlar. Elbette bu yaştan sonra başka ülke zor ama artık Türkiye çok çok zor maalesef. Bakarsınız ortam düzelmiş, iyi fırsat var geri dönersiniz isterseniz.
Düzelirmi sizce ortam(
İnşallahYazamıyorum siyasete giriyorama anlamışsınızdır :) inşallah her şey çok güzel olur.
Almanyaya git.Merhaba kızlar,
6 aydır çalıştığım iş yerimde sorun yaşıyorum. Yaklaşık 2 aydır mobbing denebilecek düzeyde sıkıntılarım var. Neyse bu hafta artık ben de son raddeye geldiği için bir toplantı talep ettim ve karşılıklı devam edemeyeceğimize karar verdik.
Şimdi kararsız kaldığım durum şu; Eşimle bir süredir Almaya'ya göç etme fikrimiz var. Ara ara kesin gidelim ara ara da "yok ya kurulu düzenimiz var" diye vazgeçiyoruz. Benim son 1,5 yıldır iş yerlerimde bir türlü düzen tutturamamamdan kaynaklı bir bezmişliğim var ve son olay sonrası artık içimden Tr de hiç bir yere başvurmak ve çalışmak gelmiyor. İş yerim ile konuşup beni çıkartmalarını rica edebilirim, böyle bir durumda işsizlik maaşı alırım ve 10 ay kadar sürem olur. Bu 10 ayda IELTS i verip, B2 Almanca sertifikamı alabilirim hatta 4 ay bile bana yeter diye düşünüyorum. Sonra Almanya'da ki firmalara başvurup gitmeyi mantıklı buluyorum.
Diğer seçeneğim ise 2 haftada (çıkış için ihbar sürem başladı son 12 günüm) yeni bir iş bulup mevcut düzeni devam ettirmek. Ev kredilerimiz ve çocuğun kolej taksidi vs olduğu için rahat edeceğimiz seçenek bu olur ama ben biraz sabredip yurtdışı için uğraşmayı daha mantıklı bulmaya başladım.
Sorum şu sizce ilk fikrimin ayakları yere basmıyor mu? Hiç konfor alanımdan çıkmadan başka bir işe başlayıp aynı düzen devam mı etmeliyim? yoksa harika uygulanabilir bir yurdışı planım mı var? Eşim "işe girme, götür bizi buralardan" diyor.
Notcuk: İngilizcem ve almancam normalde iyi ama yıllardır konuşmadım şuan ne alamde bir Allah biliyor. Meseleğim IT alanında olduğu için Almanya'dan talep var.
Gitme şansınız varsa durmayınMerhaba kızlar,
6 aydır çalıştığım iş yerimde sorun yaşıyorum. Yaklaşık 2 aydır mobbing denebilecek düzeyde sıkıntılarım var. Neyse bu hafta artık ben de son raddeye geldiği için bir toplantı talep ettim ve karşılıklı devam edemeyeceğimize karar verdik.
Şimdi kararsız kaldığım durum şu; Eşimle bir süredir Almaya'ya göç etme fikrimiz var. Ara ara kesin gidelim ara ara da "yok ya kurulu düzenimiz var" diye vazgeçiyoruz. Benim son 1,5 yıldır iş yerlerimde bir türlü düzen tutturamamamdan kaynaklı bir bezmişliğim var ve son olay sonrası artık içimden Tr de hiç bir yere başvurmak ve çalışmak gelmiyor. İş yerim ile konuşup beni çıkartmalarını rica edebilirim, böyle bir durumda işsizlik maaşı alırım ve 10 ay kadar sürem olur. Bu 10 ayda IELTS i verip, B2 Almanca sertifikamı alabilirim hatta 4 ay bile bana yeter diye düşünüyorum. Sonra Almanya'da ki firmalara başvurup gitmeyi mantıklı buluyorum.
Diğer seçeneğim ise 2 haftada (çıkış için ihbar sürem başladı son 12 günüm) yeni bir iş bulup mevcut düzeni devam ettirmek. Ev kredilerimiz ve çocuğun kolej taksidi vs olduğu için rahat edeceğimiz seçenek bu olur ama ben biraz sabredip yurtdışı için uğraşmayı daha mantıklı bulmaya başladım.
Sorum şu sizce ilk fikrimin ayakları yere basmıyor mu? Hiç konfor alanımdan çıkmadan başka bir işe başlayıp aynı düzen devam mı etmeliyim? yoksa harika uygulanabilir bir yurdışı planım mı var? Eşim "işe girme, götür bizi buralardan" diyor.
Notcuk: İngilizcem ve almancam normalde iyi ama yıllardır konuşmadım şuan ne alamde bir Allah biliyor. Meseleğim IT alanında olduğu için Almanya'dan talep var.
ev kredileriniz ve çocuğun okul taksidi varmış sizin işsiz kalma durumunuzda bunlar sıkıntıya girmeyecekmi iş buşmadan çıkışsınızMerhaba kızlar,
Çok motive ettiniz gerçekten. Kenarda biraz birikimimiz var, eşim de pirim alacak 2 ay sonra. Ben de zaten isssizlik maaşı olarak asgari ücret alacağım. Hesaplarıma göre yaklaşık 4 ay sanki ben de çalışıyormuşum gibi finanse edebiliyoruz. Sonrası için çok düşünmedim.Ayakları yere basmayan bi plan değil bence. Gayette mantıklı şimdi gittiniz gittiniz çocuk falan büyüyünce daha zor olur bence. Eşiniz ile hem fikirseniz yüklenin bu düşünceye değilsiniz de hemen ikna çalışmaları ile yüklenmeye devamortada bi çocuk var ve çocuğun geleceği için illa ki eşiniz de ikna olur hele az biraz birikmisiniz ve ya borç alabileceğiniz birileri varsa hiç durmayın derim
Etrafımda son yıllarda giden arkadaşlar hep vasıflı insanlar ve hiç biri pişman değil. Bi arkadaş en olmadı dönerim diye gitti şu an burda yaşadığımı hissediyorum diyordemem o ki bence denemeye değer