- 8 Temmuz 2022
- 654
- 737
- 33
- 29
- Konu Sahibi kediseverbiri
-
Bu durumu onunla konuşmayı denedin mi açıkça ? Ben senin her hatani şikayet mi ediyorum zırt pırt ilkokul talebeleri gibi birbirimizi şikayet mi edelim ? Tarzinda bir çıkış yapmalısın . Fazla sessiz ve alttan alan bir tavır göstermeniz doğru olmayacaktir
Nasıl bir iş yaptığınızı ve bahsettiğiniz hataların ne olduğunu bilsek daha mantıklı önerilerde bulunabiliriz belki
Başlığa istinaden yazıyorum. Döverdim.İyi akşamlar,
Çalıştığım kurumda en ufak hatamda partnerim tarafından şikayet ediliyorum. Örneğin bir şeyin yerini yanlış yere koyduğumda, bana yapmasını söylediği bir şeyi yanlış çıktı aldığımda gibi küçük hatalarda mesela. Kimsenin hayatını, kurumu riske götürmeyen şeylerde dahi şikayet edildiğimi partnerimin bana olan tavırlarından anlıyorum. İki kişi çalışıyoruz ve onun da hataları olabiliyor ama genelde bunları sadece ben yapmışım gibi bana yıkarak da beni uyarıyor üstelik. "Sen de aynılarını yapıyorsun, olabilir böyle şeyler, insanlık hali" diyorum sonra surat asıyor.
Müdürün yanına gidip göze batmak da istemiyorum şahsen. Hata yapmamak amacıyla full performans çalışıyorum ama bazen odak noktam kayabiliyor çünkü mesai saatim çok, molam az. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Nefret ediyorum böyle kişilerden aklınca seni alçaltarak kendi yükselecek. Sırf bu insanlar yüzünden iş hayatından nefret ettim
Başlığa istinaden yazıyorum. Döverdim.
Ben müdür olsam birisi de sürekli biri veya birilerini bana şikayet etse sanirim şikayet edeni ciddiye almazdım. O nedenle o kişiyi de umursamaz, güler geçerdim. Kendisi kudursun dursun. Hatta gözünün içine baka baka yapabilirdim, yanlış yere koyma örneğinden bahsediyorum.
Böyle bir durumda sizde hatasını kollayıp müdüre şikayet edeceksiniz, diğer türlüsü zor.Eğitim sektöründeyim. Hatalarımı yukarı da yazdım, basit şeyler; aldığım bir şeyin yerini yanlış koyma, aldığım çıktının hatalı çıkması...
Eskiden is hayatimda cok basima gelirdi goze batmamak icin ben hic sikayet etmezdim..isede ihtiyacim vardi tabi. Sonradan ogrendimki arkamdan personel mudur neler karistirmislar az daha merkezi olarak isten gonderilicektim ustume yiktiklari yuzunden. Cok agladim cikamiyorum tazminatim vardi. Allaha havale ettim. Meger iliskileri varmis. Birgun patladim eger birdaha ugrasirsaniz sizi merkeze sikayet edecegim ayni yerde sevgililer ve yolsuzluk yapiyorlar kameralardan herseyden kanitlayacagim dedimm . Bunlar bir babayigitlik yaptiel ele tutusup merkeze gittiler biz evlenecegiz baskasindan duymayin basimiz dik gibisine. Merkez bunlarin kicina tazminatsiz tekmeyi bir koydu. Ben kaldim onlar gitti. Demem oki cekinmeden karsina al birdaha beni sikayet etmeyeceksin sende hatalar yapıyorsun ama ben senin gibi sacma sapan seylerle ugrasmiyorum seninle ugrasamam birdaha uyariyorum duzgun dur diyeceksin..bu durumda tek yapman gereken eline koz verme onun. Mudur cagirirsada defalarca ayni hatayi kendi yapmasina ragmen sikayet etmedim size. Ben boyle basit seylerle ugrasmam vaktim uok bana gore seyler degil. Onunla konusun beni ugrastirmasin diyeceksiniz tabi sektorde onemli oda var. Ne iste calistiginizi sormayi unuttum
Haklısın. Bakma sen bana okuyunca sinirlendim öyle yazdım. Ama böylelerine kesinlikle ayar vermek gerek. Sessizliğin onu cesaretlendirir. Umarım isteklerine ulaşırsın.Ekmek parası daydream... Araba almak istiyorum, çok hayalim var... Birikim yapmak istiyorum. Gençliğimi özgürce sosyal anlamda yaşayabilmem için buna ihtiyacım var.
Böyle bir durumda sizde hatasını kollayıp müdüre şikayet edeceksiniz, diğer türlüsü zor.
Seninle aynı konumda birinin seni şikayet etmesini hic aldırma yani inan o kişi komik duruma ďüşürüypr kendisini eminim üstlerinde bunun farkındadırO sebeple çok yüz göz olup muhabbet etmek istemiyorum, işim bitince sessizce ayrılıyorum kurumdan. Önüne geçemiyorum ben de görmezden geliyorum. Fakat şikayet edilmemek için insanüstü çalışma sergileyemem ki haftanın 5 günü. En azından ben yapamıyorum. Şikayet edilmeyi de hak ettiğimi düşünmüyorum ama.
Anladım bu durumda yapmanız gereken tek şey yüz göz olmamak Müdürün zırt pırt yanında gidiyorsa böyle sebeplerden Müdür bu kişiyi fazla ciddiye almak istemeyecektir bence. Allah yardimciniz olsunBunu nasıl ispatlayabilirim ki? Etmedim dese tavırlarını öne sürsem bu sefer alınganlık ve paronaya gibi şeylerle gündeme gelmek istemiyorum. Lakin ben anlıyorum. Mesela o gün sorunsuz geçtiyse canım cicim çok iyi, en ufak hatada hemen müdürün odasına geçiyor, yarım saat çıkmıyor ve sonra gün boyu bana surat asıyor.
+ Müdür muhtemelen sorunlarınızı siz çözün dediği için gelip bana uyarı yapıyor ama hataları yapan tek kişi ben olmadığım için üstüme kalmasından da sıkıldım biraz.
Haklısın. Bakma sen bana okuyunca sinirlendim öyle yazdım. Ama böylelerine kesinlikle ayar vermek gerek. Sessizliğin onu cesaretlendirir. Umarım isteklerine ulaşırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?