İş yerinde sizi sürekli şikayet eden kişiye tavrınız ne olur?

Beni ağlattınız ama...
Ben 4 yıldır sektördeyim, mükemmel bir öğretmenim diyemiyorum kendime, her gün gelişmem gereken çok konu var. Öz eleştiri yaparım, neyde eksik neyde fazlaysam bilirim. Sınıf hakimiyetimi bazen kaçırırım ama çocuklarımı mutlu etmeye çalışırım. Otorite kurmaya çalışırım ama kalplerini kırmadan, onları üzmeden. Sanırım öğretmenliğimden de memnun değil ki bunu bana hissettirmeye çalışıyor olumsuz yorum yaparak.

Aksine arkanızdan iş çeviriyorsa kendi yeri sallanıyor gibi hisseder. O insanlar her sektörde vardır bak ben iyiyim o kötü algısı yaratırlar. İşte burda müdürünüzün nasıl biri olduğu kafasının ne kadar çalıştığı önemli hocam. Şikayete gitmeyin ama dönemde bir kahvesini için. Siz öğretmenler odasından kendinizi tam anlamıyla gösteremezsiniz veliler öğrenciler memnunsa gerisi çok zor değil. Kendinize yüklenmeyin branşınızı bilmiyorum ama yenilikçi olun çocukları sevin gerisi halloluyor :)

Çoook teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Hep iyi insanlarla karşılaşırsınız umarım. Beni mutlu ettiniz!

Eskiden is hayatimda cok basima gelirdi goze batmamak icin ben hic sikayet etmezdim..isede ihtiyacim vardi tabi. Sonradan ogrendimki arkamdan personel mudur neler karistirmislar az daha merkezi olarak isten gonderilicektim ustume yiktiklari yuzunden. Cok agladim cikamiyorum tazminatim vardi. Allaha havale ettim. Meger iliskileri varmis. Birgun patladim eger birdaha ugrasirsaniz sizi merkeze sikayet edecegim ayni yerde sevgililer ve yolsuzluk yapiyorlar kameralardan herseyden kanitlayacagim dedimm . Bunlar bir babayigitlik yapti el ele tutusup merkeze gittiler biz evlenecegiz baskasindan duymayin basimiz dik gibisine. Merkez bunlarin kicina tazminatsiz tekmeyi bir koydu. Ben kaldim onlar gitti. Demem oki cekinmeden karsina al birdaha beni sikayet etmeyeceksin sende hatalar yapıyorsun ama ben senin gibi sacma sapan seylerle ugrasmiyorum seninle ugrasamam birdaha uyariyorum duzgun dur diyeceksin..bu durumda tek yapman gereken eline koz verme onun. Mudur cagirirsada defalarca ayni hatayi kendi yapmasina ragmen sikayet etmedim size. Ben boyle basit seylerle ugrasmam vaktim uok bana gore seyler degil. Onunla konusun beni ugrastirmasin diyeceksiniz tabi sektorde onemli oda var.
O zaman onu bilemem.yani egitim sektoru bizim magazacilik gibi basit sektor degil. Cok hatalari gozardi etmemek lazim.bizimki primden musteriden personel arasi calisma saatinden cikan tartismalardi sizin cok daha dikkatli olmazni gerek

Evet işimin hassasiyetinin farkındayım...

Eğitim sektöründeyim. Hatalarımı yukarı da yazdım, basit şeyler; aldığım bir şeyin yerini yanlış koyma, aldığım çıktının hatalı çıkması...
Büyük ihtimal siz, özel okulda Okul Öncesinde çalışıyorsunuz. Genellikle sınıflarda iki kişi oluyor biri Öğretmen vasfında biri yardımcı Öğretmen vasfında..

İşiniz zor ne diyeyim. Çalışma arkadaşı çok önemli, uyum çok önemli.

Siz iyi misiniz her gün yüzünüze canım cicim diyen insan yüzünüze baka baka kuyunuzu kazıyor siz de susup oturuyor musunuz her seferinde? Kendinize saygısızlık etmiş olmuyor musunuz neden kendinizi savunmuyorsunuz veya iş arkadaşınızla yüzleşmiyorsunuz? Amaç ne yani anlamadım, dank ettiğinde çok geç olabilir. Piyasa berbat durumda. 2025’te işsizliğin tavanı göreceğini düşünüyorum işinize dört elle sarılın hakkınızı savunun kimseye yedirmeyin kendinizi.

Katılıyorum.
Hiç endişe etme konu sahibi. Ben de 10 seneye yakın özel okulda çalıştım, bi zümrem vardı evlerden ırak, zırt pırt gidip şikayet ederdi beni. Onu gönderdiler sene sonunda. Ben aynı okulda 6 sene çalıştım. İdare gerçekten böyle önemsiz sorunlar için gelip de şikayet eden öğretmenleri ciddiye almaz. Sen mesafeni koy. Hata yapmadan 9-5 çalışmak kolay mı ? Öğrencilerinle aranı iyi tut, derslerini verimli geçir yeter. Özel okulda idarenin tek önem verdiği veli ve öğrenci dönüşleridir. Onlar da farkındadır her şeyin.

Müdür her şikayette karşı tarafı dinliyorsa mahalle dedikocusuna dönmüş bence. İyi bir yönetici çalışanlarını dinlemeli bunda hemfikiriz ama her şey için de müdüre gidilmez. Müdürün onu uygun bir dille uyarması gerekir. Ne kadar komik bir durum. Ayrıca kişi ne kadar diken üstünde calisirsa o kadar çok hata yapar. Siz ne kadar konsantre oluyorum derseniz deyin bir yerde patlar ister istemez. Konuyu direkt partneriniz ile konuşun. Enine boyuna derdini size bir anlatsin.

İki yolu var
Birincisi müdürünüzün inisiyatifine ve dürüstlüğüne güveneceksiniz ve takmayacaksınız işinizi iyi yapmaya devam edip kendi yolunuza bakacaksınız

İkincisi şikayet ettiğini hissettiğiniz günlerde ne oldu gittin mi yine müdüre diye dalga geçer gibi darlayıp yine işinize bakacaksınız o hata yaptığında da ben de gideyim mi şimdi şikayete diye laf sokup ama gitmeyeceksiniz gider gibi yapacaksınız

Ama müdür ikiniz de şikayete sürekli gitmeye başlarsanız problemi çözmek için İkinizden birini gönderir
KafanIza takmayın ağırlığınızı koruyun derim

ayyynenn
aptal insan bişey yaptığını sanıyor
K kediseverbiri müdür de bıkmıştır ondan merak etmeyin

nasıl olsa memnun edemiyorsunuz kişiyi olduğu kadar çalışın

Sürekli şikayet eden artık yalancı çobana dönmüştür, yöneticiniz düzgün ve kalifiye biriyse sizin açınızdan sorun teşkil etmemeli.
Çıkarılma mantıksız olur da uyarılma gibi bir durum için müdürünüzle konuşmak için hazırlıklı olun, önceden diyeceklerinizi belirleyin yani.
Sonuçta sizde çalışma arkadaşınızdan mobbing görüyorsunuz ve buna katlanarak çalışıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…