- 8 Temmuz 2022
- 654
- 737
- 33
- 29
- Konu Sahibi kediseverbiri
-
Özel okulda öğretmensen müdürün de düzgün bir insansa önce o odasına çok gelenlere güvenmemesi gerektiğini bilir. 7 yıl özel okuldaydım zümre başkanı falan oldum diğer şubelere onlarca eğitim verdim. Sene başı seminerleri ara tatiller falan hep ben yapardım. Müdürüm kadındı ve her dönem sonu beni kahveye çağırırdı. Hocam sana neden güveniyorum biliyor musun kimsenin üstüne basmıyorsun sorununu kendin çözüyorsun derdi. Öğretmen görüşmelerini bana yaptırır bu hocamızla anlaşabiliriz dediğimde sorgulamazdı bile. Güven böyle bir şeydir hocam. Siz sağlam durun şikayeti dedikoduyu uzak tutun öğrencinizle velinizle güzel bir mesafede anlaşın. İnanın öğretmen şikayetiyle kimse gönderilmez. Kafanıza da takmayın yanlış çıktı aldın diye seni gönderirlerse zaten onlar kaybeder sen derslerine odaklan kendine yüklenme
Aksine arkanızdan iş çeviriyorsa kendi yeri sallanıyor gibi hisseder. O insanlar her sektörde vardır bak ben iyiyim o kötü algısı yaratırlar. İşte burda müdürünüzün nasıl biri olduğu kafasının ne kadar çalıştığı önemli hocam. Şikayete gitmeyin ama dönemde bir kahvesini için. Siz öğretmenler odasından kendinizi tam anlamıyla gösteremezsiniz veliler öğrenciler memnunsa gerisi çok zor değil. Kendinize yüklenmeyin branşınızı bilmiyorum ama yenilikçi olun çocukları sevin gerisi halloluyor :)Beni ağlattınız ama...
Ben 4 yıldır sektördeyim, mükemmel bir öğretmenim diyemiyorum kendime, her gün gelişmem gereken çok konu var. Öz eleştiri yaparım, neyde eksik neyde fazlaysam bilirim. Sınıf hakimiyetimi bazen kaçırırım ama çocuklarımı mutlu etmeye çalışırım. Otorite kurmaya çalışırım ama kalplerini kırmadan, onları üzmeden. Sanırım öğretmenliğimden de memnun değil ki bunu bana hissettirmeye çalışıyor olumsuz yorum yaparak.
Aksine arkanızdan iş çeviriyorsa kendi yeri sallanıyor gibi hisseder. O insanlar her sektörde vardır bak ben iyiyim o kötü algısı yaratırlar. İşte burda müdürünüzün nasıl biri olduğu kafasının ne kadar çalıştığı önemli hocam. Şikayete gitmeyin ama dönemde bir kahvesini için. Siz öğretmenler odasından kendinizi tam anlamıyla gösteremezsiniz veliler öğrenciler memnunsa gerisi çok zor değil. Kendinize yüklenmeyin branşınızı bilmiyorum ama yenilikçi olun çocukları sevin gerisi halloluyor :)
O zaman onu bilemem.yani egitim sektoru bizim magazacilik gibi basit sektor degil. Cok hatalari gozardi etmemek lazim.bizimki primden musteriden personel arasi calisma saatinden cikan tartismalardi sizin cok daha dikkatli olmazni gerekÖğretmenim.
Kötü insanlara takılıp kalmayın bir noktada pisliklerinde boğulduklarını göreceksiniz. İnşallah çok mutlu olun hocamÇoook teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Hep iyi insanlarla karşılaşırsınız umarım. Beni mutlu ettiniz!
Evet işimin hassasiyetinin farkındayım...Eskiden is hayatimda cok basima gelirdi goze batmamak icin ben hic sikayet etmezdim..isede ihtiyacim vardi tabi. Sonradan ogrendimki arkamdan personel mudur neler karistirmislar az daha merkezi olarak isten gonderilicektim ustume yiktiklari yuzunden. Cok agladim cikamiyorum tazminatim vardi. Allaha havale ettim. Meger iliskileri varmis. Birgun patladim eger birdaha ugrasirsaniz sizi merkeze sikayet edecegim ayni yerde sevgililer ve yolsuzluk yapiyorlar kameralardan herseyden kanitlayacagim dedimm . Bunlar bir babayigitlik yaptiel ele tutusup merkeze gittiler biz evlenecegiz baskasindan duymayin basimiz dik gibisine. Merkez bunlarin kicina tazminatsiz tekmeyi bir koydu. Ben kaldim onlar gitti. Demem oki cekinmeden karsina al birdaha beni sikayet etmeyeceksin sende hatalar yapıyorsun ama ben senin gibi sacma sapan seylerle ugrasmiyorum seninle ugrasamam birdaha uyariyorum duzgun dur diyeceksin..bu durumda tek yapman gereken eline koz verme onun. Mudur cagirirsada defalarca ayni hatayi kendi yapmasina ragmen sikayet etmedim size. Ben boyle basit seylerle ugrasmam vaktim uok bana gore seyler degil. Onunla konusun beni ugrastirmasin diyeceksiniz tabi sektorde onemli oda var.
O zaman onu bilemem.yani egitim sektoru bizim magazacilik gibi basit sektor degil. Cok hatalari gozardi etmemek lazim.bizimki primden musteriden personel arasi calisma saatinden cikan tartismalardi sizin cok daha dikkatli olmazni gerek
Büyük ihtimal siz, özel okulda Okul Öncesinde çalışıyorsunuz. Genellikle sınıflarda iki kişi oluyor biri Öğretmen vasfında biri yardımcı Öğretmen vasfında..Eğitim sektöründeyim. Hatalarımı yukarı da yazdım, basit şeyler; aldığım bir şeyin yerini yanlış koyma, aldığım çıktının hatalı çıkması...
Özel okulda öğretmensen müdürün de düzgün bir insansa önce o odasına çok gelenlere güvenmemesi gerektiğini bilir. 7 yıl özel okuldaydım zümre başkanı falan oldum diğer şubelere onlarca eğitim verdim. Sene başı seminerleri ara tatiller falan hep ben yapardım. Müdürüm kadındı ve her dönem sonu beni kahveye çağırırdı. Hocam sana neden güveniyorum biliyor musun kimsenin üstüne basmıyorsun sorununu kendin çözüyorsun derdi. Öğretmen görüşmelerini bana yaptırır bu hocamızla anlaşabiliriz dediğimde sorgulamazdı bile. Güven böyle bir şeydir hocam. Siz sağlam durun şikayeti dedikoduyu uzak tutun öğrencinizle velinizle güzel bir mesafede anlaşın. İnanın öğretmen şikayetiyle kimse gönderilmez. Kafanıza da takmayın yanlış çıktı aldın diye seni gönderirlerse zaten onlar kaybeder sen derslerine odaklan kendine yüklenme
Müdür her şikayette karşı tarafı dinliyorsa mahalle dedikocusuna dönmüş bence. İyi bir yönetici çalışanlarını dinlemeli bunda hemfikiriz ama her şey için de müdüre gidilmez. Müdürün onu uygun bir dille uyarması gerekir. Ne kadar komik bir durum. Ayrıca kişi ne kadar diken üstünde calisirsa o kadar çok hata yapar. Siz ne kadar konsantre oluyorum derseniz deyin bir yerde patlar ister istemez. Konuyu direkt partneriniz ile konuşun. Enine boyuna derdini size bir anlatsin.İyi akşamlar,
Çalıştığım kurumda en ufak hatamda partnerim tarafından şikayet ediliyorum. Örneğin bir şeyin yerini yanlış yere koyduğumda, bana yapmasını söylediği bir şeyi yanlış çıktı aldığımda gibi küçük hatalarda mesela. Kimsenin hayatını, kurumu riske götürmeyen şeylerde dahi şikayet edildiğimi partnerimin bana olan tavırlarından anlıyorum. İki kişi çalışıyoruz ve onun da hataları olabiliyor ama genelde bunları sadece ben yapmışım gibi bana yıkarak da beni uyarıyor üstelik. "Sen de aynılarını yapıyorsun, olabilir böyle şeyler, insanlık hali" diyorum sonra surat asıyor.
Müdürün yanına gidip göze batmak da istemiyorum şahsen. Hata yapmamak amacıyla full performans çalışıyorum ama bazen odak noktam kayabiliyor çünkü mesai saatim çok, molam az. Fikirlerinize ihtiyacım var.
ayyynennBen müdür olsam birisi de sürekli biri veya birilerini bana şikayet etse sanirim şikayet edeni ciddiye almazdım. O nedenle beni şikayet eden kişiyi de umursamaz, güler geçerdim. Belli ki sorunları var. Kendisi kudursun dursun. Hatta gözünün içine baka baka yapabilirdim, yanlış yere koyma örneğinden bahsediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?