- 8 Temmuz 2022
- 654
- 737
- 33
- 29
- Konu Sahibi kediseverbiri
Özel okulda öğretmensen müdürün de düzgün bir insansa önce o odasına çok gelenlere güvenmemesi gerektiğini bilir. 7 yıl özel okuldaydım zümre başkanı falan oldum diğer şubelere onlarca eğitim verdim. Sene başı seminerleri ara tatiller falan hep ben yapardım. Müdürüm kadındı ve her dönem sonu beni kahveye çağırırdı. Hocam sana neden güveniyorum biliyor musun kimsenin üstüne basmıyorsun sorununu kendin çözüyorsun derdi. Öğretmen görüşmelerini bana yaptırır bu hocamızla anlaşabiliriz dediğimde sorgulamazdı bile. Güven böyle bir şeydir hocam. Siz sağlam durun şikayeti dedikoduyu uzak tutun öğrencinizle velinizle güzel bir mesafede anlaşın. İnanın öğretmen şikayetiyle kimse gönderilmez. Kafanıza da takmayın yanlış çıktı aldın diye seni gönderirlerse zaten onlar kaybeder sen derslerine odaklan kendine yüklenme![]()
Beni ağlattınız ama...
Ben 4 yıldır sektördeyim, mükemmel bir öğretmenim diyemiyorum kendime, her gün gelişmem gereken çok konu var. Öz eleştiri yaparım, neyde eksik neyde fazlaysam bilirim. Sınıf hakimiyetimi bazen kaçırırım ama çocuklarımı mutlu etmeye çalışırım. Otorite kurmaya çalışırım ama kalplerini kırmadan, onları üzmeden. Sanırım öğretmenliğimden de memnun değil ki bunu bana hissettirmeye çalışıyor olumsuz yorum yaparak.