• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş yerinde başedebediklerim... lütfen tavsiye verin :(

beutyandbeast

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2017
260
141
33
34
6 aydır bir şirkette çalışıyorum ve ilk iş deneyimim. Üniversite mezunuyum ve 2 dil biliyorum.
Şirket içinde daha alt pozisyonda çalışan bir kız yabancı dil öğrenerek ve çalışkanlığıyla benimde şuan bulunduğım departmana transfer olmuş 2 yıl kadar önce.
İşe ilk başladığım zamanlar sorun yoktu normal yakın davranıyordu, hatta yaşlarımız yakın olduğu için onu daha yakın görüyordum. fakat zaman geçtikçe ben orada bir yer edindikçe, bazı şeylerde garip tepkiler vermeye, ve bazı durumları faklı aksettirdiğini farkettim.

Mesela, bir şey yapıyorum, yüksek sesle 'canııııım bunu yanlış yapmışsın düzelt hadi' diyyor. Ardından bir yanlış olmadığını neyi neden yaptığımı anlattığımda, sessiz sessiz 'hıı öylemi, bilemiyorum, neyse tamam' diyip yüzünü kırıştırıyor.

Onun izin haftasında onun normalde yaptığı işleri de yapmam için patronlarım bana görev verdi. O yokken ben götürdüm, onun ilerlediği yoldan değil ama yaptım ve yürüttüm, bir eksik aksak olmadı, ama gelince o kadar mıyırdandı o kadar söylendi ki birşeylere, duyabileceğim şekilde dedikodumu yaptı, mıyır mıyır maşka masalardakilerin yanlarına gidip. Çok huzursuz etti beni.

Normalde çalışırken bazı şeyleri ortak yapıyoruz, beraber teyitleşip yürüttüğümüz işte bir yanlışlık olup patron kızdığında sürekli benim adımı verdi (yinede yırtamadı gerçi, çünkü o aylar benim ilk zamanlarımdı ve beni o yönlendirerek katkıda bulunabildim, o deneyimli bense öğrenme aşamasında olan biriydim).
Bu anlattığım tarz şeyler, birkaç kez oldu. 200 kişilik bir şirket departmanımda başkaları da var, ama bukadar sevmediğim nefret ettiğim birisi yok...

Geçen hafta, yine birşeyi yanlış yaptığımı iddia etti, ama ben doğru olduğunu savundum, benim tezim doğru çıkmasına rağmen yine beni huzursuz edici şekilde mıyır mıyır konuşuyordu arkada fısır fısır, söyleniyordu...
Artık tahammülüm bitti ve aniden yerimden kalkıp 'X, mıyır mıyır konuşma orda ne söyleyeceksen yüzüme söyle' dedim. Ve bağırarak söyledim. Herkes duydu ve oda dahil herkes bir an kaldı öyle, buda 'cınım niye alındın sen, aaa neyi yanlış anladın ' falan dedi.
Sesimi çıkarmadan oturdum. Ama ellerim titredi. Nefesim daraldı sinirden.

O an kal gelmişti ona ama onun gibi çingene bir kızın duramayacağını biliyordum aslında, özel konuşmak için öğle arasına davet etti, resmen zorla konuştuk, herkesin ama herkesin çook çirkin bir şekilde dedikodusunu yapıp, sendende böyle beklemezdim, bak bunlar böyle böyle kötü ama sen ayrısın benim için' tarzında konuşup çok çok daha irite etti beni.

Artık ellerim ayaklarım titriyo bu kıza. Nasıl çekmişler bu kadar yıl, patronlar nasıl görmüyor bilmiyorum. o kadar hırçın ve çirkef biri ki...Ve çok tehlikeli.. Ne bilgimden ne çalışkanlığımdan şüpheye düşmüyorum ama sırf o kız oldğu için o şirkette, ipin üzerinde yürüyor gibi hissediyorum, heran beni kovdurabilir, nasıl kovdurabilir. Çığırımdan çıkarır basbas bağırır patlarım, olan bana olur diye korkuyorum :(

Ne yapacağımı bilmiyorum, bilmiyorum..Saçma sapan bir insan yüzünden

Bence onun dilinden konuşmanın vakti gelmiş bir daha sana sesini yükseltince sende daha fazla yükselterek cvp ver..örnegin canımm bak yanlış yapmışsın derse, senin cevapta canım ben dogru yaptıgıma eminim sen kendi işine bak gibi olsun, bence kendini ezdirme muhtemelen sizinle rekabet ediyor iç dünyasında, sizi küçük düşürme çabasıda bundan dolayı..asla pes etme heryerde var bu tipler hatta daha beterleri..

bence de senin işini iyi yaptığını görünce, onun yerine geçebileceğinden hatta işinde yükselip onun üstü olma ihtimalinden rahatsız oldu büyük bir ihtimal. Şimdi seni yıldırma ve hatanı kollayıp gözden düşürme çabasında.. Böyle kıskanç ve hırslı tiplerle başa çıkmak zordur, her türlü çirkefliği yapıp bir şekilde masum ve mağdur rolüne bürünüp kenara çekilebilir.. Karar senin: Ya ona inat ve kendine güvenle onu umursamadan yoluna devam edeceksin -ki bu onu daha da çıldırtacaktır- ya da onun amacına ulaşmasına katkıda bulunup sessiz sedasız kenara çekileceksin..

6 aydır bir şirkette çalışıyorum ve ilk iş deneyimim. Üniversite mezunuyum ve 2 dil biliyorum.
Şirket içinde daha alt pozisyonda çalışan bir kız yabancı dil öğrenerek ve çalışkanlığıyla benimde şuan bulunduğım departmana transfer olmuş 2 yıl kadar önce.
İşe ilk başladığım zamanlar sorun yoktu normal yakın davranıyordu, hatta yaşlarımız yakın olduğu için onu daha yakın görüyordum. fakat zaman geçtikçe ben orada bir yer edindikçe, bazı şeylerde garip tepkiler vermeye, ve bazı durumları faklı aksettirdiğini farkettim.

Mesela, bir şey yapıyorum, yüksek sesle 'canııııım bunu yanlış yapmışsın düzelt hadi' diyyor. Ardından bir yanlış olmadığını neyi neden yaptığımı anlattığımda, sessiz sessiz 'hıı öylemi, bilemiyorum, neyse tamam' diyip yüzünü kırıştırıyor.

Onun izin haftasında onun normalde yaptığı işleri de yapmam için patronlarım bana görev verdi. O yokken ben götürdüm, onun ilerlediği yoldan değil ama yaptım ve yürüttüm, bir eksik aksak olmadı, ama gelince o kadar mıyırdandı o kadar söylendi ki birşeylere, duyabileceğim şekilde dedikodumu yaptı, mıyır mıyır maşka masalardakilerin yanlarına gidip. Çok huzursuz etti beni.

Normalde çalışırken bazı şeyleri ortak yapıyoruz, beraber teyitleşip yürüttüğümüz işte bir yanlışlık olup patron kızdığında sürekli benim adımı verdi (yinede yırtamadı gerçi, çünkü o aylar benim ilk zamanlarımdı ve beni o yönlendirerek katkıda bulunabildim, o deneyimli bense öğrenme aşamasında olan biriydim).
Bu anlattığım tarz şeyler, birkaç kez oldu. 200 kişilik bir şirket departmanımda başkaları da var, ama bukadar sevmediğim nefret ettiğim birisi yok...

Geçen hafta, yine birşeyi yanlış yaptığımı iddia etti, ama ben doğru olduğunu savundum, benim tezim doğru çıkmasına rağmen yine beni huzursuz edici şekilde mıyır mıyır konuşuyordu arkada fısır fısır, söyleniyordu...
Artık tahammülüm bitti ve aniden yerimden kalkıp 'X, mıyır mıyır konuşma orda ne söyleyeceksen yüzüme söyle' dedim. Ve bağırarak söyledim. Herkes duydu ve oda dahil herkes bir an kaldı öyle, buda 'cınım niye alındın sen, aaa neyi yanlış anladın ' falan dedi.
Sesimi çıkarmadan oturdum. Ama ellerim titredi. Nefesim daraldı sinirden.

O an kal gelmişti ona ama onun gibi çingene bir kızın duramayacağını biliyordum aslında, özel konuşmak için öğle arasına davet etti, resmen zorla konuştuk, herkesin ama herkesin çook çirkin bir şekilde dedikodusunu yapıp, sendende böyle beklemezdim, bak bunlar böyle böyle kötü ama sen ayrısın benim için' tarzında konuşup çok çok daha irite etti beni.

Artık ellerim ayaklarım titriyo bu kıza. Nasıl çekmişler bu kadar yıl, patronlar nasıl görmüyor bilmiyorum. o kadar hırçın ve çirkef biri ki...Ve çok tehlikeli.. Ne bilgimden ne çalışkanlığımdan şüpheye düşmüyorum ama sırf o kız oldğu için o şirkette, ipin üzerinde yürüyor gibi hissediyorum, heran beni kovdurabilir, nasıl kovdurabilir. Çığırımdan çıkarır basbas bağırır patlarım, olan bana olur diye korkuyorum :KK43:

Ne yapacağımı bilmiyorum, bilmiyorum..Saçma sapan bir insan yüzünden
Arana mesafe koymalisin gelip yanlış yapıyorsun vs diyor böyle bir hakkı yok seni eleştirecek seviyede de değil.. Münasip bir dille uzaklaştır, güler yüzlü sanki bir problemin yokmuş gibi davran ama mesafeli sınır çizerek. kendi bildigin gibi yaptığını söyle bir daha gelip yorum yapmamasını söyle ama böyle güzelce sonra arkasindan istediğin kadar soversin :)) sen sinirli olup kavga edersen sorunlu bir insan gibi görünürsun surat asma pozitif görün:)

bazen kısıler kendınden daha yeteneklı bırını çekemezler ısterlerkı kendılerı ust ertemede olsun bu kısıde senı kendıne rakıp olarak gorusıs konusunda onun yetersuz yanlış yaptığını göster mudurlerıne bunuda o genelde acık verdıklerını sessız söyler yanlsı yaptıklarını sana duzelttırı düzetme bazı otak yapıp teyıylestıyınız ıslerde ıse genelde sana yanlış teyıtler verecektır bu gbı duurlarda ısı organızesını sen yap bunuda patronuna yansıt ve onun kapasıtesının neler olduğunu göster ve unutakı sen yeteneyınle oz verınle vazgecılmez oldukça o aşağılara gdecektır ve her aşağıya gottıynde elını san uzatacaktır onun acuklarını kapatıyortsan kapatmaktan vaz gec

İş yeri meselesi bu kadar uzun olunca okumaktan sıkıldım, tamamını okumadım

Dünyanın her yerinde iş hayatı sıkıntılı
Üstelik özel sektör

Uzaya cisim yollamak, bir insanın hayatta kalmasını sağlamak dışında
Galiba geri kalan tüm alanda bu rekabet
Mevcut

Üstlerinizle görüşmeyi neden düşünmüyorsunuz?

Ona onun diliyle cevap ver sen de.Belli ki susmaktan anlamıyo, bişey oldu mu pat diye çak lafı veya son yaptığın gibi hesabını sor yüzüne söylesin

Tek bir açıklamasi var; kıskançlık. Kıskaniyor çekemiyor. Müdürler amirler veya iş arkadaşları görmez çünkü bu tarz insanlar dikkat çekmeyecek şekilde yaparlar. Siz tepki verirseniz de siz hırçın uyumsuz tepkili olursunuz o değil. Maalesef öyle
Ofiste öyle sinirlenip herkesin içinde kızmakla çook haklısınız herkesin bi sabrı var bu kadar da zorlanmaz. Hiç muhattap olmamaya çalışın bir sorun olduğu zamanda da '' beni kıskandığınin farkındayım ne yapmaya çalıştığınin da. Ama eline koz vermem'' diyin açik açık

İş hayatı böyle malesef, bu ve bunun gibi insanlar hep olacak. Daha çok toysunuz. Biraz ilmi siyaset, biraz soğuk kanlı olmayı öğrenin.

Ayy benzer sikintilar yasoyorum.inaani is yerinden aogutuyorlar.
Ben birim degiskligi iatedim ama birim deki ler beni istiyor umarim o bir an once giderde huzura kavusurum

Hani şu size duyuracak kadar içine içine konusan, sonra da konusmamıs söylenmemiş gibi yapan insanları cidden sevmiyorum.
Sevmem bu cümleyi ama uyacak bence. Resmen kaçak dövüşüyorlar.
Amacı belli zaten sizi ordaki ortama rezil etmek ve gözden düşürmek. Siz bagırdıgınız zaman amacına ulasmıs. İnsanlara şunu empoze etmeye çalısıyor. Ben masumum ben bir şey yapmıyorum o kendi kendine deliriyo.
Lütfen oyunlara gelmeyin siz sogukkanlılıgınızı koruyun. İnanın iş dünyasından tutun okul hayatı aile hayatında bile var böyle insanlar.
Sogukkanlı olun hiç takmayın. Aranızı diğer insanlarla iyi tutun. Eğer laf söz bişey söylediğini dedikodu yaptıgını somut olarak ispatlarsanız patrona söyleyin.

Her işyerinde olan birşey bu

İlk iş tecrübeniz olduğu için böyle son limitdesiniz
Bundan sonraki tecrubelerde buna imkân bile vermeyeceksiniz :) bukadar etkilemeyecek bu durum sizi

Back