İŞ YERİ SORUNU

Sabir_tasi

Annesinin tıpkısının aynısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.589
398
53
42
Çok yoğun bir kurumdayım, deli gibi çalışıyorum...Şubede bir dışlanma durumum oldu, şubeye yeni geldiğimde işe uyum sağlayamadım,çok yoğundu, müdür de beni 'bu işi yapamıyor' diye başka şubeye oıstalamaya kalkınca, ki iyi niyetliydim, sadece işi öğretmeleri gerekiyordu ama onlar bunu yapmak yerine beni göndermeyi seçtiler, müdür kolaylık tanımadı, kurumun sevisinden taşeron eleman dahi yararlanırken ben servis dahi kullanamadım bu olay ların üzerinden bir yıl geçti.
Kuruma sürekli yeni elemanlar geliyor, ve hepsine istisnasız yardım ediyorum, nazik davranıyorum, kimseye bişi söylemiyorum, günaydın diyorum, işimi yapıyorum, akşam oluyor, iyi akşamlar diyorum, iş dışında kimseye muhabbete girmiyor.Müdür çok istediği halde şube değişikliği yapamadılar, genel müdür yardımcısı, bölge müdürü ve şube müdürüne çıktım ve şu an müdür bişi demiyor ama şöyle bir sorun var.
Her gelen yeni personel benimle uğraşıyor, bunu anlamıyorum, günaaydın dediğimde veap vermemeler, günaydın dememeler, bana patronluk taslamamalar(şunu yaptınız mı bunu yaptınız mı, aslında kendi şifresi de var yapabilir ama üstünlük kurmaya çalışıyor), müdür ayşe hanıma söyle de şunu yapsın diyor, ben söylüyorum,'işim var siz bakıverin diyor, müdür bu kıza hiç iş vermiyor, sabahtan akşama kadar oturuyor, hatta netten giysi modellerine bakıyor, müdür yardımcısına'sevgilinize ne aldınız ' diye takılıyor, taşeron elemanla sürekli iş yokluğundan konuşuyorlar, kafam karışıyor, bişi demiyorum.Müdürün kıza neden iş vermediğini bilmiyorum, geçenlerde büyük bir iş verdi, kız bağırmaya başladı 'hep ben mi yapıcam, her işe ben nasıl yetişicem' diye şubede bağırıyordu ve ondan sonra müdür ona iş vermedi.
İş bölümü adaletli değil, kimi aşırı çalışıyor, kimi rahatında.Buraya kadar bana ne dedim, müdürün takdiri, otursunlar, konuşsunlar, ben işimi yapıyorum muazzaman...
GELELİM ASIL SORUNA, dün yine çalışıyorum, bu iki kişi oturuyorlar.Sonra bu yeni gelen yüksek sesle acayip bir müzik açtı, diğer kızın koluna vuruyor, laf arasında 'işte bana bişi diyemiyor dedi.o an çıldırdım, hep oturuyor sabahtan akşama kadar, hem yüksek sesle müzik açıyor, bir de bana laf sokutor.Konu açıldı da, bu müdürlükte iş dağılımı adaletsiz, kimi oturuyo dedim ve sustum, birileri böyle takdir ediyor demek ki dedim, sonra kocamı aradım, kocam yıllık izinde 'oğlum oğlum diye arada kaynamaya çalışıyorsun ama bu senin işe yaramaz olduğun gerçeğini değiştirmez dedim, çok sinirliyim, çünkü ben çalışıyorum ve sen yatıyorsun dedim'laflar yerine gitti, ama benim sinirim gitmedi
Müdür neden sadece bana taktı,başkaları servis kullanırken yni en kötüsü ben miydi, neden iş öğretilmedi, ya da işim kolaylaştırılmadı, neden her yeni gelen bana takıyor, neden insanlar yağcılıkla işini götürüyor(bölge müdürü geldi ve herkes muntazam çalışıyordu, ben şaşkınım), ben çok sinirliyim, nasıl davranmalı bu durumda ne yapardınız,

Bugün herkeste bir iş meselesi var galiba
Ben de sorun yaşadım ondan diyorum yanlış anlamayın

Böyle insanlar iş hayatında olmamalı eğer varsalarda bir an önce kuyruklarını kıstırıp gitmeliler ama varlar işte ve bizim gibi insanlar onlarla uğraşıyor.

İşinizi yapın aldığınız parayı hakediyorsunuz en azından öyle düşünün.

Normal şartlarda sıcak kanlıyımdır, yolda tanımadığım biriyle gözgöze geldiğimde bile gülümseyip kafamı çeviririm ama böyle insanlar yüzünden part time olarak gittiğim mağazalarda hiç kimseyle muhattap olmuyorum, işimi yapıp çıkıyorum. Günaydınmış, kolay gelsinmiş hiç demiyorum valla zamanında sıcak kanlı oldum yaşamadığım problem kalmadı sizin gibi.
Selam bile vermeyin, işle alakalı konular dışında muhattap olmayın bu insanlar ondan anlıyor.

msj tekrarı

bunların yarısı benim de başıma geldi. öncelikle kendine güven. kimseye eyvallah etme canım. duruşunu bozma. işini yap çalış ve evine git. bu insanları kafana bile takma salla. sen anladığım kadarıyla çalışkan dürüst terbiyeli birisin. kimseye yardım etme sen iyi niyetlisin senin iyi niyetini kullanıyorlar. işini en iyi şekilde yap ki bunlar çatlasın.

Her iş ortamında böyle tiplemeler mevcut maalesef, azıcık bir sıcak yumuşak huylu görün iliğine kadar sömürüp saf salak yerine koymak için uğraşıyorlar. Azıcık yağ yapan, ise yaramaz, çenesini dedikodu ile doldurmaktan başka bir şey yapmayan kişiler de el üstünde tutulur. Bu düzen böyle adaletsiz ne yazık ki. Hiç selam vereceğim diye de uğraşmayın yapmanız gereken işler hariç bir görev verilirse de reddedin, ne kadar dik olursanız o kadar da dokunulmaz oluyorsunuz.

35 senedir 3 işte çalıştım. Özelde de kamuda da.
Sadece bir şeyi merak ediyorum. Bu işyerindeki herkes mi size böyle davranıyor?

Önceki konularınızda da vardı bu iş mevzusu yanılmıyorsam.
Bakmadım eski konularınıza ama sanırım öyle.
Neden birazda kendinize bakmıyorsunuz?
Bakın herkes kötü bir siz iyi olamazsınız.
Birde bu taraftan bakın derim.

".Bu arada müdür beyin kaba bazı tavırları vardı, yönetime şikayetim olmuştu ama müdürü haklı gördüler.O şikayetten sonra aramız iyi olmadı.şikayet sonrası personel de bana tavır aldı, herşeyi harfiyen müdür beyin istediği gibi yaptığım halde müdür personelin tarafında.Oysa ben profesyonelim,amacım sadece çalışmak, işlerin yürümesi,işyerinde kimseyle konuşmuyorum bile.Herkesten çok çalıştım, kimseyle tartışmaya girmedim, müdüre ya da personele karşı saygısızlığım yok, konu işse herkesle işbirliği yapıyorum, ama gündelik hayatta hiçbiriyle konuşmam, günaydın dahi demem,çünkü haksız bir biçimde canım çok acıtıldı."

Bir konunuzda böyle yazmışsınız. Şimdi herkese iyi davranıyo musunuz yoksa kimseyle konuşmuyo musunuz ben anlamadım. Eğer herkes size tavırlıysa şapkayı önünüze almanızın zamanı gelmiş. Biraz kuruntulu olabilir misiniz acaba? Yeni gelen her personel size ters davranıyorsa bir sıkıntı vardır, yeni gelen toy olur yani bilemedim ben.

35 senedir 3 işte çalıştım. Özelde de kamuda da.
Sadece bir şeyi merak ediyorum. Bu işyerindeki herkes mi size böyle davranıyor?
Hepsi değil ama diğerleri de benimle samimi olmuyorlar merhaba merhaba.çünkü ben müdürü şikayet ettim böyle bir durum söz konusu

Servisi ne gerekçeyle kullanamıyorsunuz? Sen kullanma mı diyorlar?
Bir de yeni gelenler başka şubeden mi geliyor?

müdür takmıs ama sende direk oratöda bu müdürlükte iş yapılmıyor dersen senin üstüne gelirler. sende yavas calıs yapabildiğini yap .

millete iş ögretme caba göstersinler büyük ihtmal arkandan konusulanlar var ve sana iyi davranıp onları karsılarına almak istemiyolar.

neyazıkki ama böyle .

Aynı şeyi yazmışım, güneydın iyi akşamlar ve iş mevzusu dışında kimseyle konuşmuyorum.Zor bir kurumdayım, mevzuat ağır iş stresli, özellikle yeni gelenler kendilerini bir ispatlama çabasında oluyorlar, taraf oluyorlar ve en ağır eleştirileri onlardan alıyorsun.içerde orada burada dedikodumu yapıyorlar, kendini ispatlamak isteyen de benle kötü oluyor...Yeter ki az iş yapsınlar, yeterki müdüre ve o gruba yaransınlar..

Bölge müdürü beni aradı, geçici görevlendirme yapacaklardı, daha yeni taşınmışım, dğzenimi kuramamışım, bunlar geçici göreve gideceksin dedi(o kadar sağlam sorunsuz çocuksuz adam varken beni seçtiler, daha bir ay olmuş işe başlayalı, üstelik çocuğum hasta ve il il doktor doktor geziyoruz, öyle biz dönem bitmiş, düşünün) orada da söyledim, artık bu adaletsizlikler yeter, buradaki durum böyle böyle, hakkımda bişiler duyuyormulsunuz hala, ne duyuyorsunuz, ben sabahtan akşama kadar burada hiç konuşmadan çalışıyorum, siz geçici görevlendirmeyi yapın, yapmayın demiyorum, ama ben de yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım dedim, Anladım ki müdür bey üst yönetime beni yine kötülemiş, oysa ki mesai bile kalıyordum.
Bu olaylar olduktan sonra müdürlükte kimse benimle konuşmuyor, benimle konuşurlarsa müdürle aralarının bozulacağına inanıyorlar, kimse müdürle kötü olmak istemiyor

evet aynen dediğiniz gibi, bende hiçbir hata yok.

Servisi ne gerekçeyle kullanamıyorsunuz? Sen kullanma mı diyorlar?
Bir de yeni gelenler başka şubeden mi geliyor?
servis konusu bşraz müdürün insiyatifinde ve başka bir kurumla ortak kullanımda ve müdürün benim personelim bu servise binecek demesi gerekliydi, ben binebilir miyim diye sormadım o da söylemedi, gururdan mı ne. sabahın köründe heryer zifiri karanlık evden çıkıyoruz zifiri karanlık dönüyoruz iki hfatada maddi ojlarak battık burası küçük şehir ulaşım İstanbul gibi değil, sonrasında alelacele taşındık da sorun çözüldü derken iki hafta sonra geçici göreve gideceksin dediler, sorun ne çalışmıyor muyumi neden ben, daha düzenimi kuramadım, müdür bey dedi sana geçici göreve gitmek ister misin diye gönül almak için soruyorlar yazı gelince mecbur gideceksin dedi.Biz de bölge müdürünü aradık, 'manolya bu göreve gidecek' dedi ama nihayetinde gitmedim.çünkü iyi insanlar da var kurumda.

kötülüğü iyilikle yenebilirim ancak dedim, kime ne bildiysem öğrettim yardımcı oldum ama insanlar o zaman beni daha hakir gördüler

Kurumsal bir yer sanirim. Bagli oldugunuz sendika var mi ? Mudurun sizi baska subeye gondertmek istemesi, servis kullanamamaniz gibi durumlari belirtebilirsiniz. Bu tarz degil ama eskiden calistigim yerde bagli oldugum sendikaya sikayette bulunup olumlu sonuclarini da gormustum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…