iş yeri acmak... fikir lütfen

yagmurcs

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2014
131
15
33
34
Kütahya
Mrb arkadaslar kucuk bi isyeri acmak istiyorum ama esimle kararsiz kaldik. Kucuk bi bebe butik yada cafe tarzi bisey ama ev pastalari olucak mesela sabahlari bardakta tarhana corbasi ( meshurdur burda ) verelim diyoruz cunku cevredeki esnaf sabahlari hep corbacida ve hep ayni cesit oldgundan yakiniyorlarmis esimde esnaf ordan biliyoruz. Yasadigim yer kucuk bi ilce hanimlarin gunleri coktur burda ikram icin ev pastalari yapmayi hatta birazda ev ortami tarzinda dizayn edip gunleri cafemizde yapabilsinler die dusunduk. Farkli fikirleri olanlar varsa yardim bekliyorum

Bebe butik yerine ikinci fikriniz bence daha guzel olur, uzman degilim ancak basarili olursaniz daha kisa surede isim yapmaniz ve sureklilik saglamaniz daha mumkun gorunuyor bana. Ozellikle de gorsel olarak cok cesitli, farkli urunler yapabilirsiniz. Dogumgunu, ozel gun pastalari, kek-kurabiye buketleri gibi, farkli olursunuz. Gunler icin ev pastalari dusuncesi de iyi, siparis usulu ve anlik satis icin bir monu belirlersiniz. Esnaf icin pratik ve lezzetli cozumler de cikarabilirsiniz corbanin yaninda, sandvicler ya da her gun farkli farkli tabldot yemek olabilir.

Seker hamuru kurabiye isini de yapin illa ki alicisi oluyor onlarin. Tost makineniz olsun sabahlari ordan da gider. Waffle yapilabilir. Kumpir olabilir. Yazin dondurma satilabilir makine yapimi.

Allah utandırmasın inşallah başarılı olursunuz. Bence gıdaya yönelin her zaman kazandırır. Yemeyi seven milletiz :) Biz de düşünüyoruz işallah ikimiz de muaffak oluruz.

Insallah allah
Allah utandırmasın inşallah başarılı olursunuz. Bence gıdaya yönelin her zaman kazandırır. Yemeyi seven milletiz :) Biz de düşünüyoruz işallah ikimiz de muaffak oluruz.
İnşallah allah herkesin gönlüne gore versn

Ewt waffel ve kumpir iyi fikir burda yapanda yok hic
Seker hamuru kurabiye isini de yapin illa ki alicisi oluyor onlarin. Tost makineniz olsun sabahlari ordan da gider. Waffle yapilabilir. Kumpir olabilir. Yazin dondurma satilabilir makine yapimi.
Her öğüne farkli menu hos olur ewet

Şöyle ev ortamı olsa, arkadaşlarla toplanacağımız zaman bir odaya geçsek, ev terliklerimizi giyip, evimizde gibi koltuklara kurulsak. Çaylar gelse, pastalar gelse ama hiç bulaşık derdimiz, ortalığı toplama derdimiz olmasa. Ne güzel olur. Burada olsan, müşterin olurdum.

Ben buyuk bir semtte oturuyorum ve burdaki ensaflari takip ederim hep kim acmis kim kapatmis.Giyim uzerine acilanlar buyuk oranda geri kapaniyor ama gida uzerine olanlar buyuk ccogunlugu devam ediyor.Sizde hamur islerinize guveniyorsaniz ben gida derim.bol kazanclar...

Gıda kesinlikle.
Hep hayalimdir acikcasi boyle minik bir kafe açmak.
Cupcakeler börekler pastalar tam benlik bir iş
Suslemeyi biliyor, seviyorsaniz kesinlikle cok zevk alinacak bir is.
İceriyi de boyle soft renKler pastel tonlarla dizayn ederseniz muthis olur
Bulundugum sehirde boyle bir kafe var.
Hayranim oraya. İnsallah bana da nasip olur günün birin de

Aynen bu tarz dusunuyorum yiyip icip koseye cekilecek tarzda

Nerde

Bulunduğun yerin nufusü ve yaşam tarzını dikkate almak lazım , artı nufusa göre mevcut kafe vs. Sayısı yani fizibilite . Ardından sabit giderler ve maliyet tablosu kira,muhasebe,vergi,stopaj, elk.,su , malzeme . Giderleri topla ; günlük ortalama yapabileceğin satışı hesapla , giderden düş . Benim kafamda proje var ama gözden çıkardığım bi 60 bin tl. Var. Olmazsa üzülmeyelim diyoruz . 7 yıl smmm yanında çalıştığım için o bin umutla açılıp kapanan işletmelere çk şahit oldum

Ewt haklisin burada sadece bi tane buyuk bi cafe var digerleri kucuk yano tostcu tarzinda hepsi. Ben daha cok kadinlar kahvesi tarzinda düşünüyorum

Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama yaşadığım yerdeki cafelerde özellikle sabahları sıkma,saç böregi(tavada da yapılır) ve gözleme çok gidiyor öZelikle çevresinde esnaf varsa ve okul varsa.

2 yıldır işsizim , deliricem .. O derece bunaldım . Küçük bi tarlam var . Satıp sermaye yapmayı planlıyorum . Yazdıklarımın hepsini tek tek hesapladım . Ben simit düşünüyorum 40 bin nufuslu bir yer ve hiç simitçi yok . Simiti yerlermi onu bile gözlemledim , amir memur öğrenci sayısı vs. Kendim için kazanırım diyemiyorum , şartlar sağlıklı gözüküyor . Olmazsa denedik deriz /: cnm inş. Allah yardımcın olur ve herşey gönlünce olur . Aç ilk pastanı yemeye müştri benim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…