• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş yeri acmak... fikir lütfen

Bulunduğun yerin nufusü ve yaşam tarzını dikkate almak lazım , artı nufusa göre mevcut kafe vs. Sayısı yani fizibilite . Ardından sabit giderler ve maliyet tablosu kira,muhasebe,vergi,stopaj, elk.,su , malzeme . Giderleri topla ; günlük ortalama yapabileceğin satışı hesapla , giderden düş . Benim kafamda proje var ama gözden çıkardığım bi 60 bin tl. Var. Olmazsa üzülmeyelim diyoruz . 7 yıl smmm yanında çalıştığım için o bin umutla açılıp kapanan işletmelere çk şahit oldum

2 yıldır işsizim , deliricem .. O derece bunaldım . Küçük bi tarlam var . Satıp sermaye yapmayı planlıyorum . Yazdıklarımın hepsini tek tek hesapladım . Ben simit düşünüyorum 40 bin nufuslu bir yer ve hiç simitçi yok . Simiti yerlermi onu bile gözlemledim , amir memur öğrenci sayısı vs. Kendim için kazanırım diyemiyorum , şartlar sağlıklı gözüküyor . Olmazsa denedik deriz /: cnm inş. Allah yardımcın olur ve herşey gönlünce olur . Aç ilk pastanı yemeye müştri benim :)
ah işte kendim gibi birini buldum sonunda bende çok hesap ederim, didiklerim, düşünürüm ama eşim maalesef.
Mutlaka ince eleyip sık dokunması gereken bir konu bu iş meseleleri.
Gıda sektörü titiz olunduğu sürece her zaman kazanır.
Mutlaka piyasa araştırması gelir gider hesaplaması yapmalısınız, zaten hali hazırda esnafmışınız bu sizin için zor olmaz diye umuyorum.
Elinizin lezzetine güveniyorsanız,titizseniz ve başarabileceğinize inancınız varsa gıda sektörünü tercih etmenizi tavsiye ederim.
Ayrıca söz veriyorum İstanbul'da bana yakın bir muhitte iseniz ve haber verirseniz mutlaka gelirim.

2 yıldır işsizim , deliricem .. O derece bunaldım . Küçük bi tarlam var . Satıp sermaye yapmayı planlıyorum . Yazdıklarımın hepsini tek tek hesapladım . Ben simit düşünüyorum 40 bin nufuslu bir yer ve hiç simitçi yok . Simiti yerlermi onu bile gözlemledim , amir memur öğrenci sayısı vs. Kendim için kazanırım diyemiyorum , şartlar sağlıklı gözüküyor . Olmazsa denedik deriz /: cnm inş. Allah yardımcın olur ve herşey gönlünce olur . Aç ilk pastanı yemeye müştri benim :)

Ins canim cok dusunmek gerek riskli isler sonucta gönlümüze gore versin allah

ah işte kendim gibi birini buldum sonunda bende çok hesap ederim, didiklerim, düşünürüm ama eşim maalesef.
Mutlaka ince eleyip sık dokunması gereken bir konu bu iş meseleleri.
Gıda sektörü titiz olunduğu sürece her zaman kazanır.
Mutlaka piyasa araştırması gelir gider hesaplaması yapmalısınız, zaten hali hazırda esnafmışınız bu sizin için zor olmaz diye umuyorum.
Elinizin lezzetine güveniyorsanız,titizseniz ve başarabileceğinize inancınız varsa gıda sektörünü tercih etmenizi tavsiye ederim.
Ayrıca söz veriyorum İstanbul'da bana yakın bir muhitte iseniz ve haber verirseniz mutlaka gelirim.
Elimin lezzetine guveniyorum calisan bayanlar icin ozel siparis menusude hazirlamayi dusunuyorum. Kutahyadayim canim buraya beklerim :)

Ben buyuk bir semtte oturuyorum ve burdaki ensaflari takip ederim hep kim acmis kim kapatmis.Giyim uzerine acilanlar buyuk oranda geri kapaniyor ama gida uzerine olanlar buyuk ccogunlugu devam ediyor.Sizde hamur islerinize guveniyorsaniz ben gida derim.bol kazanclar...

Merhaba yazinizi görünce size yazmak istedim :)
ben butik acmayi düsünüyorum. kendi tasarimlari satacagim bir butik... giyim üzeri acilanlar büyük oranda kapaniyor diye yazmisiniz. bi bilginiz varsa, böyle isler icin nekadar sermaye gerekir vs vs. ben risk almisken tam alayim nisantasinda butik acmayi dilerim :)
bi bilginiz varsa rica etsem paylasirmisniz :) tesekkürler

bence de gıda yatırımı iyi olur
börek, gözleme, tost tarzı şeyler gider..
hele bardakta çorba fikri süper olur...
ahhh canım istedi şimdi...yakın bir yerlere açsanız da biz de gelsek

Bence de giyimden ziyade cafe tarzı yerler çok iyi olur.. Bazı arkadaşlar belirtmiş gözleme falan bayağı iyi gider hem eşiniz de esnaftan haberdardır iyi bir reklam yaptınız mı daha da başka bir şeye ihtiyacınız kalmaz, tutacağınız yer biraz buyuk olursa ayırabilirsiniz bölüm bölüm, insanlar rahat ederler öyle ve daha çok severler diye düşünüyorum..

Back