- 23 Mayıs 2007
- 3.705
- 1.994
- 723
Bulunduğun yerin nufusü ve yaşam tarzını dikkate almak lazım , artı nufusa göre mevcut kafe vs. Sayısı yani fizibilite . Ardından sabit giderler ve maliyet tablosu kira,muhasebe,vergi,stopaj, elk.,su , malzeme . Giderleri topla ; günlük ortalama yapabileceğin satışı hesapla , giderden düş . Benim kafamda proje var ama gözden çıkardığım bi 60 bin tl. Var. Olmazsa üzülmeyelim diyoruz . 7 yıl smmm yanında çalıştığım için o bin umutla açılıp kapanan işletmelere çk şahit oldum
ah işte kendim gibi birini buldum sonunda bende çok hesap ederim, didiklerim, düşünürüm ama eşim maalesef.2 yıldır işsizim , deliricem .. O derece bunaldım . Küçük bi tarlam var . Satıp sermaye yapmayı planlıyorum . Yazdıklarımın hepsini tek tek hesapladım . Ben simit düşünüyorum 40 bin nufuslu bir yer ve hiç simitçi yok . Simiti yerlermi onu bile gözlemledim , amir memur öğrenci sayısı vs. Kendim için kazanırım diyemiyorum , şartlar sağlıklı gözüküyor . Olmazsa denedik deriz /: cnm inş. Allah yardımcın olur ve herşey gönlünce olur . Aç ilk pastanı yemeye müştri benim :)
Mutlaka ince eleyip sık dokunması gereken bir konu bu iş meseleleri.
Gıda sektörü titiz olunduğu sürece her zaman kazanır.
Mutlaka piyasa araştırması gelir gider hesaplaması yapmalısınız, zaten hali hazırda esnafmışınız bu sizin için zor olmaz diye umuyorum.
Elinizin lezzetine güveniyorsanız,titizseniz ve başarabileceğinize inancınız varsa gıda sektörünü tercih etmenizi tavsiye ederim.
Ayrıca söz veriyorum İstanbul'da bana yakın bir muhitte iseniz ve haber verirseniz mutlaka gelirim.