İş teklifi, art niyetlimi

mavimavi33

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
448
655
103
Eski çalıştığım yerde tanıştığım aynı iş kolundan biri bana kaç yıldır iş teklifi yapıyor. Çalışanlarından bir türlü memnun değil, sürekli senin gibi biri lazım bana diye ariyor. Şu an da bende çalışmaya başlayacağım iş arıyorum, tecrübem olmasına rağmen henüz dönüş yapan olmadı.
Kafam karışık bu kişinin teklifini kabul edeyim diyorum ama art niyetli olduğunu düşünüyorum. Bana zararı dokunacak diye bir korkum var. Yaşını almış çocuklu çocuklu kadınım. Kendisi de öyle. Bu arada bana zamanında asıldığı da oldu. Bu adamın derdi nedir anlamadım istikrarlı bır şekilde iş teklifi devam ediyor. Ne yapsam bilemedim.

Şüpheniz varsa muhtemelen doğrudur. Adam açısından doğru olmasa bile sizi rahatsız edecek tavırların devam etmesine alan açmış olacaksınız. Tereddütünüz olan işe girişmeyin

Nedir bu iş, kariyerinize katkısı olacak mı, sizi iki üç basamak yukarı taşıyacak mı?

Ben iş sözleşmesini bir avukata gösterip kendi şartlarımı ekleyip koyardım önüne. Mık yapsa tazminat ödeyeceği maddeler koydururdum. Mobbing taciz istismar iş güvenliği, çalışma saatleri... Derdi profesyonel iş mi yoksa belasını mı arıyor hemen anlaşılır. Benim gibi biri lazımsa benim şartlarımda çalışırız diyin.

İş sözleşmesinden anlayacak biri değil, işin bana artısı esnek çalışma saatleri ve piyasaya göre daha yüksek maaşı. Aynı maaşa iş bulurum ama saatleri bana uymaz Küçük çocuğum var, kolay izin alabileceğim, erken çıkacağım iş istiyorum. Kreş parasını da düşünce, elime beni tatmin edecek para geçecek. Başka bir arkadaş da ben kefilim diyor.
İş ara görüşmeye git sonuç bekle derken hazır iş aklımı çeliyor. Ne olabilir en fazla diyorum

iç sesin yanıltmaz uzak dur diyorsa ona güven.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…