arkadaşlar ben yeni mezun oldum bizim kendi işimiz var yani babama yardım ediyorum bi dükkanımız var hergün gidip geliyorum mesela bi işe girmek istediğimde bu iş deneyimim olucak mı benim ya da bir işin deneyim sayılabilmesi için şartlar nelerdir bilgilendirirmisinizzz
arkadaşlar ben yeni mezun oldum bizim kendi işimiz var yani babama yardım ediyorum bi dükkanımız var hergün gidip geliyorum mesela bi işe girmek istediğimde bu iş deneyimim olucak mı benim ya da bir işin deneyim sayılabilmesi için şartlar nelerdir bilgilendirirmisinizzz
bende aynı durumdaydım öğrenciyken kısa süre bir çalışma deneyimim oldu, onun iş görüşmesinde tecrübe sorusuna cevaben babamın işyerinde çalıştığımı söyledim patron iş hayatı baba yanında çalışmaya hiç benzemez deyip gülmüştü haklıymış:) 2 hafta sonra istifa ettim zaten. sonrasında mezuniyetime ve aradığım pozisyona hiç uygun bir iş olmadığı için babamın yanında geçen zamanı cvme yazmamıştım ama senin aradığın pozisyona uygunsa xxx şirketinde çalıştım diye yaz bence, görüşmede de duruma göre söylersin, tecrübesiz birini kimse işe almak istemiyor ama tecrübesiz kişide nasıl tecrübe edinecek kimse bilmiyor. ben o 15 günlük iş tecrübesi ile netten cv doldururken tecrübe seçeneğine 0 seçmek yerine hazır seçeneklerden 0-2 sene kategorisini seçebiliyordum bu sayede ilk gerçek işimde görüşmeye davet edilip kendimi anlatma fırsatı buldum ve o şirkette çok yükseldim, oysa orda tecrübesiz yazsaydı beni görüşmeye çağırmazlardı bile...