İş stresi, mutsuzluk

SpamKutusu

👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻
Kayıtlı Üye
16 Mart 2019
1.524
3.205
Benim buradaki belki de hep olan ve tek konum iş iş iş . Allah sağlık versin gerisi hallolur ama iş hayatını taşıyamıyorum:KK43: çok stres altındayım en ufak olayı kafama takıp büyütüyorum. İş ile ilgili o kadar senaryo kuruyorum ki sanki tüm kötü olaylar beni bulacak sanki hep hata yapıyorum. Aslında sormak istediğim şu benim gibi olan var mı? Çalışmak zorundayım ama işimi kabullenemiyorum benim gibi olanlardan tavsiye istiyorum 😔

Benim buradaki belki de hep olan ve tek konum iş iş iş . Allah sağlık versin gerisi hallolur ama iş hayatını taşıyamıyorum:KK43: çok stres altındayım en ufak olayı kafama takıp büyütüyorum. İş ile ilgili o kadar senaryo kuruyorum ki sanki tüm kötü olaylar beni bulacak sanki hep hata yapıyorum. Aslında sormak istediğim şu benim gibi olan var mı? Çalışmak zorundayım ama işimi kabullenemiyorum benim gibi olanlardan tavsiye istiyorum 😔
Yaptığın hata birinin ölümüne sebep olmayacaksa bu kadar stres olma ne bileyim doktorlar bile gayet müzikli oynayarak ameliyatlara giriyor .Senin yaptığın hatalar dünyanın sonunu yaratmayacak ve işte hata yapmayan mı var ayrıcaa.Ben tonlarca hata yapmışımdır ki benim işim direkt karşıdaki insanla bağlantı kurduğum bi insanı etkilediğim bi işti

Bende sizin gibiyim açıkçası işimi mi sevemedim yoksa iş hayatını mi bilmiyorum ama asla çalışmak istemiyorum çok zor çok stresli geliyor. Üstelik dışarıdan bakan birine çok kolay gelen bir mesleğim var ama ben asla mutlu değilim. Ve işi bıraktım en sonunda yoksa psikolojim ciddi anlamda bozulacakti. Çalışmak zorunda iseniz size şöyle bir tavsiyem olabilir. Daha mutlu olabileceğinizi düşündüğünüz bir iş ve bolum araştırın gerekirse açıktan tekrar uni okuyun ( ben öyle yapmayı planlıyorum) bu süre zarfında elinizdeki işi de kaybetmeyin tabii ki ama ne zaman daha mutlu olacağınız bir alanda iş bulursanız hemen o ise geçin.

Ben de sizin gibiydim. Hatta depresyona girdim bu takıntılar ve anksiyete yüzünden. Terapi ve ilaç tedavisi aldım. Şu an çok daha relax ve mutlu hissediyorum, bana pozitif etkisi oldu. İşimden de bir süre ayrı kaldım, inanılır gibi değil ama özlüyorum bile bazen. Tekrar döneceğim .
Benim işim maalesef fazla sorumluluk isteyen bir iş, en ufak bir hatada bir insanın hayatına mal olabilir. Ama sonra fark ettim ki bu işi yapan milyonlarca insan var ve eminim hepsi de benimle aynı korkuları paylaşıyor. Sadece dışarıya belli etme meselesi bizimki. Ben de hassas bir insanım , duygularım hemen dışa vurur, kendimi biraz törpülememi sağladı bu süreç.
Bir de tavsiyem kazandığınız parayı harcayın kendinize. Ne bileyim gidin tırnaklarınızı yaptırın , güzel kıyafetler alın , o çalışmanın elinizde bir getirisi olsun yani. Motivasyon olur bu sizin için.
Yardımcı olacaksa özelden de yazabilirsiniz bana.

Son düzenleme:
Bende sizin gibiyim açıkçası işimi mi sevemedim yoksa iş hayatını mi bilmiyorum ama asla çalışmak istemiyorum çok zor çok stresli geliyor. Üstelik dışarıdan bakan birine çok kolay gelen bir mesleğim var ama ben asla mutlu değilim. Ve işi bıraktım en sonunda yoksa psikolojim ciddi anlamda bozulacakti. Çalışmak zorunda iseniz size şöyle bir tavsiyem olabilir. Daha mutlu olabileceğinizi düşündüğünüz bir iş ve bolum araştırın gerekirse açıktan tekrar uni okuyun ( ben öyle yapmayı planlıyorum) bu süre zarfında elinizdeki işi de kaybetmeyin tabii ki ama ne zaman daha mutlu olacağınız bir alanda iş bulursanız hemen o ise geçin.
İşi bırakamayacak pozisyondayım tekrar kpssye girmem gerekli buna da daha 2 yıl var. Tek yolum çalışmak

Hatta depresyona girdim bu takıntılar ve anksiyete yüzünden. Terapi ve ilaç tedavisi aldım. Şu an çok daha relax ve mutlu hissediyorum
aynen bu durumdayım benim sonumda depresyon gibi gözüküyor. Terapi için kime gittiniz buradan yazmanızda sakınca yoksa yazabilir misiniz
İşimden de bir süre ayrı kaldım, inanılır gibi değil ama özlüyorum bile bazen
inanın hiçbir zaman özlemeyeceğim bu işi😂 keşke ben de böyle olsam

Ne iş yapıyorsunuz? Yani muhasebe veya sağlık ile alakalı işlerse stres olmanız çok normal çünkü ikisinde de büyük kayıplar olabiliyor. Ama söyle düşünün hiçbir işte tamamen tek değilsiniz yanınızda muhakak mudur amir yardımcı vs oluyor tüm sorumluluk size ait olmuyor değil mi

aynen bu durumdayım benim sonumda depresyon gibi gözüküyor. Terapi için kime gittiniz buradan yazmanızda sakınca yoksa yazabilir misiniz

inanın hiçbir zaman özlemeyeceğim bu işi😂 keşke ben de böyle olsam

Kendi şehrimdeki bir psikiyatriste başvurdum , aynı zamanda hocamdı. Ama hastanedeki asistan doktor arkadaşlarla da çok konuştum onlar da yardımcı oldular sağolsunlar.
Bence bir psikiyatriste uğrayın, en azından takıntınız ve stresiniz için rahatlatıcı birkaç kelime duymak , belki ilaç tedavisine başlamak size iyi gelebilir.

Haha kendim de aynı cümleyi kurdum istifa ettiğim sabah.Kurtuldum şükür asla özlemem dedim çıkarken ama inanın bana evde oturup boş boş duvara bakmak en kötü işten bile daha kötü geliyor artık. Ne para var elinizde ne bir motivasyon ne bir sosyal aktivite. En kötüsünden arkadaşlarım vardı beni anlayan insanlar arada onlarla şakalaşır gülerdim şimdi herkes işinde ben evde ders çalışıyorum. Hayatımın en verimsiz hissettiğim dönemini yaşıyorum. Yani her şeyin bir de kötü tarafı var, bunu da deneyimleme şansım oldu, o yüzden işe döndüğümde bugünleri de hatırlayacağım.

Ben de eczacıyım. Bazen kaldıramıyorum iş yoğunluğunu, çok çalışmak kadını maskülenleştiriyor buna inanıyorum artık. Önceden sabah 6'da kalkardım 8'deki işe yetişeyim diye, akşam eve dönüşümde sekizi bulurdu. Güçlü kadınmış peh :KK70: Bu neden hem evli hem çocuklu hem de çalışan kadınlara inanılmaz saygı duyuyorum. Ben bekar olmama rağmen bu kadar hırpalanıyorsam onlar nasıl her şeye yetişiyorlar? Dişil enerjin yok olur yahu.

Yine de koca eline bakmaktan bin kat iyi.. ama bilemiyorum altan, değişik bir düzen :KK70: İki ucu xxxx değnek :KK70:

Güçlü olmak zorundasın herkes çalışıyo çoğu kişi mutsuz? Yapacak ne var? İşini değiştirebilirsin belki onun harici hayat düzeni böyle

Ne iş yapıyorsunuz? Yani muhasebe veya sağlık ile alakalı işlerse stres olmanız çok normal çünkü ikisinde de büyük kayıplar olabiliyor. Ama söyle düşünün hiçbir işte tamamen tek değilsiniz yanınızda muhakak mudur amir yardımcı vs oluyor tüm sorumluluk size ait olmuyor değil mi
olmuyor ama orası da karışık 😔

X