iş sorunu

Keşke biraz dişinizi sıkıp deneyim edinseydiniz. Deneyim dediğiniz sey sadece bildiğiniz yabancı dilleri kullanmak demek değildir, kurumsal yasamı öğrenmek, iş anlayısı edinmek vs gibi bir sürü etmenler vardır.

Sizin tam olarak dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak olmuş, iyi bi deneyim olmuş.

Üzülme canını sıkma ama sakın.sağlık olsun elbet ıs bulursun.sen cvnı heryere bırak.ınternetı hergun takıp et bır sonrakı ısındede bıraz sabret.her ser'de vardır bır hayır bunu da unutma.

Bence bundan sonra böyle fevri hareketler yapmamalisin. İsin onunu arkasini düşünüp mantikli adimlar atmalisin. Fena halde duygusal davranmissin ki ilk işinde asgari ücret alman da normal şartlara bakarsak. En azindan bundan sonraki islerinde fevri davranma.

Bir de is bulamazsaniz eski işinize geri dönmeyi deneyebilirsiniz. Benim bir arkadasim mudure baya büyük laflar ederek isi birakmisti sonra geri dönmek istedi,aldilar sorun olmadi.

aynı durum. Cv incelenmemiş bile başvurularımın %90ında. O kadar yere başvurdum sadece iki yer incelemiş cv yi. Cevap zaten gelmiyor.
Ya ben biyerde yanlış yapıyorum yada cidden iş kıtlığı var ve firmalarda tanıdık bildik insanları işe alıyorlar bir şekilde.
Buarada ben cvye çalıştığım süreyi abartarak yazsam benim zararıma. Kesin görülecektir. Çalıştığım firmayı aramadıklarını varsaysam bile işe başlarken sigortamı görebilirler sanırım. hangi tarihte başlayıp hangi tarihte bitmiş. Ordan yakalanırım.

CANIM TECRÜBESİZMİŞSİN, BAŞKA YERDE DE BAŞLASAN İLK ETAPTA O PARAYI ALACAKSIN. KEŞKE İŞ BULUP ÇIKSAYDIN. GÖRÜŞMEYE ÇAĞRILSAYDIN BİR ŞEKİLDE AYARLAR GİDERDİN. ŞİMDİ O ASGARİ ÜCRETTEN DE OLDUN

Yani yaşadığım şehirde hiç çevrem yok neredeyse. üç beş arkadasım var o kadar. özel ders için bazı sitelere ilan verdim 1 yıl önce hemde ilk buraya geldiğim zamanlarda. ama bu süre içerisinde hic geri dönüş almadım.
Elden bırakırken ne diyeceğim ya.

BEn çalışırken sabah 8.30 akşam 6.30 olarak başladım işe. ama özel sektör malum hiç 6.30da çıktığım olmadı işten. birgün saat 10u gördüğüm oldu. ve fazla mesai ücretide alınmıyordu. benim departmanımda çalışan diğer kadın benim cocuğum var diyip resti çekip çıkıyordu 6da hemde. anlaşmış patronla. Ayrıca cumartesileride gelmiyordu. BEn cumartesi günleri de çalışıyordum. Bu işe girerkende asgari ücretle tamam gecinemicem ama en azından dilim var bürolarla anlaşırım akşamlarıda evden çeviri yaparım diye düşündüm. ama hiç bir zaman öyle bir vaktim olmadı.
Özel sektör eşek gibi çalıştırır derlerdide inanmazdım. çalıştığım 3 ay boyunca kuaföre dahi hiç gidemedim kaşlarım bıyıklarım birbirine katılmıştı.
ayrıca boşanma aşamasında olduğum için o zamanlar avukatla görüşmeye falan gitmem gerekti 2 kez falan izin almak zorunda kaldım patronla takıştık.
ki başka iş görüşmesine nasıl gideyim. Şans ya o zamanlarda bi kaç kere mülakata çağrılmıştım gidemedim çalışıyorum diye şimdi mülakatlara falan hic cağrılmıyorum (Murphy kanunları)

Bir de is bulamazsaniz eski işinize geri dönmeyi deneyebilirsiniz. Benim bir arkadasim mudure baya büyük laflar ederek isi birakmisti sonra geri dönmek istedi,aldilar sorun olmadi.
allahalah cidden mi ya. Ama benim çalıştığım yer hiç kurumsal biryer değildi. 6 kişi çalışıyorduk. sonra nasıl yüze bakıcam. bide güveneceklerini sanmıyorum. belli bir kavga etmedik zaten tak diye çıkıverdim.
o iş yaş ya geri dönme olmaz

Ahh ahh o torpilsizliğin gözü kör olsun işte.siz cv nizi hazırlayın güzelce sonra girmek istediğiniz şirketlere filan götürün okullar fitmalar hepsine bırakın.danışma kısmına sorun bazı yerlerde danışma alıyor insan kaynaklarına veriyor bazı yerlerde direkt onlar insan kaynaklarına yönlendiriyor orada veriyorsunuz.eğer insan kaynaklarına direkt yönlendirirlerse orada yabancı dillerinizden mutlaka bahsedin.şirketinizde müşterilerinize şöyle yardımcı olabilirim böyle yapabilirim yazışmalarınızı yapabilirim falan filan.size eski işyerinizden neden çıktığınızı soracaklar büyük ihtimalle ona da mesleki tatminsizlikten çıktım deyin.yabbancı dillerimin körelmesini istemiyorum bunu kullanabileceğim bir şirkette çalışmak istiyorum filan.eski iş yerimde insan ilişkilerim şöyle iyiydi böyle iyiydi kötü bir şekilde ayrılmadım deyin.birde bana bir yerde kendiniz hakkında olumsuz bir özellik söyleyin dediler ben de hiçbir yere geç kalmayı sevmem erkenden giderim dedim birşeylerle oyalanacak vaktim kalmıyor telefon v.s gerçi çok da hoşlanmıyorum demiştim çok hoşlarına gitmişti.

Benim arkadaş müdüre baya agir sallamisti. Sen en azindan kotu bir şey dememissin. Bir anlik sikintiyla yanlis bir karar vermisim dersin olmazsa da ne kaybedeceksin ki ama gurur meselesi yaparsan başka.

ya evet neden işten ayrıldınız diye soru soruyorlarmış. beni geçenlerde bir yer görüşmeye çağırdı(o da tek yani) . bi önceki işinizden neden ayrıldınız dedi. hazırlıksız yakalandım. o an salladım . doğaçlama bir şekilde ' evliliğimle alakalı bazı sorunlarım vardı işi bırakmam gerekti ben istifa ettim bir problem yaşamamıştım işimle yada iş arkadaslarımla' dedim. adamda 'bir daha olmaz dimi problemin evliliğinle alakalı bittimi sorunlar ' dedi. bitti tabi dedim. öyle orda bitti görüşme. Kötü bir cevap vermişim bence . aten sonrasında insankaynakları müdürü bir arkadasımla konuştum böyle bir soru soruldugunda ne denmeli dedim. Oda 'Çok az çalıştığın için, bir tanıdığımızın arkadasıydı patronum tanıdık vasıtasıyla hem ihtiyacım olduğu için hemde iş hayatına bir başlangıc eğitim ve deneyim niteliğiyle alınmıştım işe, onlarında bir elemana ihtiyacları vardı kısa süreli, yeni birini aldıklarında ise işten ayrıldım' de dedi. Bir daha böyle diyeceğim.
Açıkçası ben görüşmeye gittiğimde kendimi nasıl satmam gerektiğini bilmiyorum. Onu biliyorum şunu biliyorum demeye korkuyorum çünkü hiçbirşeyi tam bilmiyorum sonuc olarak bana bir adaptasyon süreci gerektirecek. Kendimi övüp övüpte işe başlayınca çuvallarsam diyede korkuyorum.

Gerçi bunlar sonraki aşamalar ah bir görüşmeye çağrılabilsem azcık ümitlencem de yok..

Anlıyorum sizi bana da müdür sen bunu nasıl bilmiyorsun demişti işle ilgili bir konuda ben de ona sizler benim tecrübesiz olduğumu biliyorsunuz bilerek işe aldınız dedim.sizin de tecrübeniz 3 ay siz de bu şekilde yanıt verebilirsiniz.her zaman soğukkanlı ve tartışmaya açık olmayan yanıtlar vermeye çalışın allah kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…