• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş sorunu

kucukpiraye

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2016
351
212
18
merhaba arkadaşlar
bir süredir işsizim.
Ufak bir firmanın dış ticaret departmanında çalışıyordum 3 aydır.( ki bu işi de bulana kadar bayagı bir uğraşmıştım zar zor tanıdığın ricasıyla girdim. Ama çalışırken bir yandan iş bakmaya devam ediyordum. Çünkü ;; ana dilim gibi iki dilim var, üniversitede yabancı dil mezunuyum ve açık öğretimden de başka bir bölümde okumaya devam ediyorum, yurtdışına çıkıp orada dil eğitimi aldım , ama asgari ücret kazanıyordum tabi ki deneyimsizim çok yüksek miktarlar beklemiyorum ama asgari ücretle geçinmem mümkün değildi:( ev kirası geçim derdi faturalar falan derken baba destegi almak zorunda da kalıyordum. Canıma tak etti sürekli bu konuyu düşünüyordum ve sabah kendi kendime dedimki hadi piraye bir anda yerinden kalkıp ayrılmazsan hep beynini yiyeceksin. aniden sandalyeden kalkıp patronun odasına gittim istifa etmek istiyorum dedim. oda niye noldu falan hiiiç demedi 'tamam yarından itibaren gelme' dedi kestirdi attı. :(

Çalışırken iş aramak çok zor oldugu ve görüşmelere mülakatlara gidemediğim için işten ayrıldım:( şuan ise beş parasızım hemde çok boşluktayım ve birsürü başvuru yaptığım halde görüşmelere bile çağrılmıyorum. aşırı ümitsizliğe kapıldım. resmen hiç iş yokkk.
Heryer deneyimli eleman diyip duruyor. (tabi benim 3 ayım deneyimden sayılmıyor).
Yani birçok insandan donanımlı oldugumu düşünüyorum.. Neden iş bulamıyorum ben ya doğru düzgüüünnn:mad:

Nerde yanlış yapıyorum anlamadım kii.. İlk kez işine girenler nasıl girdiniz bana bi anlatıverir misiniz, bir iki taktik verirmisiniz :(?

Biraz daha calissaydiniz keske yeni baslayanlar zaten o ucretten basliyor :(

Yetiştirmek üzere denilen işleri tercih et. İlk işyerime ben başvurmamıştım onlar bana başvurtu bir iş sitesinden cv mi görüp.

Bir de moral bozmak gibi olmasın ama sanırım şu an iş aramak için pek uygun bir zaman değil...

merhaba arkadaşlar
bir süredir işsizim.
Ufak bir firmanın dış ticaret departmanında çalışıyordum 3 aydır.( ki bu işi de bulana kadar bayagı bir uğraşmıştım zar zor tanıdığın ricasıyla girdim. Ama çalışırken bir yandan iş bakmaya devam ediyordum. Çünkü ;; ana dilim gibi iki dilim var, üniversitede yabancı dil mezunuyum ve açık öğretimden de başka bir bölümde okumaya devam ediyorum, yurtdışına çıkıp orada dil eğitimi aldım , ama asgari ücret kazanıyordum tabi ki deneyimsizim çok yüksek miktarlar beklemiyorum ama asgari ücretle geçinmem mümkün değildi:KK43: ev kirası geçim derdi faturalar falan derken baba destegi almak zorunda da kalıyordum. Canıma tak etti sürekli bu konuyu düşünüyordum ve sabah kendi kendime dedimki hadi piraye bir anda yerinden kalkıp ayrılmazsan hep beynini yiyeceksin. aniden sandalyeden kalkıp patronun odasına gittim istifa etmek istiyorum dedim. oda niye noldu falan hiiiç demedi 'tamam yarından itibaren gelme' dedi kestirdi attı. :KK43:

Çalışırken iş aramak çok zor oldugu ve görüşmelere mülakatlara gidemediğim için işten ayrıldım:KK43: şuan ise beş parasızım hemde çok boşluktayım ve birsürü başvuru yaptığım halde görüşmelere bile çağrılmıyorum. aşırı ümitsizliğe kapıldım. resmen hiç iş yokkk.
Heryer deneyimli eleman diyip duruyor. (tabi benim 3 ayım deneyimden sayılmıyor).
Yani birçok insandan donanımlı oldugumu düşünüyorum.. Neden iş bulamıyorum ben ya doğru düzgüüünnn:mad:

Nerde yanlış yapıyorum anlamadım kii.. İlk kez işine girenler nasıl girdiniz bana bi anlatıverir misiniz, bir iki taktik verirmisiniz :KK43:?

cnm senı okadar cok iyi anlıyorumkı bende senın gibiydim. trnın en prestıjlı okulunda doktora yapıyorum. yabancı dıılım var toefl yds falan ama gıtıgım her yer kendı ısını neden yapmıyorsun deyıp benı reddettıler. bu tr sartlarında doktora yapmak da karın doyurmuyor malesef. 700 lıraya calıstım gecen sene parttıme olarak cunku okuluma gıdıyorum bıkacgn. o bana hıc yetmıyordu. ama heryere basvuruyordum.

bı gun bıyerden haber geldı daha once mulakata cagrıldıgım yerden. ordakı benden once alınan kız cıkmıs en yakın olarak benı aradılar. haftada 3 gun gidiyorum ama asgarı ucrete yakın da maas alıyorum. o da suan bana yetıyor cok sukur. demek ıstedıgım umutsuzluga dusme allah buyuk herkesın kısmetı vardır ve onu bulur. sende ınan buna.

Yetiştirmek üzere denilen işleri tercih et. İlk işyerime ben başvurmamıştım onlar bana başvurtu bir iş sitesinden cv mi görüp.

Bir de moral bozmak gibi olmasın ama sanırım şu an iş aramak için pek uygun bir zaman değil...
:KK61: o kadar az ki yetiştirilmek üzere yazan ilan. onlardada eğitim gördüğüm bölüm falan uygun değildi zaten ama başvurdum yinede. çağırılmadım tabi.
yaaa :( yokmudur iş

Yabancı dil derken hangi yabancı dil ve bölüm ne söyleyebilir misiniz :)

Biraz daha calissaydiniz keske yeni baslayanlar zaten o ucretten basliyor :KK43:
Ya evet hiç yoktan iyiydi tabi ama şöyle bir durum var ; aynı yerde çalıştığım bayan(tabi benden kat kat fazla maaş alıyordu) çocuğuna yeni bakıcı bakıyordu bir bakıcı bulmuş 1500tl ye çalışacakmış 'oh cok iyi cokta istemiyor falan diyor' o_O
Kadının sigortası yatacak yemeği olacak yol parası ekstra verilecek falan. Dedim ki yaa keşke okumasaydım o zaman ailem beni yurtdışına göndermeseydi dil öğrenmeseydim eğitimim için kendimi yırtmasaydım. Zaten aynı parayı kazanacakmışım. Zoruma gitti cok. Zaten geçinemiyorum.
Bende en azından asgariden azcık bişey fazla alabilmeliyim diye düşündüm. Teşvik olamiyorum bikere işe. sürekli aklımda bu. Bide işte çalışırken iş görüşmelerine de gidemedim. belki başka biyerde daha iyi bir iş bulabilirim diye düşünüyordum ama öyle olmuyormuş

cnm senı okadar cok iyi anlıyorumkı bende senın gibiydim. trnın en prestıjlı okulunda doktora yapıyorum. yabancı dıılım var toefl yds falan ama gıtıgım her yer kendı ısını neden yapmıyorsun deyıp benı reddettıler. bu tr sartlarında doktora yapmak da karın doyurmuyor malesef. 700 lıraya calıstım gecen sene parttıme olarak cunku okuluma gıdıyorum bıkacgn. o bana hıc yetmıyordu. ama heryere basvuruyordum.

bı gun bıyerden haber geldı daha once mulakata cagrıldıgım yerden. ordakı benden once alınan kız cıkmıs en yakın olarak benı aradılar. haftada 3 gun gidiyorum ama asgarı ucrete yakın da maas alıyorum. o da suan bana yetıyor cok sukur. demek ıstedıgım umutsuzluga dusme allah buyuk herkesın kısmetı vardır ve onu bulur. sende ınan buna.
İnşallah banada düzgün bir iş kısmet olur :(

İnşallah iyi bir iş buluruz kucukpiraye bende sekreterlik yapıyordum bir ev tekstili firmasının bayisinde bir sene çalıştım bende çıkalım işten birbucuk ay oldu.Bende bakıyorum ilanlara ya bana uzak kalıyor mesafe olarak ya yol parasini vermiyorlar ya da ben begenmiyorum şartlarını. Birde
İlanlar az bu aralar biraz ilana hele kariyer yenibiris 200 300 kişi basvuruyor.İlan fazla olsa is bulmaz olasiligimiz daha fazla az olunca insanın umudu kiriliyor anlıyorum seni.

Şu sartlarda işinizi bırakmak iyi bir çözüm olmamış yanlış yapmışsınız bence.
Bir çok arkadaşım da bende 1500 2000 civarı maaşlara çalışıyoruz ama ne yazık ki bu işler böyle.Okullarımızı sadece para kazanalım diye okumadık değil mi hem bakıcıyla kendinizi kıyaslamayın tabiki.
Umarım yeni bi iş bulabilirsiniz en kısa sürede de keşke demezsiniz.

Şu sartlarda işinizi bırakmak iyi bir çözüm olmamış yanlış yapmışsınız bence.
Bir çok arkadaşım da bende 1500 2000 civarı maaşlara çalışıyoruz ama ne yazık ki bu işler böyle.Okullarımızı sadece para kazanalım diye okumadık değil mi hem bakıcıyla kendinizi kıyaslamayın tabiki.
Umarım yeni bi iş bulabilirsiniz en kısa sürede de keşke demezsiniz.
Keşke dedim bile hihi.. :)
Buarada yanlış anlaşılmada olmasın bakıcıdan da kendimi üstün görüyo gibi olmasın sakın. Hiç öyle bir egom yok. Sadece emek verdim çok maddi manevi eğitimime ailemde bende.
Bide valla açıkçası güzel bir gelecek için daha az sıkıntı çekmek için okudum ben üni. Kültürlenmek için falan diyemicem.
Valla şöyle 2000 bende alsam öpüp başıma koycam. geçinirim gayet.Mesela benim maaşımı 2000e babam tamamlıyordu. neden çünkü idare edemiyorum.Kiram neredeyse aldığım maaş zaten. Bunlar falan zor geliyordu bana. Başka fırsatım varsa dışarda ve ben aramayarak kaçırıyosam o fırsatları diye düşündüm.
Ama pişman oldum keşke bi 3 ay daha duraydım yerimde de cv de 6 ay yazında daha bir deneyim olmuş olurdu.

İnşallah iyi bir iş buluruz kucukpiraye bende sekreterlik yapıyordum bir ev tekstili firmasının bayisinde bir sene çalıştım bende çıkalım işten birbucuk ay oldu.Bende bakıyorum ilanlara ya bana uzak kalıyor mesafe olarak ya yol parasini vermiyorlar ya da ben begenmiyorum şartlarını. Birde
İlanlar az bu aralar biraz ilana hele kariyer yenibiris 200 300 kişi basvuruyor.İlan fazla olsa is bulmaz olasiligimiz daha fazla az olunca insanın umudu kiriliyor anlıyorum seni.
Evet iş ilanları da cidden çok az. Bide ben başvuruyorum aranan özellikleri kendime uygun görüyorum ama görüşmeye falan bile çağrılmıyorum ilan bir anda kalkıyor sonra :/ hiç anlamış değilim cv de mi bir problem var. Ümitlenemiyorum bile yani görüşmeye çağırılmadığım için
İnşallah hayırlısıyla sanada banada bir iş kısmet oluurrr

Kucukpiraye sen üç ay çalıştım mesela onu cv de altı ay olarak yaz pek fazla dikkat etmiyorlar.Referans kısmına eski patronun ismini yaz.Yaptığın görevleri kısaca cv de ekle cv ni her gün güncelle tarihini yani.Ben iki sene yaptım sekreterlik biri tekstil biri de Yayıncılık firmasıdıcv de iki buçuk sene yazdım. Süre önemli herzaman daha tecrübeli olan one geçiyor. Mesela sekreterlik te bile iyi firmada yabancı dil biliyorsanız o one geçiyor seni almıyorlar. Bir de bu aylarda biraz duraklama var .İlan bir haftadır yayında cvmi ıncelmemis ler bile.Sanirim bu aylarda kimse işten çıkmayı göze alamiyor.O yüzden olanlar az.

Ben de 3 dil biliyorum + açık öğretim başka bölüm+ 1 yıl yurtdışı tecrübem var gel gör ki yazın insan gibi hiç bi iş çıkmadı karşıma. Bazılarını da kendime yediremedim. Şu an sırf tecrübe görünsün diye part time öğretmenlik yapıyorum 1.500e :/ tr şartları. Para biriktirip yurtdışında master yapmak için o da. Umarım bizim de kıymet göreceğimiz kapılar açılır bi gün. Doktoralı ablaya daha da çok içim yandı.

2 yabancı dilinizle özel ders verebilirsiniz (saatine 50-70 yl istiyorlar) çeviri yapabilirsiniz ya da yaparım derseniz yabancı dil konuşacak bakıcı ilanlarına başvurabilirsiniz(maaşları cidden çok iyi oluyor).firmalara cvnizi başvuru yaptığınız yerlere elden bırakmanız da faydalı olacaktır.

merhaba arkadaşlar
bir süredir işsizim.
Ufak bir firmanın dış ticaret departmanında çalışıyordum 3 aydır.( ki bu işi de bulana kadar bayagı bir uğraşmıştım zar zor tanıdığın ricasıyla girdim. Ama çalışırken bir yandan iş bakmaya devam ediyordum. Çünkü ;; ana dilim gibi iki dilim var, üniversitede yabancı dil mezunuyum ve açık öğretimden de başka bir bölümde okumaya devam ediyorum, yurtdışına çıkıp orada dil eğitimi aldım , ama asgari ücret kazanıyordum tabi ki deneyimsizim çok yüksek miktarlar beklemiyorum ama asgari ücretle geçinmem mümkün değildi:KK43: ev kirası geçim derdi faturalar falan derken baba destegi almak zorunda da kalıyordum. Canıma tak etti sürekli bu konuyu düşünüyordum ve sabah kendi kendime dedimki hadi piraye bir anda yerinden kalkıp ayrılmazsan hep beynini yiyeceksin. aniden sandalyeden kalkıp patronun odasına gittim istifa etmek istiyorum dedim. oda niye noldu falan hiiiç demedi 'tamam yarından itibaren gelme' dedi kestirdi attı. :KK43:

Çalışırken iş aramak çok zor oldugu ve görüşmelere mülakatlara gidemediğim için işten ayrıldım:KK43: şuan ise beş parasızım hemde çok boşluktayım ve birsürü başvuru yaptığım halde görüşmelere bile çağrılmıyorum. aşırı ümitsizliğe kapıldım. resmen hiç iş yokkk.

Nerde yanlış yapıyorum anlamadım kii.. İlk kez işine girenler nasıl girdiniz bana bi anlatıverir misiniz, bir iki taktik verirmisiniz :KK43:?
1 yıl daha çalışsaydın oyle ayrılsaydın.hem tecrube kazanırdın hemde cvne koyardın.3 ay çalışmıs ayrılmıs bır elemanı pek ıstemezler.yapacagın tek sey parasına bakmadan bır ıse gırıp deneyım kazanmak. bu zamanda egıtım değil deneyım arıyorlar

Keşke dedim bile hihi.. :)
Buarada yanlış anlaşılmada olmasın bakıcıdan da kendimi üstün görüyo gibi olmasın sakın. Hiç öyle bir egom yok. Sadece emek verdim çok maddi manevi eğitimime ailemde bende.
Bide valla açıkçası güzel bir gelecek için daha az sıkıntı çekmek için okudum ben üni. Kültürlenmek için falan diyemicem.
Valla şöyle 2000 bende alsam öpüp başıma koycam. geçinirim gayet.Mesela benim maaşımı 2000e babam tamamlıyordu. neden çünkü idare edemiyorum.Kiram neredeyse aldığım maaş zaten. Bunlar falan zor geliyordu bana. Başka fırsatım varsa dışarda ve ben aramayarak kaçırıyosam o fırsatları diye düşündüm.
Ama pişman oldum keşke bi 3 ay daha duraydım yerimde de cv de 6 ay yazında daha bir deneyim olmuş olurdu.
Turkıyenın halı işler acısı .

eğitiminiz ne

iki yabancı diliniz iyi madem tekstil firmalarına başvurunu

yurt dışı satış ve satın alma departmanına elaman aranır

esasen yıl sonu şimdi iş bulup düşük ücrete girip Ocak a kadar kendini gösterip zam almak mümkün

ilk işime 800 TL ile Eylül de başladım ocak ta 900 oldu bir sonraki ocakta 1750

yani biraz da sabretmek gerekiyor

Tecrübesiz oldugunuzu sizde biliyosunuz.
Daha fazla maaş ancak tecrübeniz olunca olur.
Maalesef işverenlerin zihniyeti böyle.

bu arada bakıcı da tecrübelidir muhtemelen

asgari ücret artı yol parası ile çalışıyorlar genelde zaten

tecrübeleri artınca gelir de artıyor

mesela onların mesaisi sizinkinden fazla oluyor en azından bir saat

zira bebeğin annesinin evden işe gidiş ve işten eve dönüş süresi de bakıcının mesaisine dahil oluyor

ben 10 saat çalışırken bakıcım 11 saat çalışırdı

bu aşamada çözüm bol iş aramak

bir de bazı işlere tüm meziyetleri saymamak

şahsen gördüğüm o ki bizim iş buna az gelir daha iyisini bulup çıkar deyip çok eğitimli kişileri bazı pozisyonlara almıyorlar

Back