İş mı okul mu ikisi birlikte mi

Ben hem okudum hem çalıştım, kendi masraflarımı kendim ödedim, ama benim ev geçindirme derdim yoktu , bu şekilde biraz zor olsa da başarırsınız bence..
Evet sizin gibi azimliler var. Çoğu şeyden vazgeçmek zorunda kalacağım ama. Örneğin ehliyet almak istiyordum bilgisayarımı yenileyecektim yeni bir eve taşınacaktık şu anki ev başımıza yıkılacak durumda. Bunlar kalacak. Oooff bilmiyorum

Dediğiniz bölümü dil bilmeden okuyan 10 tane ev hanımıyla tanıştırabilirim sizi ciddiyim. Ve tabiki ingilizce okuyup iyi yerlere gelirsiniz iyi bir bölüm önü açık. İnsana öğrenciyken para tatlı geliyor sonra çok pişman olursunuz. Okulunuza gidin dilinizi geliştirin burslara başvurun. Okulunuz bittiğinde iyiki diyeceksiniz.
Diğer konuları da kafaya takmayın okul açılsın arkadaş ortamınız olsun herşey unutulur gider

Zaten 1 senem gitmis. Okulu dondurup kpss çalışıp sonunda polis olamazsam hem üzüleceğim hem 1 senem daha boşa gidecek.

Kazandığınız bölüm çok fazla emek isteyen bir bölüm çünkü mezunu çok fazla. Sürekli olarak sertifika programlarına katılmanız, kendinize bir şeyler katmanız lazım ki bu bölümden bir işe girebilin. Moralinizi bozmak istemem ama böyle.

Eğer aklınızda polislik varsa bundan ilerleyin. Devlet kurumunda çalışmak isterseniz de -sbui alanında- AÖF veya devlet fark etmez. Bu tür bölümler çok fazla çaba istiyor ve sadece İngilizce'de artık yeterli değil ne yazık ki. Gönlünüzde hangi meslek varsa o konuda ilerleyin. Polis olurum olmadı siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okurum şeklinde kendizi parçalamak yerine iyi düşünüp iyi bir karar verip o meslekten ilerleyin

Polislik için kpss bence. Bölümün bir esprisi yok tahmin ettiğim üniversiteler değildir zaten.

Polislik olmazsa boşa gidecek senem ama en azından tam zamanlı çalışıp tam para almaya devam edicem. Tabi bir de yine eve kapanıp depresyon takılmak artı sınav stresi olacak. İnsanlardan oldukça soyutlandık homeoffice çalışanları bu dönemde. Herşey paraya bakıyor işte. Teşekkürler yorumun için

Ingilizce dedigin icin galatasaray olmadigini dusunuyorum.
Oyleyse gercekten gerek yok.

Mezunlar garsonluk, kuryelik, ev hanimligi modunda.
Saklamaya gerek yok İstanbul üniversitesi. Siyaset mezunları iyi yerde olduğu için seçtim ama bu dönemde dediğin gibi sonu garsonlukla veya müşteri temsilcisi olmakla bitebilir

İstanbul'a bir devlet üniversitesinde alacağınız eğitim ve çevre ile aöf'de alacağınız eğitim ve sosyallik arasında dağlar kadar fark var. Tabii bu sizin vizyon sahibi bir eğitim hayatı geçirmeniz de doğru orantılı olur. Çevrenizi genişletip alanınıza ilgili muhakkak girişken davranın. Maaş şu an tatlı gelse de part time devam edin gerekirse. Ki yaşınız küçük değil kendiniz de bir ev kurup geçinebilirdiniz ailenizin sizden bu denli beklentisi olmaması gerektiğini de ifade edin. Eğer ki sağlıkla ilgili bir problem yoksa evin geçimi sizin üzerinizde olmamalı, destek olunur ama okul hayatınızı silecek bir sorumluluk asla olamaz.

Çok açık yazacağım bana darılmayın sbui'nin özelde iş imkanı çok çok kısıtlı. Devlette içişleri, dışişleri ve adalet bakanlığında kariyer pozisyonlar çok ciddi referanslar isteyen yerler. Özellikle bu üç kurumun kariyer mesleklerinde (kaymakamlık, diplomatlık ve sizin için idari yargı hâkimliği) Referans olmadan olur diyenlere sakın inanmayın tamamen referans ile yürüyor buralarda işler. Tahmin ediyorum ki referansınız yok, olsa çağrı merkezi kovalamazsınız.
Bunun yerine keşke işletme iktisat okuyup üzerine muhasebe-denetim, pazarlama veya finans tarzı yüksek lisans yapmayı düşünseydiniz inanın iş imkanı çok çok daha fazla olurdu özelde ama yaş geçiyor tabi bu alanlara da yetiştirmek için personel arıyorlar genelde.
Diyeceğim Aöf'ten polis olunuyor. Hayallerinizi yıkmak istemem ama hem maaşınızdan olacaksınız hem daha hazırlıkta kaldığınız bölümü okurken zorlanacaksınız hemde sonunda umduğunuz gibi olmayacak. Bırakıp polisliğe odaklanın bir yandan da işinize devam edin.

Part time çalışırsam şu anki birimden ayrılıp iş yükü daha ağır bir birime geçeceğim. Ailem evin kirasını faturaları ödüyor. Ayrı bir eve çıkarsam ben kira ve fatura ödeyeceğim. Ben sadece mutfak masrafını veriyorum. Annemde para kalmazsa harçlık veriyorum vs. Babam diyor ki sen oku yeter ki istersen işi birak ama şirketteki evlilik tazminatim silinecek. Ay bilmiyorum gerçekten 24'ten sonra tekrar üniversite okumak da ne kadar mantıklı bilmiyorum

Haklısınız. Üniversite hayali güzel ama bitirip sonunda iş bulamayinca ben bunun için mi senelerce uğraştım depresyonuna girebilirim. Kaldı ki okulu dondurup kpss çalışsam polislik mülakatında ayağım takildi sporda düştüm diyelim ki gitti koca sene. Otur ağla sonra.
Bir de evde oturmak istemiyorum daha fazla, aşırı kilo kaybettim sinirlerim harap oldu kaziklandigim bir ilişki yaşadım. İnsanlara karışmadan atlatamam ölücem dusunmekten

Naparsan yap oku kesinlikle okul bu fikir alınacak bişi bile değil hayatının pişmanlığı olur gitmezsen

İyi kötü bir işin var ama o işin geleceği yok. Okulu oku. Evi geçindirmek senin üstüne vazife değil. Şimdiye kadar yaptıklarına sayılsın.Sen şimdilik her ne kadar evden de çalışıyor olsan ex ile muhatap olabileceğin bir iştesin. Bu şekilde senin de canın sıkılır onun da umudu kesilmez. Belki bu işte bir hayır vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…