İş mı okul mu ikisi birlikte mi

İstanbul'da bir devlet üniversitesi. Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler ingilizce. Siyaset için özellikle bu okulu seçtim iyi olduğunu düşündüğüm için. O yüzden bırakmak da istemiyorum. Ama aynı bölüm aöfte de var sonuçta. Neden okula gideyim maaşım eksilsin ki diyorum
İstanbul'da iyi olduğunu düşündüğün bir okulda ingilizce uluslar arası ilişkiler
VS
AÖF uluslararasi ilişkiler
Cidden bu ikisini aynı kulvarda görüyorsan git aofden devam et 🙄

*Benim önerim madem durumun kötü, hem parttime çalış/başka işler bak - hem KYK kredisi için basvur. Bir şekilde ödeniyor yillar sonra. Okulu bırakmaktan iyidir

Bence okula gidin, evet şuan mezunlar is bulma konusunda sıkıntı çekiyor ama en azından lisans diploması ve dil bilgisi ile ilerde farklı alanlarda yada ülkelerde çalışabilirsiniz. Burs konusunda kyk ve devlet bursları dışında not ortalamaniz da alttan ders bırakmazsanız bulunduğunuz şehirde yada ilçede olan ticaret ve sanayi odalarının her sene verdiği burslara başvurabilirsiniz. Yada TOBB 'un bursları oluyor.

Part time çalışırsam şu anki birimden ayrılıp iş yükü daha ağır bir birime geçeceğim. Ailem evin kirasını faturaları ödüyor. Ayrı bir eve çıkarsam ben kira ve fatura ödeyeceğim. Ben sadece mutfak masrafını veriyorum. Annemde para kalmazsa harçlık veriyorum vs. Babam diyor ki sen oku yeter ki istersen işi birak ama şirketteki evlilik tazminatim silinecek. Ay bilmiyorum gerçekten 24'ten sonra tekrar üniversite okumak da ne kadar mantıklı bilmiyorum

Eğer ki o bölüm konusunda kendimi geliştirir derseniz hiç mantıksız değil.

Çağrı merkezi, tezgahtarlık vs... Kalıcı bir iş olarak devam etmeyecek ki.

Bu okul diyen arkadaşların üniversite mezunu işsiz sayısından haberi var mı acaba. Benim üniversite denince akla gelen ilk üç okuldan mezun olan arkadaşım 2 senedir iş arıyor. Anadil seviyesinde yabancı dili var üstelik. Kriteri falan da yok artık dümdüz iş arıyor sadece. O yüzden okul mokul hikaye bu ülkede.

Polis olmak istiyorsanız oraya yogunlaşın konu sahibi. İşinizi bırakmayın.

X