İş Kurmak İstiyorum ( Kendi İşini Yapanlardan Bilgi Bekliyorum )

betulr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2018
152
179
33
Merhabalar;

Şuan için bazı özel sebeplerden dolayı evdeyim çalışmıyorum. Ama evde olmak çok da bana göre değil . Açıkçası bu aralar bir iş kurmak ve kendi işimi yapmak istiyorum. Al-sat düşünüyorum.

Ve ilk etapta internet üzerinden gümüş takı satmayı planlıyorum. Bu konuda sizden bilgi vermeniz yönünde yardım rica ediyorum.

Mesela bu işi yapan var mı ? Zorlukları - güzel yanları neler ? Karlı olur mu yoksa şahıs şirketi kuracağım için onun masraflarını bile karşılamaz mı ?

En önemlisi toptan fiyatına ama kaliteli ve güzel modelleri olan gümüş takı tedarik edebileceğim yerler var mı bildiğiniz ?

Başka kendi işini yapan arkadaşlar var mı ? Neler yapıyorsunuz mesela ? Nasıl gidiyor ? Kadın girişimciler fikir alışverişi yapalım birbirimizle

Bana da ayda bir iki gelir bu düşünce biraz soluklanın nefes alın geçer merak etmeyin..

Ülkenin halini düşününce fikir heves falan kalmıyor uçuyor gidiyor
Ama benim bir şeyler yapmam lazım İstanbul'da yaşıyorum ve okulum bittiğinden yani bi 7 yıldır falan beri küçük aralar vermiş olsam bile aktif olarak iş hayatının içindeyim diyebilirim. Kendi paramı kazanmaya alışmışım. Şimdi de evdeyken yapabileceğim en mantıklı iş bir şahıs şirketi kurup internet satışı yapmak gibi geliyor.

takı değil de giyim alanına yönelin bence, butik tarzı hesaplardan çok alışveriş yapılıyor. güvenli bir site kurup kapıda ödeme havale seçenekleri de eklerseniz bir artı olur. kumaşı toptan alıp diktiriyorlar ve çok para dönüyor bu satım işlerinde. tesettür şal işine bile girebilirsin benim gördüğüm kadarıyla popüler bazı insanlar tanıtınca direkt satışları patlıyor bu butiklerin.

Yani ben internet üzerinden gümüş takı almam mesela. Alacak olan var mıdır bilmem, ben güvenmem. Çok mantıklı gelmedi bana bu sebeple.
Bu sebeple ben de güvenilir bir tedarikçi arayışındayım şuanda. Hakiki gümüş olduğundan emin olduğum takıları alcm. Haftasonu Kapalıçarşı civarlarına gitçm bakalım

Merhaba giyim işinde açıkçası çok fazla iade ve değişim oluyor. Kargo masrafları da daha fazla oluyor. Bu yüzden giyim işi daha fazla zaman ve uğraş istiyor. Temiz müşteri ve alıcı istiyorum

Bu sebeple ben de güvenilir bir tedarikçi arayışındayım şuanda. Hakiki gümüş olduğundan emin olduğum takıları alcm. Haftasonu Kapalıçarşı civarlarına gitçm bakalım
Gümüş kullanan kaldı mı artık bence iyi bi fikir değil. Farklı alanlara yönelin en azından. Normal imitasyon takı satma fikri bile daha cazip çünkü çok gidiyo ama gümüş bilemedim ömrümce kullanmadım kullanmayı düşünmmüyorum çevremde de gümüş kullanana hiç denk gelmedim

Yani siz tedarikçiye bir şekilde güvenirsiniz de müşteri size nasıl güvenecek? Asıl mesele bu bence.

Ben hızma ve küpede gümüş kullanıyorum mesela. Diğerleri alerji yapıyor, altın da sevmiyorum. Ama gözümle görüp aldıklarım bile gümüş olmuyor bazen, o yüzden bildiğim güvendiğim yerden alıyorum. İnternetten almam.

takı satacaksanız çelık ve ımıtasyon olsun gumus altın gıbı seyler guvenılırlık ıster yenı olacaksınız oturtmanız cok uzun surer
ıthal urunler satanlar var ınstagramda ben alıyorum onlar butık olarak getırttıgınden 2 haftada getırtıyorlar alıexpresden ben getırttıgımde 3 ay bekleyebılıyorken orda farklı partı malzemelerı gıyım aksesuarları tasarım urunler ev dekoru getırtıp satabılırsınız sahsen oyle bırsey yaparsanız ılk musterınız benım sımdıden soyleyeyım cunku alıexpres kargo takıbınden nefret eden ama ordan getırtılen urunlerı sevenlerdenım

Ben hem özel bir şirkette çalışıyorum hemde instagramdan satıŞ yapıyorum ikisi aynı anda epey zorluyo diyebilirim. Eğer sabırlıysan başla he değilsen sakın girişme nedenini sorcaksan insanlarla iletişim kurmak anlamak anlaşmak ayrı yıpratıyor kahrolası kargo kargocular ayrı uğraştırıyor ve tek başına yapılacak bişey değil mutlaka ekibinin olması gerekiyor yoksa çoook yıpranır herşeye yetişemezsin :)

açıkçası ben çok param olduğu zamanlarda altın, daha sıkışık olduğum zamanlarda gümüş tercih ediyorum. Bu takılar daha parlak daha dayanıklı oluyor. Değerli madenlerden yapılan takıları seviyorum. Hep de ilgim olmuştur. Ve kadınlar genelde değerli şeyleri severler ama sizin düşüncenizde olan kişiler de vardır tabii ki eminim ki herkesin zevki farklıdır, Ben sahte takmayı çok sevmiyorum çünkü çok çabuk bozuluyorlar vs dayanıklı olmuyorlar ayrıca gümüş takının şöyle bir özelliği var vücuttaki negatif enerjiyi alıyor. bence düşünebilirsiniz takmayıı

Yani siz tedarikçiye bir şekilde güvenirsiniz de müşteri size nasıl güvenecek? Asıl mesele bu bence.
Ben sertifikası olan ürünleri satışa sunmayı düşünüyorum. Müşterim aldığında sertifikasını da yanında göndermeyi planlıyorum....

İnternetten gümüş alacağını sanmıyorum ben de kimsenin. Ben internetten alışveriş yapmayı seven bi insanım ama asla güvenipte gümüş takı almam.
Başka bi alana yönelseniz.

Fikirler için çok teşekkürler aslında yurtdışından ürün getirtip satmayı da düşündüm ama onların da gümrük vergileri falan belirsiz artı dolar euro artık çok yüksek olduğundan eskisi kadar avantajlı olmuyor alıcılar için. Yine de bu fikri aklımda bulunduracağım

Ay oralardan başlarsanız çok zarar edersiniz. Eminönü esnafı tabiri caizse çok çakal. Asla indirim yapmıyorlar ve olurundan daha pahalıya satıyorlar.

İnternet üzerinden satış gerçekten çok zor. Çünkü herkes en güzeli, en ucuza alma derdinde. Takip ettiğim bir kaç takıcı var mesela güzelde modeller ama almadım hiç. Yani butik kurun diyeceğim ama, butik sayfalarıda çok fazla var. Ama tesettür çok yok. Yani güzel tesettür ürünler bulursanız bence tutulur.

Ama ilk birkaç ay öyle deli sipariş beklemeyin...

Vallahi ben gardrops kullanıyorum kullanmadığim baya güzel gümüş küpelerim falan vardı ekledim.. gerçekten çok güzel kaliteliler.. bir tane bile talip çıkmadı.. ayakkabılar daha fazla satılıyor gibi

O işi yapan çok var.
Daha Özgün birşey düşünün derim.
Bir de bilmediğiniz işe girmeyin.

Evet hem özel bir şirkette çalışıp hem internette satış yapmak eminim zordur.... Ben özel şirkette çalışırken kendime bile zor vakit ayırıyordum bazen bi de çok özel değilse siz ne satışı yapıyorsunuz ve karlı bir iş mi kazandığınız uğraştığınıza değer mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…