Anket Iş Kadinimi Ev Kadinimi?

çalışmakmı evdemi oturmak?

• Ankete Katılan
    153
kendime ait yoluna oturttuğum bi işim olsun isterdim, fazla strese girmeyeceğim ama maddi açıdanda kararında bana yetebilecek

Şu an çalışıyorum ama evlenince çalışmak istemezdim. Maddi durumdan dolayı çalışmak zorundayım. ama en büyük hayalim yan gelip yatmak. Çok yoruldum çünkü

paraya ihtiyacım olmasa işimi yine bırakmazdım ama kazandığım tüm parayı evim için tuttuğum yardımcıya verirdim....çünkü işime aşığım resmen......ama ikisini bir arada yürütmek çok yorucu oluyor ve sinirlerim bozuluyor....bir de ders çalışıyorum sürekli, bundan vazgeçemiyorum....

iş kadını ev kadını ikisi de, ama erken emekli olmak isterim, çalışayım edeyim de, benim asıl hedeflerim başka, müziğime resmime vakit ayırmalıyım, erkenden emekli olup tüm vaktimi bunlarla geçirmek isterim,,
bi gece kulübünde çalmak olsun, galeride resimlerim sergilenecek olsun.. böyle şeyler...

Her ikisi de. 2sini de en güzel şekilde yapmak istiyorum Allah sağlık, güç verirse ki şimdiden her ikisini de yapıyorum diyebilirim.

ev hanımları sadece oturmuyo arkadaşlar ne demek işleyen demir ışıldar
sabahtan akşama kadar dört dönüyoruz

Ev hanımıyım halimden gayet memnunum çocuğumla bire bir ilgileniyorum. bazen sabahları hastane işim olduğunda dolmuşta otobüste işe giden kadınları görüyorum sıkış tıkış ayakta uyukluyorlar işten dönerken de aynı şekildeler.. o zaman Allah yardım etsin diyorum eve gidecek yemek derdi - temizlik - çocuk vs. sanırım ben mahvolurdum. gerçi çalışan bayanların çocukları tüm gün kreşteler herkesin annane babaanne ye bırakma imkanı yok. Ama kesinlikle bu söylediklerimi yanlış anlamayın. ihtiyacı olduğu için çalışıyor birçok kadın.. ben çalışacak potansiyeli kendimde bulmuyorum.. Ve arkadaşın dediği gibi ev hanımları evde oturmuyor ki bazen bütün gün oturmadığıma kendim bile hayret ediyorum.

yani bir konu açılıyor o ona o ona söylenip duruyor. Karı koca çalışıp çok mutlu olanlar da var olmayanlarda ...... kimi erkek eşi evde otursun evinin hanımı olsun ister benim eşim gibi mesela herkesin kocası evde karısı da çalışıyor diye ona yardımcı olmak istemiyor.. çalışan kadının masrafı çok , kıyafeti makyajı kuaförü var mesela. çocuklar devlet kreşine gidemez çünkü kapanma saati uygun değil mecburen özel kreş gerekir. e özel kreş daha pahalı. e eve gelir yemek yok hadi hazır kolay bişeyler yiyelim.. yani çalışan kadının da masrafı çok ... bi de her çalışan kadın parasını eşiyle paylaşmıyor yani ev hanımı evde oturup pasta börek yapar diye bişey yok.. eşi işten stresli gelir eşinin stresini alır derdini paylaşır , çocuğu okuldan gelir onu sevgiyle güler yüzle karşılar evde derslerine yardımcı olur. vs. vs. yani tartışmaya lüzum yok. herkesin kendi tercihi
4 yıl üni okudum
bankada çalışıyorum ama ev hanımı olmak isterdim
bankada çalışan arkadaşlar beni iyi anlar :bbo:

katrem cim halam bankada çalışıyordu. çocuklarıyla daha güzel ilgilenebilmek için işten ayrıldı.. ama dediğim gibi tercih meselesi.

ben 1yıllık evliyim ve 2 seneden beri avukatlık yapıyorum eşimde bankacı hiç bir maddi sorunumuz yok çalışmama rağmen eşime iyi bakıyorum evimin temizliğini yapıyorum ve üniversiteye başladığım yıllardan itibaren yemek yaparım canım sıkıldıkça evde kurabiyeler pocalar yaparım severim ev işlerini ama çalışmayıda severim mesleğimi çok seviyorum çalışıp kendi paramı kazandığımdan kendime çok fazla güvenirim evde oturmak bana göre değil çocuğum olduğunda bile bir kaç ay ara verip tekrar işime geri dönerim :):)

İşimde pek de mutlu değilim malesef. O nedenle ev hanımlığına özeniyorum işe başladığımdan beri Ancak daha huzurlu ve tatmin edici bir işim olsa elbette çalışmak güzel. Kendi paranı kazanmanın verdiği özgüven...

ben mimarım bazen gün geliyor çok yoğun çalısıyorum ama maaş günü param bankaya yattıgında yasadıgım mutluluk bambaşka birşey.

kendini işe yarar hissediyor insan bir kere. kendi paranı kazanıyorsun.

Allahım nasip edersen ve bir aksilik olmazsa evlendiğimde de çalısmaya devam etmek isterim.

cunku bünyem çalısmaya alısmıs artık. 1 hafta tatilim olsa 3. gün canım sıkılmaya başlar duramam yerimde ve bu sefer eşimin basını yemeye başlarım bu yüzden ille de çalısma illede çalısma

Son düzenleme:
6 yıllık evliyim ve evliliğimin 4 yılı çalışarak 2 yılı evde geçti.Çalışıp kendi paranı kazanmak kadar güzel bişey yok.Fakat evli bir kadın için eşi nekadar yardımcı olsada hem iş hem ev temizlik yemek vs. çok yorucu oluyor.O yüzden ev kadını olmak daha güzel ve rahat.En güzel yanıda öğleye kadar uyumak

hem ev hem iş kadınıyım eşimle beraber kendi işimizi yaptığımızdan çok fazla sıkıntım olmuyo kendime kafa izni yazıyorum arada:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…