• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Iş Kadinimi Ev Kadinimi?

çalışmakmı evdemi oturmak?

• Ankete Katılan
    153
kesinlikle çalışmak çok güzel bişey.ekonuomik özgürlük gibisi varmı bee...

çalışmayı çok seviyorum ama beveğim olduktan sonra küçük bi ara verdim ama sonra yekrar başlıcam

Evhanımı olmayı seviyorum. Kendi adıma düşünürsem çalışmayı tercih ederim.
Ama annem çalışan bir kadındı ve ben hep onun evde olması için dua ederdim.
Herkes okuldan eve acele acele giderken ben sallanır dururdum evde annesi
kapıyı açanları kıskanırdım çocukça bir hisle.:1no2:
İşte tüm bunlar yüzünden iki çocuğum benim yaşadıklarımı yaşamasın istiyorum.
Hergün coşkuyla onları gönderip, kapıda karşılıyorum ve ben bu durumu seviyorum.

çalışıyor olsakda bir ev hanımıyız.doğumuma 15 gün kala çalışma hayatımı bitirdim,halimden memnunum.hem iş,hem ev,hem çocuk ağır gelir.bunu başaranlara hayranım.

calisirken kendi parami kazanmaktan dolayi mutluydum ama cok yorucu bir isim oldugundan zaman zaman da isyan ediyordum,evde oturmak istiyoruuuum diye.simdi isime geri donme sansim yok ve o gunleri cok ozluyorum.ikisinin de tadi farkli sanirim.

Ne olursa olsun kimseye muhtaç kalmadan kendi ayaklarım üstünde durmak isterim:hooray:

ev hayatını seviyorum çalışmak bana göre değil
heleki mecbur olmasam asla çalışmama.s

kesinlikle ev hanimi diyorum!!
cocuklarim okuldan eve geldiginde önlerine sicak yemek koymak benim en büyük görevim oldugunu düsünüyorum.
calisan bir annem olmadi .. ve arkadaslarimin anneleri calistigi icin onlar eve geldiklerinde hep sandvic veya ona benzer seyler yediklerini gördüm .. bizimse her zaman sicak yemegimiz olmustur.

ayrica kocami isine ugurlamak ve isten gelince onu karsilamak isterim.
zaten öylede oluo :) halimden cok memnunum.

burda calısma sansım olmadıgı ıcın ev hanımıyım .turkıyeye dondugumde kesınlıkle evde oturmayı dusunmuyorum calısmak bır guzel bence.

allah kimseyi ihtiyaçdan çalışmaya mecbur bırakmasın bnm için kazanılacak paradan ziyade çocuğum daha önemli walla ne yalan söyleyim oğlum doğmadan önce çalışıyordum hamilelikde bırakdım dönmeyide düşünmüyorum rabbim kocama çok versin inş.

kesinlikle ayakları yere basan kendinden emin özgüveni tam bi işkadını olmak tercihimdir

evlenmeden önce çalışmak iyi hoş..ama evlendikten sonraaa çalışmaktan yana deilim..mecbur kalmışım çalışmışım o ayrı ama.hem iş hem ev ikisi gerçekten çok zor yürüyor..hem kendimi yıpratmak istemem hemde ailemii..tabi deişkenlik gösteirir bu...iki işi birden çok iyi yürütenlerde vardır:)

bu alışkanlıklarla alakalı bişey sanırım.
ben kesinlikle çalışan kadın olmayı tercih ediyorum.:lepi:
tabi elinde geçerli bir mesleğin varsa ve abuk subuk çalışma saatlerin yoksayerimseniben
her ne kadar eşimle kesem ayrı olmasada o kesenin içinde benimde alın terimin bulunduğunu bilme inanılmaz güven veriyor,kendinle gurur duyuyorsun.harcarken çok daha rahat harcıyorsun.
eşinin sana olan bakışı değişiyor.sadece evde durup pasta börek yapan,tv izleyen biri olmaktan öte meziyetlerin olduğunu görüyor.
başkalarının sana saygı duyması eşinide etkiliyor.
ayrıca çalışan annelerin çocukları çok daha kendine güvenen,ayakları üstünde durabilen bireyler olabiliyor.(bunu ben değil araştırmalar söylüyor)
bende çalışan anne çocuğuyum.diğer arkadaşlarım anneleri bir gün gezmeye gidecek olsa dolaptan bir tas çorba çıkarıp ısıtmaya üşeniken,ben 15 yaşında ziyafet sofraları hazırlıyordum.
önemli olan çocukla geçirilen zamanın miktarı değil kalitesidir.buna inandığım için bir dakika bile çalışmamayı düşünmedim.
(eğer çocuğuma görümcem bakmasaydı,o zaman kreş yaşına kadar çalışmazdım.tek istisna bu durum olurdu)

sadece evde durup pasta börek yapan,tv izleyen biri olmaktan öte meziyetlerin olduğunu görüyor.

:mymeka: Evde duranlar sadece pasta börek yapıp tv mi izliyolar :1closedeyes:

Çalışmaktan yorulmuş bir çok kadın evde durmak ister evde duranlarda çalışmak tabi.
İkisininde kendine göre zorluğu ve güzelliği var.

Evde duruyor diye insan boşunamı yaşamış oluyor ? ( pasta börek için yani )
Eğer bunu hissediyorsada böyle hissetmesini gerektirecek bir şeyler yaşamıştır.
Zaten o kadını evde durmak değil bu anlayış ve çalışan arkadaş baskısı meziyetsiz yapar diye düşünüyorum şakkıdı
Saygılar kirocum

:mymeka: Evde duranlar sadece pasta börek yapıp tv mi izliyolar :1closedeyes:

Çalışmaktan yorulmuş bir çok kadın evde durmak ister evde duranlarda çalışmak tabi.
İkisininde kendine göre zorluğu ve güzelliği var.

Evde duruyor diye insan boşunamı yaşamış oluyor ? ( pasta börek için yani )
Eğer bunu hissediyorsada böyle hissetmesini gerektirecek bir şeyler yaşamıştır.
Zaten o kadını evde durmak değil bu anlayış ve çalışan arkadaş baskısı meziyetsiz yapar diye düşünüyorum şakkıdı
Saygılar kirocum

bana bak bonus kafa:mymeka:erkeklerin gözünden yazdım ben:dilcikar:onlara göre ev hanımları anca bu işe yararya :mymeka:sen ne anlarsın tecahül-i ariften :mymeka:
ayrıcana imkanı olduğu halde çalışmayan,evde olduğu halde çocuğunun eğitimiyle ilgilenmeyen,onu o gün senin bu gün benim dolaştıran,sadece yiyip içen,alışverişten başını kaldırmayan,nerde hangi dizi var,hangi kadın programında ne olmuş bilen kadın profiline uyuz oluyorum oda ayrı konu:dilcikar:
elinde olsa her kadının çalışmak isteyeceğine inanıyorum.ben memnunum çalışmamaktan diyenlerin %95 inin ya elinde mesleği yoktur,ya saatleri uygun değildir vs...

Son düzenleme:
4 yıl üni okudum
bankada çalışıyorum ama ev hanımı olmak isterdim
bankada çalışan arkadaşlar beni iyi anlar :bbo:

hem calisip kendi parami kazanmak isterim hemde ev kadini olmayi...... ama calismayi üniversiteye gitmeden yani meslek okulu falan yapardim, üniversiteye gittimde ne oldu aile kurumu arka planda kaldi

Back