İş hayatı

birkusmisali1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2025
2
4
1
24
İyi akşamlar. Belki bir tavsiyesi olan olur veya nasihat moral vermek isteyen olur diye bu yazıyı yazıyorum. Şimdiden teşekkürler. Uzun süredir iş hayatındayim bu süreçte sürekli sevmediğim ortamlarda bulundum. Her sabah ise nefretle gitmek akşam mutsuz yorgun dönmek çok yıprattı. Bu mutsuzluğumun sebebi iş yerlerinde mobbinge maruz kalıyorum eziliyorum. Çok temiz düzgün bir insan evladıyım kimseye zararım yok sadece işimi yapıyorum ama neden her girdiğim işte aynı şeyleri yaşıyorum. Ben de insanım köle muamelesi görüyorum resmen. Çok gir çık yaptım bu yüzden belki daha iyi bir yer olur diye ama asla hiçbir yer beklentimi karşılamadı. Sürekli ya yaptığım işe karışıyorlar ya arkamdan dedikodu ya şikayet etme falan.. anlamıyorum sessiz kendi halinde biriyim diye mi bütün bunlar..? Ne yapacağımı artık bilmiyorum. Çok üzerime gidiliyor. Koskoca şehirde sanki herkes sözlesmis gibi bana düşman. Acil paraya ihtiyacım var çalışmak zorundayım. Yok mu şöyle evden çalışabileceğim ya da insanların olmadığı tek başıma dışarıda calisabilecegim meslekler? İşin zorluğu önemli değil artık mobbinge maruz kalmayacağım bir iş istiyorum sadece..

İş yerlerinde dişli olmak lazım naif yapıda olanları eziyorlar. Gerçi sana bakınca genelde nasıl biri olduğunu anlayıp ona göre davranıyorlar çünkü geneli yıllarca çalışmış iş tecrübesi olan insanlar. Kurnaz ve dişli insanlara mobbing yapamıyorlar onun harici naif gördükleri insanlara karşı her şeyi yapabilirler. Ben de zamanında mobbing yaşayan biri olarak bunları deneyimledim. İnşallah istediğin gibi bir iş bulabilirsin, şu anki işinde de alttan alma dişini göster elinden geldiğince kendini ezdirmemeye çalış.

İyi akşamlar. Belki bir tavsiyesi olan olur veya nasihat moral vermek isteyen olur diye bu yazıyı yazıyorum. Şimdiden teşekkürler. Uzun süredir iş hayatındayim bu süreçte sürekli sevmediğim ortamlarda bulundum. Her sabah ise nefretle gitmek akşam mutsuz yorgun dönmek çok yıprattı. Bu mutsuzluğumun sebebi iş yerlerinde mobbinge maruz kalıyorum eziliyorum. Çok temiz düzgün bir insan evladıyım kimseye zararım yok sadece işimi yapıyorum ama neden her girdiğim işte aynı şeyleri yaşıyorum. Ben de insanım köle muamelesi görüyorum resmen. Çok gir çık yaptım bu yüzden belki daha iyi bir yer olur diye ama asla hiçbir yer beklentimi karşılamadı. Sürekli ya yaptığım işe karışıyorlar ya arkamdan dedikodu ya şikayet etme falan.. anlamıyorum sessiz kendi halinde biriyim diye mi bütün bunlar..? Ne yapacağımı artık bilmiyorum. Çok üzerime gidiliyor. Koskoca şehirde sanki herkes sözlesmis gibi bana düşman. Acil paraya ihtiyacım var çalışmak zorundayım. Yok mu şöyle evden çalışabileceğim ya da insanların olmadığı tek başıma dışarıda calisabilecegim meslekler? İşin zorluğu önemli değil artık mobbinge maruz kalmayacağım bir iş istiyorum sadece..
Bence biraz özeleştiri yapmanız gerek. Tabii imkansız değil ama sizin çok temiz, düzgün, kendi halinde, iyi çalışan biri olup tüm şehrin anlaşmış gibi size düşman olması hayatın olağan akışına aykırı. Bazı insanlar her şeyi çok kişisel algılıyor. Her söylenende, yapılanda artniyet arıyor, kendisine söylenmeyen şeyleri üstüne alınıyor vs. Yaşadığınız şeyleri bilmiyoruz, belki siz de öyle bir insansınızdır. Benimki sadece bir tahmin tabii.

İş hayatı öyle bir şey ki en güçlüyüm ezilmem diyen kişi bile mobbinge maruz kalabilir ve bir anda savunmasız çaresiz düşebilir
Ben direk saldırı modunda oluyorum herkese iyi davranıp ama içten içe hepsi sanki gizli düşmanınmış gibi hissederek yaşıyorum kimseye güvenip içimi açmıyorum kimsenin işini kolaylaştırmaya çalışmıyorum alttan alta sürekli ağızlarını arıyorum çünkü maalesef herkes kötü niyetli gibi. İyi davrandığımız hemen kuyumuzu kazıyor
Onun yerine patronla iyi geçinip işini yapmak en iyisi. Ve tabii kendinizi sürekli parlatmak lazım.
Kibar oldukça üste çıkıyorlar maalesef

Bence biraz özeleştiri yapmanız gerek. Tabii imkansız değil ama sizin çok temiz, düzgün, kendi halinde, iyi çalışan biri olup tüm şehrin size düşman olması hayatın olağan akışına aykırı. Bazı insanlar her şeyi çok kişisel algılıyor. Her söylenende, yapılanda artniyet arıyor, kendisine söylenmeyen şeyleri üstüne alınıyor vs. Yaşadığınız şeyleri bilmiyoruz, belki siz de öyle bir insansınızdır. Benimki sadece bir tahmin tabii.
Anladığım kadarıyla hayatınızda hiç mobbinge maruz kalmamissiniz. Hadi diyelim kısmen haklısınız ama bu yine de benim iş yerlerinde ezildiğim gerçeğini değiştirmiyor. Ozelestiriyi benden önce yapması gereken insanlar var. Her şeyin dört dörtlük olmasını beklemiyorum ama iş yerinde birinin beni sebepsiz yere müdüre şikayet ermesi ne kadar mantıklı? Öncesinde beni şikayet eden kişiye de benimle ilgili bir sıkıntın mı var dediğimde yok demişti.

Umarım ileride kendi işinizi kurar ve çok mutlu olursunuz. Maalesef ki özel sektörde bağlı çalışan olmak çookkk zor, ben stajyer avukatken ne mobbingler gördüm anlatsam roman olur sırf benden 1-2 yıl kıdemlim olanlar bile üstten üstten bakıp ezmeye çalışır alt kıdemlilerin dedikodusunu yaparlardı. Şükür memur oldum öyle kurtuldum ileride de kendi işimi kurma heveslerim var nasip olursa. Şimdilik eğitimlerle kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Dilerim sizin de hakkınızda hep hayırlı ve güzel şeyler olur 💐

Konunuzu okurken psikolog Tülay Kök'ün şu videosu gözümde canlandı; galiba işinize yarayacak. Linkini koyacağım. Bakmanızı tavsiye ederim, sevgiler

Siz alana kadar hayat aynı dersi vermeye devam eder. Demek ki özgüvenle ve sınırlarla ilgili almanız gereken dersler var.

Maalesef bu zamanda özellikle iş yerinde sert bir duruş sergilemek gerekiyor. Söylediğiniz durum benimde başıma geliyor. Moralinizi bozmayın sesinizi cikartmaktan da korkmayın.

Yani şöyle ki kanka memleketteki özel sektör genel olarak b.ktan. Her yerde mobbing var görmüşsün işte, baka yere gidersen de aynen böyle olacak. Bu noktada 2 seçeneğin var a. öantanı toplayıp başka ülkeye taşınacaksın b. sinir hastası olmadan mobbingle baş etmeyi öğreniceksin. 2. seçeneğe yönelirsen insanları kovalamayı, pabuç bırakmamayı öğrenmen gerekiyor.

özel sektörde calisma saatleri ve egitiminize baglı olarak verilen isin yükü ve her calısanın gördügü muamele hemen hemen aynıdır. Burada is hayatını bilmeyenlere aldırma. Siz öyle bi sektörde calisiyorsunuz demek ki. Malesed buna yapacak birsey yok. Sektör arastirmasi yapın daha az is yükü olan bir meslekte ilerlemeye calisin.

Evet sessiz oldugunuz icin de yapiliyor ama sessiz olmamaniz da her zamam cozum olmuyor zaten. Her yer ayni ben Türkiye yasiyorken calişmadim pek fazla yeni siifrdan basladim is hayatina.( zaten cok bi ilerlemem yoktu)😄

Calisiyorsun iş yerinde mobbing maruz kaliyorsun ve bazilari bunu dunyanin en normal seyi ve calisma hayatinin bir parcasi goruyor buna katlanmazsan zayif oluyrosun. Hadi diyorsun imkanim var calismayayim psikolojik sagligimdan da olmayayim bu sefer de bazi cok akillilar seni tanimasalar da kendince seni kafalarinda biyere koyuyorlar.
Imkan yoksa da baska yere de tasinamiyorsaniz mecbur katlanmaniz lazim her yer ayni.

Son düzenleme:
Yani şöyle ki kanka memleketteki özel sektör genel olarak b.ktan. Her yerde mobbing var görmüşsün işte, baka yere gidersen de aynen böyle olacak. Bu noktada 2 seçeneğin var a. öantanı toplayıp başka ülkeye taşınacaksın b. sinir hastası olmadan mobbingle baş etmeyi öğreniceksin. 2. seçeneğe yönelirsen insanları kovalamayı, pabuç bırakmamayı öğrenmen gerekiyor.

Sadece özel sektör değil ki, az önce Muş'ta mobbing nedeniyle intihar eden bi öğretmen haberi okudum =(
Altındaki yorumlar o kadar üzücüydü ki, çok yaygın malesef her kurumda.

Konu sahibi, bu durumda kendinizi biraz değiştirmeye odaklansanız ? Biraz daha dişli olmaya çalışsanız.
Ben iş hayatımın ilk yıllarında çok çok anormal şeyler yaşadım. Hem velilerden hem iş arkadaşlarımdan hem de idarecilerimden çok çektim. İnsanlar sanki benim cesaretsizliğimin kokusunu alıyorlardı. Artık başa çıkabiliyorum böyle durumlarla. En başından tavır koyuyorum. Çocuklarda bile akran zorbalığı olduğunda zorbalığa maruz kalan çocuğun davranışlarına odaklanıyoruz öncelikle. İş hayatından uzak durup izole bi yaşam sürmek çözüm değil ki..

Ay ise ağlaya ağlaya gittiğim günler geldi aklıma.Malesef iş hayatı çok zor.ozellikle kalabalık iş yerleri dahada zor.Allah kolaylık versin hassas insanlar için çalışmak çok zor .dişli olmalısınız dicem ama onu becermekte herkese göre değil.Allah yardımcınız olsun.

İş hayatı dallas gibidir mobingler ayak kaydirmaca dedikodu ifira malesef bende maruz kaldım şuan issizim sankinneteye gitsem heryerde bir pürüz

Back