iş hayatı ve bebek bakımı

ismaltes

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2014
58
0
16
Malatya
Merhaba hanımlar 28 yaşındayım ve 3 yıllık evliyim yaşadığım şehirde aile fertlerimizden kimse yok sadece eşimle ikimiziz önümüzdeki yaz sonu bebek istiyoruz ama çalışırken bebeğimi emanet edebileceğim kimse yok.

Aklımdan geçen bir aksilik olmazsa doğum iznime çıkabildiğim kadar geç çıkıp iznimi doğumdan sonraya kaydırmak ( bu arada memur değilim özel sektördeyim) ama sağlık bu insanın başına ne geleceği belli olmaz.

hiç bir aksilik olmazsa doğumdan sonra bebeğim 3 aylık olana kadar hakkım olan doğum iznimi kullanmak sonrasında 6 aylık ücretsiz izin almak sonrasında ne yapacağım kafamda bir sürü soru işareti düşünüp duruyorum

- bebeğimi tanımadığım bir yabancıya bırakamam
-8 aylık bir bebeği sabahın köründe işe giderken kreşe bırakıp işe gitmeye gönlüm razı olmaz
- işten çıkamam bu işi çok zor buldum bir daha bu şartlarda iş bulamam
- annemi yaşadığım şehire getirtsem babam ne olacak kendisi şeker hastası yemesi içmesi hep düzenli olmalı annem olmadan nefes alamaz annem ben gelirim olmazsa bebeğini yanıma alırım diyor ama kendisi 500 km uzaklıkta bir şehirde yaşıyor ve bebeği ona verirsem günlerce göremem sütümden benden mahrum kalır
- eşimin ailesinden kimse gelemez

bir çıkar yol bulamadım nasıl olacak bu iş nasıl altından kalkacağım bilemiyorum.

Yapacak pek birsey yok gibi gorunuyor arkadasim,ya bebek isini erteleyeceksiniz biraz,yada bebegin icin fedakarlik yapip isinden ayrilacaksin.kim bilir bebegini gonlunce buyutup ettikten sonra cok daha iyi sartlarda bir is firsati cikar onune.

Aklima 3 sey geldi gerseye hazir olunca yap
Isi birak oyleyse
Ikisi de olmuyorsa kendinle ise gotur cikis yolu bu
3 secenektede aklin bebeginde kalmaz

Evde olucaginiz 9 aylik dknemde bakici tutup beraber baksaniz. 9 ayda bakiciyi da tanimis olursunuz. Ya da mecburen kreş

GERÇEKTEN ÇOK ZOR BİR DURUM BENCE anne babanız gelebiliyorsa birlikte gelsin olmuyorsa apartmanda güvenilir bir komşunuz varsa o bakabilir hem bebeğiniz ev ortamından kopmadığından güvendiğiniz biri büyütür başka bir yolda göremedim yada yanlız olan anane yada babanneniz varsa onu yanınıza alıp bir bakıcı tutup oda ortamı kontrol etdip bakıcıyı kontrol eder yada bu şekilde yanına gelebilecek bir kardeş akraba.

ya annenizle babanız sizin şehire gelmeyi kabul edecekler ikisi birden. küçük bir ev tutabilirseniz onlara, sizinle yaşamaları zor olur muhtemelen.
bakıcı kesinlikle istemiyorum dediğiniz için o seçeneği eledim.

ama başka çıkar yol kalmıyor.

ya da işten feragat edip kendiniz bakacaksınız çocuğunuza.
o kadar küçük bebeği kreşe vermek, zaruri durumlar hariç pek uygun değil.

seçenekleri olabilirlik şeklinde değil de yapamam edemem şeklinde belirttiğin için bir yorumcuların bir önerisi olamıyor haliyle:))
ancak o yapamam dediklerinden birini yapmayı göze aldığın takdirde bebek sahibi olabilirsin canım ne yazık ki.
bu haliyle çıkış yolu gözükmüyor senin için.
ama bebeğini pekala güvenebileceğin bir bakıcıya teslim edebilir haydi haydi de büyütürsün yavrunu.
asla olmaz diye bakmaz isen tabi.

Ya bebek ya iş. . Ama iş hep bulunur da ya bebek olmazsa? Çileli bir hayat sizi bekler.

iş çevresinden tanıdığınız güvendiğiniz kimse yok mu ailesinden birileri baksa

ben de oğlumu 3,5 aylıkken bırakmak zorunda kalmıştım, işyerinden arkadaşımızın annesiydi bakıcımız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…