- 16 Kasım 2015
- 3.317
- 3.841
- 53
- Konu Sahibi AnlatmayaGerekYok
-
Yaa allah aşkına çık öğle arasında git bir avukata. Kaç yıldır çalışıyorsun. Daha ilk yılın olsa işsiz kalmayım dersin anlarim. Birikmiş hakların elden gidiyor. Şefin zaten aşırı pasif biri. Pasif, sinik insanlar hayatta hic bir sey elde edemez. Korkma git bir avukat ile görüş. Eğer kafana yatmazsa zaten böyle hareket edeceksin. Birsey degismeyecek. Bak burada insanlar ne güzel açıklamışlar haklarını.
İzin hakkı da kazanılmış hak olduğu için indirim yapılamaz. Ayrıca tazminatlarınızı vermeseler de fark etmez. Kıdeminiz aynen devam eder. Çünkü siz bütün işçilik haklarınızla beraber devredildiniz şu anda.Maasimiza yaklasik 500 lira zam yaptilar ancak izin hakkimiz 1 gun. Asagi inince buradaki tazminat vs haklarimizi da vereceklermis
İzin hakkı da kazanılmış hak olduğu için indirim yapılamaz. Ayrıca tazminatlarınızı vermeseler de fark etmez. Kıdeminiz aynen devam eder. Çünkü siz bütün işçilik haklarınızla beraber devredildiniz şu anda.
doğru. basın iş kanununda öyle. ben normal işçi olarak değerlendim sizişuan isteyen kabul edecek isteyen ayrılacak ancak biz kıdem alamıyormuşuz baısn sigortasında 5 yıl çalışmış olmak gerekiyormuş benim 3. yılım en fazla 3.5 yıllık arkadaşlar var. birkaç avukatla görüştük alo 170i aradık herkes aynısını söyledi.
doğru. basın iş kanununda öyle. ben normal işçi olarak değerlendim sizi
Evet kadın işçi nikah tarihinden itibaren 1 yıl içinde iş sözleşmesini feshederse kıdem tazminatı alır. Ama siz henüz kıdem tazminatına hak kazanmamışsınız. Yalnız birşey soracağım. Siz gazeteci misiniz? Yani haber yapımında mı çalışıyorsunuz yoksa başka idari görevlerde mi? Çünkü Basın İş Kanunu kapsamına girebilmeniz için Kanundaki gazeteci tanımına uymanız gerekir. Basın kuruluşunda da çalışıyor olsanız eğer gazeteci tanımına girmiyorsanız (muhasebe, insan kaynakları vesaire...) İş Kanununa tabi olursunuz.teşekkür ederim yorumlarınız için ben haklarımı alıp ayrılıcam sanırım şuan kafam çok karışık taşınma durumumuzda var. Ben bu haklarımı alıp ayrıldım diyelim nikahım geçem sene mayısta olmuştu kadınlar 1 sene içinde işten ayrılırsa tazminat alabiliyormuş aynı zamanda onu da alabilirmiyim ben
evet gazeteciyim yani bu durumda evlilik içinde kıdem alamıyorum değilmiEvet kadın işçi nikah tarihinden itibaren 1 yıl içinde iş sözleşmesini feshederse kıdem tazminatı alır. Ama siz henüz kıdem tazminatına hak kazanmamışsınız. Yalnız birşey soracağım. Siz gazeteci misiniz? Yani haber yapımında mı çalışıyorsunuz yoksa başka idari görevlerde mi? Çünkü Basın İş Kanunu kapsamına girebilmeniz için Kanundaki gazeteci tanımına uymanız gerekir. Basın kuruluşunda da çalışıyor olsanız eğer gazeteci tanımına girmiyorsanız (muhasebe, insan kaynakları vesaire...) İş Kanununa tabi olursunuz.
Maalesef.evet gazeteciyim yani bu durumda evlilik içinde kıdem alamıyorum değilmi
Maalesef.
Rica ederim.teşekkür ederim yorumlarınız için çok sağolun
5 yılı dolmadığı için kıdem alamıyoriş kanunu ile basın iş kanunu farklı işliyor. siz basın iş kanununa tabi oluyorsunuz sanırım. haklı nedene dayanarak sözleşmenizi feshedin. ihbar tazminatı alamazsınız ama kıdem alırsınız ve daha birçok ücret
Aa öyle mi, aradaki mesajları okumamıştım5 yılı dolmadığı için kıdem alamıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?