İş haklarım elimden alındı!

AnlatmayaGerekYok sadece ücretinden indirim yapılması bile sana haklı sebeple fesih hakkı verir. Eğer çalışmak istemiyorsan ama kıdem tazminatım yanmasın diyorsan; işsizlik maaşı alayım diyorsan, bekle, yeni maaş döneminde düşük olacak maaşının bordrosunu al. İşten ayrıl ve dava aç Kıdem tazminatına hak kazanırsın. Normalde işçi istifa ederse kıdemi yanar ama haklı sebeple istifa etmişse kıdeme hak kazanır.

avukatla görüştük. şuan için bir şey imzalamayın bekleyin dediler. eski iş düzenim sağlanmaz bu kesin istediğimi yapayım olmaz o burası büyük bir haber ajansı ama bir kişiye ait ve bu karar o kişiden çıkmış. perşembe günü yeni müdürler bizimle görüşmek istediler ona göre ben istemezsem kabul etmezsen haklarım başlıyor büyük ihtimal kabul etmeyeceğim ayrılacağım şuan için perşembeyi bekliyoruz. ardından avukatla tekrar iletişime geçeceğiz

Maasimiza yaklasik 500 lira zam yaptilar ancak izin hakkimiz 1 gun. Asagi inince buradaki tazminat vs haklarimizi da vereceklermis

Maasimiza yaklasik 500 lira zam yaptilar ancak izin hakkimiz 1 gun. Asagi inince buradaki tazminat vs haklarimizi da vereceklermis
İzin hakkı da kazanılmış hak olduğu için indirim yapılamaz. Ayrıca tazminatlarınızı vermeseler de fark etmez. Kıdeminiz aynen devam eder. Çünkü siz bütün işçilik haklarınızla beraber devredildiniz şu anda.

şuan isteyen kabul edecek isteyen ayrılacak ancak biz kıdem alamıyormuşuz baısn sigortasında 5 yıl çalışmış olmak gerekiyormuş benim 3. yılım en fazla 3.5 yıllık arkadaşlar var. birkaç avukatla görüştük alo 170i aradık herkes aynısını söyledi.

doğru. basın iş kanununda öyle. ben normal işçi olarak değerlendim sizi

doğru. basın iş kanununda öyle. ben normal işçi olarak değerlendim sizi

teşekkür ederim yorumlarınız için ben haklarımı alıp ayrılıcam sanırım şuan kafam çok karışık taşınma durumumuzda var. Ben bu haklarımı alıp ayrıldım diyelim nikahım geçem sene mayısta olmuştu kadınlar 1 sene içinde işten ayrılırsa tazminat alabiliyormuş aynı zamanda onu da alabilirmiyim ben

Evet kadın işçi nikah tarihinden itibaren 1 yıl içinde iş sözleşmesini feshederse kıdem tazminatı alır. Ama siz henüz kıdem tazminatına hak kazanmamışsınız. Yalnız birşey soracağım. Siz gazeteci misiniz? Yani haber yapımında mı çalışıyorsunuz yoksa başka idari görevlerde mi? Çünkü Basın İş Kanunu kapsamına girebilmeniz için Kanundaki gazeteci tanımına uymanız gerekir. Basın kuruluşunda da çalışıyor olsanız eğer gazeteci tanımına girmiyorsanız (muhasebe, insan kaynakları vesaire...) İş Kanununa tabi olursunuz.

evet gazeteciyim yani bu durumda evlilik içinde kıdem alamıyorum değilmi

iş kanunu ile basın iş kanunu farklı işliyor. siz basın iş kanununa tabi oluyorsunuz sanırım. haklı nedene dayanarak sözleşmenizi feshedin. ihbar tazminatı alamazsınız ama kıdem alırsınız ve daha birçok ücret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…