İş görüşmesi karmaşıklığı

mavilimonata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
1.738
3.490
83
Hanımlar merhaba, gününüz güzel geçsin
Yine ben, yine iş konusu...
Geçen hafta internet üzerinden bir iş gördüm "nasıl olsa olmaz" düşüncesiyle başvurdum arayacaklarını düşünmüyordum bile. Bugün aradılar, saat 17:00 de görüşmeye çağırdılar, gideceğim bu arada burası dershane, danışma da görevli olacağım eğer olursa.

Telefonu kapattıktan kısa bir süre sonra bir mmüşavir aradı, internet üzerinden cv mi görmüş düşünürmüsünüz dedi, bende neden olmasın dedim yarın da oraya gideceğim.

Şimdi ben iş konusunda deneyimli değilim öğrenciyken kafelerde falan çalıştım disiplin yoktu. O yüzden size sormak istedim..

Soruma gelecek olursak, yaptığım etik mi? Yani bugün dershane tamam gel başla derse mmüşavire ne diyeceğim?
Daha önceki konumda bahsetmiştim başvurduğum işveren olumlu olumsuz arayacağız dediği için 2 hafta beklemiştim, sonuç; arayan soran yok. O yüzden her ikisine de "tamam, gelirim" dedim..
İkisinden biri olursa diğerine ne demeliyim?

İkisiyle de görüş zaten ikisi de senle görüşüp daha sonra sana olumlu olursa dönüş yaparlar .. sende bu süre içinde hangisinin şartlarını filan beğenirsen kararını verir sana uyan hangisi ise onu kabul edersin

Bunun etik olup olmamakla ne ilgisi var? İşverenler sadece bir kişiyle mi görüşüyor?
Hangisi uygun olursa onu seçersiniz.
Zaten daha görüşme bile olmamış hiç biriyle.

Bu isgorusmesi hepi topu, bi baglayicligi yok. Yani ya dersane olumsuz donerse, olasilik ustune mali musaviri kacirmis olursun. 2sine de git, sartlar nedir, maas nedir ogren ona gore karar ver. Ayni sekilde seni gorusmeye cagiranlar da cok kisiyle gorusup sartlara bakiyor, ona gore karar veriyor. Isgorusmeleri bu sekilde oluyor, herkes karsindakini olcup tartiyor, sartlara bakiyor. Birden fazla yerle veya kisiyle gorusmenin yanlis ya da etik olmayan bir yani yok bu sevgililik degil rahat olun:)

ikisine de git, sonuçta henüz kimse sana iş falan teklif etmedi, bu sadece bir görüşme. ikisinin saati çakışırsa ancak o zaman bir seçim yapman gerekebilir. ikisine de güzel hazırlan ve git, bana da oldu, aynı gün içinde saatleri de birbirine yakın 2 görüşmem oldu, sabah gittiğim yer beni yarım saat geç alınca ve görüşmeyi de uzatınca bir saat içinde başka bir yerle daha görüşmem olduğu için zaten ilk işin olmayacağını anlayıp daha fazla zaman kaybetmek istemediğimden dolayı bana acil telefon geldi deyip diğer görüşmeye kaçmışlığım var. sonuç ikisi de olumsuz :D ilk yer zaten yarım saat geç alarak 0-1 geriden başlamıştı gözümde. onlarda etik dışı o kadar çok şey var ki senin yaptığının etik olmak ya da olmamakla alakası bile yok. tabi benim ilk yerden kaçmamın tek sebebi beni yarım saat geç almaları değildi, başka bir şey daha görmüştüm orada ben. istihdam kutusu diye bişey yapmışlar, neymiş efendim açık pozisyon olduğunda orada çalışanlar arkadaşlarını öneriyormuş da bunlar da değerlendiriyormuş, neymiş personeller şirketin büyümesine, istihdamına katkı sağlıyormuşmuş. bunu sosyal medyada paylaşmışlar ben görünce soğudum. yani madem referansla alıyorsun ve bunu açık açık paylaşıyorsun, beni neden çağırıp da zamanımı aldın? oradaki ik'cının da çalışması lazım ama sonuçta, öyle değil mi... fazla duygusal olmayın.

Kiyamam sana ya. Nasıl da tecrubesizsin...
Isi 1000 kisi ister 1 kisi alir. Istedigin kadar gorusmeye git. Ayni gun 3 gorusmeye girmisligim var zamaninda.
Oncelikle bukadar tecrubesizlikle lutfen haklarini koru. Maasini sgk yemegini sor ki iyi biyerse onlar sen sormadan soylerler. Nasil gelip gidecegini sor.
Yaninda ek bir cv olsun guzel bir cv doldur. Is tecrubesi kismina stajlarini yaz. Kisa cumlelerle anlat.
Görüşmeye sade bir makyaj mumkunse lacivert pantolon beyaz gomlek veya acik mavi gomlekle git. Agir parfum kullanma.
Sakin ol karsindaki de insan sonucta..
Sana doldurman icin form verirlerse. Anlasilir sekilde yaz. Kisa cumlelerle. Cv de mutlaka ama mutlaka vesikalik olsun veya benzeri. Teyzenin dugunundeki fotonu koyma yani. Vs vs vs iyi sanslar

mali müşavire git, oradan çok şey öğrenir ve geleceğine birşeyler katabilirsin, diğer tarafta geleceğin yok. bir mali müşavir olarak söylüyorum bunu.
Çokk haklısınız,bende daha sıcak bakıyorum öğrenebileceklerimi göz önüne alınca bakalım hayırlısı.. çok teşekkür ederim

Ah cnm bu kadar ince düşünmene gerek yok. Tecrübesizliğine veriyorum bunu:)
Her ikisiyle de görüşüp ona göre karar vermen senin en doğal hakkın. Hangisi işine gelirse;)

Her ikisiylede görüşüp şartları kafanda kendin tart. İş hayatı bizim sandığımız gibi hassas değil maalesef. Sen ekmeğinin derdindesin. Sen birine olumsuz cevap verdiğinde zaten alternatifi elinin altında yani görüşme için tek kişiyi aramıyorlar merak etme.

İçine hangisi sinerse oraya yönel. Ama bir küçük tavsiye daha.... İki yere de lütfen kesin gözüyle bakma araştırmalarına devam et lütfen...

Back
X