• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş görüşmesi/İngilizce sınavı

ceycey3416

Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2020
319
792
23
34
Merhaba,

Dün bir iş görüşmesi yaptım. Normalde ilanda ”ingilizce bilen” ibaresi yoktu. Pozisyonu biraz anlatmam gerekirse, uzmanlık gerektiren bir seviye değil, başlangıç. Stajlarım ve sertifikalarımla atılabileceğimi düşündüğüm bir alan.

“Bazen ingilizce konuşmak zorunda kalabilirsin” diyerek bana bir sınav uygulayacaklarını söylediler. Test ve paragraf yazma için tamamım. Ama konuşma için biraz zorlanıyorum. Sınavım Pazartesi günü ve 10 dakika sürecek, o güne kadar ayna karşısında tekrar yapacağım artık.

Bu tür sınava katılanlardan tavsiye bekliyorum. Günlük konuşmalardan ilerlenir sanırım? Zaten bu sınavda başarılı olursam Direktörümle görüşeceğim, mesleki soru soracağına ihtimal vermiyorum açıkcası. Siz neler düşünüyorsunuz?

Teşekkür ederim herkese.

başlangıç pozisyonuysa ve bazen ingilizce gerekiyorsa teknik sorular sorulacağını sanmam zaten 10 dk dediniz.kendini tanıtmayı bil, stajlarından bahsetmeyi bil, stajlarda neler yaptığını anlatmayı bil, sertifikalarını nerden ne zaman aldığını bil süre dolar zaten

Evet haklısınız, staja değinmeyi unuttum çalışırken. Teşekkürler.

IK ile olacaksa bu konuşma daha ziyade ilgi alanlarınız, bugüne dek elde ettiğiniz başarılar, nasıl bir ortamda çalışmak istediğiniz gibi genel sorular sorulur.
kurumsal firma ise internette adı ile aratıp varsa standart sorularını, süreçlerini bulabilirsiniz. işkolig di sanırım adı, öyle bir site var firmalar hakkında maaş, çalışma şartı, mülakat şekli detaylı bilgiler olabiliyor.

IK ile olacaksa bu konuşma daha ziyade ilgi alanlarınız, bugüne dek elde ettiğiniz başarılar, nasıl bir ortamda çalışmak istediğiniz gibi genel sorular sorulur.
kurumsal firma ise internette adı ile aratıp varsa standart sorularını, süreçlerini bulabilirsiniz. işkolig di sanırım adı, öyle bir site var firmalar hakkında maaş, çalışma şartı, mülakat şekli detaylı bilgiler olabiliyor.

İk ile görüştüm, ingilizce sınavım ingilizce öğretmeni ile olacak. Olumlu olursa sınavım ik direktörü ile görüşmem olacak.

Normal bir gününden bahsetmeni isteyebilirler veya stajda neler yaptığını bir gün şeklinde anlatmanı. Gününü nasıl geçirdiğini stajda neler yaptğını hobilerini işten ne beklediğini önceden hazırlabilirsin. Faydası olacaktır :)

Pratik yapmak istersen bununla ilgili uygulamalar var. Karsinda anadili Ingilizce olan bir insanla belli bir sure goruntulu olarak konusuyorsun. Deneme paketi ucretsizdi sanirim.

Günlük hayatınızı sorar, neler yaptığınızı ailenizi sorar. Sakince konuşun. Bilmediğiniz kelimelere çalışın şimdiden. Konuşma programı indirin uygulama mevcut bir sürü o güne kadar bir sürü insanla konuşun. Zaten kendinizi tanıtacaksınız o yüzden güzel pratik olur.

Merhabalar ;

Öncelikle başarılar dilerim. Hanımlar zaten ne yapmanız gerektiğine değinmişler, ben ne yapmamanız gerektiğini söyleyeyim nacizane :)

- Kesinlikle Türkçe düşünüp, İngilizce konuşmaya çalışmayın. Gelişine konuşun tabiri caizse. Çünkü eğer Türkçe düşünürseniz, kafanızda o cümleleri İngilizce'ye çevirmeniz gerekecek ve tutulup kalma ihtimaliniz çok yükselecek. Bunun yerine doğrusu - yanlışıyla direkt İngilizce düşünüp, konuşmaya çaba gösterin.

- Cümlelerinizi önceden plânlamayın. Konuşma dediğimiz şey, temelde beynimizde otomatik gelişen bir süreçtir. Eğer cümlelerinizi planlarsanız, işin içine ezber girecek ve süreç doğal olmaktan çıkacak. Bunda da tutulup kalma ihtimaliniz yüksek, o yüzden pratik yaparken farklı konulara yoğunlaşın ki, plânlı cümleler oluşmasın.

- Hızlı konuşmaya çalışmayın. Kendinizi ifade edemediğiniz sürece, hızlı konuşmanızın bir anlamı yoktur. Yavaş olsun yeter ki tane tane ve anlaşılır olsun.

- Hatasız konuşmaya çalışmayın. Her şeyde olduğu gibi, konuşurken de hata yapmamaya çalıştıkça, daha beter hata yaparsınız. Bırakın aksın, gitsin. Küçük hatalar muhtemelen pozisyonunuz için pek önem teşkil etmeyecektir. Kendinizi ifade edebilmeniz önemli olacaktır.

Yani işin özü, aynı ana dilimizi konuşurken nasıl plansız konuşuyorsak ve ana dilimizde bile hata yapabiliyorsak, İngilizce'yi de aynı şekilde düşünebilirsiniz. Düşündüğünüzden daha iyi konuşabilirsiniz, izin verin beyniniz işini yapsın ve cümleler aksın gitsin :)

Back
X