• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş fikirleri

adimizsoyadimiz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2022
119
226
18
Kızlar merhaba iş ile ilgili fikir almak istiyorum sizden. Türkiye geneli turist gelme kapasitesi ilk 5 te olan bi yere cephe dükkan var. Şuan için biz dükkanı kullanacağız dedik. Dükkan 20 m2 civarında ama şuan için dükkanı nasıl değerlendireceğimiz konusunda emin değiliz bikaç fikrimiz var ama sizden güzel fikirler çıkıyor. Varmıdır fikriniz tavsiyeniz bizim düşündüklerimiz ayak üstü kahve çay tarzı bişeyler olabilir büfe olabilir yada gümüş bakır takı tarzı şeyler olabilir. Dükkan babalardan birisinin eşimin düzenli bırakamaycağı bi işi var ben evdeyim ama evden kendime bi iş düzeni kurdum yaklaşık 1,5 yılı geçti ona göre bi çevrem var ikimizde başında düzenli şekilde olamayız yani
Bu arada turist yerli ve yabancı covit döneminde tabi durgunlaştı ama hala geleni gideni var. Kiraya verilecekti ama ben önce kendimiz deneyelim sonrasında yapamazsak kiraya veririz dedim. Şuan yapım aşamasında bikaç aya biter sizin tavsiyeleriniz fikirleriniz varsa duymak isterim ☺️

Kızlar merhaba iş ile ilgili fikir almak istiyorum sizden. Türkiye geneli turist gelme kapasitesi ilk 5 te olan bi yere cephe dükkan var. Şuan için biz dükkanı kullanacağız dedik. Dükkan 20 m2 civarında ama şuan için dükkanı nasıl değerlendireceğimiz konusunda emin değiliz bikaç fikrimiz var ama sizden güzel fikirler çıkıyor. Varmıdır fikriniz tavsiyeniz bizim düşündüklerimiz ayak üstü kahve çay tarzı bişeyler olabilir büfe olabilir yada gümüş bakır takı tarzı şeyler olabilir. Dükkan babalardan birisinin eşimin düzenli bırakamaycağı bi işi var ben evdeyim ama evden kendime bi iş düzeni kurdum yaklaşık 1,5 yılı geçti ona göre bi çevrem var ikimizde başında düzenli şekilde olamayız yani
Bu arada turist yerli ve yabancı covit döneminde tabi durgunlaştı ama hala geleni gideni var. Kiraya verilecekti ama ben önce kendimiz deneyelim sonrasında yapamazsak kiraya veririz dedim. Şuan yapım aşamasında bikaç aya biter sizin tavsiyeleriniz fikirleriniz varsa duymak isterim ☺️
kim işletecek dükkanı öncelikle onu sorayım?

kim işletecek dükkanı öncelikle onu sorayım?
Güvendiğimiz bi kaç kişi var ama hesap kitap işleri kontrolü falan ben yapabilirim. Bundan dolayı benim fikrim büfe tarzı bişey yapmaktı işleri takip etmesi falan kolay olur diye ama o civardaki dükkanların ortalama kirası 15 bin civarı böyle bi dükkanı da büfe yapmak kazanç açısından zarar mı olurmu bilemiyorum

Güvendiğimiz bi kaç kişi var ama hesap kitap işleri kontrolü falan ben yapabilirim. Bundan dolayı benim fikrim büfe tarzı bişey yapmaktı işleri takip etmesi falan kolay olur diye ama o civardaki dükkanların ortalama kirası 15 bin civarı böyle bi dükkanı da büfe yapmak kazanç açısından zarar mı olurmu bilemiyorum
işlek bir yerdeyse büfe olur.takı işi eskisi gibi karlı değil artık.o dükkandan alacağınız kira kadar anca kazandırır.dükkan büyük değil cafe falan olmaz ama dediğim gibi yeri iyiyse hem gelişmiş bir büfe yani taze meyve suyu tost dondurma gazete dergi vs herşeyi bulunduran hem de yasal olarak oluyorsa şans oyunları oynanan bir yerde olabilir.o zaman iyi kazanırsınız.

işlek bir yerdeyse büfe olur.takı işi eskisi gibi karlı değil artık.o dükkandan alacağınız kira kadar anca kazandırır.dükka büyük değil cafe falan olmaz ama dediğim gibi yeri iyiyse hem gelişmiş bir büfe yani taze meyve suyu tost dondurma gazete dergi vs herşeyi bulunduran hem de yasal olarak oluyorsa şans oyunları oynanan bir yerde olabilir.o zaman iyi kazanırsınız.
Şans oyunları, sigara yada alkol tarzı birşey düşünmüyorum, işlek bi yer evet turistik bi mekan yurt içi de yurt dışıda turist sayısı oldukça fazla biyer. Takıyı da turistlere güvenerek düşünmüştük

Daha önce patlayan lokma gibi yöresel bir yiyecek olabilir. Meyve suyu / içecek dondurma olabilir.
Büfe vs bence islemeyebilir, çünkü insanlar 1 sise suya normalin üstü ödemek yerine market tercih edebilir
Yine yöresel susler olabilir çini gibi

Şans oyunları, sigara yada alkol tarzı birşey düşünmüyorum, işlek bi yer evet turistik bi mekan yurt içi de yurt dışıda turist sayısı oldukça fazla biyer. Takıyı da turistlere güvenerek düşünmüştük
turistik iş yapmak istemiyorsunuz o zaman.sigara satmayan büfe hiç görmedim.en para kazandıran kalemlerdendir.extra para kazandıracak şeyler eklemezseniz elektrik su ısınma vergi muhasebeci parası çalışana maaş sigorta çöp vergisi ki -büfede en az dönüşümlü 2 kişi çalışmalı açık kalma saatleri fazla olduğu için-kazanç düşük olur uğraşmaya değmez.

turistik iş yapmak istemiyorsunuz o zaman.sigara satmayan büfe hiç görmedim.en para kazandıran kalemlerdendir.extra para kazandıracak şeyler eklemezseniz elektrik su ısınma vergi muhasebeci parası çalışana maaş sigorta çöp vergisi ki -büfede en az dönüşümlü 2 kişi çalışmalı açık kalma saatleri fazla olduğu için-kazanç düşük olur uğraşmaya değmez.
Yani şöyle sigara şans oyunları tarzı şeyleri hem mekana uygun değil hem bana uygun değil eşim sigara kullanıyor bu arada ama satışından emin değilim. Öncesinde oradaki dükkanlara plastik oyuncaklar bile satanlar vardı acayip kazanıyorlardı. Kafamız karışık zaten araştırma aşamasındayız

Bahsettiğiniz tarz bir turistik yerde oturmuştum..ne hikmetse caddenin sağ tarafında tabiri caizse rüzgar kımıldamıyorken sol tarafında (sizin bahsettiğiniz kadar alanda ) waffeci açan da ,tostçusu da ..market açıp dışarıya doğru dondurma ,manav vs.bölümünü koyanı da tabiri caizse vızır vızır iş yapıyordu.Dışarıya masa /dolap vs konulmasına izin veriyor mu belediye ?ya da oranın genelde ihtiyacı/eksiği ne bunlar da önemli.Bence biraz geç de kalmışsınız genelde bu yerler "sezonluk"iş yaptığı için şubatta başlar hazırlıklar..ve son olarak güvendiğiniz kişi başında duracaksa bence hiç girişmeyin.Kendi yürütmediğiniz iş genelde çok palazlanmadığı gibi iş dışındaki yakın ilişkiyi de zedeliyor

Yer İstanbul mu?
Ben Antalya’da yaşıyorum. Türkiye’ye turist geliyor evet ama kuru kalabalık turist geliyor. Harcama yapmıyorlar. Zengin olanları da Kemer, Belek gibi yerlerde herşey dahil otellere geliyor. O sizi yanıltmasın.

Yer İstanbul mu?
Ben Antalya’da yaşıyorum. Türkiye’ye turist geliyor evet ama kuru kalabalık turist geliyor. Harcama yapmıyorlar. Zengin olanları da Kemer, Belek gibi yerlerde herşey dahil otellere geliyor. O sizi yanıltmasın.
Ben de bu durumu görünce çok şaşırıyordum..Ben zincir market kasasında sıra beklememek için büfeden su alırken adam hiç bilmediği bir şehirde ilk su/içecek hangi markette daha ucuz..hangi marketin kliması güçlü onu keşfediyor gerekirse elinde 1 şişe su ile 15 dk sırada bekleyip klimayla serinleyip sonra kaldığı yerin minibüsüne binmek için geçip gidiyordu.

Açtığınız işin başında durmayacaksaniz bence açmayın derim esnaf kızı olarak ki çevremde de kendi işini yapan bir sürü kişi var iş yerlerini kendileri işletiyor ha tabi zamanla işleriniz açılır o zaman eleman alirsiniz ama yinede işinizin başında durmanız gerek.

Aylık kirası 15 bin civarı ise kiraya verin bence daha iyi.

Yabancı turist yoğunluğu olan biryerse helvacı bayisi açabilirsiniz bence. Yaşadığım şehirde pıtrak gibi bayilik veren bir helvacı var. Sadece Türk kahvesi, su, bir de take away helva çeşitleri satıyorlar dükkanlarda. İşte fıstıklı irmik helvası, sade irmik helvası, süt helvası vs. Hep de küçük küçük dükkanlar. Ama deli sıra oluyor önlerinde. Güzel kokan birşey sonuçta insanın canı istiyor kokusunu alınca. Bir de kendi yurtdışı deneyimlerimi düşünüyorum. Cidden suyu, sigarayı vs mini zincir marketlerden alıyor insan, hem daha ucuz oluyor, hem gezerken yaz sıcağında azıcık serinleme fırsatı, hem yabancı bir ülkedeyken market gezmek keyifli geliyor, değişik abur cuburlar, kozmetikler filan bulabiliyorsun. Ama eline alıp gezerken yiyebileceğin yöresel bir tatlısı, sokak yemeği filan varsa onu mutlaka kuyruğa girip deniyorsun. O yüzden büfeden daha çok talep göreceğini düşünüyorum take away yöresel tatlıcı işinin.

Yazın dondurma kışın kahve sahlep

Kahveci açmak mantıklı gibi yaz kış iş yapar.Bunun dışında deniz olan bir yer ise deniz ürünleri çocuk oyuncak terlik havlu vs ürünler satan bir dükkan da güzel olur. Bu arada merak ettim siz evde nasıl bir iş kurdunuz? Ben de sizden bununla ilgili fikir alayım 😇

Back