İş bulamıyorum :(

5 yıl bankada çalışmış biri olarak bankayı hiç tavsiye etmem. Çalışma şartları çok yıpratıcı.Bir kaç sene sabredip kpss ,smmm v.b. ve daha önemlisi mutlu olacağınız bir işi yapmanız daha güzel olur.1-2-3 sene işsiz kalacaksınız belki ama çalışmaya başlayınca o iş sizin ömrünüzü alacak. Hem bu konuda hassasiyeti olanlar varsa diye yazıyorum bankada çalışmak caiz değil diye duydum tam emin değilim araştırın derim.
Bankada çalışırken kpss çalışmaya başladım ve çok dua etmiştim başka bir iş bulup bankadan ayrılabilmek için.Çok şükür kısmet oldu. Pek beklemiyordum ama kpss den iyi bir puan aldım ve şu an işimden çok şükür gayet memnunum. Çalışmamışım işkence çekmişim 5 yıl diyorum.

Eski bankacıyım yazının tamamına katılıyorum. 3 yıl sonunda bıraktım bankayı, ardıma dönüp gram pişman olmadım. Az para, çok iş, saçma sapan rekabet ortamı, hedef tutturma stresi... Liste uzar gider... Banka mı aman aman, hele ki özel bankalar..

Eski bankacıyım yazının tamamına katılıyorum. 3 yıl sonunda bıraktım bankayı pişman olmadım. Az para, çok iş, saçma sapan rekabet ortamı, hedef tutturma stresi... Liste uzar gider... Banka mı aman aman, hele ki özel bankalar..
Yarın bir banka sınavına gireceğim (şu an 4. Sınıf öğrencisiyim) yani böyle söylediğinize göre sınavdan ya da görüşmelerden olumsuz sonuç alırsam hiç üzülmeyeyim? :)

Yarın bir banka sınavına gireceğim (şu an 4. Sınıf öğrencisiyim) yani böyle söylediğinize göre sınavdan ya da görüşmelerden olumsuz sonuç alırsam hiç üzülmeyeyim? :)

Aynen canım bankaları gözünde büyütme, smmm sınavlarına hazırlan, kpss'ye hazırlan belki 2 yıl daha ders çalışarak geçirirsin ama sonrasında iş ortamında hüsrana uğramazsın. Tabi bu benim tavsiyem. Bankacılığı da çok severek yapan insanlar tanıdım bu da olayın ayrı bi boyutu. Fakat günümüz özel bankacılığı artık aktif pazarlama yapmaktan başka bir şey değil maalesef. Seçim senin başarılar dilerim..

Aynen canım bankaları gözünde büyütme, smmm sınavlarına hazırlan, kpss'ye hazırlan belki 2 yıl daha ders çalışarak geçirirsin ama sonrasında iş ortamında hüsrana uğramazsın. Tabi bu benim tavsiyem. Bankacılığı da çok severek yapan insanlar tanıdım bu da olayın ayrı bi boyutu. Fakat günümüz özel bankacılığı artık aktif pazarlama yapmaktan başka bir şey değil maalesef. Seçim senin başarılar dilerim..
SMMM olayı bankacılıktan daha kötü benim için. Muhasebeci olup kendimi çürüteceğime asgari ücretle çalışan tezgahtar olurum daha iyi, en azından kafam yorulmaz. Kpss'yi de belki daha sonra diye düşünüyorum. Maalesef iki sene işsiz gezme yani oturup ders çalışma imkanım yok. Bu tavsiyeler herkes için geçerli değil. Yapabilen yapsın tabi o ayrı konu. Bıktım artık ders çalışmaktan. Ben mezuniyetten sonra iki sene daha ders çalşacaksam ne anladım bu işten? Ders iyi hoş ama koskoca insan oluyoruz sonuçta mezuniyetten sonra, halen daha ders çalışıp aile eline bakmak ağır gelir. Keşke KPSS bi çözüm olsa o da ayrı konu. Herkes kpss'ye yöneliyor, sonra devlette de bu kadar çok insanı alacak yer kalmıyor. Bugün bankanın sınavına gittim, yüzlerce insan vardı. Genel yetenek sınavı bitip de İngilizce sınavı başlayınca sınıftaki insanların yarısı (yüz kişiden fazlaydı sınıfın tamamı) İngilizce sınavının yarısında çıktı çünkü çok belliydi ki yapamadılar. Ben hepsini düşünerek yaptım ve süren ucu ucuna yetti. O kadar emek verip geldiğin sınavın ortasında vazgeçip çıkmak ne demek? İnsanlar azimsiz. Azmetmezsek hiçbir şey olmaz, bu KPSS ve diğer sınavlar için geçerli, her şey için geçerli. Banka istiyorum çünkü şu anda girebileceğim en düzgün yerler onlar. En azından kurumsal. Ha olmazsa tabi üzülmem ama olsun isterim ve konu sahibine de hak veriyorum. Aslında hiçbir şey için olmadı diye üzülmek iyi değil ama bankacılık karşısında alternatif olarak daha da iyi ne var, herhalde sadece KPSS. Muhasebecilik çok ayağa düştü maalesef, o kadar emek karşısında özel bir büro açmazsan çok da iyi kazanç elde etme ihtimali çok yüksek değil. Uç sene staj olayını söylemiyorum bile.

ben 5 yıldır özel bir bankada çalışıyorum.
ilk kez böyle birşey gördüm sizin bahsettiğiniz yani
1 yıl önce girdiğiniz ve sınavı geçemediğiniz durum sadece orayla ilgilidir diğer kurumları bağlamaz ki. başka bankalara başvuru yapıp mülakatlara sınavlara girme ve işe alınma hakkın elbette var ( tabi eğer çıkarılma nedeni iş ahlakı başka sebeplerden dolayı değilse çünkü insan kaynakları magazin gibi çalışıyor:)))
Hayir isten cikarilma nedenim sadede egitimde gerekli olan 70 puan ortalamadan 65 almam . Ki tamamen sanssizlikti uygulama sinavinda benden cok daha kotu olanlar vardi ama onlar suan devam ediyor. Ama ben deneme suresinde cikarildigim icin mulakatta olumsuz bir izlenim birakiyor galiba

Eski bankacıyım yazının tamamına katılıyorum. 3 yıl sonunda bıraktım bankayı, ardıma dönüp gram pişman olmadım. Az para, çok iş, saçma sapan rekabet ortamı, hedef tutturma stresi... Liste uzar gider... Banka mı aman aman, hele ki özel bankalar..
Haklisiniz bende 1 ayda dediginiz stresleri yasadm yeni olamama ragmen satis baskisi is stresi gercekten yipratici belki olmamasi daha hayirlidr benim icin ama suan bir suru yer asgari ucret veriyor bankalarinsa maas ve olanaklari daha iyi o yuzden bi cikis kapisi olarak goruyorum bilmiuorum 1 yildir issiz kalmak cok kotu hem piskolojik olarak hem de maddi olarak :KK43:

Universiteye giderken birisiyle tanismistim bana nerede okudugumu sormustu ben kucuk biryerde okudum yanlis tercihler sonucu. Adam beni kucumseyerek bosuna okuyorsun , bak simdi her sehirde universite var 4 yil sonra hepsi issiz kalicak . Boyle yerlere universite acarak issiziligi 4 yil erteliyorlar sonra yigilip kalicak demisti o kadar kizmistim ki adama hatta annemlerin yaninda beni kucuk dusurdu diye aglamistim meger cok hakliymis .
Diliniz var mi? Dis ticaret yapabilirsiniz sirketler cok ariyor.

X