• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon IPL (Intense Pulsed Light Source) Lazer Epilasyon Cihazı

EstetikEditor

ne mutlu TÜRKÜM diyene
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2008
6.979
147
158
İstanbul
İnce koyu renkli ve kalın koyu renkli kıllarda etkilidir. Epilight® (ESC) soğutma jeli kullanır.Farklı dalga boyu lazer ışınının farklı amaçlı kullanımı mümkündür. Leke tedavisi, kılcal damar tedavisi, kırışıklık tedavisi ve lazer epilasyon. Spesifik epilasyon amaçlı geliştirilmiş bir cihaz olmadığından epilasyon etkisi diğer cihazlara göre daha zayıftır. Kalıcı epilasyon sağlamamaktadır. Ancak kalıcı epilasyon hedeflemeyen kişilerde ağrısız olması nedeniyle 1,5 aylık aralıklarla uygulanabilir.

Genel Lazer Epilasyon Bilgileri
•Lazer epilasyon seansları genelde ortalama 4 ile 6 seans arasındadır. Seans aralıkları 4 ile 8 hafta arasındadır.
•Bronzlaşmış cilde lazer epilasyon uygulanmaz. Epilasyon işlemi sonrası bir ay kadar güneşten korunmak gerektiği için yaz tatillerinde yapılması önerilmez.
•Lazer ışını ince kıllara etkili değildir. Bu nedenle lazer epilasyon koyu renkli sert kıllı insanlarda daha iyi sonuçlar vermektedir.
•Diğer epilasyon yöntemlerine nazaran lazer epilasyon güvenli bir yöntemdir. Kansere yol açmaz.
•Lazer epilasyon sonrası en sık görülen yan etkiler cilt yanıkları ve lekelerdir. Uygun bir lazer tipi ve doğru bir doz uygulandığı takdirde yan etki görülme olasılığı yoktur. Bu nedenle lazer epilasyon yaptıracağınız merkezi seçerken titiz davranmalısınız.
•Her lazer tipine göre sonuçlar değişiklik gösterebilir.
•Sivilce tedavisi için verilen bazı ilaçlar, lazer epilasyon yapılmasına engel olabilir.
•Yüz, yanak ve sırt bölgelerine yapılan lazer epilasyondan, diğer bölgelere göre daha zor sonuçlar alınmaktadır. Bu nedenle yüz, yanak ve sırt bölgelerinde güçlü Diod lazerler daha başarılı olmaktadır.
•Esmer tenli kişiler Diod ve Nd Yag lazer tipini seçmelidir.
•Her tür ten renginde lazer epilasyon güvenle uygulanabilmektedir.

-Çeşitli kaynaklardan alıntılayarak hazırlanmıştır-

Lütfen Lazer epilasyonla ilgili deneyimlerinizi paylaşırken sadece cihazlar ile ilgili memnuniyet, memnuniyetsizlik ve önerilerinizi belirtiniz. Konu ile ilgili yeni mevzuata göre sadece yeterlilik belgesi olan işletmeler bu uygulamaları yapmaya tabidirler. İzin belgesi olmayan işletmelerin forumda adını geçirmek reklam amacı ile olmasa dahi kesinlikle yasaktır. Konu ile ilgili açılabilecek davalardan paylaşımı yapan üye sorumludur.

Konuya hassasiyetle dikkat etmenizi diler güzel paylaşımlar dileriz.

Kadınlar Kulübu

Merhaba, Ben de ıpl yaptıranlardanım ve daha sonra öğrendim ki o lazer değilmiş. Modern ağda olarak geçiyormuş. Hiç bitmeyeceğini bile bile para ödemiş oldum. Zamanım da boşa gitmeye devam ediyor...
:2:

herkese merhabalar..geçen sene yüz bölgemdeki tüyler için geniş çapta bir araştırma yaptım ve ıpl lazerin pekte bir işe yaramadığını öğrendim..sonuç olarak da alexandrite cihazıyla lazere başladım .yaklaşık bir buçuk yıldır gidiyorum ve çok memnunum.yüzüne haftada bir kere ağda yaptıran birisi için sonuç gerçekten de çok iyi..lazere başlamadan önce kız arkadaşlarımla öpüşmeye çok çekiniyordum çünkü yanağmdaki tüyler kızların yüzlerinde feci şekilde hissediliyordu..ama şimdi 2 ayda bir, bir zahmet tek tük çıkıyorlar ve beni rahatsız edecek duruma geldiğinde tekrar gidiyorum..Allah herkesin yardımcısı olsun..:72:

selam bende ıpl yaptırıyorum ama benim gittiğim yerde ulase marka lazer+ıpl platformlu bi cihaz kullanılıyor. ama epilasyon başlığı ıpl ve ben çok memnunum. ayrıca hiç bir cihaz lazer dahil tüylerin bitme garantisi veremez çünkü insan vücudu kendini onarmaya meyillidir. yaptırdığımız uygulamalar kıl köklerini tahrip ederek yok olmasını sağlar ancak vücut birkaç yılda kendini düzeltir ve tekrar tüylenmeye başlarız ancak bu ilk yaptırdığımız boyutta olmaz. %60-70 bir azalma ve incelme ile "şeftali tüyü" denilen şekliyle tekrar çıkar. ister lazer ister ıpl hepsi aynıdır...:nazar:

denedim ve gördüm ..ıpl işe yaramıyor..alexandrite sayesinde bütün tüylerimden kurtudum..:79:

cnm ıpl ile kaç seans yaptırmıştın ve alexandrite ile kaç seansta bitirdin acaba? ben 5 seans ıpl yaptırdım şimdi alexandrite başladım 1 seansgittim.. acaba kaç seansta biter mrk ediyorum

ben de ıpl cihazıyla yaptırıyorum ve koltuk altım bitti,haftaya 5.seansa gidicem tüm vücut yaptırıyorum hepsinde çok büyük farklar var ama en çok koltuk altım dikkat çekici.benim gibi kıllı bi insanın böyle kısa sürede sonuç alması şaşırtıcı açıkçası,neredeyse hç çkmıyor %80i bitti gibi bişey

eveeeet bende nie 1 yıldır bi sonuç alamıyorum diodum resmen 2000liramı çöpe atmış oldum...aslında bacaklarda durum fena deil ama genitalde hiç işe yaramadı

ben de ipl ile lazer yaptırıyorum,koltuk altıma ve tüm bacaklara.koltuk altımda 4.seansıma gittim ve yarıdan fazla oranda azalma gördüm.daha bacaklarıma 1.seansıma gidiyorum.tüm bacak için bitene kadar para ödedim.acıkcası burda yazılanları okuyunca ilk önce paramı çöpe attıgımı düşündüm.ama sonra oturup ayrıntılı düşününce bunun böyle olmadığına inanıyorum ben.çünkü benim koltuk altım ve bacak bölgem gerçekten cok fazla ve sert kıla sahip.cogu insanın üst bacagında tüylenme daha azdır ama ben de asırı derecede fazla ve o kadar sert ki acısından agda ya da epilasyon aleti bile kullanamıyorum malesef.sadece tüylerimi bile inceltecek olsa,azaltacak olsa kardır diye düşünüyorum.daha sonra da gidip ince tüyleri gören bir yerde lazer yaptırırım veya yılda 2 kere falan kontrol seansına gitsem yine o tüyler çıkmaz.ben koltuk altıma 50 tl veriyorum.yılda 2 kere gitsem bittikten sonra 100 tl yapar.yılda 100 tlyi gerekli gereksiz her yere harcıyoruz,lazere vermek acıkcası koymaz bana.üstelik ben alexi falan da denemiştim ve ipl gerçekten hiç acıtmıyo.bacagıma atıs yaparlarken sadece ısık yansıyınca anladım atıs yapıldıgını.bi tek genital bölgeme yaklasınca acıttı,ama orası da cok sert kıl yapısına sahip benim,normal oldugunu düşünüyorum o yüzden.ama tabi koltuk altıma bi kaç seans daha gitcem,eger geriye kalan az tüyler de dökülmezse baska cihaza gececem.ama bacagıma bitirene kadar para ödediğim için sorun yok zaten:64:

ben de ıpl yaptırıyorum ve çok yararını gördüm. belirgin derecede azalma var bence paranızı çöpe attığınızı düşünmeyn çünkü yormlardan anladığım kadarıyla herkeste gösterdiği etki farklı. benm kıl köklerm çok güçlüydü batmalar çok oluyordu ama ona da çok iyi geldi.

ben de ıpl yaptırıyorum ve çok yararını gördüm. belirgin derecede azalma var bence paranızı çöpe attığınızı düşünmeyn çünkü yormlardan anladığım kadarıyla herkeste gösterdiği etki farklı. benm kıl köklerm çok güçlüydü batmalar çok oluyordu ama ona da çok iyi geldi.

canım bende yaptırmayı düşünüyom ıpl nin markasını yazarmısın benim gitcegim yerde style diye bişey yazıyordu şimdiden tşkler

bende de azalmalar olmuştu 5 seans sonunda. hatta 2 ay hiç çıkmadı ama doktorla konuştum. ıpl aslında lazer cihazı değilmiş. Bekle gör tekrar çıkacak dedi. hakikaten bekledim. ilk başka incecik tüyler çıktı. benim normalde çok serttir. ama 3 ay sonunda gördümki tamamen aynı hale geri geliyorsun. o yüzden paramı boşa harcadım demiştim. eğer bitirme garantili yerle anlaştıysanız ii. çünkü evet tüyler tamamen bitmeyecek ama hep geç çıktığı ve acısız olduğu için uzun süre rahatlığı olacak. ben 1200 tl (peşin)tüm vücut için 16 seanslık para ödemiştim. 16 seans rahatlık yaşıcam sonra yine her şey eski haline geri dönecek :2:

merhaba arkadaşlar bende dün ilk seansıma gittim kullnadıkları cihaz ıpl imiş burdaki yorumları okuyonca acıkcası kafam çok karıştı 15 gün sonra rötüş için randevu verdiler sonuçu merak ediyorum acık tenliyim ve siyah renk tüylere sahibim faydasını görürmüyüm yoksa yol yakınken baska bır yeremi gitmeliyim:28:

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar bende dün ilk seansıma gittim kullnadıkları cihaz ıpl imiş burdaki yorumları okuyonca acıkcası kafam çok karıştı 15 gün sonra rötüş için randevu verdiler sonuçu merak ediyorum acık tenliyim ve siyah renk tüylere sahibim faydasını görürmüyüm yoksa yol yakınken baska bır yeremi gitmeliyim:28:

cnm jel sürüyolrmı yapmadan önce?

cnm jel sürüyolrmı yapmadan önce?

evet jel sürüyorlar ve kırmızı bir ışık sacıyor. sadece koltuk altı ile başladım tek kolla toplam 8-10 atış yaptılar hiç bilgim yok faydasını görürmüyüm bilemedim yardımınıza ihtiyacım var

Son düzenleme:
evet jel sürüyorlar ve kırmızı bir ışık sacıyor. Sadece koltuk altı ile başladım tek kolla toplam 8-10 atış yaptılar hiç bilgim yok faydasını görürmüyüm bilemedim yardımınıza ihtiyacım var

cnm aynı şekilde bende kol altı 6 seans genital 5 seans yaptırdım.. Sadece kıllarımı inceltti biraz.. Başka faydasını görmedim.. Kıllar biraz dökülüyo ama sonra yine çıkıyo.. Kol altına 2 ay yaptırmadım yeniden eskisi gibi çıktı mesela.. Ben zamanıma ve parama üzüldüm.. çünkü lazeri halledip hamilelik planlıyodum.. Geçen temmuzda başlamıştım sonuç sıfır yani.. Geçen ay başka yerde alexandır ile başladım bir seansta bile yüzde 80 döküldü.. Diğerinde 6 kez yaptırmama rağmen hiç bu kadar dökülmemişti.. Eğer peşin para falan ödemediysen bence bırak derim.. Yinede sen bilirsin tabi..

cnm aynı şekilde bende kol altı 6 seans genital 5 seans yaptırdım.. Sadece kıllarımı inceltti biraz.. Başka faydasını görmedim.. Kıllar biraz dökülüyo ama sonra yine çıkıyo.. Kol altına 2 ay yaptırmadım yeniden eskisi gibi çıktı mesela.. Ben zamanıma ve parama üzüldüm.. çünkü lazeri halledip hamilelik planlıyodum.. Geçen temmuzda başlamıştım sonuç sıfır yani.. Geçen ay başka yerde alexandır ile başladım bir seansta bile yüzde 80 döküldü.. Diğerinde 6 kez yaptırmama rağmen hiç bu kadar dökülmemişti.. Eğer peşin para falan ödemediysen bence bırak derim.. Yinede sen bilirsin tabi..

bende öyle yapsammı diye düşünüyorum herkes alexan cıhazını öneriyor tüy ve ten yapınız nasıldı acaba ben acık tenlıyım ve siyah kıl renklerım fazdası nasıl olur bilemedim marttın 10da rötüş içi gidecegim olmazsa ondan sonra gitmem diyorum bende zamanımı boşa harcamak istemiyorum eylülde düğünüm var

Back