İp Atlamak

Nimett07

hadi gülümse..
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2009
1.577
18
Merhaba arkadaşlar..kilo problemim var ve evde egzersiz,diyet falan fayda etmiyor En son aklıma ip atlamak geldi ve biraz araştırdım,gerçekten cok kalori yaktıran bir spormuş.. 3 gündür az az ip atlamaya başladım..az olmasının sebebi ise baş dönmem..ip atladıktan sonra çok başım dönüyor, normal mi bilmiyorum

Daha önce ip atlayarak zayıflayanlar ya da ip atlayarak benimle birlikte forma girmek isteyenler varsa paylaşılarınız benim ve bu konuyu merak edenler için önemli..sevgiyle kalın

Canm meraba ip atlamak ciok yuksek kalori yaktiriyor
Vucudun her yeri calisiyor
Yediklerinle desteklersen ustedign sonuca ulasirsinn

Ben de ip atlamaya merak sardım son günlerde. Tam koşu bandında tempolu yürüyüş olayına girişecektim ki ip atlamanın daha kısa sürede daha etkili olduğunu okudum. Üstelik koşu bandında yürüyüş beni çok sıkıyor, 1 hafta 10 gün yapıp sıkılıp bırakıyordum.

Ben 30 günde 18 dakikaya çıkan bir program buldum onu yapacağım çünkü bir anda yüksek sayılarda veya uzun sürelerde atlamak doğru değilmiş hem kaslara hem de kalbe zararı olabiliyormuş. Bir yıldır falan cardio yapıyorsanız o ayrı tabii

Bu durumda mayıs itibariyle kilo verecek şekilde atlama kıvamına gelmiş olacağımı ümit ediyorum

bende aynı sebepten dolayı seçtim..hem hızlı,hem eğlenceli, hem ekonomik

ben bir program uygulamıyorum yapabildiğim kadar yapıyorum ve bugün 1 hafta falan oluyor başlayalı 5 dk kadar yapabiliyorum.. ilk gün 15 tane zor atlamıştım çünkü hiç spor yapmıyordum şimdi hiç durmadan 70 tane yapabiliyorum ve biraz dinlenip devam ediyorum..

bakalım ne zaman gidecek kilolar , biraz göbeğim toplandı gibi sanki ama bilemiyorum

galiba çok yorucu olduğu için kalbim çok hızlı atıyor ip atladıktan sonra ,kalbimin sesini dışardan duyabiliyorum yani sizde de oluyor mu bunu çok merak ediyorum.. birde başım çok dönüyordu ilk günlerde ama şimdi azaldı

""""Sadece diyet yapmak, zayıflamak ve ideal kiloya hızlı bir şekilde erişebilmek için yeterli değildir. Kilo vermek için dengeli beslenme uygulamanın yanı sıra, vücudunun hareket ediyor olması da gerekir. İp atlamak, bu amaca uygun bir egzersizdir.

İp atlamak eğlenceli bir aktivite olmasının yanı sıra, metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak kilo vermeye yardımcı olur. Diğer spor aletlerine göre çok daha uygun fiyatlı olmakla birlikte, zayıflama konusunda en az bu aletler kadar etkilidir. Zamanlama olarak, vücudun en az 25 dakikalık süreçte ısınarak yağ yakmaya başlayacağından, kilo verme aşamasına gelebilmek için ip atlamayı 30 dakika boyunca sürdürmen gerekir. İlk 5 dakika hafif tempo ile zıplamak, daha sonra tempoyu artırmak ve son 3 dakikada tempoyu yavaşlatarak egzersize son vermek uygun olacaktır. İp atlama egzersizine başlamadan önce, olası bir sakatlığı engellemek için bir miktar eklem ısıtma ve esneme hareketi yapman da faydalı olacaktır. Isınma ile yeteri kadar hazırlanıldığında, ip atlama egzersizi yürümekten bile daha güvenli bir zayıflama egzersizidir.

İp Atlamanın Yararları;
- Vücudundaki tüm kasların çalışmasını sağlar.
- Hızını ve eforunu kolaylıkla ayarlayabileceğin bir egzersizdir.
- El - ayak koordinasyonunu sağlar ve beyninin her iki yarısını da eş zamanlı olarak çalıştırır.
- Kasların ve beyninin arasındaki iletişimi hızlandırır; böylece verdiğin tepkilerin süresi kısalabilir.
- Bacaklarının sıkılaşmasını ve kalçanın dikleşmesini sağlar, selülit oluşumunu engeller.
- Selülit ile baş etmekte en uygun yollarından biridir.
- Lenf sisteminin verimli çalışmasına yardımcı olur.
- Stres atmakta etkilidir.
- Varis ve örümcek ağı damarlardan kurtulmayı sağlar.
- Kan dolaşımını hızlandırır, kalp ve damar rahatsızlıklarını önler.
Peki, ip atlama sırasında nasıl daha çok kalori yakılabilir? En kolayı, atlama hızını artırmaktır. Böylece yine aynı kasları çalıştırarak, daha fazla hareket etmelerini sağlarsın ve hızınla doğru orantılı artan nabzınla beraber, kalori yakımını artırırsın. Tek ayak üzerinde sıçramak ya da ayak değiştirerek sıçramak da kalori yakımı artırmanı sağlayacaktır.
İp atlarken dikkatli olman gereken noktalar;
• Beton zeminlerin üzerinde çalışma
• Ayakkabı kullan
• Başlamadan önce ısınma egzersizleri yap
• Bel fıtığı rahatsızlığın veya bacak eklemlerinde problem varsa, ip atlamak yerine sağlığın için daha uygun olan egzersizleri dene.

Günde 1 saat ip atlayarak 1000 kalori yakabilirsin. Böylece hayalindeki forma bir adım daha yaklaşmış olacaksın.İp atlamak eğlenceli bir aktivite olmasının yanı sıra, metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak kilo vermeye yardımcı olur. Diğer spor aletlerine göre çok daha uygun fiyatlı olmakla birlikte, zayıflama konusunda en az bu aletler kadar etkilidir. Zamanlama olarak, vücudun en az 25 dakikalık süreçte ısınarak yağ yakmaya başlayacağından, kilo verme aşamasına gelebilmek için ip atlamayı 30 dakika boyunca sürdürmen gerekir. İlk 5 dakika hafif tempo ile zıplamak, daha sonra tempoyu artırmak ve son 3 dakikada tempoyu yavaşlatarak egzersize son vermek uygun olacaktır. İp atlama egzersizine başlamadan önce, olası bir sakatlığı engellemek için bir miktar eklem ısıtma ve esneme hareketi yapman da faydalı olacaktır. Isınma ile yeteri kadar hazırlanıldığında, ip atlama egzersizi yürümekten bile daha güvenli bir zayıflama egzersizidir.""""

canım bende ip aldım yeni..
evde çok uygun bi alanım yok ama atlamaya başlıcam inşallah..
benim merak ettiğim ip atlarken zıplayarak mı atlıcak yoksa adım atar gibi mi atlıcaz yoksa çok mu ayrıntıya takılıyorum?

Ben ağırdan aldığım yani yavaş yavaş arttırdığım için bir sıkıntı yaşamadım şimdilik. Öncesinde ısınma hareketleri yapıyorum zaten, sonrasında da esneme. İlk günlerde esneme yapmadığım için kaslarım ertesi güne kadar ağrıdı. Esneme gerçekten çok önemli.

Baş dönmenizin vücudun oksijeni yetiştirememesinden olabileceği gibi bir olasılık geldi aklıma. Nefesinizi doğru ayarlayamıyor veya alışık olmadığınız için vücudunuz zorlanıyor olabilir. Belki başdönmenizin başladığı noktada bırakmanız daha doğru olabilir, bedeniniz alıştıkça 3-5 arttırırsınız. Önemli olan rakamdan ziyade süre zaten.

merhaba canım..benimde uygun alanım çok yok ama aralarda derelerde atlıyorum

zıplayarak atlamak daha kolay bence..dizlerini bükmeden dimdik durarak karşıya bakıyorsun ve hafif hafif zıplıyorsun

ben şimdi soğuma hareketi olarak en son adım atar gibi zıplıyorum, az sayıda.. ilk adım atar gibi atladığımda dizimin biri çok acımıştı ama şimdi bir sorun yok bir az önce az az atlamaya başla bence yaz geliyor hızla kolay gelsin

merhaba canım... dün sana yazdıktan sonra farkettimki çok hızlı atlıyorum..dün şöyle bir yol izledim ve az baş dönmesiyle kurtardım :

ısınma
50+50 yavaş tempo atlama
50+50 hızlı tempo atlama
50+50 yavaş tempo atlama
35 mekik bunlarda yaklaşık 5 dk da bitiyor zaten..

bu arada boyum 1,50 , kilom 62 hiç bu kadar kilo almamıştım,hamile misin diye soranlardan bıktııım

bu arada boyum 1,50 , kilom 62 hiç bu kadar kilo almamıştım,hamile misin diye soranlardan bıktııım

benim de üniden bir arkadaşım çooook zayıftı evlendikten sonra baya kilo aldı, özellikle kolları ve göbeği kilolanmıştı ben de boş bulunup "hamile misin kız yoksa?!" demiştim "yok ya 12 kilo aldım" demesiyle yerin dibine geçmiştim maalesef bu tarz yanlış anlaşılmalar olabiliyor özellikle de normalde zayıfsan kısa sürede göbek bölgesine kilo almışsan ihihihih

benim problem ise dizden yukarı belden aşağı bölgede

haklısın, soran içinde aldığı cevap utandırıcı

o bölge için ip atlamak doğru mu bilmiyorum.. çünkü popoyu dikleştirdiğini falan biliyorum, belki bacaklarda kalınlaşma olabilir ama kas olacağı için belkide faydası olur..emin değilim yani iyice araştır derim

Araştırdım araştırdım...
Direnç egzersizi olmadığı için kalınlaşma yapmıyor aksine kardiyo olduğu için o kasların üzerinde serili duran yağları yakıp keşkül şeklinde titreyen etleri sıkılaştırıyormuşş

günaydın kızlar..
ben zaten bacakları inceltmek istiyorum kas yapmam demi futbolculara dönmeyelim sonra

Super o zman simdi ip atlama zamanı

dün 200 tane atladım bakalım bugün neler yapıcam

süpersin eminim bugün daha da çok atlayacasın
walla ben 200'ü fln göremedim henüz

90'da flnım heralde. Gelişmeleri de yazarsınız dm? Kaç kg, kaç cm fln...

alışınca daha hızlı ilerliyorsun canım..ben birkaç gündür ısınma,hızlı,yavaş seklinde toplam 300 atlıyordum bugün 100 daha ekledim

bu arada ben 1 hafta önce annemlerdeydim..ip atlama kararını orada aldım ve annemle ölçülerimi aldık; göğüs,bel,kalça,bacak ve kol 1 hafta sonra tekrar gidicem bakalım incelme olmuş mu tekrar ölçeceğiz..sizde ölçün bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…