INTRALIPID SERUM TEDAVİSİ TUP BEBEK YAPACAKLAR VE YAPTIRANLAR

Benim vurulduğum intralipid karışımmış ardından bişi daha yapmıyorlar canım bu serumda kaçak geliyormuş zaten türkiyede satışı maalesef yokmuş araştırdık bulamadık özel ege tüp bebek merkezi benim senin beta ile beraber e2 ve progesterona bakıldı mı haftaya cuma kese için gidicem ama çok heyecanlıyım bi görsek bi kalp atışını duysak sağ salim

Embriyolarinizi tasirken mi cozuldu ben de tasitmak istiyorum tavsiye etmez misiniz

Canım ya ne olduğunu allah biliyor yemek tası gibi bişi veriyolar eline arada azot dışarı çıkıyor falan korka korka taşıyosun sallanırsa bişi olur die kapağın ağzıda açık biraz içinde su da var ilk transeferde hiç bozulan olmamıştı sonuçta dr. Kalsa amerikaya gider diodu bence yok öle bi dünya merkez yakınsa ve embriyo sayın çoksa taşı canım

İnşallah canım sağ salim kaliteli kaliteli transfer olurlar ve tutunurlar

bişi olmaz canım 15mart benim test günümdü testi 3 gün önce yapınca serumuda daha erken yaptılar

arkadaşım sen çzel egede yaptırıosun sanrm tüp bebeği orda serum tedavisi varmı yapıyolarmı:?

Yok valla.aşı falan yapılmadı.hiç duymadımda öyle bişey.mantıklıymış aslında,vücut erkekten gelen genleri yabancılayabiliyo çünkü.ama öyle bişey olsaydı doktorum derdi bence.

Dün keseyi gormeye gittik cok şükür gorduk keseyi 10 gun sonra dr kalp atislarini duymak icin cagirdi 27 mart tekrar gidecegim ayni zaman da serum da takilacak
Maşallah size :) benim de ilk kontrolüm 27 martta olucak.sabırsızlıkla bekliyorum. Onun kalp pıtırcıklarını yerim ben.ne büyük heyecan.sana da bana da sağlıkla duymak nasip olur inşallah.

Arkadaşlar yazdıklarınızı heyecanla okudum. Hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız inşallah çocuklarımızı. Şimdi yeni gebe olanlar inşallah karnınız burnunuzda günlerinizi de okuruz buradan. Benim de maalesef 4 düşüğüm oldu. Sonuncunun kürtajı Cumartesi oldu, düşük materyali genetik teste yollandı, 1 ay sürermiş sonucu. Öncekilerde dememe rağmen yapılmamıştı genetik, patolojiye gidiyor o da bilgi vermiyor zaten.
İlk gebeliğim 13-14. Haftaya kadar gelmişti. Karnımda ölmüş, missed abortus teşhisiyle kürtaj oldum.
2,3 ve 4. Gebeliklerdeyse kese oluştu fakat embriyo gelişmedi hiç. Bu arada septum saptandı ve operasyonla alındı. Dolayısıyla septumdan kaynaklı (belki 1. Olabilir) da değil..
Pıhtılaşma, genetik(karyotip) falan bakıldı ama anlamlı bişey bulunmadı. Sadece mthfr c677t heterozigot -ki önemli değilmiş- ve ANA pozitif, benekli(küçük taneli) yazıyordu. Bunu da sordum bunun da hiç üstünde durmadılar. Benimkine görünen bir sebebi yok diyorlar. Yalnız eşime hiç sperm testi falan yapılmadı, ben hamile kendiliğimden kaldığım için. En son tekrar bu kürtajdan önce sorduğumuzda dr Bi yaptırabilirsin dedi. Halbuki aynı dr.a daha önce de sormuştuk e gerek yok demişti.
Genetik sonucu bekliyorlar ama gittiğim dr.lar pgt ile tüp bebek öneriyor artık.. bazıları da tekrar dene diyor. İyi hekimlere gittim. Histereskopiyi Yücel Karaman'a yaptırdım misal.
Bu arada oku, araştır, bu lenfosit aşısı ve bu serum tedavisi aklıma takılıyor.
Çoğu buna inanmıyor ve bilimsel olmadığını, işe yaramadığını söylüyorlar.
Bunaldım. Bu aşıdan olan fayda gören ya da duyduğunuz var mı. Bir de bu intralipid serumu kendiliğinden gebeliklerde de yapılabiliyor mu, tüp bebekte mi yapılıyor
Lenfosit için de aynı sorum geçerli..
Uzun yazdım ama özetledim durumumu.
Allah herkesin hakkında hayırlısını versin..

amin canım, benim sorularımı sormuşsun, sağolasın ben de sabırsızlıkla arkadaşlardan cevap bekliyorum

merhaba biz bu serumla ilgili gupse ile yazışmıştık. intralipid yerine o muadili smoflipidi kullanmış hamile kalmıştı. ben özelde yaptırmadığımdan dolayı devletin ünv hastanesinde bu serumu yaptırmaya karar verdim ve şuan sonuca doğru gidiyorum. benim gittiğim merkezdeki dr larda sizlerde olduğu gibi serumu ilk benden duydular bana bakan dr aksam evde araştırıp bana olur mu olmazmı söyleyecekti. bende kendim nette araştırıyorum ve ilk olarak ne yapmam gerektiğini buldum. (bu video sayesinde ) Bu arada daha önce tüp bebek başarısızlıklarım var düşüğüm yok(düşük için burdaki arkadaşlar cd56 testi yaptırdıklarını söylüyorlardı) O yuzden sadece kanımdan natural killer(doğal öldürücü) hücreme baktırıcam bu değer yüksek çıkarsa seruma ihtiyacım var demek oluyor. konya selçuk ünv immunoloji bölümü yetişkin için yokmuş meram tıp ta varmış aile hekimliğinden bir dr yardımcı oldu saolsun. Seruma da baktı buarada sistemden kendisi; " yazabilirdim ama sgk ayaklı hasta için şu şu bölümlerdeki uzman hekim yazabilir diyor" dedi , ben yataklı hasta için yazabilirim dedi. yarın sabah meram tıp a gidicem ve kan testi vericem. bakalım sonucum ne çıkıcak ve ben bu serumu kime nasıl yazdırabilicem. Gupse okuyorsan eğer bana bir akıl verebilirsin belki özel bir tüp bebek merkezinde tanıdık bir dr bulup rica mı etsem..

canım çok üzüldüm allah birdaha yaşatmasın kimseyede yaşatmasın. düşüklerde ilk baktıkları şeylerin başında zaten erkek için yapılan sperm dna hasar testi olduğunu biliyorum. eşin bence bunu ve diğer testleri yaptırmalı biran önce. iyi bir urolog ihtiyacınız olursa daha sonra (inşallah olmaz) ankarada prof.dr kaan aydos.
bu arada natural killer tanımınıda iyice okudum. https://tr.wikipedia.org/wiki/Doğal_öldürücü_hücre
ve gerçekten yabancılar bunu nasıl keşfetmiş ne yapmışlar videolar var biride bu sayfada biraz aşağı indiğinizde bir video var.
http://www.ivf.com.au/fertility-treatment/advanced-science/natural-killer-cell-testing

Oncelikle gecmis arkadasim zor bir durum iyi bilirim 3 dusuk yasadim ustelik tup bebekten baska hamile kalma ihtimalim yok. Benim bildigim bu tedavi normal yilla hamile kalanlara da uygulaniyor yani burada asil amac dusugu onlemek bana dr um cd 56 testi yapacak sonra ona gore bir tedavi onerecek daha bilmiyoruz yani nedir ne degildir, yapilacagi zaman burafan mutlaka paylasirim. Benim tavsiyem tup bebekte array chg testi var kapsamli kromozom taramasi diye geciyor o daha iyi bir testmis onu yaptirabilirsin saglikli embriyo secimi yapiliyo.

Kizlar dun sabah hastanedeydim yine Intralipid serum taktilar ayni zamanda da bebegimin kalp atislarini dinledik masallah cok saglikli dedi doktor 1.5aylik olmus cok sevindim 15 gun sonra tekrar gidecegiz hayirlisiyla

Kızlar merhabalar 2 Mayıs'ta 5. Gün blasto 2 tane embriyo transferim oldu . 3. Tüp bebek denemem olduğu için transferden hemen sonra intralipid serum taktılar . Bana eğer gebelik oluşursa 3. Aya kadar 15 günde bir yine taktıracaksın dediler . Serum için 350 lira ödedim . Sizde nasıl oldu durumlar ?

Hayirli olsun canim ins bebegini kucagina alirsin saglikla. Bu serumu kullanan arkadaslar var burada istersen eski yazismalari oku serumla ilgili baya guzel. Ben de yaptiricam henuz yapmadim serum tedavisi. Sana transfer oncesi hic takmadilar mi merak ettim

Bu serumu cok uyguna taktiran bi arkadas vardi inun yazisini okursan sana fikir vermis olur nerede yaprirdin sen

Bu serumu cok uyguna taktiran bi arkadas vardi inun yazisini okursan sana fikir vermis olur nerede yaprirdin sen
Okudum tüm sayfaları ucuza bulan arkadaş muadilini bulmuş sanırım , riske atılır mı acaba içerik aynı mı bilmiyorum . Serumu sadece transfer günü taktılar . Tutarsa sonrasında 15 gün arayla 3 aya kadar takacaksın dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…