• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntihar düşüncesi mantıklı mı?

Ölüm dertlere çözüm olsa ,canlı kalmaz valla hayatta....
İyi bir ilaç tedavisi ile toparlarsın.
Haklısınız bir ara gece uykumda sürekli kafamı kaşıdığım için yaralar oluşmuştu
Ölüm dertlere çözüm olsa ,canlı kalmaz valla hayatta....
İyi bir ilaç tedavisi ile toparlarsın.
ilaç tedavisi zaten görüyorum etkisini görmüştüm ama bu sıralar fazlaca arttı ve korkutuyor geceleri saç derimi kaşıyomuşum farkında olmadan yaralar çıktı kendime bunu nasıl yaptığımı da anlamıyorum küçükken böyle biri olacağım hiç aklıma gelmezdi

Var. Eskiden daha fazla vardı baya bi kazık yedim ama kemik bi grubum vardır. Ne yazık ki yetmiyo bana garip bi durum biliyorum ama aciz ve yalnız öylesine yaşamış öylesine ölmüş biri olacakmışım gibi hissediyorum sürekli

Sizi tebrik ederim. Eğer bu evreye gelmişseniz, büyümeye başlamışsınız, bir sonraki evreye geçmek üzeresiniz.

Bu evreden sonra şöyle olacak. Tek başına da ne kadar güçlü ve mutlu olduğunuzu farkedeceksiniz, sadece size fayda ve mutluluk veren insanların dostluğu yeterli gelmeye başlayacak. Arayışınız sona erecek ve kendinizi yavaş yavaş kabulleneceksiniz.

Dibi görmek kötü değildir. Hep farklı bir özellikle oradan çıkarsınız. Bu depresyon size inanın fayda sağlayacak.

Sizi tebrik ederim. Eğer bu evreye gelmişseniz, büyümeye başlamışsınız, bir sonraki evreye geçmek üzeresiniz.

Bu evreden sonra şöyle olacak. Tek başına da ne kadar güçlü ve mutlu olduğunuzu farkedeceksiniz, sadece size fayda ve mutluluk veren insanların dostluğu yeterli gelmeye başlayacak. Arayışınız sona erecek ve kendinizi yavaş yavaş kabulleneceksiniz.

Dibi görmek kötü değildir. Hep farklı bir özellikle oradan çıkarsınız. Bu depresyon size inanın fayda sağlayacak.
İnşallah ben de öyle umuyorum bir süredir hayatımda görüntü var ama ses yok gibi sanki sağır olmuş gibiyim eski çevremde çok kötü şeylere şahit oldum belki bunun da etkisi vardır insanlarla konuşurken heyecanlı heyecanlı bi şeyler anlatıyolar o kadar özeniyorum ki benim umrumda bile değil mesela hiçbir sohbetten zevk almıyorum kendimle yalnız kalmak ölüm gibi bi şey zaten eskiden çıkar yürüyüş yapardım çok zevk alırdım saatlerce yürümekten şimdi düşünemiyorum bile kapana kısılmış gibiyim sanki bi şey olacak bi sihirli değnek falan o şekilde kurtulacakmışım gibi hissediyorum sanki bi şey çok eksik ama ne bulamıyorum

Sizin durumunuzda intihar tabii ki mantıklı değil. Depresyondasınız ve bu kolay bir rahatsızlık değil tedavi gerektiriyor. Kendinizde ters giden şeylerin farkına varıp tedaviye başlamanız çok güzel bence. Bunu bir geçiş süreci olarak düşünün. Kısa süreli bir durum sadece bu. Geçip gidecek yine eskisi gibi olacaksınız.

Sizin yaşadığınız olay çok fazla insanın başına geliyor. Doğru tedaviyle atlatıyorlar herkes intihar mı etsin aaa :KK12:

Majör depresyon gerçekten acı vericidir ama iyi bir ilaç tedavisi ve terapiyle çok güzel atlatılır. Durumunuz uygun değilse de terapi almaya ilaç tedavinize odaklanın, psikonetin kendine yardım kitaplarından faydalanın. Nasıl geçeceğine kafa yormayın sadece geçeceğini bilin. Emin olun geçtiğinde yeniden doğmuş gibi hissediyorsunuz, bi bakıyorsunuz güneş en tepede ve çiçekler hala çok güzel kokuyor. Sadece biraz sabır..

Majör depresyon gerçekten acı vericidir ama iyi bir ilaç tedavisi ve terapiyle çok güzel atlatılır. Durumunuz uygun değilse de terapi almaya ilaç tedavinize odaklanın, psikonetin kendine yardım kitaplarından faydalanın. Nasıl geçeceğine kafa yormayın sadece geçeceğini bilin. Emin olun geçtiğinde yeniden doğmuş gibi hissediyorsunuz, bi bakıyorsunuz güneş en tepede ve çiçekler hala çok güzel kokuyor. Sadece biraz sabır..
Umarım her şey çok güzel olur baş ağrısından başka bir yaşam belirtisi göstermiyorum çünkü

Yillarim intihar hayalleriyle gecti. İlk 12 yasimda basladi. 17 yasimdayken yapmaya karar verdim. Hayallerimde kac kere öldüm ama sonrasini hic hayal edemedim. Hayat bana oyle gol attiki esimle 17imde en berbat zamanimda ttanistim.

Hala depresyonum var hâla bazen geciyor aklımdan ama hayatimdaki güzel seylere bakiyorum. Kimsenin hayati 4 4luk degildir.

Ve her gecenin sabahı vardir, her kışın baharı..

Merhaba hanımlar ben 21 yaşında bi üni. Öğrencisiyim majör depresyon tedavisi görüyorum ve ruhsal anlamda çok bunalımdayım özellikle son iki üç aydır fazlasıyla içime kapandım kişiliğime çok ters halbuki ve yalnızlıktan çok korkan biriyim geceleri sanki yalnız ölücekmişim hiç kimsem kalmayacakmış gibi düşüncelere kapılıyorum hep huzursuzum hep içimde bi korku var sebebini bilmiyorum hiçbi sorumluluğumu yerine getiremiyorum aileme bile yük gibi oldum sanki bilmediğim bi şeyin özlemini çekiyo gibiyim ve bu şekilde yaşamak ızdırap haline geldi yaşamımı sonlandırmayı düşünüyorum ama bilemiyorum da bu şekilde yaşamaktan daha iyi değil midir sizce
Hayır mantıklı değil.Hepimiz sınavlardan geçioruz.Doktorunuza gidin bu anlattıklarınızı anlatın.İlaçlarınızı düzenli kullanın.Kendinizi derslerinize verin.Ne yaşadınız bunları düşünücek.Allah yardımcınız olsun.Silin o düşünceleri aklınızdan.

Yok da orası gerçek dünya en azından yalanlardan bıkınca daha iyi geliyor olabilir :KK64:
Soğuk, buz gibi toprakta yatıp ne yapacaksın? yaptıklarımızdan ve yapmadıklarızdan sorumlu olduğumuz bir yer orası, gerçek dünya ama hazırlıksız gidersen kırmızı halıyla karşılamayacaklar.Bu dünya hayatının öğleye kadar ya da öğleden biraz fazla oldugundan bahsediliyor muslumanlıkta ahiret sonsuz ki Allah kendi canına dahi olsa cana kıymayı yasaklamış.

Size birisi bir sandık dolusu mücevher hediye etse, siz de onu alıp çöpe atsanız mantıklı olur muydu? Bu hayat bize sunulmuş çok daha değerli bir hediye. Çünkü sonsuz bir mutluluğa ebedi saadete ulaşmanın anahtarı bu ömürde gizli. Hayatınızı iyiliklerle ve güzelliklerle süsleyin. İyi ve faydalı şeyler yapın. İyi insanlarla birlikte olun . Rabbinizle irtibatı koparmayin. Hem bu dünyaniz mutlu huzurlu geçer, her anlamda kaliteli bir ömür sürersiniz, hem de ebedi saadeti kazanirsiniz inşallah. Allah yardımcınız olsun tez zamanda bu haleti ruhiyeden kurtarıp feraha çıkarsın.

Başlığa istinaden cevap veriyorum hayat tüm zorluklarına rağmen guzel ve daha yolun çok başındasın. Mutlaka tedavi olmalısın.

hayat güzel diye yazanları muhtemelen bu kafa ile doğru bulmuyorsun ya da anlamıyorsun. Hayat güzel değil kötü bile olsa bunu yaşamayı seçmek güçlü olmaktır. Yaşamaktan neden korkuyorsun? Yaşamak istediğin, yapmak istediğin halde yapamamış olduğun şey ne? evet şua n için her şey boş ama dolu hayat yaşayanlar kendi hayatını kendi dolduranlar. Bu güç senin içinde de var kimseye daha farklı bişey verilmemiş. İçindeki gücü, yaşamak için sebebini bul!
bu sebepler böyle büyük şeyler olmak zorunda değil. Bir çiçeği koklamak için yaşamayı seç, bir küçük kedi ile oynamak için yaşamayı seç, bir bebeğin kokusunu almak için yaşamayı seç. Toprakla bağlantı kur, bişeyler dik, soldurmamak üzere bi çiçeğe bak sırf onu sulamak için bile yaşamayı seçeceksin. Çünkü o sana muhtaç sen sulamazsan ölecek. Her gün açık havada yürü otur bulutların hareketlerini izle sırf temiz hava almak bile sana ilaç gibi gelecek. Nefesini hisset. Gerçekten basit şeyler yap. Bi sokak kedisini doyur. Sana ihtiyacı olan diğer canlıların farkına var!

Barış Manço’nun bir şarkısında dediği gibi “Veren Allah alır canı”
Bu düşünceden acilen uzaklaşın..
Doktor, tedavi, ilaç.. ihtiyacınız her ne ise ona yönelin lütfen..

Back